טלויזיה גדולה מדי - כאבי עיניים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
avinatbezeq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אוקיי. ממשיך בחיפוש שלי אחרי טלויזיה.

הייתי בחנות של פנסוניק (חשמל נטו). בחור נחמד הראה לי את ה-GT-50, וה-VT-55. אני יודע שהן נחשבות מעולות, אבל הן לא הדהימו אותי (חוץ מהתלת מימד ב-VT, שהפתיע אותי מאוד לטובה). היו "רגועות" כאלו. הייתי הולך על ה-VT, שאני מבין שזה הדגם הכי טוב, אבל גם לא היה נראה "מפיל" וגם עולה כמעט 18,000 ש"ח.

ואז הלכתי לטרקלין החשמל, וראיתי טלויזיה KDL-HX753 בגודל 55 של סוני - ונפלתי. וזה אפילו לא ה-855 שלהם, שזה הדגם היותר רציני. נראה פי 2 יותר גדול ומרשים מהפלאזמות של פנסוניק.

הבעיה - הלכתי הביתה והסתבר לי שה"חור" שיש לי במזנון בשביל טלוויזה מגיע להפתעתי בקושי ל-40". אני יכול לשים טלויזיה יותר גדולה, אבל אז זה יסתיר לי את המדפים במזנון. אין סיכוי שאשתי תאשר את זה.

באותה הזדמנות, בגלל שהייתי עם סנטימטר ביד, מדדתי את המרחק שממנו אני צופה בטלויזיה וזה מטר שמונים. הטלויזיה שהייתה לי עד עכשיו הייתה טלויזה ישנה בגודל 29", וככה התרגלתי לראות.

בקיצור, מרוב שהתלהבתי מהטלויזיה של סוני לקחתי בכל זאת את אשתי לראות אותה בחנות - אולי היא תשתכנע לוותר על המדפים במזנון. הפעם לקחתי כיסא, התיישבנו במרחק של מטר שמונים מהסוני, והסתכלנו יותר זמן. ראינו איך נראה בערוצי SD של יס, בערוצי HD - סרטים, סדרות, ספורט. האמת בספורט ממרחק כזה ועם גודל מסך כזה ב-HD זה היה מדהים, אפילו שה-HD של YES הוא רק חלקי ולא מלא. הראו שם קפיצות בשלג ווממש הרגשתי כאילו אני על המקפצה. הגודל של הטלויזיה במרחק כזה הוא כ"כ מרשים שממש, כדי לראות את קצות המסך, צריך ממש להזיז את העיניים אם לא את הראש.

ואז, אחרי איזה רבע שעה כזו, הרגשנו גם אני וגם אשתי שהלכו לנו העיניים!

וכשהמשכנו אחרי זה להעיף עוד מבט פלאזמות של פנסוניק, הן נראו שוב יותר קטנות (למרות שגם הן 55", לפחות ה-VT) ויותר רגועות, אבל לא הכאיבו לנו לעיניים.

אז מה זה? גודל המסך? מרחק הצפיה? הכיוון בחנות של הטלויזיה? LED לעומת פלאזמה? אבל בכל זאת, זה לא LED מהזבל - זה סוני, אחת מהסדרות היותר טובות שלהם.

אשמח לדעתכם!

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #2 

ידידי
תקרא מה שכתבתי באמצע הלילה ברגע של השראה
נדמה לי שחלק ניכר משאלותיך תמצא בשרשור שלהלן:

http://www.httv.co.il/vt180516
--------------------------------------------

רק אחזור בקצרה, לפחות לגבי שתי תהיות כפי שקראתי בפוסט

פלזמה לא רואים בחנויות, אלא אם היקצו לזה חדר יעודי חשוך, עם מפצל אחד.
פלזמות הן הרבה יותר ידידותיות בכל הקשור לכאבי עיניים, ואת זה כותב לך אחד שסבל כל החיים מטלוויזיות הלדים הבוהקות במהדורה החדשה, lcd במהדורה הקודמת, ו-crt במהדורה העתיקה
וברגע אחד הסתיימו הצרות עם קניית הפלזמה (פעם ראשונה בחיי)

ו-ד.א.
אותו פותח שרשור ששמו dor-on פשוט נמוג, התאדה ונעלם
הפציץ בשרשור וזרק אותנו לאנחות. לא יפה.
חבל.

avinatbezeq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

עדכון מעניין -

הייתי עכשיו אצל חבר, והסתכלנו אצלו על הטלוויזיה שלו - פלאזמה 50" של סמנסונג, C550.

הסתכלנו ממרחק מטר שמונים וממרחק 4-5 מטר, בתריסים סגורים ובתריסים פתוחים, ב-HD וב-SD (ערוצים של HOT).

רואים נפלא. קנה אותי. אבל:

אין ספק - גם בפלאזמה פנסוניק 50", כמו ב-LED סוני 55", בצפיה ממרחק 1.8 מטר יש לי מאמץ חזק בעיניים, מה שלא היה לי אף פעם בטלוויזיה 29" השפופרתית הישנה שלי.

עכשיו אצלי בסלון המרחק של ה-1.9 די חקוק בסלע - אחרי הכורסא יש שולחן, ואחריו הספה הבאה זה כבר 4-5 מטר.

מה אתם חושבים - בטלויזיה 40-42 זה יהיה בסדר ממטר שמונים?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9324
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #4 

שלום,
אני לא מבין גדול בתחום.
יש להניח שהמומחים היותר רציניים, עוד יגיבו בהמשך, ויתנו את חוות דעתם.

רק שאלה אחת קטנה:

האם ניסית בחנות לצפות במסך 40-42 ממרחק ממטר שמונים?
האם אז לא כאבו לך העיניים?
הטלוויזיה הישנה שלך, אני מניח שזה CRT, ולא בדיוק בר השוואה.

avinatbezeq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הישנה CRT (ועוד, בגלל תקלה, מכוונת על שחור לבן :lol: ). בחנות לא היו 42", והבנתי מהבחור שפנסוניק מיבאים את ה-GT/VT רק ב-50" ומעלה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #6 

המיתוס של טלויזיה גדולה וכאבי עינים, נולד דווקא מטכנולוגית הCRT.
טכנולוגית CRT מרצדת והקוים זזים באופן קבוע, מי שיסתכל על טלויזית CRT מקרוב לאורך זמן יקבל כאב ראש.
במסכים דקים, הפיקסלים הם קבועים ולכן הקוים לא זזים.

אם התמונה היא גדולה מאוד ביחס למרחק הישיבה ויש צורך להזיז את העינים או את הראש כדי לראות את כל התמונה, גם יכולים לקבל סחרחורת או כאב ראש, בלי קשר לריצוד של המסך.

בכל מקרה, מסך 42" ממרחק של מטר שמונים, לא אמור לגרום לתופעה כזאת.
No place like home.......... Theater

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #7 

הנה התובנה הצנועה שלי:
יש לי 2 פלזמות, מסך LED ומסך LCD.
בכל זמן נתון אני מעדיף את הפלזמות על פני האחרות.
יותר טבעי, יותר סלחני, יותר נעים לעין ובכלל יותר מהנה לצפיה.

עכשיו סתם כהערה בשבילך,
הסיבה שמסך ה-LED נראה לך מצויין והסיבה שקיבלת כאב ראש מהר מאד קשורות אחת לשניה ואני אסביר:
כדי להציג מסך בסביבה מוארת (חנות למשל) המסך מכוון להגדרות מאד קיצוניות, עם קונטרסט מאד גבוה, תאורה אחורית מכוונת לגבוה, ועוד כל מיני פרמטרים שאולי מציגים את המסך בצורה טובה בחנות, אבל אלו לא הגדרות "טבעיות" (אין לי מילה אחרת), בהרבה מסכים שמגיעים מהחברה לחנויות ישנו מצב תצוגה שנראה Store, שזה בדיוק ההגדרות הללו.
כך שבעצם, אתה ישבת ובהית בנורה דלוקה מול הפרצוף שלך למשך רבע שעה, מה שגרם לך לכאב הראש.
הסיבה שפלזמה נראית קצת יותר חיוורת בסביבות כאלו היא שהאור שמפיקה הפלזמה (לא ניכנס עכשיו לאיך מופק האור בפלזמה ומה ההבדל בין זה לבין התאורה האחורית במסכי LCD או הצידית במסכי LCD-LED) הוא חלש יותר ולכן בסביבה מוארת מאד, קשה לה לבלוט, אבל זה לא אומר דבר על איכות התמונה שבה.

mmm6589884
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

אני כתבתי את דעתי באשכול אחר..
פלזמה היא טכנולוגיה טובה אבל אני מעדיף אך ורק LED מסיבות שלי..
זה לא אומר שמה שמתאים לי מתאים לך.
וכמו שאמרו לפני בתנאי אורה קיצונים יש בעיה לפלזמה להציג תמונה יפה..
לכן כדי לצפות בה בחושך.
.
בקשר לסוני אנ לא מכיר אותו אבל אני לא חושב שאפשר להשוות מסך כזה למסך כמו VT50
שנחשב לפלזמה הטובה בעולם. לא אמרת המסך הטוב בעולם כמו שרבים כותבים כאן כי אני לא חושב שהיא הכי טובה ישלה מתחרים כמו ZL1
פלפיס9 9707 שארפ סוני לכן תבדוק גם את מסכי הםפרמיום של FULL LED בהצלחה

avinatbezeq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

היות שהסתכלתי לא רק בחנות אלא גם אצל חבר שלי, ולא רק ב-LED "55 אלא גם בפלזמה "50, ובשני המקרים הרגשתי עומס על העיניים, הרי שאני מסיק מזה שבמרחק של מטר שמונים כדאי לי ללכת על ה-"40-"42.

לגבי הפלסמות של פנסוניק אין ייבוא של ה-GT ו-ST בגדלים האלו (וה-VT בכלל לא מיוצרת בפחות מ-"50), כך שזה משאיר רק את ה-LED של סוני...

elico1987
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 647
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

AviBiton

אני בהחלט מסכים איתך שצפייה במשך רבע שעה על shop mode תגרום לכאבי ראש בגלל העיניים
וכל המסכים בהירים מדי בחנויות על מנת למשוך את תשומת הלב של הקונים,ה shop mode מציג ניגודיות ,חדות ,ובהירות מוגזמת ובוהקת וזה שונה אפילו ממצב דינמי ,גם לי זה היה גורם לכאבי ראש כמו שמצב דינמי אצלי גורם לי לאי נוחות כשאני צופה כשיש המון אור בסלון {יש לי פלזמה}
זה תלוי גם בצופה עצמו,כל אחד והעיניים שלו והרגישות שלו

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”