הדפסת תקליטים
למרות שכרגע זה נשמע יותר כמו חזרה לגלילי שעווה,
האם בעתיד נוכל להוריד קבצים ולהדפיס תקליטים בבית באותה הקלות שהיום אנחנו מורידים טורנטים?
ולמה, לכל הרוחות זה נראה לי ככ מגניב כשזה בעצם כזה מגושם?
http://m.instructables.com/id/3D-Printed-Record/
האם בעתיד נוכל להוריד קבצים ולהדפיס תקליטים בבית באותה הקלות שהיום אנחנו מורידים טורנטים?
ולמה, לכל הרוחות זה נראה לי ככ מגניב כשזה בעצם כזה מגושם?
http://m.instructables.com/id/3D-Printed-Record/
אנלוגי ממקור דיגיטלי
קצת נראה לי תמוהה העניין הזה של להדפיס תקליט (ולא משנה כרגע באיזו שיטה) שהוא אנלוגי לגמרי ממקור דיגיטלי.
כל עידן התקליטים שמקורם בהקלטה דיגיטלית הוא עניין שיווקי לגמרי.
יש את העניין של אופי צליל שונה שונבע מהמדיה עצמה כמו דחיסה ועקום הענות אבל את זה מן הסתם אפשר להשיג על ידי חומרה (אנלוגית או דיגיטלית) שתמצא בין המקור למגבר או ביצוע מניפולציות על המקור (הדיגיטלי) על מנת שישמע כמו תקליט.
מצד שני, יש לי כמה תקליטים שהודפסו בעשור האחרון של הקלטות חדשות לגמרי והם נשמעים טוב יותר מהדיסק המקביל.
אני חייב לציין שלא השוותי ל SCACD או ל Blueray המקביל.
כל עידן התקליטים שמקורם בהקלטה דיגיטלית הוא עניין שיווקי לגמרי.
יש את העניין של אופי צליל שונה שונבע מהמדיה עצמה כמו דחיסה ועקום הענות אבל את זה מן הסתם אפשר להשיג על ידי חומרה (אנלוגית או דיגיטלית) שתמצא בין המקור למגבר או ביצוע מניפולציות על המקור (הדיגיטלי) על מנת שישמע כמו תקליט.
מצד שני, יש לי כמה תקליטים שהודפסו בעשור האחרון של הקלטות חדשות לגמרי והם נשמעים טוב יותר מהדיסק המקביל.
אני חייב לציין שלא השוותי ל SCACD או ל Blueray המקביל.
אני נתקלתי בתקליטים (חדשים) של הרולינג סטונס שכתוב עליהם שהם מ- DSD MASTER, כלומר מהמאסטר ששימש ל- SACD.
אכן מוזר מאוד להדפיס תקליט ממקור דיגיטלי, אבל נראה לי שמי שעושה את זה רוצה שתהייה לו "חוויית רטרו" כזו או אחרת....
מכל מקום, לפחות לפי הסרטון, התקליט שיצא מהמדפסת התלת מימדית נשמע קטסטרופה, ללא קשר לסוג המאסטר.
אכן מוזר מאוד להדפיס תקליט ממקור דיגיטלי, אבל נראה לי שמי שעושה את זה רוצה שתהייה לו "חוויית רטרו" כזו או אחרת....
מכל מקום, לפחות לפי הסרטון, התקליט שיצא מהמדפסת התלת מימדית נשמע קטסטרופה, ללא קשר לסוג המאסטר.
תקליט מול דיסק
אני חייב לציין שיש לי מספר תקליטים של הדפסות חדשות יחסית והם נשמעים תמיד טוב יותר מהדיסק.
גם לי יש כמה וכמה הדפסות חדשות ואני מבסוט מאד מהן.
אבל מסתובבות גם הרבה הדפסות פיראטיות חדשות (בייחוד לתקליטים קשים להשגה) שאיכותן לא משו.
האינדיקציה היא: 1. המחיר– הפיראטיות זולות באופן חשוד.
2. חוסר פרטים מזהים של החברה המדפיסה, מספר קטלוגי או אינפו על ההוצאה המחודשת.
אבל מסתובבות גם הרבה הדפסות פיראטיות חדשות (בייחוד לתקליטים קשים להשגה) שאיכותן לא משו.
האינדיקציה היא: 1. המחיר– הפיראטיות זולות באופן חשוד.
2. חוסר פרטים מזהים של החברה המדפיסה, מספר קטלוגי או אינפו על ההוצאה המחודשת.