שלום לכולם וכמו שאומרים ברדיו
long time listener first time caller
קורא פאסיבי כבר זמן רב ומחכים מכל הידע והדיונים הפוריים בפורום
וכעת אהיה אקטיבי ואשאל את עצתכם בבחירת טלויזיה לסלון
סוג צפיה - בעיקר הורדות תכנים מהאינטרנט HD ורגיל תלת מימד ועידן פלוס
מרחק צפיה - 3 מטר
שעות צפיה - הבן הקטן צופה מעט ביום עיקר הצפיה בלילה
חשוב להדגיש - מאוד חשוב לי התלת מימד
תקציב - 6000 בערך.
הרבה זמן הייתי סגור על הE550 של סמסונג, אבל היות ואשתי רגישה בעיניים
והבן התלונן על כאבי ראש מתלת בקולנוע,
אני חושש ממשקף אקטיבי כנראה אלך על פאסיבי.
ולכן אני חושב על ה- LG 641 בגודל 47
אשמח לחוות דעתכם, הצעות תתקבלנה בברכה.
ואגב מה ההבדל בין ה-641 ל-671
תודה לעונים
דורון
עזרה בבחירת מסך 47-51 לסלון
אין הבדל מהותי בין 641 ל671.
לי יש 641 בגודל 42 למרחק של 2.5 -3 מטר וזה ממש מספק אותי.
כדאי שתבדוק בחנות לגבי גדול ומרחק צפיה.(למרות ששם המסך נראה תמיד קטן מול המפלצות הגדולות שיש שם...)
לגבי התלת מימד הפאסיבי- הוא נהדר! רואים מעולה ואפשר לצפות שעות בלי שיכאב הראש.
בכל אופן לפי ההוראות שמצורפות לחוברת הפעלה ומנסיון אישי לא מומלץ לצפות בתלת מימד שעייפים - זה כן גורם לכאב ראש/עיניים.
וגם בגיל קטן יש להיזהר (גיל 0-5 ממש אסור, 5- 10 במינון )
לי יש 641 בגודל 42 למרחק של 2.5 -3 מטר וזה ממש מספק אותי.
כדאי שתבדוק בחנות לגבי גדול ומרחק צפיה.(למרות ששם המסך נראה תמיד קטן מול המפלצות הגדולות שיש שם...)
לגבי התלת מימד הפאסיבי- הוא נהדר! רואים מעולה ואפשר לצפות שעות בלי שיכאב הראש.
בכל אופן לפי ההוראות שמצורפות לחוברת הפעלה ומנסיון אישי לא מומלץ לצפות בתלת מימד שעייפים - זה כן גורם לכאב ראש/עיניים.
וגם בגיל קטן יש להיזהר (גיל 0-5 ממש אסור, 5- 10 במינון )
dor-on
קודם כל מתנצל על ''חפירה'' מזעזעת שלא נראתה כמותה בכל תולדות הפורום
ועכשיו לענין.
אתחיל מהסוף להתחלה
רק עכשיו הבחנתי שרשמת שרוב צפיותיך הן הורדות באינטרנט hd רגיל ותלת מימד + שידורי עידן פלוס
במצב שכזה (איכות תוכן לא גבוהה במיוחד) עדיף באמת שתרכוש טלוויזית לד, הדגם שכתבת או דגם אחר, ותדלג על מה שכתבתי
או מקסימום תקרא ותהנה...ותלמד קצת מאחד שיודע, אבל לא עד הסוף..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
השאלה הראשונה ששאלתי בפורום הנכבד היתה סוגיית כאבי העיניים, עם משקף אקטיבי
כשמדובר בפלזמת סמסונג e550 שעניינה אותי במיוחד.
ובכן, תשובה לא ממש קיבלתי, בעצם חבר אחד ענה שבמקרה כזה אין תשובה אחידה
ישנם כאלה שמתרגלים מהר, וגם ההיפך.
לקחתי ריסק, הזמנתי ת'פלזמה, ואולי אוכל להבהיר לך מס' שאלות בענין
ולפני הכל אומר לך שגם אני סובל מכאבי עיניים בעת צפייה במסך מחשב/טלוויזיה לאורך זמן
כלומר, עיניים רגישות (בד''כ נוהג להפחית את מידת הבהירות והקונטרסט במחשב עד לאפס)
וכן, גם אני ומקרנסקה נוהגים לצפות בתכני תלת מימד, ולפחות לגבי הדגם המסויים הזה - מצטיין בתחום הזה.
תמונה פשוט מרהיבה.
התמונה בפלזמה הזאת מאוד נעימה, מאוד רכה, מאוד טבעית, מאוד מציאותית, מאוד חווייתית...
עד כדי כך, שגם מרחק של 2 מטר בלבד ממסך 51 אינצ', לא מטרידים יותר מדי את עיניי הרגישות לבוהק מיותר
המתאים יותר למסכי לד, גם כשמדובר בסרטי hd רגילים (ולא בהכרח תלת מימדיים)
כך, שמבחינה זו אתה ורעייתך יכולים להיות רגועים.
ברגע שהתוכן בו אתה צופה איכותי, כלומר רמה של 1080p או בלו ריי, אין שום בעיה
אין שום היבהובים - אין שום ריצודים - התמונה פשוט מדהימה ולא מעייפת את העיניים.
ועוד נתון מאוד חשוב
מידת ההנאה תלויה בגודל המסך, כשמדברים על חוויית התלת מימד
ככל שהמסך גדול יותר, החוויה תהיה גדולה ועמוקה יותר...ואת זה הבנתי רק לאחר שכבר רכשתי.
60 אינצ' במקרה שלי היו מתאימים יותר (מרחק צפייה של 3 מטר וקצת)
היום אני שלם מאוד עם ההחלטה לרכוש את הפלזמה הזאת, ולו בגלל הבעיה האישית שלי בנושא עייפות העיניים
לעומת מסכי הלד שהיו לי עד היום, והיקשו עליי מאוד בנושא בשל הבוהק והאור הרב הבוקע מהם.
ובשורה התחתונה
מבחינת עלות-איכות אין כמוה
וכל מי שרכש אותה בפורום (או את דומותיה e490 d550 וכו' ) מבסוטים מאוד ונהנים מחוויית תמונה מעל הממוצע
ד.א
בעת שצופים בתוכן של 3d התמונה מתחלפת למצב סרט דינמי, וזאת כדי ''לפצות'' על אובדן האור כביכול, בעת הרכבת המשקפיים האקטיביות הכהות.
המרה של תמונה מ-2d ל-3d אפשרית אומנם, אבל ריצודים והיבהובים יקשו מאוד על הצפייה, וכאבי הראש לא יאחרו להגיע בשל איכות התוכן הלא גבוהה.
אבל אם אתה באמת רוצה להיות שקט בענין, כלומר לצפות בתכנים פחות איכותיים לאורך זמן מבלי לסבול יתר על המידה בענין, אז לך על ה-lg משקפיים פאסיביות.
אתה בוודאי יודע שהרזולוציה במסכים עם משקפיים פאסיביות נמוכה לעומת מסך עם משקפיים אקטיביות.
מקווה שהבהרתי את עמדתי בענין.
קודם כל מתנצל על ''חפירה'' מזעזעת שלא נראתה כמותה בכל תולדות הפורום
ועכשיו לענין.
אתחיל מהסוף להתחלה
רק עכשיו הבחנתי שרשמת שרוב צפיותיך הן הורדות באינטרנט hd רגיל ותלת מימד + שידורי עידן פלוס
במצב שכזה (איכות תוכן לא גבוהה במיוחד) עדיף באמת שתרכוש טלוויזית לד, הדגם שכתבת או דגם אחר, ותדלג על מה שכתבתי
או מקסימום תקרא ותהנה...ותלמד קצת מאחד שיודע, אבל לא עד הסוף..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
השאלה הראשונה ששאלתי בפורום הנכבד היתה סוגיית כאבי העיניים, עם משקף אקטיבי
כשמדובר בפלזמת סמסונג e550 שעניינה אותי במיוחד.
ובכן, תשובה לא ממש קיבלתי, בעצם חבר אחד ענה שבמקרה כזה אין תשובה אחידה
ישנם כאלה שמתרגלים מהר, וגם ההיפך.
לקחתי ריסק, הזמנתי ת'פלזמה, ואולי אוכל להבהיר לך מס' שאלות בענין
ולפני הכל אומר לך שגם אני סובל מכאבי עיניים בעת צפייה במסך מחשב/טלוויזיה לאורך זמן
כלומר, עיניים רגישות (בד''כ נוהג להפחית את מידת הבהירות והקונטרסט במחשב עד לאפס)
וכן, גם אני ומקרנסקה נוהגים לצפות בתכני תלת מימד, ולפחות לגבי הדגם המסויים הזה - מצטיין בתחום הזה.
תמונה פשוט מרהיבה.
התמונה בפלזמה הזאת מאוד נעימה, מאוד רכה, מאוד טבעית, מאוד מציאותית, מאוד חווייתית...
עד כדי כך, שגם מרחק של 2 מטר בלבד ממסך 51 אינצ', לא מטרידים יותר מדי את עיניי הרגישות לבוהק מיותר
המתאים יותר למסכי לד, גם כשמדובר בסרטי hd רגילים (ולא בהכרח תלת מימדיים)
כך, שמבחינה זו אתה ורעייתך יכולים להיות רגועים.
ברגע שהתוכן בו אתה צופה איכותי, כלומר רמה של 1080p או בלו ריי, אין שום בעיה
אין שום היבהובים - אין שום ריצודים - התמונה פשוט מדהימה ולא מעייפת את העיניים.
ועוד נתון מאוד חשוב
מידת ההנאה תלויה בגודל המסך, כשמדברים על חוויית התלת מימד
ככל שהמסך גדול יותר, החוויה תהיה גדולה ועמוקה יותר...ואת זה הבנתי רק לאחר שכבר רכשתי.
60 אינצ' במקרה שלי היו מתאימים יותר (מרחק צפייה של 3 מטר וקצת)
היום אני שלם מאוד עם ההחלטה לרכוש את הפלזמה הזאת, ולו בגלל הבעיה האישית שלי בנושא עייפות העיניים
לעומת מסכי הלד שהיו לי עד היום, והיקשו עליי מאוד בנושא בשל הבוהק והאור הרב הבוקע מהם.
ובשורה התחתונה
מבחינת עלות-איכות אין כמוה
וכל מי שרכש אותה בפורום (או את דומותיה e490 d550 וכו' ) מבסוטים מאוד ונהנים מחוויית תמונה מעל הממוצע
ד.א
בעת שצופים בתוכן של 3d התמונה מתחלפת למצב סרט דינמי, וזאת כדי ''לפצות'' על אובדן האור כביכול, בעת הרכבת המשקפיים האקטיביות הכהות.
המרה של תמונה מ-2d ל-3d אפשרית אומנם, אבל ריצודים והיבהובים יקשו מאוד על הצפייה, וכאבי הראש לא יאחרו להגיע בשל איכות התוכן הלא גבוהה.
אבל אם אתה באמת רוצה להיות שקט בענין, כלומר לצפות בתכנים פחות איכותיים לאורך זמן מבלי לסבול יתר על המידה בענין, אז לך על ה-lg משקפיים פאסיביות.
אתה בוודאי יודע שהרזולוציה במסכים עם משקפיים פאסיביות נמוכה לעומת מסך עם משקפיים אקטיביות.
מקווה שהבהרתי את עמדתי בענין.
תודה מקרנסקי על הדברים- חידשת לי בכמה עניינים!
בכל אופן אני אישית מרוצה מהתלת מימד. ניתן לראות באור מלא והשתקפויות.
לא מרגיש הפסד רזולוציה (הבנתי שאומרים שהמוח בעצם מרכיב את התמונה מחדש כאילו זה FULL HD. ויש יתרון שכל המשפחה (אצלנו 6 אנשים) יכולה לראות בכיף.
כמו שאמרתי תמיד כדאי לבדוק בעצמך.
עוד פרטים על שיטת התלת מימד הפאסיביתFPR
http://us.fpr3d.com/3d-faq/about-fpr.jsp
בכל אופן אני אישית מרוצה מהתלת מימד. ניתן לראות באור מלא והשתקפויות.
לא מרגיש הפסד רזולוציה (הבנתי שאומרים שהמוח בעצם מרכיב את התמונה מחדש כאילו זה FULL HD. ויש יתרון שכל המשפחה (אצלנו 6 אנשים) יכולה לראות בכיף.
כמו שאמרתי תמיד כדאי לבדוק בעצמך.
עוד פרטים על שיטת התלת מימד הפאסיביתFPR
http://us.fpr3d.com/3d-faq/about-fpr.jsp