עזרה בבחירת מערכת לרגל מעבר לדירה חדשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שׁלום לכם,ֿ

ברשותי היום רסיבר של ימהה (משנת 99) + סט סטליטים וסאב של ג'אמו (דומה לזה, אבל רק כמה דורות אחורה: http://www.jamo.com/speaker-types/home- ... u=A320HCS6).
לצורך מעבר דירה, אני צריך לשנות מעט את ההרכב, ומה שדווקא חשוב לי יותר זה יותר נוחות ופחות איכות (אני יודע שהגעתי למקום הנכון!). אבל אם אפשר גם נוחות וגם איכות, עוד יותר טוב.

1) רסיבר - מעוניין ברסיבר שישמש לי כ- hub עבור כל המכשירים (dvd, מקס hd, ואפל טיוי, ו- Wii), לצורך חיבור מינימום כבלים לטלויזיה (אילוצים סביבתיים). נוטה לכיוון פיוניר. היום הרסיבר משמש בעיקר לשמיעת מוזיקה דרך האפל טיוי, ולפעמים לאודיו רב-ערוצי (DVD). מעוניין דווקא כן לעבור ולהשתמש בו באופן יותר קבוע.

2) סאב - מרוצה מאד מהנוכחי, אבל הסאב גדול מדי ולא ייכנס בתצורה הנוכחית של הסלון (אין מספיק מקום בקיר שבו תשב המערכת, ולסלול כבלים לא אופציה). הסאב הנוכחי בערך 33 ס"מ רוחבֿ, 50 ס"מ עומק, ו- 38 גובה. מחפש משהו קומפקטי יותר אבל עם עוצמה (או לחלופין, אלחוטי).

3) רמקולים - יחסית מרוצה מהם. ככל הנראה אצטרך להיפרד בינתיים מהאחוריים - שוב, לא מעוניין לסלול כבלים ולחצוב קירות. ראיתי שיש פתרונות אלחוטיים (ראיתי כאן מאמר בנושא לא מזמן - מערכת של סמסונג. גם זאת אופציה).

שקלתי גם סאונדבר של ימהה שכולל סאב אלחוטי, אבל הסלון פתוח לפינת אוכל ומטבח, כך שחסר לי קיר אחד, ונראה לי שחסרונו יהיה מורגש.

תודה מראש על העצות.

עדי

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

שכחתי לציין, התקציב בסביבות 5000-7000 פלוס מינוס.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

1) למה נוטה לפיוניר? שמעת אותם לאחרונה? איזה דגמים? עם איזה רמקולים?

2) בסאבים כמעט תמיד גודל = עוצמה, והסאב שלך ממש לא גדול (בסביבות ה-40x40x40 זה די סטנדרטי לסאב 10 אינץ')

3) תכל'ס, אם אין לך אחוריים אין לך סראונד - תחשוב על זה...

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

1) פיוניר, בגלל התמיכה ב- AirPlay (למרות שיש לי כאמור AppleTV, כך שזה לא באמת הכרחי).
2) זאת בעיה, כי דווקא הבאסים מאד חשובים לי, והסאב הנוכחי הוא פשוט גדול מדי.
3) כן, יודע לגבי סראונד. אני לא מרבה להשתמש בהם היום. כאמור, רק כשצופה ב- DVD וגם זה לא תמיד. אם יש פתרון אלחוטי טוב אז בסדר, אבל אם לא, נאלץ לחיות בלי סראונד.

בגדול, אני לא ממש אודיופילי, אז אני גם לא מחפש מערכות היי-אנד. אני כן אשים לב אם האיכות ***, ולכן אני לא מחפש גם את הכי זול, אבל שיקולי המקום הם שיקולים חשובים עבורי.
ולא, אני לא רוצה לקבור את הרמקולים בקיר גבס, או לקנות רמקולים קטנטנים, כפי שהמעצבת הציעה... (מה שבכל מקרה לא יעזור לסאב או לאחוריים).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

שמע, אולי באמת כדאי לבדוק את המערכת של סמסונג שנסקרה באתר לא מזמן - היא נכנסת לך יפה מאוד בתקציב, ופותרת לך את רוב האילוצים...

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

שקלתי, אבל הבעיה שהיא די מוגבלת מבחינת הכניסות. גם מבחינת HDMI וגם מבחינת Component שאין (ל- Wii).

אני תמיד יכול לחבר דברים ישירות לטלוויזיה, אבל אז זה קצת מבטל את הצורך ברסיבר חדש...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

למיטב ידיעתי סאבים קטנים (8 אינץ') וחזקים יש ל-SUNFIRE ול-VELODYNE.

אתה יכול לקנות מתאמים אלחוטיים טובים לרמקולים האחוריים במשהו כמו $150 באמאזון: http://www.amazon.com/Soundcast-SCS100- ... B003F7R7SI

לגבי הרסיבר, היות ויש לך ימאהה עכשיו, אני ממליץ לך בחום להאזין לפיוניר לפני שאתה קונה, כי חתימת הסאונד שלהם שונה למדי (לעניות דעתי) מזו של ימאהה..! אם אתה לחוץ על AIRPLAY (ולא ברור למה מדבריך...), אולי יהיה עדיף לך ללכת על רסיברים של דנון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”