צפייה בסרטים בקולנוע
רובנו השקענו ומשקיעים אלפים ועשרות אלפי שקלים בקולנוע הביתי שלנו, אם זה מסך, מקרן, מערכת רב ערוצית.
אינני מבין מדוע אנשים שהשקיעים סכומי כסף רבים ומרוצים מהתוצאה שהם הגיעו אליה עדיין הולכים לסרטים בקולנוע.
אשמח אם נדון על זה, מעניין אותי מאוד הדעות שלנו גולשי הפורום וחברי האתר, אלו שהולכים ואלו שלא.
באופן אישי אני כבר יותר משנה לא הייתי בקולנוע בדיוק מהסיבה שאני מרוצה מאוד מהמערכת שלי.
אינני מבין מדוע אנשים שהשקיעים סכומי כסף רבים ומרוצים מהתוצאה שהם הגיעו אליה עדיין הולכים לסרטים בקולנוע.
אשמח אם נדון על זה, מעניין אותי מאוד הדעות שלנו גולשי הפורום וחברי האתר, אלו שהולכים ואלו שלא.
באופן אישי אני כבר יותר משנה לא הייתי בקולנוע בדיוק מהסיבה שאני מרוצה מאוד מהמערכת שלי.
אם קנית מחבת איכותי לא תזמין יותר שניצל במסעדה ?
גם אם תראה סרט פעם בשבוע בקולנוע בזוג, 10000 שח יחזיקו לך 5 שנים. לכן השיקולים כאן אינם כלכליים.
יש יתרונות לצפייה בבית - למשל כשיש ילדים קטנים ישנים, או כשרוצים להזמין 4 חברים ולשבת בכיף בסלון עם בירות.
מצד שני הליכה לקולנוע זה משהו חברתי / רומנטי, שהולך יופי עם ארוחה לפני או אחרי, ומרגיש אחרת מלשבת בבית.
גם אם תראה סרט פעם בשבוע בקולנוע בזוג, 10000 שח יחזיקו לך 5 שנים. לכן השיקולים כאן אינם כלכליים.
יש יתרונות לצפייה בבית - למשל כשיש ילדים קטנים ישנים, או כשרוצים להזמין 4 חברים ולשבת בכיף בסלון עם בירות.
מצד שני הליכה לקולנוע זה משהו חברתי / רומנטי, שהולך יופי עם ארוחה לפני או אחרי, ומרגיש אחרת מלשבת בבית.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
גם לי יוצא לראות סרט בקולנוע, פעם בשנה-שנתיים, וזה לסרטים כמו אווטאר או ההוביט שיוצא עכשיו.
הסיבות הן שיש לי מערכת שאני מרוצה ממנה, אך פלזמה 50" לא משתווה למסך קולנוע.
אני חושב שזה גם קשור לכך שבעוד שאני משפר את המערכת הביתית שלי (בהשראת הפורום כמובן
), בתי הקולנוע הולכים ומדרדרים...
אם זה מבחנת סאונד, שירות ופופקורן שליצרו עולה 2 ש"ח אך הוא נמכר ב 20 ש"ח וחונקים אותו במלח רק כדי שתקנה גם שתייה.
כשמתרגלים לסאונד איכותי ומדוייק, כמו בבלו-ריי, קשה למצוא משהו שדומה לזה בבתי קולנע, במיוחד באזור מגוריי- ירושלים.
הסרטים האחרונים שראיתי היו בקניון רמת-אביב וסינמה סיטי ראשל"צ. באחרון היה סאונד צורם ומחריד שגרם לי עוד יותר, לראות בקולנוע רק כשאני חייב
.
הסיבות הן שיש לי מערכת שאני מרוצה ממנה, אך פלזמה 50" לא משתווה למסך קולנוע.
אני חושב שזה גם קשור לכך שבעוד שאני משפר את המערכת הביתית שלי (בהשראת הפורום כמובן
אם זה מבחנת סאונד, שירות ופופקורן שליצרו עולה 2 ש"ח אך הוא נמכר ב 20 ש"ח וחונקים אותו במלח רק כדי שתקנה גם שתייה.
כשמתרגלים לסאונד איכותי ומדוייק, כמו בבלו-ריי, קשה למצוא משהו שדומה לזה בבתי קולנע, במיוחד באזור מגוריי- ירושלים.
הסרטים האחרונים שראיתי היו בקניון רמת-אביב וסינמה סיטי ראשל"צ. באחרון היה סאונד צורם ומחריד שגרם לי עוד יותר, לראות בקולנוע רק כשאני חייב
לפני שבוע ביקרתי ביס פלאנט בחיפה בהקרנה של ההוביט בתלת מימד. אחריי צפיה בעשרות סרטים במיני קולנוע הדו-ערוצי (הסראונד נבנה בשלבים) שלי שבו אני מקרין על 100" אני יכול לומר לך שזה הייתה חוויה נהדרת!
לראות מה יש למקרן קולנועי להציע אחריי הרבה זמן שלא ביקרתי בקולנוע (סרט האחרון שראיתי לפני זה היה הדיקטטור לפני חצי שנה בערך). תוסיף לזה את המסך הקולנועי שהוא עצום ביחס ל"דף נייר" שלי בבית, אין ספק שההוביט גרם לחוויה מתקנת ביחס לתפיסה הרעה שלי מהקולנוע. ההקרנה הייתה טובה והתלת מימד היה כראוי.
אז למה קולנוע?
*מסך עצום
*סרטים חדשים שיקח זמן מה עד שיגיעו לבית
*חוויה חברתית- "יציאה" (בין אם זה עם חברים, לבין אם זה עם חברה)
למה לא קולנוע?
*מחירים יקרים להחריד- כרטיס תלת מימד עלה לי 47 ש"ח!
(בנוסף אם קונים פופקורן צריך לשבור חזיר)
*סראונד סביר
*שליטה בסרט- אי אפשר לעצור ולעשות הפסקת פיפי עצמאית בכל שלב שרוצים. בנוסף אי אפשר לשלוט בווליום (יצא לי להיות בהקרנות שהפציצו בווליום ואני רגיש בנושא).
*צריך להזמין כרטיס באינטרנט אם הולכים להקרנות ראשות של הסרט כשיוצא= גנבה של 4 שקל באתר (זכור לי שהזמנה באינטרנט צריכה להוזיל מחירים ולא להיפך. אגב היו על הנושא הזה דיבורים רבים לאחרונה ברשת).
*המיקום של הכיסאות לא תמיד אידיאלי (סוויט ספוט)
*אין נוחות ישיבה כמו בבית על כורסה טובה
אני חושב שפעם בשנה זה לגיטימי ללכת לקולנוע לצפות בסרט טוב!
לראות מה יש למקרן קולנועי להציע אחריי הרבה זמן שלא ביקרתי בקולנוע (סרט האחרון שראיתי לפני זה היה הדיקטטור לפני חצי שנה בערך). תוסיף לזה את המסך הקולנועי שהוא עצום ביחס ל"דף נייר" שלי בבית, אין ספק שההוביט גרם לחוויה מתקנת ביחס לתפיסה הרעה שלי מהקולנוע. ההקרנה הייתה טובה והתלת מימד היה כראוי.
אז למה קולנוע?
*מסך עצום
*סרטים חדשים שיקח זמן מה עד שיגיעו לבית
*חוויה חברתית- "יציאה" (בין אם זה עם חברים, לבין אם זה עם חברה)
למה לא קולנוע?
*מחירים יקרים להחריד- כרטיס תלת מימד עלה לי 47 ש"ח!
*סראונד סביר
*שליטה בסרט- אי אפשר לעצור ולעשות הפסקת פיפי עצמאית בכל שלב שרוצים. בנוסף אי אפשר לשלוט בווליום (יצא לי להיות בהקרנות שהפציצו בווליום ואני רגיש בנושא).
*צריך להזמין כרטיס באינטרנט אם הולכים להקרנות ראשות של הסרט כשיוצא= גנבה של 4 שקל באתר (זכור לי שהזמנה באינטרנט צריכה להוזיל מחירים ולא להיפך. אגב היו על הנושא הזה דיבורים רבים לאחרונה ברשת).
*המיקום של הכיסאות לא תמיד אידיאלי (סוויט ספוט)
*אין נוחות ישיבה כמו בבית על כורסה טובה
אני חושב שפעם בשנה זה לגיטימי ללכת לקולנוע לצפות בסרט טוב!
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
אני חייב לציין שבניגוד לשנים האחרונות בהם מצאתי את עצמי בבית קולנוע אולי פעמיים בשנה
השנה מצאתי את עצמי לפחות שמונה פעמים בקולנוע.
עם כל הכבוד למערכת הקולנוע הסלונית שלי, יש בכל זאת מספר יתרונות עיקריים אשר גרמו לי לצאת מהבית השנה.
1. ישנם סרטים שאין סיכוי שאמתין עד הגעה לטורנטים, דוגמת באטמן, הנוקמים, סקייפול ,פרומטאוס,לופר..
2. אין לי את הפריוילגיה להפציץ בין עשר לשתיים עשרה בלילה ולהעיר את הבית והשכנים.
3. איכות תמונה וסראונד שאני מקבל בקולנוע (ייס פלאנט) ,אני לא מקבל אצלי בסלון.
בקיצור, אלו הסיבות העיקריות שבשלן אני לפחות יוצא מהבית לקולנוע.
השנה מצאתי את עצמי לפחות שמונה פעמים בקולנוע.
עם כל הכבוד למערכת הקולנוע הסלונית שלי, יש בכל זאת מספר יתרונות עיקריים אשר גרמו לי לצאת מהבית השנה.
1. ישנם סרטים שאין סיכוי שאמתין עד הגעה לטורנטים, דוגמת באטמן, הנוקמים, סקייפול ,פרומטאוס,לופר..
2. אין לי את הפריוילגיה להפציץ בין עשר לשתיים עשרה בלילה ולהעיר את הבית והשכנים.
3. איכות תמונה וסראונד שאני מקבל בקולנוע (ייס פלאנט) ,אני לא מקבל אצלי בסלון.
בקיצור, אלו הסיבות העיקריות שבשלן אני לפחות יוצא מהבית לקולנוע.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
יש לי מקרן עם מסך 133", מעל 600 סרטי בלו ריי, מערכת 7.1 וסאבים שקטים מתחת למיטה, אני אישית נהנה יותר לראות סרט בבית, אם אני הולך לסרט פעם ב... זה בשביל היציאה, בדרך כלל עם בחורה ולא בגלל שאני חייב לראות את הסרט, אני לא מוריד סרט לפני שהוא יוצא בבלו ריי, אין לי בעיה להמתין 3-4 חודשים עד שאפשר להוריד את הבלו ריי המלא מהרשת
ובכלל רוב האנשים שאני מכיר הולכים לסרט כבילוי ולא כי הם חייבים לראות את הסרט עכשיו ולא יכולים לחכות
ובכלל רוב האנשים שאני מכיר הולכים לסרט כבילוי ולא כי הם חייבים לראות את הסרט עכשיו ולא יכולים לחכות
- avioren
- חבר ותיק

אצלי הליכה לקולנוע לא נכנסת לקטגורית הבילוי הסטנדרטי מאחר ואשתי מעדיפה סרטים רומנטיים ובבית.
הגיחה לקולנוע נכנסת לקטגורית חוויה אישית, ולכן לרב היא בכלל בשישי או שבת בצהריים.
וכפי שצינתי ,לסרטים מאוד ספציפיים הדורשים מסך גדול,סראונד מצויין, ומרכיבים שלא מאפשרים לי להמתין.
מישהו אמר סופרמן ??
הגיחה לקולנוע נכנסת לקטגורית חוויה אישית, ולכן לרב היא בכלל בשישי או שבת בצהריים.
וכפי שצינתי ,לסרטים מאוד ספציפיים הדורשים מסך גדול,סראונד מצויין, ומרכיבים שלא מאפשרים לי להמתין.
מישהו אמר סופרמן ??
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
Sama here.avioren כתב:אצלי הליכה לקולנוע לא נכנסת לקטגורית הבילוי הסטנדרטי מאחר ואשתי מעדיפה סרטים רומנטיים ובבית.
מישהו אמר סופרמן ??...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני למשל הפסקתי ללכת לקולנוע..DorM כתב:רובנו השקענו ומשקיעים אלפים ועשרות אלפי שקלים בקולנוע הביתי שלנו, אם זה מסך, מקרן, מערכת רב ערוצית.
באופן אישי אני כבר יותר משנה לא הייתי בקולנוע בדיוק מהסיבה שאני מרוצה מאוד מהמערכת שלי....
זה גם עניין של גיל, מצב משפחתי וגם עניין של מערכת קולנוע ביתית.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תודה,avioren כתב:ליאור
עם מערכת כמו שלךסביר להניח שגם אני בקושי הייתי מגיע לקולנוע, למעט מקרים חריגים שקשורים ליכולת דחיית סיפוקים.
...
אבל אני באמת חושב שזה גם עניין של גיל - אנחנו הופכים למפונקים יותר ויותר, וכשיש ילדים כל יציאה הופכת להפקה בפני עצמה ( וגם לא ממש זולה .. ). אז אם יש חלופה למה לא לנצל אותה ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- avioren
- חבר ותיק

יש לי תחושה שאנחנו לא כל כך רחוקים בגיל ויש לי שתי נסיכות קטנות בבית שתופסות את רב זמני.
ולכן כפי שציינתי, אני מוצא את עצמי בהקרנות מסויימות נוסע (פעם בחודשיים) לזמן איכות פרטי.
ולכן כפי שציינתי, אני מוצא את עצמי בהקרנות מסויימות נוסע (פעם בחודשיים) לזמן איכות פרטי.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני חושב שיש הבדל גדול בין מערכות מבוססות מסך לבין מערכות מבוססות מקרן.
מסך, טוב ככל שיהיה לא יתן חוויה קולנועית.
גם במערכת מבוססת מקרן, צריך להתאמץ מאוד בבידוד של הסביבה כדי לתת תחושה של קולנוע ולא של מקרן בסלון.
אני אישית לא הולך לקולנוע שנים, חוץ מאירועים מאוד מיוחדים.
האירועים האלה הם בעיקר כאשר אני נמצא בחופשה עם הילדים והק"ב לא זמין.
בתור מישהו שרגיש מאוד לאיכות של התמונה והקול, פשוט נמאס לי לשלם כרטיס ולגלות שהמקרן לא מכוון או שערוצי הסראונד לא מחוברים.
בבית זה לא קורה.
למרות כל זאת, הצפייה בבית היא עדיין פשרה, בעיקר בגלל גודל המסך ואני מדבר על גודל המסך אבסולוטית במטרים ולא כפונקציה של מרחק הצפיה.
רוחב מסך בקולנוע מתחיל ב6 מטר בעוד שבבית מגיעים ל3 מטר במקרה הטוב.
גם אם נשתמש בתירוץ שבבית יושבים קרוב יותר, לגודל האבסולוטי הזה יש השפעה מאוד גדולה על החוויה.
מסך, טוב ככל שיהיה לא יתן חוויה קולנועית.
גם במערכת מבוססת מקרן, צריך להתאמץ מאוד בבידוד של הסביבה כדי לתת תחושה של קולנוע ולא של מקרן בסלון.
אני אישית לא הולך לקולנוע שנים, חוץ מאירועים מאוד מיוחדים.
האירועים האלה הם בעיקר כאשר אני נמצא בחופשה עם הילדים והק"ב לא זמין.
בתור מישהו שרגיש מאוד לאיכות של התמונה והקול, פשוט נמאס לי לשלם כרטיס ולגלות שהמקרן לא מכוון או שערוצי הסראונד לא מחוברים.
בבית זה לא קורה.
למרות כל זאת, הצפייה בבית היא עדיין פשרה, בעיקר בגלל גודל המסך ואני מדבר על גודל המסך אבסולוטית במטרים ולא כפונקציה של מרחק הצפיה.
רוחב מסך בקולנוע מתחיל ב6 מטר בעוד שבבית מגיעים ל3 מטר במקרה הטוב.
גם אם נשתמש בתירוץ שבבית יושבים קרוב יותר, לגודל האבסולוטי הזה יש השפעה מאוד גדולה על החוויה.
No place like home.......... Theater