חיפוש רמקולים!

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בהמשך לפוסט הקודם, החלטתי כזכור להשאיר את הפרונט של קליפש עם הסנטר התואם באקוסטיקה המחור***, ולשדרג את *האחוריים* לרמקולי האזנה קריטית, כאשר הם יחוברו למגבר סטריאו (וישורשרו לרסיבר כאחוריים לק"ב), ולשם האזנה אשב על פוף או על השטיח בגבי לטלוויזיה. מאחור גם האקוסטיקה *הרבה* יותר טובה. אני מוגבל תקציבית ליד שניה, ואקוסטית (ותקציבית) למדפיים. מאפיינים נדרשים: צליל פתוח, חי ומפורט, מידריינג' עשיר (חשוב לשחזור קול אנושי), אימג'ינג ובמה מעולים (בין אם קידמית, אחורית או שתיהן) העדפה מובהקת לצליל "בהיר ופתוח" על פני צליל "חם וסגור". אין ציפיות באס גדולות ממדפיים בתקציב שלי (אלא אם זה על חשבון דברים אחרים כמו בסדרה 600 שלB&W), אבל אם יש- ברוך הבא.

ולעניניינו, המועמדים:

Dynaudio 52

ProAc Tablette 50

Triangle Titus/Comet (שמעתי בעבר ואהבתי)

VSA VR-1 (בספק, כי אין כאלו בינתיים ביד שניה)

Totem Arro (מועמד שאני מצפה להאזין לו באופן מיוחד)

Audio Physic Yara

Sons Faber Concertino home

Focal 806 (שמעתי אותו רק על הגברת מנורות ולא התלהבתי כ"כ. ייתכן ובטרנזיסטורית
המצב יהיה שונה).

System Audio 1230 / 1250 (שמעתי SA בעבר, לא זוכר איזה, וזכור לי שהוא לא בסגנון שהגדרתי, אבל אני שומר על ראש פתוח).

הבקשה שלי אינה שתחליטו עבורי. הבקשה שלי היא *לאלימינציה*. אנא ספרו לי מה מתאים פחות בהתחשב בהגדרותי כדי לחסוך לי הסתובבויות לריק. כמו כן- הוסיפו דגמים שלא חשבתי עליהם שאדע לשים לב אליהם אם ייקרו בדרכי (אם חשבתם על משהו).

תודה! (b)

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

רוי, אם אתה אוהב את הסאונד של הקליפשים אז למה שלא תשמע קליפש מדפי? (הRB35 עושים אצלי עבודה טובה, עם הזמן אני מתכוון לקנות מגבר סטריאו לחדר השינה ולשרשר אלו את הרמקולים האלה ובמקומם לקנות רמקול ביפולרי של קליפש כמובן).

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כמה סיבות:

1. מבחר. אני חייב לקנות מסוחר בשביל טרייד אין וכי אני רוצה לקנות ב 2-3 תשלומים.

2. גיוון. הקליפש הרצפתיים נשארים, קשה לי בלעדיהם :) . אני רוצה משהו קצת אחר. אם אתגעגע, הם לא הולכים לשום מקום.

3. במסגרת המשהו האחר- אני רוצה משהו עם אימג'ינג ובמה מעולים, משהו שאשיג ברמקולים אחרים סביר להניח.

נראה לי שזהו.. (i)

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני הייתי בטוח שאתה סגור על הטריאנגל.
שמעתי אותם, הם מתאימים לדרישות שלך כמו כפפה.. :!:

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני מנסה לשמור על ראש פתוח.
כמו כן, אני מאוד מצפה לשמוע את הטוטם שאמורים להיות בסגנון דומה, ונראים לי מעניינים מאוד.

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה #6 

רוי, אם אני מבין נכון, הרמקולים החדשים אמורים לשמש כרמקולים אחוריים לקלונוע ביתי וקדמיים למוסיקה.

אני לא יודע מה חלוקת הזמן אצלך בין שני הדברים, אבל זה לא ישמע רע כשיש לך רמקולים אחוריים בעלי אופי שונה לגמרי מהרמקולים הקדמיים (לפחות לקולנוע ביתי)?

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בסרטים הרמקולים האחוריים מוציאים רק אפקטים וההבדל כמעט ולא מורגש אם בכלל..
במוזיקה אין בכלל הבדל מכיוון שרוי שומע בסטריאו ולא ב5 ערוצים. (נכון רוי? :) )

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אתה מבין נכון. המערכת משמשת הרבה יותר למוזיקה.
אני לא שומע מוזיקה רב ערוצית, כך שלהבדל בין הרמקולים לעניין מוזיקה אין משמעות- ממילא פועלים רק 2.
לעניין ק"ב- נו, אז ה"ווש" מאחור יהיה שונה מה"ווש" מקדימה.. בסדר, אני אקריב את הקורבן הקשה הזה..

וברצינות- מקדימה יש לי קדמיים וסנטר תואם. כדי שהכל יתאים אני צריך להחליף ה- כל, ולא רק שזה לא מעשי כיום, אני גם ממש לא רוצה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

ה-SA הם ממש לא בהירים, ככה שהם לדעתי יורדים...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כן, אבל דיברת כה רבות בשיבחם, שבמסגרת "מדיניות הראש הפתוח" אנסה לסדר איזו השמעה כדי להיות בטוח.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

אבל הם ממש לא "בהירים"...
About.me

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

שוב, ברור..

אבל אנסה לארגן איזו בדיקה. אם לא יצא, לא אסון.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אוקיי, עדכון.

היום היה לי יום האזנה מועיל מאוד ! הייתי ב"אחוזת הסטריאו" ושם במקרה האזנתי ל 2 רמקולים מהרשימה ועוד אחד שאינו מהרשימה אבל נוסף כאפשרות. התרשמויותיי:

System Audio 1230- רמקול מצויין, ולחלוטין לא לטעמי. התאפיין בבמה אחורית במובהק (הזמרת הרגישה רחוקה). יורד נמוך יפה מאוד, לא הדוק מאוד אבל גם לא נמרח. צליל חם, נעים. שחזור קול אנושי יפה. DECAY מצויין של צלילים. נפח לא רע. במה ואימג'ינג- מצויינים. ממש התרשמתי לחיוב. מדוע לא? אותי זה משעמם. הכל נשמע בסדר ונעים, אבל לא מרשים. אני גם אוהב להרגיש את הכל קרוב אלי יותר, בבמה קידמית. כאן הרגשתי קצת מרוחק מהמוזיקה. אני אוהב קצת הדגשה. אבל כאמור- על אף שאינו לטעמי, הייתי מסוגל להעריך את היכולות של הרמקול.

Focal 806S- אכזבה. ציפיתי להרבה יותר. האזנתי לו בעבר, אבל מעולם לא בצורה השוואתית, והנפילה היתה גדולה. לא הכל היה רע, ממש לא; אבל היה חסר מידריינג', הצליל היה "רזה", קול אנושי נשמע מאוד אנמי. חוויית ההאזנה היתה על גבול המעצבנת. ממש לא מרשים בהתחשב במחיר.

Cabasse Antigua- המדפי "אנטרי לוול" של קאבאס. המוצלח מבין השלושה. עדיף על הפוקל (לדעתי הפרטית כמובן) בכל פרמטר שהבחנתי בו. העדיפות על ה SA הינה רק בהיותו הרבה יותר לטעמי; אני לא חושב שהוא רמקול יותר טוב, אבל אהבתי אותו יותר. צליל קצת בהיר, טיפה אגרסיבי בלי להיות גס, במה קידמית במובהק (וצרה משמעותית משל ה SA, אבל אימג'ינג טוב מאוד), קול אנושי משוחזר היטב (יותר מרשים מב SA), באס הדוק יותר אך מרגיש פחות נמוך משל ה SA. סה"כ רמקול טוב.

נותרו: דיינאודיו, פרואק (יש רק זוג אחד של טאבלט 50 *פיציים* אצל אורי יפה, אני בספק אם זה מה שאני מחפש), טריאנגל (אני לא מוצא עדיין ביד שניה, אז זה מוטל בספק אף שזו הבחירה הראשונה שלי), טוטם (אני ממש מסוקרן לגביו. ממה ששמעתי הוא צריך להיות מאוד לטעמי), והוון שוויקרט VR-1, שגם מסקרנים אותי מאוד.

אמשיך לעדכן לכשיהיה מה לספר.. :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

אמרתי או לא אמרתי לך? :D
About.me

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

היי רוי,

דברתי איתך כבר על הפרואק...
ולגבי טריאנגל? אני רואה שאתה מאוד רוצה את הרמקול הנ"ל
חכה מעט... יכול להיות שאני אשיג לך מחיר טוב על הרמקולים האלה.

אבל אני אדבר איתך מחר באירוע של דרור - שאתה בטוח תהיה! -גם אני. 8)
:קפה:

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

היום ביקרתי באחוזת הסטריאו גם אני.
ראיתי את הפוקאל המדפי, בקשתי לשמוע אותם והתוצאה הייתה >אכזבה< גדולה.
כמו שרוי כתב, הקבס המדפי היה טוב ממנו בכל הפרמטרים חוץ מהבס, מה שכן הקבס עולה חצי...

חזרתי הביתה, הדלקתי את המערכת וכמו תמיד מצאתי את עצמי מחייך כמו בפעם הראשונה ששמעתי את הרמקול. :D

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אוקיי, עוד שתי אלימינציות *משוערות*, אם כי בהסתברות גבוהה.
כזכור- ירדו סיסטם אודיו, פוקל 806, ועל פניו גם הקונצ'רטינו של סונוס. קאבאס נחמד מאוד אבל אין ביד שניה.

ביקרתי ב"אודיופיל" בכרמל, כדי לקנות CLAMP לפטיפון (קצת וודו, מה יש?). האיש שם מוכר פרואק (לא פרוזאק) וטריאנגל למחייתו בין השאר. הוא מכיר את הטעם המוזיקלי שלי, שיגעתי לו מספיק את השכל.
ביקשתי ממנו הדגמה של הטבלט 50 של פרואק, זה שיש למכירה ביד שניה אצל אורי יפה. לא היו לו (זה דגם ישן מסתבר), אבל הוא הבהיר לי שזה ממש לא מה שאני מחפש. לדבריו, הם *פיציים* ונשמעים בהתאם (לא כל הפרואקים כמובן. הדגם הספציפי הזה), ואם אני מחפש קצת נפח לצד הפירוט (ואכן כך), אני יכול לשכוח מזה. אני מאמין לו. אני באמת יותר בכיוון של מדפי גדול או ריצפתי קטן (ולא בגלל היופי).
עקב כך, אני מוריד גם את הדיינאודיו. מדוע? התכוונתי לנסוע לאורי יפה בירושלים כדי להאזין לפוקל 806, לפרואק הנ"ל, ולדיינאודיו 52. הפוקאל ירד בהאזנה באופן חד משמעי, כזכור. לגבי הפרואק הנ"ל יש לי ספקות סבירים; ורק בשביל הדיינאודיו אני לא מתכוון לנסוע לירושלים.
אז הכמעט פיינליסטים, אם לא אתקל במשהו אחר מעניין הם:

VSA VR-1
Totem Arro
Audio Physic Yara
Triangle Comet (בכפוף להימצאותו ביד שניה, כרגע אין)

אם מישהו יכול לאשש או להזים את מה שסופר לי על הטבלט 50 זה בהחלט יעזור.

ושכחתי לציין- אחרי ההאזנות שעשיתי, בדיוק כמו אבי, הגעתי למסקנה שאצלי בבית שומעים *הרבה* יותר טוב ממה שבחנתי עד כה.
אם נושא האימג'ינג לא היה משגע אותי, לא הייתי מחפש רמקולים עכשיו כלל.

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344

שליחה #18 

logankungfu כתב:...אם נושא האימג'ינג לא היה משגע אותי, לא הייתי מחפש רמקולים עכשיו כלל.
...
לוגן יקר, מה שמשגע אותי זה שברור לך שהנושא קשור באקוסטיקה של החלל הנתון, אבל אם אני מבין נכון, אתה לא בודק את הנושא עד הסוף, אלא רץ להחליף רמקולים.
ישנם יועצים לאקוסטיקה בארץ, ואני לא מתייחס פה לעצמי, נדמה לי שהוזכרו פה שמות, תפנה אליהם, ותקבל ייעוץ.
או שניתן לפתור, או שלא, אבל זה בטוח שווה בדיקה לפני החלפת רמקולים, ולפחות תדע שעשית מה שאפשר, בעיקר אם אתה אוהב את מה שיש לך בידיים.
זה הגיון פשוט כמו שאני רואה את זה.
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

תודה על העצה, באמת.
אבל אין זה כ"כ פשוט. ראשית, שני רמקולים ענקיים + חלל קטן = מעט מאוד שאפשר לעשות אקוסטית.
שנית, וחשוב אף יותר- עליהם להישאר מקדימה, בפינות, כי אני רוצה אותם שם לק"ב. לוותר עליהם בתפקידם הנ"ל הוא ויתור גדול.

לכן, אני רוצה אחוריים ברמה גבוהה, במקום הרבה יותר טוב אקוסטית, שאין מהם ציפיות של ק"ב, שישמשו אותי להאזנה.
כלומר, גם אם הקליפש היו, כאן ועכשיו, מתפקדים בשיאם מאחור (והאמת היא ששם, כפי שכתבתי, האימג'ינג שלהם טוב משמעותית),
הם עדיין היו נותרים מקדימה בפינות שלהם. דהיינו- אני לא *מחליף* רמקולים. אני מוסיף.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #20 

דינאודיו עושים רמקולים מעולים, לא הייתי פוסל אותם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”