מערכת סאונד לסימולאטור

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
hagaiT פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, רציתי לקבל עצה בנוגע להצעה שקיבלתי על רסיבר ורמקולים שמתאימים לסימולאטור שאני עובד בו.

בקצרה אומר שהסימולאטור הוא בקוטר של 6.5 מטר, פרוס על 180 מעלות (כלומר חצי עיגול) ומציגים עליו בעזרת שלושה מקרנים. הוא נמצא בחדר של 7.5X5 מטר, עם תקרה אקוסטית, שטיחים רצפה, וקירות גבס כפולים עם בידוד. יש קצת הד שעומדים מול המסך בגלל הצורה האליפטית שלו.

https://www.dropbox.com/s/t6ja4qycjvuehls/1.png
https://www.dropbox.com/s/i2ej3xyyolnw5wd/3.png
https://www.dropbox.com/s/bahpe7j90z6k6s0/2.png
https://www.dropbox.com/s/ep485awal0idfp5/4.png

קיבלתי הצעה מאחת החנויות לרסיבר הרמן קרדון AVR 365 ולסט רמקולים גם כן של הרמן קרדון HTKTS 16WQ.

אני לא יודע כמה זה חשוב עבור בחירת הרמקולים והרסיבר אבל בכ"ז רק שתבינו השימוש המרכזי של הסימולטור הוא להציג סביבות עירוניות טיפוסיות, כלומר צלילים של רכבים נוסעים על כביש מצד לצד אנשים שמסתובבים, סירנות, רחשי סביבה ובכלל כל מה שניתן לדמיין מהרחוב הטיפוסי. זה השימוש המרכזי כעת, אך כמובן המערכת צריכה להיות ורסטילית מספיק כדי להיות יעילה גם עבור שימושים אחרים כמו סביבות רועשות יותר עם פיצוצים, מטוסים ויריות (סביבה צבאית). כלומר היא צריכה להיות מסוגלת להשמיע בצורה ברורה וחדה צלילים נמוכים וגם גבוהים, הבנתם את הרעיון.

בגלל שאין לי מושג בכל הנושא של סאונד, הייתי רוצה לקבל את דעתכם על ההצעה שקיבלתי, האם זה יספק את העבודה? דרך אגב המחיר שקיבלתי הוא 6300 ₪.

כל עצה תתקבל בברכה, תודה!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מנסיוני בבחירת מערכות מסוג זה חשוב לדעת מהו המקור. האם הוא רב ערוצי או סטריאו... כמו כן לחלל כזה צריך מערכת יותר רצינית בהרבה. לא בטוח שזה בתקציב אך למערכת סראונד כ25 אלף זה תקציב טוב שיכול לכלול גם התקנת מערכת על ידי אנשי מקצוע. רסיברים לקולנוע וסטים פשוטים ישמעו גרוע מאוד בסביבה כזו.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

hagaiT פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קבצי הקול בהם אשתמש הם מסוג 5.1. כרטיס הקול זה עוד פרט שאני צריך להוסיף לרשימת קניות על מנת לתמוך במערכת. יש למישהו איזה עצה לגבי הכרטיס קול? (מערכת הפעלה XP)

25,000 ??? נשמע די מוגזם. מה הסיבה שמערכת כזאת תשמע כל כך גרוע בסביבה הזאת?

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

איני יודע מי נתן את ההצעה ומדוע, רק שבטוח שהיא אינה מותאמת לדרישות ואיני יודע האם הדבר נובע מחוסר ידע, הבנה ומקצועיות או מחוסר תקציב שהגדרתם...

בכל אופן הצעצועים שהוצעו אינם מתאימים למטרה בלשון המעטה
אם הרעיון הינו אפקט ויזואלי אז באמת הסאונד אינו חשוב בעניין
אבל אם הסימולטור אמור לדמות מצב חי אז מן הראוי שכמו שהושקע בוויזואליות יושקע גם בסאונד.
רושם הסאונד אינו נחות מרושם המראה כי המוח שלנו מפרש, מבין ובוחן את שניהם ואתה אמור לייצר לו סביבה דימיונית כזו שתאפשר לו תגובות אמיתיות.

אתן לך מעט הכוונה שהסאונד שאתה צריך אמור להיות עם רזולוציה גבוהה ביותר בתדרי האמצע ומעלה אך שאילו לא יהוו מתרד בחוסר איזון עוצמה שיש נטייה לסימולטורים לייצר מצב מוקצן שקשה לסבול אותו במידה ויש אלמנטים מרובים {ואז מפוספס המצב החי}

איני רוצה להשמע עוקצני אך בעדינות אומר שהפורומים אינם מקום מענה לצרכייך ובמידה ואתה מעוניין להגיע להוצאה ולתוצאה נכונים רצוי שאיש מקצוע יתלווה לפרויקט {כן זה לא ברמת המחיר שהבאת, אבל בטוח שזה יותר נכון ובראייה כוללת גם יותר זול...}
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

כמו שאמרו חברי המלומדים לעיל, גם אני ("חובבן" ולא "מקצוען" כמו יבגני ושמעון...) סבור שאתה צריך פה מערכת הרבה יותר רצינית ממה שהציעו לך עד הלום!

הפתרון החובבני שלי הוא ללכת על רסיבר ק"ב שכולל מערכת סראונד DTS NEO:X או AUDYSSEY DSX, שמאפשרות שדרוג הסראונד ל-12 ערוצים (11 + באס) נפרדים, ומן הסתם קונה מספיק רמקולים כדי לתמוך בכך.

אם יישומי באס הם חשובים עכשיו ו/או בעתיד, הייתי הולך על 4 סאבים, וכאמור עוד 11 רמקולים בסה"כ, כאשר המחיר של כל הנ"ל בהחלט יכול להגיע לרמות שיבגני תיאר לעיל - סדר גודל של $500-1,000 לכל זוג רמקולים, ועוד 4 סאבים איכותיים ב-$500-1,000 ליחידה, מביא אותנו למשהו כמו $5,000 לרמקולים, ולזה צריך להוסיף את המגבר שעולה עוד כ-10,000 ש"ח, וכל זה לפני עלויות כבילה והתקנה... :idea: 8O

הסיבה העיקרית שההשקעה הנדרשת היא כ"כ גבוהה זהה לעניות דעתי לחלוטין לכל ההשקעה שנדרשה עד כה להקמת הסימולטור (וידאו, טיפול אקוסטי וכיו"ב...) - כדי שהסימולטור יהיה אמין ואפקטיבי, הוא צריך להיות מושקע בכל אספקט, כולל האודיו. אם יצא לך פעם להיות בקולנוע עם מסך ענק אבל סאונד גרוע, אתה בטח יודע כמה חוויית השמיעה היא קריטית להנאה, ועל אחת כמה וכמה בסימולאטור שבה לדמות מציאות כזאת או אחרת, לעומת אולם קולנוע ש-"רק" רוצה לשאוב אותך לפנטזיה באופן די מודע...

hagaiT פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

11 רמקולים בחדר של 7.5X5.5, אני לא בטוח אפילו שיש אפשרות למקם את כולם. שמעון יבגני יש לכם איזה הפניה לסרטון או כל דבר אחר למערכת סאונד כזאת שמותקנת בסימולאטור דומה?, על מנת שאני אוכל להבין מה סדרי הגודל של מערכת כזאת.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

קשה להסביר במילים כי זה משהו שצריך לבדוק בשטח. לכן רק אחרי פגישה בפועל ניתן לדעת מה לחבר לאן ומהי תצורה של המערכת.

לא חייב 11 רמקולים אך חשוב להבין כיצד המערכת וידאו מורכבת ובעקבות זה לשדך מערכת שמע ייעודית.

מטעמי "בטחון שדה" לא אוכל לחשוף שרטוטים של חדרים דומים אך לכולם אותה לוגיקת בנייה. המחיר שרשמתי זה מחיר למערכת בסיסית אך כפי שרשמתי מקודם לא ניתן לדעת ללא בדיקת שטח. לבניית חדר כזה נדרש תכנון והרכבה על ידי אנשי מקצוע ומוזר לי שאתה צריך להגיע לפורומים ברשת בכדי לקבל מידע.

באחד מבסיסי חיל האויר המערכת עלתה יותר 450 אלף שקל, אך היא למעשה כללה גם מערכת קלירקום פנימית, מערכות אוטומאציה שונות ומערכת רמקולים מיוחדת.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #8 

תגידו - זה רק אני או שנסחפתם כאן :oops:

נתתם לי הרגשה של "הזדמנות עסקית" - ויאללה - לסחוט :roll:

לדעתי - אפשר להגיע בסכומים של 8 - 12 אלף ש"ח לתוצאות יפות ומרשימות מספיק

להזכירכם - לא כולם "משוגעים לעניין" כמו בפורום הזה...

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

hagaiT פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

השאלה שלי היא בעצם איך מתבטא הפער בין המערכת שהצגתי למערכות שאתם מציגים. האם זה עניין של ערוצים נוספים למען דיוק בכיווניות של הקול?? איכויות אחרות שניתן להשיג דרך רסיברים אחרים? רמקולים איכותים יותר שמפיקים עוצמות גבוהות יותר?
יבגני מהתמונה נראה כאילו הרמקולים נמצאים מאחורי המסך, נכון? לא בטוח שזה אפשרי אצלי כי בניגוד למה שנראה בתמונה המסך אצלי הוא מחומר קשיח בעובי 2 ס"מ ולא מבד. אני חייב לתלות אותם מעל המסך.

אני לא מבין מה ההבדל בין רמקולים מאסיבים כמו אלה שנראים בתמונה לבין אלו של HK?, אך להזכירך המרחק בין הרמקולים לאדם הוא לכל היותר 3 מטר.

יבגני, ככה מקבלים רעיונות.

איתן, כאשר אני מוסיף עוד 6K איפה אני משפר את המערכת? מה חסר? האם מעבר ל- 7 ערוצים? האם זה רסיבר אחר שצריך?

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #10 

שוב - לדעתי - כמו שבסלון בייתי ניתן להגיע לעוצמות ווליום "בריאות" ( SPL...) ללא עיוותים

כך יהיה ניתן גם בסימולאטור שלך.

לגבי איזה רסיבר , איזה רמקולים - יש מבחר לא קטן וזה הרבה "טעם וריח"...

מניח שאצלך יש אילוצים של עיצוב (גודל ומיקום הרמקולים).

ברגע שתחליט על האילוצים - ניתן להתאים להם (ולמגבלות התקציב) את

הרסיבר והרמקולים.

בהצלחה !!!

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”