מחפש אוזניות - לאחר טראומת BEATS SOLO.
בשעה טובה ומוצלחת אני מודיע על שבירת ה-BEATS SOLO שלי.. אוזניות נוראיות לכל דבר ועניין.. שעברו התעללות בבסיס עד כדי שבירה מוצלחת ל-2 חלקים..
אז עכשיו - יש לי תקציב קטן יחסית לאוזניות שאמורות ללכת איתי בדרכים - 500 שקל.
הדרישות? באלאנס טוב, אני לא חובב באסים (ולא, אני עדיין לא מבין למה קניתי ביטס), שומע רוק ומטאל לסוגיהם (החל מפינק פלויד דרך DIO, OPETH ועד לבהמות')
דרישות? בעיקר כבל מתנתק חשוב לי, כי בגלל הנסיעות בדרכים הכבל הוא חלק די רגיש אצלי.. וחבל לי לקנות אוזניות בתקציב של יותר ממשכורת חודשית שיהרסו אחרי חצי שנה.. והדבר השני הוא אטימות טובה..
המכשיר שאני משתמש בו הוא HTC ONE X, ככה שיש לו אקרולייזר לא שימושי בעליל של BEATS, אבל רוב הקבצים אצלי מקודדים ב-FLAC ו-320KBPS , מעטים מאוד מהם ב-192KBPS.
העדפה לאוזניות ON EAR גדולות, אבל אם יש אוזניות IN EAR טובות זה בהחלט יבוא בחשבון..
המלצות?
נ.ב. העדפה להזמנה בארץ - אלא אם יש משהו עדיף משמעותית באיביי..
אז עכשיו - יש לי תקציב קטן יחסית לאוזניות שאמורות ללכת איתי בדרכים - 500 שקל.
הדרישות? באלאנס טוב, אני לא חובב באסים (ולא, אני עדיין לא מבין למה קניתי ביטס), שומע רוק ומטאל לסוגיהם (החל מפינק פלויד דרך DIO, OPETH ועד לבהמות')
דרישות? בעיקר כבל מתנתק חשוב לי, כי בגלל הנסיעות בדרכים הכבל הוא חלק די רגיש אצלי.. וחבל לי לקנות אוזניות בתקציב של יותר ממשכורת חודשית שיהרסו אחרי חצי שנה.. והדבר השני הוא אטימות טובה..
המכשיר שאני משתמש בו הוא HTC ONE X, ככה שיש לו אקרולייזר לא שימושי בעליל של BEATS, אבל רוב הקבצים אצלי מקודדים ב-FLAC ו-320KBPS , מעטים מאוד מהם ב-192KBPS.
העדפה לאוזניות ON EAR גדולות, אבל אם יש אוזניות IN EAR טובות זה בהחלט יבוא בחשבון..
המלצות?
נ.ב. העדפה להזמנה בארץ - אלא אם יש משהו עדיף משמעותית באיביי..
אתה יכול להזמין מחו"ל את ה Noontec Zoro - חיקוי סיני ל solo, רק שהן הרבה יותר זולות, ולפי הביקורות, נשמעות הרבה יותר טוב.
האמת שלא בא לי להסתובב עם חיקוי ל-BEATS. את הנושא של פוזה ביחס לאיכות כבר הבנתי..HazooM כתב:אתה יכול להזמין מחו"ל את ה Noontec Zoro - חיקוי סיני ל solo, רק שהן הרבה יותר זולות, ולפי הביקורות, נשמעות הרבה יותר טוב....
לא מפריע לי שהאוזניות יראו כמו לבנת חבלה ממוצעת משכם, כל עוד יהיה סאונד מאוזן.
ה-ZORO האלו נשמעים על פניו טובות, אבל הבעיה שלי היא שממה שאנשים אמרו - הן לא אוזניות נוחות במיוחד, שזה בעיה כשיש לך נסיעה של 4 שעות + כמה שעות האזנה למוזיקה ביום בתוך חלל העבודה.. גם הנושא של הצרימה בווליום הגבוה בעייתיים בעיני.
לפני בערך שנתיים קניתי אוזניות IN EAR של SHURE (אם זכור לי נכון אלו היו ה-SE102), שנשמעו לא רע בכלל. אולי זה יתן לכם כיוון בנוגע לאופי הסאונד (גם אם האיכות עצמה הייתה קצת בינונית וחסרת במה)
האם ה-Shure SRH440-A שוות משהו? כרגע ההעדפה היא למשהו מהארץ בגלל העובדה שמחרתיים חוזר לצבא.
אגב, שאלה קטנה - באוזניות בעלי כבל מתנתק כמו ה-ZORO, אם אני אקנה נגיד את הכבל של BEATS, שכולל מיק' ושלט - זה יעבוד גם על אוזניות אחרות?
עריכה: מה בנוגע ל-GRADO SR80? אוזניות שבמשך שנים רציתי לקנות.. שוות את הכסף?
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
שור440 יותר נוחה מגרדו,
השור440 היא אוזניה סגורה => אפשר לשמוע בה גם כשאתה בסביבה רועשת
לשור440 כבל נתיק
לשור440 פאדים ניתנים להחלפה (זה גם לגרדו בעצם)
גראדו שווים את הכסף, אבל ממש לא מיועדות לשימוש באוטובוס..
לשור440 כבל נתיק
גראדו שווים את הכסף, אבל ממש לא מיועדות לשימוש באוטובוס..
אוקיי... ומבחינת איכות השור שווים את הכסף? מה האופי של הסאונד שלהם? צורך בהגברה? דברים כאלה?eyal1983 כתב:שור440 יותר נוחה מגרדו,
לשור440 כבל נתיק
גראדו שווים את הכסף, אבל ממש לא מיועדות לשימוש באוטובוס.....
ודבר אחרון - האם אפשר לחבר כבל 3.5 מ״מ עם מיקרופון לאוזניה הזו?
המון תודה על העזרה
Shure440 הן מעט בהירות עם באס שטוח, סאב-באס חלש יחסית אבל לא רע בכלל לאוזניות סגורות תקציביות. עם זאת לא הייתי מסתובב איתן בדרכים משתי סיבות:
- אטימה סבירה לרוחב הטווח אבל מאוד חלשהב באיזור הבאס, כלומר, ייתכן מאוד שתצטרך להגביר ווליום ע"מ להתגבר על רעשי רקע בתדר נמוך (מנועים) ואז הסאונד לכל אורך הטווח עלול להיגרע כי אתה דוחף את היציאה של הסמארטפון שלך יותר מדי, הבאס במיוחד ייפגע ויישמע פחות מובחן ומרוח יותר. גם אם אתה לא חובב באסים האיזון יהיה גרוע ותצטרך להתעסק עם הEQ לעיתים קרובות.
- הן מעט קומקפקטיות אבל עדיין יחסית גדולות ולא מתקפלות.
למה שלא תשדרג את הIEM, אני מבין שאתה מאוכזב מהSE102 ואכן מדובר על דגם עלוב במיוחד ממה שקראתי. הSE315 מהליין החדש ייתנו שיפור משמעותי וגם יישמעו יותר טוב מה440 מהיציאה של האייפון. זה דגם ששם דגש על איזון ונייטרליות עם אטימה יותר מפי 2.
- אטימה סבירה לרוחב הטווח אבל מאוד חלשהב באיזור הבאס, כלומר, ייתכן מאוד שתצטרך להגביר ווליום ע"מ להתגבר על רעשי רקע בתדר נמוך (מנועים) ואז הסאונד לכל אורך הטווח עלול להיגרע כי אתה דוחף את היציאה של הסמארטפון שלך יותר מדי, הבאס במיוחד ייפגע ויישמע פחות מובחן ומרוח יותר. גם אם אתה לא חובב באסים האיזון יהיה גרוע ותצטרך להתעסק עם הEQ לעיתים קרובות.
למה שלא תשדרג את הIEM, אני מבין שאתה מאוכזב מהSE102 ואכן מדובר על דגם עלוב במיוחד ממה שקראתי. הSE315 מהליין החדש ייתנו שיפור משמעותי וגם יישמעו יותר טוב מה440 מהיציאה של האייפון. זה דגם ששם דגש על איזון ונייטרליות עם אטימה יותר מפי 2.
- eyal1983
- חבר מביא חבר

כמה כסף? 435שח?
בקייאספי לא (אחריות לשנה), באייבורי כן (אחריות יבואן לשנתיים).
השוואה כללית של 440 מול 80
שתיהן חמות באוזניים אחרי כמה זמן
נידמה לי שאפשר לשים פאדים של וולור בשור ואז הן יהיו נוחות יותר
שתיהן לא צריכות מגבר, אך השור יכולות לטפס עם.
השור ניידות ומתקפלות בשביל לחסוך במקום.
ה80 בעלות גוון צליל בהיר מאוד, עם הדגשה בגבוהים.
השור בעלות צליל שטוח (רוצות להיות שם), מיועדות לשימוש סטודיו (מוניטור לסאונד) ולא ל"הנאה".
השור לוחצות יותר מסביב לאוזן, הגראדו לוחצות על האוזן.
לשור יש יותר באס נשמע.
השור סגורות, הגרדו פתוחות
עם הגרדו אי אפשר להאזין בכלל בנסיעה. עם השור עוד אפשר.
בקייאספי לא (אחריות לשנה), באייבורי כן (אחריות יבואן לשנתיים).
השוואה כללית של 440 מול 80
שתיהן חמות באוזניים אחרי כמה זמן
נידמה לי שאפשר לשים פאדים של וולור בשור ואז הן יהיו נוחות יותר
שתיהן לא צריכות מגבר, אך השור יכולות לטפס עם.
השור ניידות ומתקפלות בשביל לחסוך במקום.
ה80 בעלות גוון צליל בהיר מאוד, עם הדגשה בגבוהים.
השור בעלות צליל שטוח (רוצות להיות שם), מיועדות לשימוש סטודיו (מוניטור לסאונד) ולא ל"הנאה".
השור לוחצות יותר מסביב לאוזן, הגראדו לוחצות על האוזן.
לשור יש יותר באס נשמע.
השור סגורות, הגרדו פתוחות
עם הגרדו אי אפשר להאזין בכלל בנסיעה. עם השור עוד אפשר.
יש לי קצת בעיה עם אוזניות IN EAR.. מאבד אותן מהר מידי, לצערי.Ilyan כתב:Shure440 הן מעט בהירות עם באס שטוח, סאב-באס חלש יחסית אבל לא רע בכלל לאוזניות סגורות תקציביות. עם זאת לא הייתי מסתובב איתן בדרכים משתי סיבות:
למה שלא תשדרג את הIEM, אני מבין שאתה מאוכזב מהSE102 ואכן מדובר על דגם עלוב במיוחד ממה שקראתי. הSE315 מהליין החדש ייתנו שיפור משמעותי וגם יישמעו יותר טוב מה440 מהיציאה של האייפון. זה דגם ששם דגש על איזון ונייטרליות עם אטימה יותר מפי 2....
מה גם שהמחיר של ה-315 יקר לי מידי (כמעט 700 שקל), אלא אם דיברת על ה-215 שנכנסות לי לתקציב? (למרות שיש את אותה בעיה של אוזניות IN EAR)
בנוגע לאקרולייזר, בעקרון אני משתמש ב-PLAYER PRO עם DTS PACK. נכון, לא משתווה לכרטיס הקול של המחשב, אבל עדיין אמור לשפר משהו?
השור הישנות שלי תודה לאל כבר לא בחיים (ותודה לאחיינית המתוקה)
לגבי הקיפול - זה לא משמעותי יותר מידי אצלי כי האוזניות נמצאות כמעט לכל אורך היום על העורף או על האוזן, אז אפשר להתגבר על העובדה שהן לא מתקפלות.
בנוגע ל-80, אני מבין שהדגם פחות רלוונטי אלי בגלל העובדה שהוא פתוח.. נשמור את המתנה הזו לשחרור שלי אני מניח..
מצד שני - השור עם צליל שטוח, שזה קצת מפריע לי... אני נורא מחפש עכשיו צליל עמוק יחסית ועם במה..
יש עוד אופציות? כרגע אני די מבולבל למען האמת..
התכוונתי לSE315, הSE215 מאוד באסיות, ציינת שאתה לא חובב באסים (=באס כבד).
במה טובה עם אוזניות סגורות תקציביות זה בעייה רצינית. הCreative Auravana Live הן הכי טובות ששמעתי בתקציב בהיבט הזה אבל האטימה די חלשה לצערינו.
תגדיר מה זה צליל עמוק?
במה טובה עם אוזניות סגורות תקציביות זה בעייה רצינית. הCreative Auravana Live הן הכי טובות ששמעתי בתקציב בהיבט הזה אבל האטימה די חלשה לצערינו.
תגדיר מה זה צליל עמוק?
וול.. זו הגדרה בעייתית מבחינתי.. אבל אם נשווה את זה למשהו שאני מכיר - זה בערך ההבדל בין ה-SOLO ל-HD שלהם.. שפשוט יש להם קצת יותר במה (וצליל נוראי עדיין)Ilyan כתב:התכוונתי לSE315, הSE215 מאוד באסיות, ציינת שאתה לא חובב באסים (=באס כבד).
תגדיר מה זה צליל עמוק?...
אז אני מבין שאצטרך להתפשר בתקציב הזה, דבר לגיטימי לחלוטין. אני מעדיף את נושא האטימה בגלל נושא הנסיעות. ה-440 באמת ייצרו בעיה בנסיעות באוטובוסים? או שזה דבר נסבל יחסית? או נשאל אחרת - עד כמה הבעיה נוראית?
יש אתר מצויין שנקרא innerfidelity.com שהעורך שלו עושה מדידות מקיפות לכל מיני דגמים, בין השאר את האטימה, זה בגרף העליון מימין. אתה יכול להשוות בין הSE315 והSRH440:
http://www.innerfidelity.com/images/ShureSE315.pdf
http://www.innerfidelity.com/images/ShureSRH440.pdf
אפשר לראות שה315 משמעותית אוטמות יותר טוב בפער של 10-25db באיזור ה100-600hz איפה שמנוע של אוטובוס בערך (אל תתפוס אותי במספרים) וגם בתחום המיד והמיד העליון הפער הזה נשמר ברובו. ל440 יש למעשה אטימה ממש גרועה בתחום הבאס למעשה ומידת האטימה באמת תלוייה בעוצה שתאזין למוזיקה, זה לא חדשות טובות כ"כ לבריאות האוזניים שלך, במיוחד אם במטאל עסקינן.
'קיצר אתה רואה לאן אני חותר- הSE315 לדעתי שווה את התוספת ותשרת אותך בצורה הרבה יותר טובה בדרכים. פשוט תשמור עליהן, תעשה לעצמך ריטואל קבוע כל פעם שאתה מסיים האזנה ישר לקייס ואז לתיק צד או לכיס ולא תהיה בעייה. אני גם אחד עם היסטוריה ארוכה של פרידות לא רצוניות מחפצים אישיים אבל את הSE530 אני שומר איתי כבר כמעט 5 שנים, בתקווה שאזכה ללראות אותן נחות על משכבן בשלום ובשיבה טובה יום אחד, לא בקרוב.
אפשר לראות שה315 משמעותית אוטמות יותר טוב בפער של 10-25db באיזור ה100-600hz איפה שמנוע של אוטובוס בערך (אל תתפוס אותי במספרים) וגם בתחום המיד והמיד העליון הפער הזה נשמר ברובו. ל440 יש למעשה אטימה ממש גרועה בתחום הבאס למעשה ומידת האטימה באמת תלוייה בעוצה שתאזין למוזיקה, זה לא חדשות טובות כ"כ לבריאות האוזניים שלך, במיוחד אם במטאל עסקינן.
'קיצר אתה רואה לאן אני חותר- הSE315 לדעתי שווה את התוספת ותשרת אותך בצורה הרבה יותר טובה בדרכים. פשוט תשמור עליהן, תעשה לעצמך ריטואל קבוע כל פעם שאתה מסיים האזנה ישר לקייס ואז לתיק צד או לכיס ולא תהיה בעייה. אני גם אחד עם היסטוריה ארוכה של פרידות לא רצוניות מחפצים אישיים אבל את הSE530 אני שומר איתי כבר כמעט 5 שנים, בתקווה שאזכה ללראות אותן נחות על משכבן בשלום ובשיבה טובה יום אחד, לא בקרוב.
וול.. אני לא ג'ובניק, אין לי תיק צד מפואר.Ilyan כתב:יש אתר מצויין שנקרא innerfidelity.com שהעורך שלו עושה מדידות מקיפות לכל מיני דגמים, בין השאר את האטימה, זה בגרף העליון מימין. אתה יכול להשוות בין הSE315 והSRH440:
'קיצר אתה רואה לאן אני חותר- הSE315 לדעתי שווה את התוספת ותשרת אותך בצורה הרבה יותר טובה בדרכים. פשוט תשמור עליהן, תעשה לעצמך ריטואל קבוע כל פעם שאתה מסיים האזנה ישר לקייס ואז לתיק צד או לכיס ולא תהיה בעייה. אני גם אחד עם היסטוריה ארוכה של פרידות לא רצוניות מחפצים אישיים אבל את הSE530 אני שומר איתי כבר כמעט 5 שנים, בתקווה שאזכה ללראות אותן נחות על משכבן בשלום ובשיבה טובה יום אחד, לא בקרוב....
בכ.א. אני אצטרך לבדוק, כמו שאמרתי, גם 500 השקל האלה הם הוצאה גדולה בשבילי, שלא לדבר על כמעט 700 שקל לאוזניות IN EAR. מה גם שהבידוד באוזניות IN EAR נורא תלוי בהתאמה שלהם לאוזניים, כמו שאתה יודע..
מחר אני אבדוק אם אצליח לגרד את ה-200 שקלים האלה, ואם כן - אשמח לקבל את ה-SE315... חוץ מהמחלה של כבלים להיקרע, שבגלל זה חשבתי על נושא הכבל המתחלף (שהאמת שזה הדבר היחיד שאהבתי ב-SOLO)
בשעתו הייתי בעל HD202.. ואני חייב לציין שנהנתי..omt כתב:אם אתה מוכן לוותר על הכבל המתנתק הייתי ממליץ על HD 205 של סנייהזר. פחות או יותר עונות לך על הדרישות ועוד ישאר לך עודף של 250 שקל.
אני מאוד נהנה מהן......
אם ה-205 פותר את בעיית התנור אוזניים המוגזם של ה-205, לא אתלונן. איך הוא מבחינת סאונד?
- eyal1983
- חבר מביא חבר

HD202 לעומת HD205
202 נוחות יותר, קלות יותר על הראש, סולחניות מאוד (טובות לקבצי אמפי3, ולסרטים)
205 יקרות בקצת, פחות נוחות (גם יותר לוחצות), אך מיועדות לשימוש "מקצועי" יותר. בקיצור- נשמעות "טוב" יותר לפעמים.
202 נוחות יותר, קלות יותר על הראש, סולחניות מאוד (טובות לקבצי אמפי3, ולסרטים)
205 יקרות בקצת, פחות נוחות (גם יותר לוחצות), אך מיועדות לשימוש "מקצועי" יותר. בקיצור- נשמעות "טוב" יותר לפעמים.
עריכה: מה בנוגע ל-GRADO SR80? אוזניות שבמשך שנים רציתי לקנות.. שוות את הכסף?[/quote
יש להם קהל מעריצים (שכולל אותי) ויש להם קהל של שונאים, היתרון הכי גדול שלהם על פני המתחרים הוא במה מאוד גדולה, ניתן ממש להבחין במיקום של הכלים במרחב וזה משהו נדיר בטווח המחירים שלהם (אמרו לי שלא אבל חיפשתי, בדקתי ולא מצאתי), היתרון הנוסף שיש להם הוא הפירוט, פתאום אתה שומע צלילים שלא שמעתה מקודם, במיוחד אם אתה רגיל לbeats. כפי שכבר הוזכר מקודם החיסרונות שלהם הם הבהירות שקצת מציקה, נוחות, זליגת סאונד החוצה (אוזניות פתוחות, צריך לשמוע איתם מוזיקה במקום שקט), אין להם את הסטייל של הBEATS ואת הבאס שמייחד אותם, לא הייתי מסתובב איתם ברחוב גם אם היו משלמים לי כסף. בתשובה לשאלתך האם כדאי לקנות, הייתי אומר שכן, תמורת כ500 ש"ח יהיו לך אוזניות רפרנס נוספות בבית שתוכל באמת להנות מהם אם אתה שומע גא"ז, קלאסי, מוזיקה שקטה וכדומה שמדגישים את היתרונות של האוזניות האלה , פחות מומלצות לרוק כבד, ראפ וכל מוזיקה עם עודף באס שידגיש את החולשה שלהם....
- eyali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
קניתי עכשיו את האוניות של סוני mdr v55 b/r
לא שמעתי אותם אבל קניתי לפי הביקורות למשל זאת
http://m.youtube.com/#/watch?v=D-20Y3gI ... ICyk&gl=IL
נראה לי שיש להם גם לוק יפה. והם עולים 65 דולר בחול .
לי חבר מביא אבל ראיתי שיש גם משלוח.
אני לא ממליץ רק פותח לך כיוון כי אני בכלל לא שמעתי איתם.
ועוד דבר ״עד מתי צעירים יעלוזו.......״
לא שמעתי אותם אבל קניתי לפי הביקורות למשל זאת
http://m.youtube.com/#/watch?v=D-20Y3gI ... ICyk&gl=IL
נראה לי שיש להם גם לוק יפה. והם עולים 65 דולר בחול .
לי חבר מביא אבל ראיתי שיש גם משלוח.
אני לא ממליץ רק פותח לך כיוון כי אני בכלל לא שמעתי איתם.
ועוד דבר ״עד מתי צעירים יעלוזו.......״
אוקיי קניתי היום את ה-SE315.
אומנם צריך למצוא את הסיליקון המתאים לי (זה שאני איתו מעט לוחץ מבפנים).
הבמה מאוד מרשימה לאוזניות IN EAR, והסאונד בכללי מאוד מאוזן, בדיוק כמו שרציתי.
אצטרך להתרגל קצת לצורת הלבישה.. אבל זה נרכש.
טוב יש לי בעיה.
האוזניות עם חיבור PL זוויתי, שבגלל המבנה שלו לא נכנס לי לשקע PL של הפלאפון.
איפה אני יכוול לרכוש מתאם? לאחד ישר?
אומנם צריך למצוא את הסיליקון המתאים לי (זה שאני איתו מעט לוחץ מבפנים).
הבמה מאוד מרשימה לאוזניות IN EAR, והסאונד בכללי מאוד מאוזן, בדיוק כמו שרציתי.
אצטרך להתרגל קצת לצורת הלבישה.. אבל זה נרכש.
טוב יש לי בעיה.
האוזניות עם חיבור PL זוויתי, שבגלל המבנה שלו לא נכנס לי לשקע PL של הפלאפון.
איפה אני יכוול לרכוש מתאם? לאחד ישר?