האם ניתן לרכך סאב-וופר?
סאבים לא מפיקים צליל "קר" או "חד", התיאור יותר מתאים לרמקולים.
כשאתה רושם "סאב כפול" למה אתה מתכוון? לדגם ספציפי עם תיבה מקורית ש kicker מייצרים בעצמם, או תיבה שנבנתה פה, וכוללת שני דרייברים של kicker?
כשאתה רושם "סאב כפול" למה אתה מתכוון? לדגם ספציפי עם תיבה מקורית ש kicker מייצרים בעצמם, או תיבה שנבנתה פה, וכוללת שני דרייברים של kicker?
תיקון קל
הסאב עצמו מפיק תהודה קשה, הצליל לא רך
התיבה היא תיבה שנבנתה פה בארץ , קניתי אותה ממיוזיוק בוקס בתל אביב.
יש לה שני דרייברים של KICKER
אם אני יפרק את הרמקולים , ואני אמלא בפנים בצמר סלעים , האם הוא יתן לי תהודה טובה יותר?
מצורפת תמונה של הסאב וופרים
תודה חבר
התיבה היא תיבה שנבנתה פה בארץ , קניתי אותה ממיוזיוק בוקס בתל אביב.
יש לה שני דרייברים של KICKER
אם אני יפרק את הרמקולים , ואני אמלא בפנים בצמר סלעים , האם הוא יתן לי תהודה טובה יותר?
מצורפת תמונה של הסאב וופרים
תודה חבר
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
ודאי שניתן לרכך..אם תשים בפנים צמר סלעים כמו שאמרת הבאס יהיה יותר מלא וחמים אבל יש סיכוי שייתן לך תחושה פחות דינאמית..
בגלל שהתיבה לא מקורית הייתי מציע לך לפתוח פורט בתיבה במידה ואין,כי לפי התמונות נראה שאין.
פורט ייתן לך מהלך סליל ארוך יותר ומשוחרר יותר שגם ירכך את הצליל לא מעט!..
ניסית להנמיך אותו דרך המגבר בלי שום קשר ולשחק קצת עם הגיין שלו והקרוס במערכת?..
בגלל שהתיבה לא מקורית הייתי מציע לך לפתוח פורט בתיבה במידה ואין,כי לפי התמונות נראה שאין.
פורט ייתן לך מהלך סליל ארוך יותר ומשוחרר יותר שגם ירכך את הצליל לא מעט!..
ניסית להנמיך אותו דרך המגבר בלי שום קשר ולשחק קצת עם הגיין שלו והקרוס במערכת?..
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בנושא סאבוופר לרכב זה מאוד מורכב, כי אקוסטיקה, מבנה התיבה, HU ואפשרויות כיוון, מגבר וEQ שלו משפיעים רבות על הצליל...
יכול להיות שזה עניין של כיול נכון ויכול להיות שהסאב פשוט גדול מדי ואינו מתאים לרכב ולבאלאנס בין הרכיבים...
אם יש לך ידע בנושא תתחיל בכיול של התדרים עם דיסק מיפוי.
מהם שאר רכיבי המערכת?
ממליץ להתיעץ גם בCARSFORUM
יכול להיות שזה עניין של כיול נכון ויכול להיות שהסאב פשוט גדול מדי ואינו מתאים לרכב ולבאלאנס בין הרכיבים...
אם יש לך ידע בנושא תתחיל בכיול של התדרים עם דיסק מיפוי.
מהם שאר רכיבי המערכת?
ממליץ להתיעץ גם בCARSFORUM
זה כבר יותר ברור.הסאב עצמו מפיק תהודה קשה, הצליל לא רך...
אם אני יפרק את הרמקולים , ואני אמלא בפנים בצמר סלעים , האם הוא יתן לי תהודה טובה יותר?...
צמר סלעים לא ישנה פה כלום.אם תשים בפנים צמר סלעים כמו שאמרת הבאס יהיה יותר מלא וחמים אבל יש סיכוי שייתן לך תחושה פחות דינאמית.....
זה שהתיבה אולי לא ported לא אומר באופן אוטומטי שזה ישפר או "ירכך" את התוצאה שהסאב מפיק.בגלל שהתיבה לא מקורית הייתי מציע לך לפתוח פורט בתיבה במידה ואין,כי לפי התמונות נראה שאין.
פורט ייתן לך מהלך סליל ארוך יותר ומשוחרר יותר שגם ירכך את הצליל לא מעט!.....
פורט לא נותן מהלך סליל יותר ארוך או "משוחרר", ואין לו קשר "לרכות" הסאונד.
במידה והתיבה סגורה, כלומר ללא פורטים, ישנם לדעתי כמה דברים:
1. יכול להיות שהסאב נשמע כמו שהוא נשמע, מכיון שהתיבה קטנה מדי בשביל הוופרים שאתה משתמש בהם.
2. יכול להיות שזה פשוט "האופי" של הדרייברים שרכשת, כלומר ככה היצרן תכנן אותם.
3. כמו שנאמר, יכול להיות שהכיוונים אינם נכונים. או שה gain גבוה מדי, או שיש EQ שמכוון לא נכון או חזק מדי, וכו'.
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

HAZOOM אני לא חס וחלילה בא לסתור אותך ואני מכבד את הדיעות שלך באופן כללי.
אבל יש לי המון ניסיון בבניית תיבות תהודה שנבנו בהתאמה.לא יודע במספר,אבל לפחות שתיים מהסאבים זכורים לי שבניתי שלוש תיבות שונות לאחד וארבע לשני עד שהתקבלה התוצאה שציפו לה.
לכן אני יכול לומר בוודאות שבתיבות שאני בונה..עם איטום בין חלקים ואיטום פנימי לאחר מכן לכל דפנות התיבה,יש בהחלט הבדל משמעותי גם בצליל שהסאב מוציא וגם בפיזור שלו בין PORTED לSEALED..
ההסבר הכי פשוט הוא שברגע שבונים תיבה והיא בנויה בצורה מושלמת ואטומה בצורה מוחלטת..ברגע שמרכיבים את הסאב לתיבה וגם אותו אוטמים עם רצועת גומי,כמות האוויר בתיבה היא מוגבלת ולא יכולה לנוע החוצה ופנימה חזרה ולכן הסאב מאוד מוגבל בתנועתו..מה שגורם בעקיפין למהלך קצר וקשה מאוד של הסליל על פני המגנט..שמזה מתקבל מצב שבתדרים הנמוכים והרכים יותר שבווליום נמוך,הסאב מתקשה מאוד לנגן ורק בתדרים היותר גבוהים שלו בווליום חזק יותר על פני רצועת השיר עצמו,יוצא שהסאב כן מצליח לנוע ואז נוצר מצב שהסאב "דופק"..ולא חמים..
זאת הייתה טעות שלי שכתבתי שהפורט יקנה מהלך יותר ארוך,כי הוא לא יכול להתארך יתר על המהלך שלו.
אז הפורט לא מאריך מהלך אבל אי קיום של פורט יכול לקצר אותו,או לפחות לתת תחושה שהוא קצר יותר.
לכן,כשמבצעים פורט לתיבה שלא תוכננה אולי לסוג הוופר הספציפי הזה,מקבלים סאונד יותר פתוח ועוטף מהסאב.
מה גם שניתן לשלוט ברכות ע"י קוטר הפורט וככה להגיע לרמה מדויקת של כיוון הגוון של הסאב.
פורט צר יותר משמעו סאונד יותר הדוק ופחות חמים..פורט רחב יותר,משמעו צליל חמים יותר ופחות אפקט של דפיקה..
אני אישית הכי אהבתי תיבה שבניתי לסאב של פיוניר שהוא סאב מאוד קשה עם סוראונד חיצוני מעור,שבתיבה נקדח פורט של אחד וחצי אינטש..התוצאה הייתה מאוד לטעמי כי אני אוהב סאונד שנמרח רק מתי שממש צריך ובכל השאר שהסאב יהיה חזק והחלטי.
ולגבי צמר סלעים..במקרה של תיבה פתוחה יהיה הבדל משמעותי מאוד..שכן ההחזרים מתוך התיבה לא יצאו כמו שהם יצאו מהסאב אלא רכים יותר..במקרה של תיבה סגורה קשה לי להאמין שמישהו ירגיש בהבדל..
תוכל לתת לי את הדגם הספציפי של הסאב ואת המידות של התיבה?..
בהצלחה!..
אבל יש לי המון ניסיון בבניית תיבות תהודה שנבנו בהתאמה.לא יודע במספר,אבל לפחות שתיים מהסאבים זכורים לי שבניתי שלוש תיבות שונות לאחד וארבע לשני עד שהתקבלה התוצאה שציפו לה.
לכן אני יכול לומר בוודאות שבתיבות שאני בונה..עם איטום בין חלקים ואיטום פנימי לאחר מכן לכל דפנות התיבה,יש בהחלט הבדל משמעותי גם בצליל שהסאב מוציא וגם בפיזור שלו בין PORTED לSEALED..
ההסבר הכי פשוט הוא שברגע שבונים תיבה והיא בנויה בצורה מושלמת ואטומה בצורה מוחלטת..ברגע שמרכיבים את הסאב לתיבה וגם אותו אוטמים עם רצועת גומי,כמות האוויר בתיבה היא מוגבלת ולא יכולה לנוע החוצה ופנימה חזרה ולכן הסאב מאוד מוגבל בתנועתו..מה שגורם בעקיפין למהלך קצר וקשה מאוד של הסליל על פני המגנט..שמזה מתקבל מצב שבתדרים הנמוכים והרכים יותר שבווליום נמוך,הסאב מתקשה מאוד לנגן ורק בתדרים היותר גבוהים שלו בווליום חזק יותר על פני רצועת השיר עצמו,יוצא שהסאב כן מצליח לנוע ואז נוצר מצב שהסאב "דופק"..ולא חמים..
זאת הייתה טעות שלי שכתבתי שהפורט יקנה מהלך יותר ארוך,כי הוא לא יכול להתארך יתר על המהלך שלו.
אז הפורט לא מאריך מהלך אבל אי קיום של פורט יכול לקצר אותו,או לפחות לתת תחושה שהוא קצר יותר.
לכן,כשמבצעים פורט לתיבה שלא תוכננה אולי לסוג הוופר הספציפי הזה,מקבלים סאונד יותר פתוח ועוטף מהסאב.
מה גם שניתן לשלוט ברכות ע"י קוטר הפורט וככה להגיע לרמה מדויקת של כיוון הגוון של הסאב.
פורט צר יותר משמעו סאונד יותר הדוק ופחות חמים..פורט רחב יותר,משמעו צליל חמים יותר ופחות אפקט של דפיקה..
אני אישית הכי אהבתי תיבה שבניתי לסאב של פיוניר שהוא סאב מאוד קשה עם סוראונד חיצוני מעור,שבתיבה נקדח פורט של אחד וחצי אינטש..התוצאה הייתה מאוד לטעמי כי אני אוהב סאונד שנמרח רק מתי שממש צריך ובכל השאר שהסאב יהיה חזק והחלטי.
ולגבי צמר סלעים..במקרה של תיבה פתוחה יהיה הבדל משמעותי מאוד..שכן ההחזרים מתוך התיבה לא יצאו כמו שהם יצאו מהסאב אלא רכים יותר..במקרה של תיבה סגורה קשה לי להאמין שמישהו ירגיש בהבדל..
תוכל לתת לי את הדגם הספציפי של הסאב ואת המידות של התיבה?..
בהצלחה!..
אריאל, האמת היא שאני לא יודע מאיפה להתחיל... כמעט כל מה שרשמת אינו נכון ואף מטעה.לכן אני יכול לומר בוודאות שבתיבות שאני בונה..עם איטום בין חלקים ואיטום פנימי לאחר מכן לכל דפנות התיבה,יש בהחלט הבדל משמעותי גם בצליל שהסאב מוציא וגם בפיזור שלו בין PORTED לSEALED..
אני אישית הכי אהבתי תיבה שבניתי לסאב של פיוניר שהוא סאב מאוד קשה עם סוראונד חיצוני מעור,שבתיבה נקדח פורט של אחד וחצי אינטש..התוצאה הייתה מאוד לטעמי כי אני אוהב סאונד שנמרח רק מתי שממש צריך ובכל השאר שהסאב יהיה חזק והחלטי....
אני ממליץ לך לקרוא קצת על ההבדלים בין וופרים שונים, ותיבות, במיוחד ported וסגורה, ועל מה משפיעים פרמטרים כמו נפח, ומידות הפורט.
חבל, כי אתה כרגע "שוחה" בתוך מידע שגוי.
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כל מה שכתבתי הוא מתוך ניסיון וטעיה בתחום ומתוך הבנה והכרה שדבר מסוים,הקנה תוצאה מסוימת בזמן שדבר אחר נתן תוצאה אחרת..
אני תמיד שמח ללמוד ואין לי קישורים למחקרים או מאמרים שיכולים לתמוך במה שאני אומר,אבל אשמח אם תוכל להראות לי שמה שאני אומר לא נכון..
כי תמיד יכול להיות שאני לא מדויק..אני בנאדם אחרי הכל.
שוב,לא הכל החלטי במידה קונקרטית ומוחלטת.ובוודאי שוופר שונה יתנהג שונה בתיבה אחרת.עם נפח גדול או קטן יותר..סגורה או פתוחה.
אבל כל מקרה לגופו ובמקרה הנ"ל אני משוכנע שפורט בתיבה,במידה ולא קיים.ירכך את הצליל משמעותית.
לגבי קוטר פורט..ייעוד ראשוני אינו פוסל אפשרות לקיום ייעוד משני ולכן אני יודע לאחר הרבה ניסויים בתחום הספציפי הזה שגם קוטר הפורט מהווה פרמטר משמעותי בפיזור הצליל ובתחושת הנפח שלו גם אם לא לזה נועד מלכתחילה
שבת שלום ברוח טובה כמובן!
אני תמיד שמח ללמוד ואין לי קישורים למחקרים או מאמרים שיכולים לתמוך במה שאני אומר,אבל אשמח אם תוכל להראות לי שמה שאני אומר לא נכון..
כי תמיד יכול להיות שאני לא מדויק..אני בנאדם אחרי הכל.
שוב,לא הכל החלטי במידה קונקרטית ומוחלטת.ובוודאי שוופר שונה יתנהג שונה בתיבה אחרת.עם נפח גדול או קטן יותר..סגורה או פתוחה.
אבל כל מקרה לגופו ובמקרה הנ"ל אני משוכנע שפורט בתיבה,במידה ולא קיים.ירכך את הצליל משמעותית.
לגבי קוטר פורט..ייעוד ראשוני אינו פוסל אפשרות לקיום ייעוד משני ולכן אני יודע לאחר הרבה ניסויים בתחום הספציפי הזה שגם קוטר הפורט מהווה פרמטר משמעותי בפיזור הצליל ובתחושת הנפח שלו גם אם לא לזה נועד מלכתחילה
שבת שלום ברוח טובה כמובן!
כל תיבה ובטח תיבה עם פורט מתכננים באמצעות תוכנת סימולציה (כמו winisd) וכמובן ע"פ נתוני הסאב הספציפי כיוון שצריך לראות איך הוא יתפקד בתיבה בנפח ספציפי. המידות של הפורט קובעות את תדר הכיוון. סתם קדיחה של חור או סתם הכנסת צינור מבלי לבדוק קודם לאיזה תדר הוא מכוון את התיבה וכיצד הסאב יתפקד בה זה לא מתכון לתוצאה טובה. יכול להיות שאתה מכוון את התיבה ל50HZ ובעצם כל מידע שמגיע מתחת לזה לא שמיע ואף יכול להזיק לסאב בתלות ההספק.
פורט יכול ליצור רעשים (כמו רעשי אוויר) ולכן נוטים להשתמש בפורט רחב או מספר פורטים קטנים ולא בפורט אחד קטן (שיכול להיות בסדר במקרים מסויימים שמדובר בסאבים קטנים), לא בשביל לרכך את הסאונד.
כמו כן לעיתים כשבוחרים קוטר מסויים אורך הפורט יכול להוות בעיה מבחינת מידות התיבה (יכול להיות אורך יותר) ולכן מנסים להגיע לשילוב של קוטר, רוחב ואורך הפורט/ים כך שיכנסו פיזית בתיבה וימנעו רעשים זרימת אוויר מהפורט.
זה על קצה המזלג. אם תחפש בגוגל subwoofer design תגיע להרבה מאמרים בנושא.
בשביל לעזור לפותח השרשור צריך לדעת את דגמי הסאבים, את המידות הפנימיות של התיבה בשביל לדעת את הנפח ולראות כיצד הם מתנהגים בה. צריך לשבת איתו לשמוע ולנסות להבין מה לא מוצא חן בעיניו (יכול להיות שזה יהיה ברור ברגע שתהיה סימולציה לתיבה).
הכי פשוט זה ללכת לאתר של קיקר ולראות מהן המלצות התיבה ולהיצמד אליהן.
פורט יכול ליצור רעשים (כמו רעשי אוויר) ולכן נוטים להשתמש בפורט רחב או מספר פורטים קטנים ולא בפורט אחד קטן (שיכול להיות בסדר במקרים מסויימים שמדובר בסאבים קטנים), לא בשביל לרכך את הסאונד.
כמו כן לעיתים כשבוחרים קוטר מסויים אורך הפורט יכול להוות בעיה מבחינת מידות התיבה (יכול להיות אורך יותר) ולכן מנסים להגיע לשילוב של קוטר, רוחב ואורך הפורט/ים כך שיכנסו פיזית בתיבה וימנעו רעשים זרימת אוויר מהפורט.
זה על קצה המזלג. אם תחפש בגוגל subwoofer design תגיע להרבה מאמרים בנושא.
בשביל לעזור לפותח השרשור צריך לדעת את דגמי הסאבים, את המידות הפנימיות של התיבה בשביל לדעת את הנפח ולראות כיצד הם מתנהגים בה. צריך לשבת איתו לשמוע ולנסות להבין מה לא מוצא חן בעיניו (יכול להיות שזה יהיה ברור ברגע שתהיה סימולציה לתיבה).
הכי פשוט זה ללכת לאתר של קיקר ולראות מהן המלצות התיבה ולהיצמד אליהן.
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

למה זה פוסל את מה שאמרתי?..
מה שאתם אומרים זה בדיוק אותו הדבר רק בצורה אחרת..
סתם בשביל לראות אולי אני באמת מדבר באוויר,התחלתי לקרוא אתמול בלילה מאמרים בנושא תיבות וההבדלים ואיך לבצע TUNING בתיבה..
וכל מה שכתוב בכל אחד מהמאמרים זה אותו דבר כמו מה שאמרתי..
הרי הבנאדם אמר שהסאב שלו מאוד פאנצ'י והוא לא אוהב..הצעתי לפתוח פורט..בכל מאמר כתוב שאם אתה אוהב סאונד מדויק ופאנצ'י,לך על תיבה אטומה..אם אתה מחפש יותר עוצמה ונפח בצליל,לך על PORTED..זה לא מה שאמרתי?..
בנוסף כתוב שתיבה פתוחה מגדילה את חופשיות הסאב והתנועה שלו ותיבה סגורה מקנה שליטה יותר מדויקת על התנועה (כי אין לו את הרזונציה שלו עצמו מהגמישות של הסוראונד שלו ולכן הוא יותר מדויק) מה ששוב..מקנה צליל יותר פאנצ'י..
וגם זה..זה לא מה שאמרתי?
לגבי מידות פורט..ופה נכנסים לTUNING של הסאב..כל פורט מכוון את הסאב לתדר שליטה מסוים שבו הוא חזק יותר אך בכל המקרים..כך כתוב בכל מקום..פורט תמיד יתן צליל יותר חזק ופחות מדויק..
ויש גם את עניין ה"שילוב"..שזה לעשות פורט שיקנה שליטה ב33HZ ואז כביכול מרוויחים הרבה משני העולמות..
אז יוצא שכל מה שאמרתי נכון..וכל מה שאתם אומרים גם נכון..אז על מה אנחנו מתווכחים?..על צורת ביטוי?..
לא צריך להתפס על קטנות כמו "למה דבר מסוים נועד" או כן ככה לא ככה..בשורה התחתונה הדברים נכונים אז אין למה לפתוח דיון אם פשוט לא נאמרו כמו שאתם הייתם אומרים אותם..
אחלה שבת,חברים..
מה שאתם אומרים זה בדיוק אותו הדבר רק בצורה אחרת..
סתם בשביל לראות אולי אני באמת מדבר באוויר,התחלתי לקרוא אתמול בלילה מאמרים בנושא תיבות וההבדלים ואיך לבצע TUNING בתיבה..
וכל מה שכתוב בכל אחד מהמאמרים זה אותו דבר כמו מה שאמרתי..
הרי הבנאדם אמר שהסאב שלו מאוד פאנצ'י והוא לא אוהב..הצעתי לפתוח פורט..בכל מאמר כתוב שאם אתה אוהב סאונד מדויק ופאנצ'י,לך על תיבה אטומה..אם אתה מחפש יותר עוצמה ונפח בצליל,לך על PORTED..זה לא מה שאמרתי?..
בנוסף כתוב שתיבה פתוחה מגדילה את חופשיות הסאב והתנועה שלו ותיבה סגורה מקנה שליטה יותר מדויקת על התנועה (כי אין לו את הרזונציה שלו עצמו מהגמישות של הסוראונד שלו ולכן הוא יותר מדויק) מה ששוב..מקנה צליל יותר פאנצ'י..
וגם זה..זה לא מה שאמרתי?
לגבי מידות פורט..ופה נכנסים לTUNING של הסאב..כל פורט מכוון את הסאב לתדר שליטה מסוים שבו הוא חזק יותר אך בכל המקרים..כך כתוב בכל מקום..פורט תמיד יתן צליל יותר חזק ופחות מדויק..
ויש גם את עניין ה"שילוב"..שזה לעשות פורט שיקנה שליטה ב33HZ ואז כביכול מרוויחים הרבה משני העולמות..
אז יוצא שכל מה שאמרתי נכון..וכל מה שאתם אומרים גם נכון..אז על מה אנחנו מתווכחים?..על צורת ביטוי?..
לא צריך להתפס על קטנות כמו "למה דבר מסוים נועד" או כן ככה לא ככה..בשורה התחתונה הדברים נכונים אז אין למה לפתוח דיון אם פשוט לא נאמרו כמו שאתם הייתם אומרים אותם..
אחלה שבת,חברים..
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כנ"ל חלקי..לקרוא וללמוד זה תמיד טוב..
שבוע מצוין..
שבוע מצוין..