זקוק להמלצה לקולנוע ביתי בסיסי
שלום רב,
אני בתחילתו של חיפוש מערכת קולנוע ביתית בתקציב קצת בעייתי של כ-2500שח.
השימושים העיקריים שלי הם סרטים, סדרות ומוזיקה.
עד כה נתקלתי בדגמים הבאים אך לא שמעתי באוזן אף אחת מהן:
עולם הקולנוע מציעים את DENON DHT-1312 ב- 2222ש"ח - זה סט מגבר AVR-1312 + 5 סטליטים.
כמו כן יש להם גם מגבר של HARMAN AVR-158 + רמקולים JBL SCS200.5 ביחד - 2500שח.
בסלון חללית יש את PIONEER HTP071 ב- 2500שח - סט של מגבר VSX-321 ורמקולים.
אשמח לתגובות והצעת חלופות בתקציב שלי וסיבה למה כן ולמה לא.
תודה לכולם
אני בתחילתו של חיפוש מערכת קולנוע ביתית בתקציב קצת בעייתי של כ-2500שח.
השימושים העיקריים שלי הם סרטים, סדרות ומוזיקה.
עד כה נתקלתי בדגמים הבאים אך לא שמעתי באוזן אף אחת מהן:
עולם הקולנוע מציעים את DENON DHT-1312 ב- 2222ש"ח - זה סט מגבר AVR-1312 + 5 סטליטים.
כמו כן יש להם גם מגבר של HARMAN AVR-158 + רמקולים JBL SCS200.5 ביחד - 2500שח.
בסלון חללית יש את PIONEER HTP071 ב- 2500שח - סט של מגבר VSX-321 ורמקולים.
אשמח לתגובות והצעת חלופות בתקציב שלי וסיבה למה כן ולמה לא.
תודה לכולם
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
סאטליטים יכולים להיות בסדר גמור לקולנוע ביתי, אבל לא למוזיקה בתקציב הנתון - לשיקולך...
מבין הסטים שהציעו לך הכי קוסם לי אישית ההרמן קרדון וה-JBL, כי פה לפחות אתה מקבל רסיבר מחברה שעושה רסיברים ורמקולים מחברה שעושה רמקולים, ולא נכפים עליך רמקולים בסיסיים של מותג שמתמחה ברסיברים (לא שדנון ופיוניר לא יודעים לעשות רמקולים, ופיוניר גם עושים רמקולים מאוד יקרים, אבל לעניות דעתי סאטליטיים זאת לא ההתמחות שלהם...)
מבין הסטים שהציעו לך הכי קוסם לי אישית ההרמן קרדון וה-JBL, כי פה לפחות אתה מקבל רסיבר מחברה שעושה רסיברים ורמקולים מחברה שעושה רמקולים, ולא נכפים עליך רמקולים בסיסיים של מותג שמתמחה ברסיברים (לא שדנון ופיוניר לא יודעים לעשות רמקולים, ופיוניר גם עושים רמקולים מאוד יקרים, אבל לעניות דעתי סאטליטיים זאת לא ההתמחות שלהם...)
אפשר לשקול יד שניה. אך אני עדיין נאלץ לדבוק בסאטליטים משיקולי אסטטיקה, מקום וילדים
מעבר לכך, במסגרת התקציב שלי, האם הדגמים שמצאתי יתנו תוצאות טובות? מישהו שמע אותם או מכיר?
האם יש תכונות מסויימות שחסרות באחד מהדגמים הנ"ל?
תודה
מעבר לכך, במסגרת התקציב שלי, האם הדגמים שמצאתי יתנו תוצאות טובות? מישהו שמע אותם או מכיר?
האם יש תכונות מסויימות שחסרות באחד מהדגמים הנ"ל?
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תראה, בגדול אתה תקבל מה שאתה משלם עליו, שזה המוצרים הכי בסיסיים (ממותגים טובים) שאפשר - גם מבחינת מחיר וגם מבחינת איכות. כלומר, אתה לא מקבל רמקולים שעשויים מחומרים נחותים, או רסיברים מחברות מדבקה, אבל הם כן די בסיסיים מבחינת סאונד ביחס למה שאפשר לקבל בתקציב כפול לצורך העניין. יש שיגידו שאולי אפילו כדאי לך ללכת בשלב זה על זוג מדפיים איכותי, ולא על סט סאטליטים מלא, אבל בינינו, אם הסראונד יותר חשוב לך מהסטריאו, אז אתה יכול להתחיל עם הסאטליטיים ואח"כ לשדרג את הקדמיים למדפיים (ואת הסנטר בעקבותיהם)...
יש כמה תכונות שחסרות ברסיברים בסיסיים כאלה, והחשובה שבהן היא כנראה מערכת כיול אוטומטית. מעבר לכך כנראה שלא תוכל להינות מצפייה ב-TV כשהרסיבר כבוי אם אתה מחבר אליו את כל המקורות שלך (תכונה שנקראת PASSTHROUGH), או לשדרג את איכות הסיגנל מ-SD ל-HD (מה שנקרא UPSCALING) ומחיבור אנאלוגי ליציאת HDMI דיגיטאלית (ובכך לחסוך כבלים - זה נקרא UPCONVERSION), וגם לא לחבר רמקולים נוספים בחדרים אחרים בבית (ZONE B).
יש כמה תכונות שחסרות ברסיברים בסיסיים כאלה, והחשובה שבהן היא כנראה מערכת כיול אוטומטית. מעבר לכך כנראה שלא תוכל להינות מצפייה ב-TV כשהרסיבר כבוי אם אתה מחבר אליו את כל המקורות שלך (תכונה שנקראת PASSTHROUGH), או לשדרג את איכות הסיגנל מ-SD ל-HD (מה שנקרא UPSCALING) ומחיבור אנאלוגי ליציאת HDMI דיגיטאלית (ובכך לחסוך כבלים - זה נקרא UPCONVERSION), וגם לא לחבר רמקולים נוספים בחדרים אחרים בבית (ZONE B).