צריבה/צבירה בפלאזמה
-
avinatbezeq
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 202
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
הייתי היום וראיתי את ה-LED שהחלטתי עליו (Sony KDL 46HX855). רואים טוב, אבל עדיין לא היה לי WOW כמו שהיה לי בפלאזמה סמנסונג, C550 שראיתי אצל חבר שלי.
אז אני מתלבט קשות בין הסוני הזה וה-GT50 של פנסוניק.
מה שמפחיד אותי זה נושא הצבירות/צריבות. הסתכלתי בביקורות של אמזון, ורוב מי שמתלונן על פלאזמות של פנסוניק מתלונן על הבעיה הזו. בדקתי ב-YES ולמשל יש כל הזמן בצד ימין למעלה את האייקון של YES ואת המספר של הערוץ - זה לא נצרב?
האם אנשים פה זה קרה להם? אתם סובלים מהבעיות של הצריבה/צבירה? יש דרך למנוע את זה?
אז אני מתלבט קשות בין הסוני הזה וה-GT50 של פנסוניק.
מה שמפחיד אותי זה נושא הצבירות/צריבות. הסתכלתי בביקורות של אמזון, ורוב מי שמתלונן על פלאזמות של פנסוניק מתלונן על הבעיה הזו. בדקתי ב-YES ולמשל יש כל הזמן בצד ימין למעלה את האייקון של YES ואת המספר של הערוץ - זה לא נצרב?
האם אנשים פה זה קרה להם? אתם סובלים מהבעיות של הצריבה/צבירה? יש דרך למנוע את זה?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
יש על הנושא המון חומר בפורום. תבצע חיפוש.
באופן כללי לא צריכה להיות שום בעייה אם אתה לא מתעלל בכוונה במסך כמו לשים לילה שלם תמונה סטטית.
גם שאתה צופה בערוץ מסויים עם לוגו... יש כל עשרים דקות לערך פרסומות ואז הלוגו נעלם או מתחלף ללוגו של הפרסומות. רק העניין הזה מונע צריבות וצבירות.
בערוצים שאין פרסומות זה יותר בעייתי. כמו ערוץ האח הגדול... בתקופה שהוא משדר.
בנוסף יש מנגנוני הגנה טובים במסכים של היום. צריך לוודא שהם פועלים.
באופן כללי לא צריכה להיות שום בעייה אם אתה לא מתעלל בכוונה במסך כמו לשים לילה שלם תמונה סטטית.
גם שאתה צופה בערוץ מסויים עם לוגו... יש כל עשרים דקות לערך פרסומות ואז הלוגו נעלם או מתחלף ללוגו של הפרסומות. רק העניין הזה מונע צריבות וצבירות.
בנוסף יש מנגנוני הגנה טובים במסכים של היום. צריך לוודא שהם פועלים.
לטעמי ה-GT עדיף בכל היבט - מסך 50" הטוב ביותר שמשווק כיום ביבוא סדיר.
תמונה פשוט פנטסטית.
באם תקפיד להפעיל את המסך בערכי כיול נכונים בהתחלה ואח"כ תמנע מלהקפיא את התמונה לזמן ממושך הסיכוי לצריבה זניח לחלוטין.
תמונה פשוט פנטסטית.
באם תקפיד להפעיל את המסך בערכי כיול נכונים בהתחלה ואח"כ תמנע מלהקפיא את התמונה לזמן ממושך הסיכוי לצריבה זניח לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי uv2u ב 21/12/2012 17:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ל-'אח הגדול'' יש וואחד לוגו...טלHD כתב:יש על הנושא המון חומר בפורום. תבצע חיפוש.
בנוסף יש מנגנוני הגנה טובים במסכים של היום. צריך לוודא שהם פועלים....
כבר הזהרתי את מקרסנקה בענין, אם וכאשר.
(ומצטרף להמלצות לגבי ה-gt50)
אני מכיר גם כאלה שבתשלום חודשי של 9.90 ש''ח, מזמינים את הערוץ על בסיס יומי...uv2u כתב:הנזק לא רק למסך.
מן המפורסמות כי צפיה ממושכת ב-"אח הגדול" יש בה לגרום לנזקים בלתי הפיכים לצופים ולצריבת הבלים בתת המודע....
בעצם, למה ללכת רחוק...
אתם כבר יודעים במי מדובר.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
אני צופה בפלאזמה הישנה והטובה שלי מ 2006 (כן סורי .. אחלה פלאזמה של פנאסוניק ,מדהימה עדין בשידורי טלויזיה ), ורב הצפיה בתכני ערוץ 10 ,2 וסטרימר.
אין ולו שמץ של זכר ללוגואים הנ"ל או כל צריבה.
בהתבסס על כך שצריבה הינה בעצם "בזבוז חיי הפיקסלים" יחסית לאחרים, וכן כי אותם פיקסלים מיועדים לאבד חצי מיכולת התאורה לאחר עשרות אלפי שעות עבודה, לא ברור לי החשש מצריבה, כל עוד לא מדובר בצפיה קבועה ביחס 4:3 או לוגו קבוע במשך שבועות/חודשים.
בקיצור, הסר דאגה מליבך בעינייני צריבה.
אין ולו שמץ של זכר ללוגואים הנ"ל או כל צריבה.
בהתבסס על כך שצריבה הינה בעצם "בזבוז חיי הפיקסלים" יחסית לאחרים, וכן כי אותם פיקסלים מיועדים לאבד חצי מיכולת התאורה לאחר עשרות אלפי שעות עבודה, לא ברור לי החשש מצריבה, כל עוד לא מדובר בצפיה קבועה ביחס 4:3 או לוגו קבוע במשך שבועות/חודשים.
בקיצור, הסר דאגה מליבך בעינייני צריבה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
-
avinatbezeq
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 202
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
תודה רבה לכל מי שענה - העזתי היום וקניתי פלזמה! 
גם אצלי (פנסוניק PWD8) כבר 7 שנים ללא בעיות. לאחרונה עבר לשימוש של הילדים בלבד. ראתה במהלך השנים שעות רבות של לולי, הופ, ניקולודיאון ושום בעיות.avioren כתב:אני צופה בפלאזמה הישנה והטובה שלי מ 2006 (כן סורי .. אחלה פלאזמה של פנאסוניק ,מדהימה עדין בשידורי טלויזיה ), ורב הצפיה בתכני ערוץ 10 ,2 וסטרימר....
אני לא יודע איך אין צריבה של ריבוע צהוב מעצבן עם כל שעות הצפייה בבובספוג