חיבור סאב wharfedale 10A לרסיבר yamaha
רסיבר yamaha rx-v467 לסאב wharfedale 10A
חיברתי את ה subwoofer מהרסיבר ב coax לחיבור הלבן input בסאב.
וכמובן את הסאב לחשמל
עובד!
מה שלא הבנתי, למרות שחיפשתי המון:
1. מהו כפתור Auto Power Switch ?
2. מהו כפתור Phase Control ?
3. מהו מחוון Crossover Frequency Control ?
4. למה אני צריך את כל החיבורי רמקולים אם בכלל ?
חיברתי את ה subwoofer מהרסיבר ב coax לחיבור הלבן input בסאב.
וכמובן את הסאב לחשמל
עובד!
מה שלא הבנתי, למרות שחיפשתי המון:
1. מהו כפתור Auto Power Switch ?
2. מהו כפתור Phase Control ?
3. מהו מחוון Crossover Frequency Control ?
4. למה אני צריך את כל החיבורי רמקולים אם בכלל ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. הכפתור הזה מאפשר לך לבחור האם הסאב כבוי, דולק, או נמצא במצב אוטומטי, שבו הוא נכנס לסטנדביי אחרי כמה דקות של חוסר פעולה וחוזר לעבוד אוטומטית ברגע שהוא מקבל שוב סיגנל מהרסיבר.
2. כפתור זה מאפשר לך לשפר את הסינכרון בתנועת האלמנט של הסאב עם זו של האלמנטים ברמקולים הקדמיים שלך. הוא רלוונטי אם הסאב שלך יושב בכל מקום בחדר שהוא לא בקו אחד עם הרמקולים הקדמיים...
3. מחוון זה מאפשר לך לכוון מתחת לאיזה תדר הסאב מנגן. לרוב מומלץ לנהל את האספקט הספציפי הזה ישירות מהרסיבר, ובסאב עצמו פשוט לשים את המחוון על הערך הכי גבוה (כאשר הרסיבר בפועל ישלח לסאב רק תדרים נמוכים יות רמהמקסימום הנ"ל...)
4. ב-99.99% מהמקרים אתה לא. הם שם למקרה ואין לך מגבר לרמקולים, ואז אפ שרלחבר אותם למגבר של הסאב. למותר לציין שעדיף לחבר את הרמקולים לרסיבר...
2. כפתור זה מאפשר לך לשפר את הסינכרון בתנועת האלמנט של הסאב עם זו של האלמנטים ברמקולים הקדמיים שלך. הוא רלוונטי אם הסאב שלך יושב בכל מקום בחדר שהוא לא בקו אחד עם הרמקולים הקדמיים...
3. מחוון זה מאפשר לך לכוון מתחת לאיזה תדר הסאב מנגן. לרוב מומלץ לנהל את האספקט הספציפי הזה ישירות מהרסיבר, ובסאב עצמו פשוט לשים את המחוון על הערך הכי גבוה (כאשר הרסיבר בפועל ישלח לסאב רק תדרים נמוכים יות רמהמקסימום הנ"ל...)
4. ב-99.99% מהמקרים אתה לא. הם שם למקרה ואין לך מגבר לרמקולים, ואז אפ שרלחבר אותם למגבר של הסאב. למותר לציין שעדיף לחבר את הרמקולים לרסיבר...
1. האם הוא מכבה את המתח לחלוטין או שנשאר מתח בספק (מה שמשאיר אותו קצת חם) ?
2. הסאב יושב משמאל לרמקול השמאלי. כ-30 ס"מ (לצערי אין מקום) איך אני אמור לכוונו ? או שבמקרה שלי צריך להיות על כבוי?
3. הבנתי
4. הבנתי
תודה רבה
בנוסף, אני סובל מלולאת אדמה. חיפשתי פתרונות כאן בפורום, מצאתי כמה עצות איך לבדוק אבל לא פתרונות ממשיים למקרה שלי.
במקרה שלי, הרעש נוצר מאנטנה שמחוברת ישירות לממיר DTT מובנה שיש בTV שלי. איך אמנע ו/או אצור אדמה נוספת בסאב?
2. הסאב יושב משמאל לרמקול השמאלי. כ-30 ס"מ (לצערי אין מקום) איך אני אמור לכוונו ? או שבמקרה שלי צריך להיות על כבוי?
3. הבנתי
4. הבנתי
תודה רבה
בנוסף, אני סובל מלולאת אדמה. חיפשתי פתרונות כאן בפורום, מצאתי כמה עצות איך לבדוק אבל לא פתרונות ממשיים למקרה שלי.
במקרה שלי, הרעש נוצר מאנטנה שמחוברת ישירות לממיר DTT מובנה שיש בTV שלי. איך אמנע ו/או אצור אדמה נוספת בסאב?
- epony
- חבר במועדון 10K

1. OFF אומר שהוא כבוי לחלוטין, AUTO אומר שהוא לא כבוי לחלוטין, אלא שומר על מתח מינימלי כדי להכינס לפעולה מיידית ברגע שהוא מקבל סיגנל מהרסיבר.
2. אם הסאב מופנה לחדר, ולא ניצב ב-90 מעלות לרמקול השמאלי, אז לא צריך לגעת ב-PHASE.
לגבי הלולאת הארקה, אתה צריך משהו כזה: http://www.sontronics.co.il/neutrik-nbb75fi - מתאם קואקס מיוחד שתחבר בין הכבל אנטנה ל-TV שלך ושאמור לנטרל את הבעיית הארקה...
2. אם הסאב מופנה לחדר, ולא ניצב ב-90 מעלות לרמקול השמאלי, אז לא צריך לגעת ב-PHASE.
לגבי הלולאת הארקה, אתה צריך משהו כזה: http://www.sontronics.co.il/neutrik-nbb75fi - מתאם קואקס מיוחד שתחבר בין הכבל אנטנה ל-TV שלך ושאמור לנטרל את הבעיית הארקה...
- epony
- חבר במועדון 10K

אמרת שהרעש נוצר מאנטנת ה-DTT, והצעתי לך קונקטור שיבודד את האדמה הזאת, כפי שביקשת... מה לא ברור? 
- epony
- חבר במועדון 10K

כן, בדיוק.