מישהו יכול להסביר לי מה זה היטל השבחה בשפה פשוטה?
- oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לרוב (לא בכל מקרה) מקובל שהשבחה בגין תוכניות שקבלו תוקףmp3lll כתב:היי,
אני מתעד לרכוש בית, העירה רוצים היטל השבחה בסכום מטורף.
אני לא ממש מתכנן לבנות כרגע, למה צריך לשלם סכום כזה מטורף?
יש דרך להמנע מזה?...
בתקופת בעלות המוכרים תשולם על-ידם, ומרגע הרכישה על ידך.
הדבר נתון למשא ומתן, כמו כל רכיב אחר בהסכם מכר.
בד"כ מוכר הנכס משלם את ההיטל.
מתוך וויקיפדיה:
היטל השבחה הוא תשלום חובה הנדרש מבעל מקרקעין או מחוכר לדורות על ידי הוועדה המקומית אשר אישרה תוכנית והביאה בכך לעליית שווי המקרקעין שלו. יש להדגיש, כי החובה לתשלום ההיטל היא על הבעלים או החוכר לדורות, ולמרות שניתן לקבוע בחוזה מכר כי הקונה ישלם היטל זה - עדיין מדובר בהסדר פנימי בין הצדדים, אשר אינו מחייב את הוועדה המקומית.
...
החייב בתשלום ההיטל הוא אותו אדם שהיה בעל המקרקעין ביום מתן האישור. (=היום בו אושרה התוכנית)
מתוך וויקיפדיה:
היטל השבחה הוא תשלום חובה הנדרש מבעל מקרקעין או מחוכר לדורות על ידי הוועדה המקומית אשר אישרה תוכנית והביאה בכך לעליית שווי המקרקעין שלו. יש להדגיש, כי החובה לתשלום ההיטל היא על הבעלים או החוכר לדורות, ולמרות שניתן לקבוע בחוזה מכר כי הקונה ישלם היטל זה - עדיין מדובר בהסדר פנימי בין הצדדים, אשר אינו מחייב את הוועדה המקומית.
...
החייב בתשלום ההיטל הוא אותו אדם שהיה בעל המקרקעין ביום מתן האישור. (=היום בו אושרה התוכנית)
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- קיבל תודות: 34 פעמים
מקובל שאת היטל ההשבחה משלם המוכר מאחר ובעת דרישת התשלום הנכס שלו.
מאחר ואנשים לא פרייארים הם מכניסים את העלות במחיר שהם מבקשים על הבית.
לדעתי אם הם מבקשים ממך לשלם X תדגיש שאתה לא משלם את ההיטל (בחוזה עם העו"ד) , אם דורשים שאתה תשלם , תוריד את הסכום ממחיר הנכס.
יש לבדוק טוב מה דורשים בעיריה ובגלל זה עורך הדין שלך מן הסתם ירשום בחוזה שכל ההיטלים והמיסים חלים על המוכר..
מאחר ואנשים לא פרייארים הם מכניסים את העלות במחיר שהם מבקשים על הבית.
לדעתי אם הם מבקשים ממך לשלם X תדגיש שאתה לא משלם את ההיטל (בחוזה עם העו"ד) , אם דורשים שאתה תשלם , תוריד את הסכום ממחיר הנכס.
יש לבדוק טוב מה דורשים בעיריה ובגלל זה עורך הדין שלך מן הסתם ירשום בחוזה שכל ההיטלים והמיסים חלים על המוכר..
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
זה לא משנה אם אתה מבקש לבנות , כרגע עשו השבחה שתוכל לבנות xy , ברגע שתבקש רשיון , הרי סכר מחר הסוסים יתחיל מהמצב הנוכחי, ולכן על ההשבחה שכבר נעשתה , אתה ו/או המוכר משלם.mp3lll כתב:אבל מדוע יש צורך לשלם את זה אם אני לא מתכוון לבנות? לפי הלוגיקה שלי ( אני לא מתיימר להבין במה שאני לא) ברקע שאבקש אישור בניה, יבקשו לשלם לא?...
באופן עקרוני , היות והמוכר מוכר את הביית/מגרש אחרי ההשבחה , אזי בד"כ מחיר הנכס הוא מחירו לאחר השבחה (אתה הרי לא קונה נכס ע"פ מצבו לפני 20 שנה , אלא ע"פ מצבו היום), ולכן ההגיון אומר שהוא ישלם כי הוא נהנה מעלית מחיר הנכס מההשבחה
היטל משמעותו תשלום עבור שירות של הרשויות. גם אם הנכס עצמו לא השתנה - תוכניות שאושרו לאיזור או עבודות תשתית מיוחדות העלו את הפוטנציאל הכספי של הנכס. לכן הההיטל מוטל רק על הערך שהסבו השיפורים שהעירייה יצרה ולא על הערך הכולל של הבית. החישוב השמאי מתבצע כהפרש בין ערך הנכס עם התוכניות ובלעדיהן.
מי שמשלם על פי חוק הוא המוכר או המבקש אישור בנייה. מעבר לזה - זה סחר מכר בין הקונה למוכר.
מי שמשלם על פי חוק הוא המוכר או המבקש אישור בנייה. מעבר לזה - זה סחר מכר בין הקונה למוכר.
mp3lll, ננסה להסביר את זה בצורה פשוטה יותר
נניח שיש לך שטח בגודל דונם עם בית ישן והוא עולה מיליון שקל היום. מחר העירייה מאשרת לך לחלק את השטח ל-2 ולבנות יחידה על כל חצי דונם.
האם תמכור לי את כל הדונם במיליון שקל? אני מניח שלא אפילו שכלום לא השתנה ולא ישתנה בקרוב. בכמה תסכים למכור את הכל? נניח שבמליון וחצי שקל, אזי העירייה אומרת לך בוא תשלם לי X שקלים על זה שאפשרתי לך להרוויח כסף, כלומר מתחלקים ברווחים. תיאורטית, זה אמור להיות win-win.
דרך אגב, למוכר יש גם מס שבח, שכאן המדינה מתחלקת איתך ברווח, למרות שיכולים להיות גם פטורים.
בכל מקרה, מה אכפת לך? זה על המוכר, והמחיר מן הסתם מגלם את הרווח שלו כתוצאה מהשבחת הנכס שהרי אם לא היו משביחים אזי הנכס היה עולה פחות.
נניח שיש לך שטח בגודל דונם עם בית ישן והוא עולה מיליון שקל היום. מחר העירייה מאשרת לך לחלק את השטח ל-2 ולבנות יחידה על כל חצי דונם.
האם תמכור לי את כל הדונם במיליון שקל? אני מניח שלא אפילו שכלום לא השתנה ולא ישתנה בקרוב. בכמה תסכים למכור את הכל? נניח שבמליון וחצי שקל, אזי העירייה אומרת לך בוא תשלם לי X שקלים על זה שאפשרתי לך להרוויח כסף, כלומר מתחלקים ברווחים. תיאורטית, זה אמור להיות win-win.
דרך אגב, למוכר יש גם מס שבח, שכאן המדינה מתחלקת איתך ברווח, למרות שיכולים להיות גם פטורים.
בכל מקרה, מה אכפת לך? זה על המוכר, והמחיר מן הסתם מגלם את הרווח שלו כתוצאה מהשבחת הנכס שהרי אם לא היו משביחים אזי הנכס היה עולה פחות.
הלוגיקה שלך דווקא מוטעית.mp3lll כתב:אבל מדוע יש צורך לשלם את זה אם אני לא מתכוון לבנות? לפי הלוגיקה שלי ( אני לא מתיימר להבין במה שאני לא) ברקע שאבקש אישור בניה, יבקשו לשלם לא?...
ברגע שיש השבחה, למשל העלאת אחוזי בנייה, כבר הנכס שווה יותר וממסים על העלייה הזו בערכו.
אתה לא צריך ממש לבנות ולנצל את האחוזים הללו כדי לממש את הרווח.
מה שכן, לא דורשים תשלום מיידי שאז זה באמת לא היה הוגן כי מאיפה תביא את הכסף, אלא רק כשאתה מוכר את הנכס.
מבחינת העירייה, מי שחייב בתשלום זה המוכר, אחרת הם לא יוציאו אישור לטאבו והוא לא יוכל למכור.
זה שהמוכר מנסה להעביר את התשלום לקונה, אז זה לא שונה מכל התמקחות אחרת על המחיר.
משה
- MichaelPH23
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תפנה לעורך דין!
תפנה לעורך דין שמתמחה במקרקעין, ותראה מה אתה יכול לעשות עם התשלומים, וכיצד זה משפיע על רישום הנכס.
אם אתה מנסה להבין את הגינות חוקי המס השונים, תעבור לגור באי בודד. חוקי המס בישראל אינם ערוכים בצורה שתהיה מוצדקת והגיונית מבחינה כלכלית, ובעצם הם אינם מתוכננים כלל [אלא ירושה מימי מפא"י], ואינם מותאמים עם חוקים/תקנות/פקודות אחרים [הגם שהם קרובים להם, כמו מע"מ וביטוח לאומי].
אם אתה מנסה להבין את הגינות חוקי המס השונים, תעבור לגור באי בודד. חוקי המס בישראל אינם ערוכים בצורה שתהיה מוצדקת והגיונית מבחינה כלכלית, ובעצם הם אינם מתוכננים כלל [אלא ירושה מימי מפא"י], ואינם מותאמים עם חוקים/תקנות/פקודות אחרים [הגם שהם קרובים להם, כמו מע"מ וביטוח לאומי].
בעירייה תוכל לברר את היטל ההשבחה באופן כללי.mp3lll כתב:מישהו יודע איך אני יכול לבדוק את המחיר של ההשבחה? מסמך משהו? ( זה המחיר שעורך דין אמר) אני רוצה לבדוק....
לסכום הספציפי לנכס מסויים, ייתכן ותצטרך את שיתוף הפעולה של בעל הנכס.
משה
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- קיבל תודות: 34 פעמים
כן, אפשר לגשת לעיריה לברר אבל באגף מהנדס העיר יש תורים ענקיים ולא חשוב באיזה עיר מדובר.mp3lll כתב:ברור, זה המחיר שערוך דין אמר, גם בעל הכנס לא יודע, אפשרי פשוט לגשת לעירה?
אין אתר משהו?...
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה