מהם השיקולים שלוקחים בחשבון בעת רכישת מקרן ?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב חברים ,

זו הודעתי הראשונה בפורום מקרנים 8O

בעוד כ 8 חודשים אני מתעתד לעבור לבית חדש (עזרתם לי מאוד בהכנות לתשתית של ה 7.1 ונקודות נוספות)
דאגתי גם לבקש צינור 30 מ"מ (אחרי בדיקה שלי עם קליבר התוצאה היא צינור 45 --> פ-צ-צ-ה !!! :D
העיניין הוא ששוק המקרנים היום מאוד פורח , כל חברה מוסרת נתונים שאיני מבין אותם כלל !
איני יודע אם חברה שמייצרת את המקרן הינה מדבקה . --> מה שאיני רוצה כלל.
מעוניין במקרן שישמש אותי ללפחות 6 שנים קדימה.
אני כן רוצה מותג ולא מדבקה.
אני מחפש איכות איכות ושוב פעם איכות
המקרן מיועד לצפיה בסרטים נטו .
לא לסרטי 3D.
בהינתן תקציב של 8,000 שח עבור מקרן ומסך מה לדעתכם יתן את עלות / תועלת .

רב תודות . (l)
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ברוך בואך :)

בשביל איכות איכות ושוב איכות צריך לשלם...והרבה יותר מ 8K בשביל מקרן ומסך. היום כל מקרן טוב מגיע כבר עם תלת ממד, אז גם אם אתה לא מעוניין בזה, קבל זאת כבונוס.

במקרנים אין מותגי מדבקה (נכון להיום). החברות השולטות בשוק ההקרנה הביתי (במחירים הסבירים) הם פנסוניק, סוני, אפסון, מיצובישי, JVC. גם סמסונג ו LG מציגות מידי פעם מקרן, אבל הן פחות פופולריות...

מקרן באיכות הקרנה גבוהה יעלה 15-20 ויכול לטפס גם ל 50 אלף. מסכים זה גם סיפור לא זול.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

תיקון קטן, סמסונג כבר לא מייצרת מקרנים בכלל. יש גם את Infocus שמייצרת מקרני ק"ב ובעלי נציגות מכובדת בישראל.

השיקול העיקרי הוא האם אתה בנוי להחשכה טוטאלית של החדר בו תקרין. אם כן, מקרן זו אופציה. ב-8000 ש"ח לא תוכל לסיים את כל הסיפור (מקרן + מסך + מתלה + כבילה + התקנה) ולקבל מוצר סביר.
אני מניח שלא התכוונת ל"מדבקה", כי כמו -ride אמר, אין כאלו ממש אבל כן יש מקרני מצגות זולים (גם באזור 2000 ש"ח) שלא מיועדים לק"ב.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

גם אני די חדש לתחום כמוך רק שאין לי חדר קולנוע יעודי. :cry:
ממה שחקרתי בשבועות האחרונים באמת עושה רושם שכדי לקבל חווייה קולנועית רצינית, כראוי לבית חדש שמאובזר מאפס בדיוק למטרה הזו - תאלץ להשקיע ככל הנראה פי 2 או 3 מהסכום שציינת (חוכמה גדולה - זה בדיוק מה שאמרו לך קודם מנוסים וחכמים ממני).

אם בכל זאת אתה מעוניין להשאר קרוב לסכומים האלה איכשהו (ועדיין לקנות בארץ עם המחירים המאוד גבוהים) אולי הת'רד שלי יעזור לך להחליט:
http://www.hometheater.co.il/vt180448.% ... D7%94-quot
אני מתכנן לקנות בארה"ב אבל מדובר בדגמי מקרנים יותר קרובים לטווח המחירים שציינת בארץ.
אני חושב שאת ה-Viewsonic PRO8200 אפשר למצוא בארץ בסביבות ה-6000-6500 ש"ח חדש ואת ה-EPSON 8350 בסביבות 7K משומש-בקושי.
תוסיף לזה מתקן תליה, כבילה ומסך פשוט אני מניח שלא תגמור את הסיפור בהרבה יותר מ-10K בערך.
אני לא אומר שזו הבחירה הנכונה בשבילך, אבל לעיתים צוואר הבקבוק במערכת הוא הארנק, מה לעשות :lol:
בלינק הנ"ל מרוכזות סקירות פרטניות והשוואתיות לעיונך ולהשכלה כללית מה אומרים כל המספרים האלה... אני עוד רחוק מלהיות סגור על הכל.
בהצלחה!

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #5 

אני יכול להגיד לך שאני קניתי אפסון 8350 מארה"ב שלדעתי הוא אולי לא הדגם הכי חדש אבל נותן איכות בהחלט מספקת+ מסך הקרנה חשמלי 106 אינץ + כבלים + מתקן תליה וסיימתי את הסיפור בפחות מ 8000 ש"ח.
כמו כן, אם לא מאוחר מדי, אני ממליץ לך לתכנן מעבר של צינור בתקרה בין מיקום המקרן לרסיבר ונקודת חשמל ליד מיקום המקרן.

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

^
tאפשר לינק למסך ההקרנה?

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה! זה גם מחו"ל?

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

לא, היבואן בארץ הוא גטר טק
http://www.getter-tech.co.il/

Barel77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

אם אתה עוד לא בקטע של 3D (כמוני)ואתה רוצה מקרן טוב ולא יקר ונותן תמונה מצויינת של FULL HD לך על ה HD20 של חברת אופטומה ,פצצה של מקרן נותן לך את כל החוויה של קולנוע בבית בלי שום בעיה ובמחיר לדעתי מצחיק להבדיל מהמחירים שרצים פה ,אני רכשתי אותו ב1000 דולר.ואל תשכח לא להתפשר על מסך ,שרשרתי פה שירשור על מסך שרכשתי לפני 10 ימים גם לא מחיר בשמים ונותן תמורה פצצה (Y)

הנה השירשור:

http://www.hometheater.co.il/vt180183

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

itay25783 כתב:כמו כן, אם לא מאוחר מדי, אני ממליץ לך לתכנן מעבר של צינור בתקרה בין מיקום המקרן לרסיבר ונקודת חשמל ליד מיקום המקרן.
...
נ"ק חשמל בסמוך למקרן --> קיים .

אך למה נועד הצינור בתקרה ??? מה ייעודו ? אני יכול לאמר שיצקו כבר את התקרה ולכן זה באמת מאוחר.

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

צריך לעביר כבל HDMI מהמקרן לרסיבר. עדיף מבחינה אסתטית שהכבל יהיה כמה שפחות גלוי.

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

itay25783 כתב:צריך לעביר כבל HDMI מהמקרן לרסיבר. עדיף מבחינה אסתטית שהכבל יהיה כמה שפחות גלוי.
...
בתחילת השירשור ציינתי שיש לי צינור בקוטר של 45 מ"מ.

הצינור עצמו עובר לי מתחת לריצוף.

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

סבבה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”