האם יש הבדלים באיכות יציאת הוידאו HDMI בסטרימרים בדגמים שונים

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
danyb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

השאלה , מכיון שאנחנו מדברים על סיגנל דגיטלי שנקרא דגיטלית מהזיכרון ומשודר דרך הHDMI דגיטלית.
אני קורא בפורומים , אנשים מתבטאים על איכות הוידאו שהם רואים מסטרימר מסויים.
יתכן שמה שמשפיע כאן הוא דווקא מה שמתחבר לסטרימר, איכות מסך הטלוויזיה או המקרן ?
או איכות הקלטת הסרט שנמצא בזיכרון המחובר לסטרימר.
יציאת הסטרימר HDMI לא ממש תורם לכאן או לכאן ? הרי מדיה דגיטלית תהיה תמיד ביטים של 1\0
חשוב לי להבין בקניית סטרימר אם זה פרמטר לגבי יציאת ה HDMI , אם כן על מה להסתכל איזה פרמטר .הרי אין פה הגברה או יחס אות לרעש .הדבר היחידי שעולה בדעתי זה שגיאות דגיטליות ביציאת ה HDMI שיכולות להשפיע על התוצאה.
לגבי יציאות אנלוגיות כמו קומפוננט או אודיו זה ברור לי שאיכות הסטרימר שונה מדגם לדגם ואיכות הוידאו והסאונד מושפעים מהתיכנון הפנימי של הסטרימר.
הרבה תודה
דני

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #2 

כבל HDMI אומנם מעביר אותות בצורה דיגיטלית, אבל מקובץ הוידאו עד ליציאת האות למסך קורים הרבה תהליכים שכל סטרימר יכול לבצע אחרת: פתיחת הקידוד, Upscale או Downscale, עיבודי תמונה נוספים כגון Anti Aliasing ועוד.
כך שהתוצאה הסופית בהחלט יכולה להיות שונה בין סטרימרים שונים.
כפי שציינת גם הטלוויזיה יכולה להוסיף עיבוד משלה, כך שההשוואה צריכה להיעשות מול אותה הטלוויזיה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

danyb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

הבנתי , יש עיבוד תמונה שונה מדגם לדגם גם בתוך הסטרימר - עוד שאלה :)

שליחה #3 

1 . אז איך אני אדם מהישוב בלי שיש לי יכולת ללכת ולהשוות סטרימרים , סך הכל אני משתמש רגיל שצריך מידע על איכות הסטרימר,
ברוב המקומות שראיתי השוואות בין דגמים לא מדברים על איכות הוידאו אלא על פיטשרים , כמו כמה סוגי יציאות כניסות או תמיכה ברשת או WIFI אם יש תמיכה ב N , מה מרחק הקליטה , צריך דונגל או יש WIFI מובנה
אבל איכות הוידאו נאדה אין כלום . לא אנטי אלייסינג ולא קרוס טולק ולא כלום , איכות הוידאו כאילו לא חשובה,
מיכאן גם באה השאלה הקודמת והמחשבה שאין הבדל.
אז איך מקבלים מידע כזה ?

2. יתכן שרוב הסטרימרים באים עם אותו רכיב פנימי , מאותה חברה (CHIP ) שמכיל את אותם קודקים שפותחים את הסרט ועושים את אותו תהליך בעיבוד האות ולכן אין הבדל גדול בין הדגמים ולכן האות ביציאה HDMI יהיה מאד דומה באיכות ?

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #4 

הסטרימרים משתמשים במעבדים מ-2 חברות: Realtek ו- Sigma designs.
אני חושב שהיתה כאן באתר השוואה של פלט הווידאו של 2 משפחות המעבדים.
אם אני לא טועה היא נכתבה על ידי עופר לאור.
בכל מקרה - ההבדלים, גם אם הם ניתנים לצפייה, קטנים בהרבה מההבדלים בין תכנים באיכויות שונות, ומההבדלים שנוצרים על ידי מעבדי ווידאו בטלוויזיות ובמקרנים.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”