עצה: אישור מכון התקנים לחבילה של מחשבים ניידים מחו"ל?
-
amiga
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
אז לא ידעתי וחבר שלח לי מארה"ב אריזה עם ארבעה מחשבים ניידים דרך DHL. התקשרו מ DHL ואמרו שצריך אישור מכון התקנים ואישור משרד התקשורת. מדיבור איתם ומעיון בצווים העדכניים ושרשורים ברשת, הבנתי שאם זה מחשב אחד - המכס אפילו לא מעקב את החבילה.
כלומר, ההבדל היחיד הוא הכמות. האישור של מכון התקנים הוא אפילו לא ממש בדיקה מן הסתם. הם פשוט יראו שמדובר במחשב של חברה ידועה שעבר אותן בדיקות של כל מחשב אחר וזהו.
הבנתי שהוצאת אישור דורשת זמן ואולי גם מסמכים שאני אפילו לא יודע מאיפה להוציא. יש אפשרות לחסוך את כל הבלאגן על ידי עמיל מכס / הגשת טפסים בעצמי?
פריט המכס של מחשב נייד מהסוג הזה (עם אפשרות לתקשורת אלחוטית) הוא 84.71 אם אני לא טועה.
הייתי נוסע למכס, אבל אני חושש שזה יעלה לי בעוד יותר זמן בסופו של דבר וממילא אני אצטרך להגיש את הטפסים.
עזרה? עצה?
כלומר, ההבדל היחיד הוא הכמות. האישור של מכון התקנים הוא אפילו לא ממש בדיקה מן הסתם. הם פשוט יראו שמדובר במחשב של חברה ידועה שעבר אותן בדיקות של כל מחשב אחר וזהו.
הבנתי שהוצאת אישור דורשת זמן ואולי גם מסמכים שאני אפילו לא יודע מאיפה להוציא. יש אפשרות לחסוך את כל הבלאגן על ידי עמיל מכס / הגשת טפסים בעצמי?
פריט המכס של מחשב נייד מהסוג הזה (עם אפשרות לתקשורת אלחוטית) הוא 84.71 אם אני לא טועה.
הייתי נוסע למכס, אבל אני חושש שזה יעלה לי בעוד יותר זמן בסופו של דבר וממילא אני אצטרך להגיש את הטפסים.
עזרה? עצה?
- jpost
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
צריך פשוט לשלוח ל DHL הצהרה בכתב וחתומה, עבור "גובה המכס", שאומרת המחשבים לשימוש עצמי, לא למסחר.
ולסרב לספק את האישורים האלו.
כמובן רק אם הם באמת לשימוש עצמי.
ולסרב לספק את האישורים האלו.
כמובן רק אם הם באמת לשימוש עצמי.
-
amiga
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובה
הם רק לשימוש עצמי, אבל אתה בטוח בזה שכל מה שצריך זאת הצהרה כזאת? יש לך ניסיון אישי איתם?
דיברתי איתם בטלפון מספר פעמים וזה לא היה נשמע כאילו הם מוכנים לוותר על זה.
הם רק לשימוש עצמי, אבל אתה בטוח בזה שכל מה שצריך זאת הצהרה כזאת? יש לך ניסיון אישי איתם?
דיברתי איתם בטלפון מספר פעמים וזה לא היה נשמע כאילו הם מוכנים לוותר על זה.
- jpost
-
- חבר מביא חבר

כן זה מנסיון איתם.
-
amiga
-
- חבר שרק התחיל

סליחה שאני חוזר על השאלה - כלומר, להתקשר אליהם בפעם החמישית או השישית וממש להתעקש?
- jpost
-
- חבר מביא חבר

תכתוב את ההצהרה, יש להם טופס לדוגמא אם אתה צריך, ותשלך להם סרוק או בפקס.amiga כתב:סליחה שאני חוזר על השאלה - כלומר, להתקשר אליהם בפעם החמישית או השישית וממש להתעקש?...
אחרי שתשלח תבקש שישחררו על בסיס ההצהרה.
הם מרווחים המון כסף מהוצאת האישורים האלו, שבכלל נועדו ליבואנים מסחריים.
-
amiga
-
- חבר שרק התחיל

הכוונה לטופס הזה?
www.tamas.gov.il/NR/rdonlyres/D4B041F8- ... ispah7.doc
כלומר, בתור "יבואן" לא למלא כלום?
www.tamas.gov.il/NR/rdonlyres/D4B041F8- ... ispah7.doc
כלומר, בתור "יבואן" לא למלא כלום?
- jpost
-
- חבר מביא חבר

לא טופס. זה מסמך שאתה צריך לכתוב באופן חופשי.
זו הדוגמא שהם שלחו לי בעבר:
זו הדוגמא שהם שלחו לי בעבר:
עבור גובה המכס
הנדון : משלוח מספר _____________________
אני הלקוח ____________ ת.ז___________ מצהיר בזאת כי המשלוח הנ"ל מכיל (נא לציין מהות המשלוח ולמה משמש) 1.____________________________________
2.____________________________________
המשלוח הנ"ל לשימושי האישי ואין בו לצרכי סחר ומכירה.
אודה לשחרור המשלוח,
על החתום,
-
- חבר שרק התחיל

תודה
כמה זה עדכני?
אני שואל כי לכמה מסמכים שראיתי כבר היו כמה גרסאות
כמה זה עדכני?
אני שואל כי לכמה מסמכים שראיתי כבר היו כמה גרסאות
-
amiga
-
- חבר שרק התחיל

DHL מתעקשים. שלחתי להם הצהרה + תקנות צו והכל ועדיין. לא מוכנים אפילו לדבר עם פקיד המכס
- liam
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 587
אולי תנסה לעקוף את DHL ? תתקשר ישירות למכס או שתבקש מ- DHL שיפנו אותך למי שצריך.
-
amiga
-
- חבר שרק התחיל

ניסיתי. לא מצליח להשיג אותם. אני אנסה מחר שוב. DHL לא עוזרים בהפניה, מבחינתם שהציוד שלי ילך לעזאזל.
הייתי נוסע למכס, אבל אחרי הפעם הקודמת, לפני כמה שנים, אני מנסה להמנע מזה
הייתי נוסע למכס, אבל אחרי הפעם הקודמת, לפני כמה שנים, אני מנסה להמנע מזה