צריבה במסכי פלזמה
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
dror3332,
כפי שקודמי אמר עדיין מסכי הפלאזמה עלולים להצרב או לחוות צבירה. בכל מקרה יש לבצע הרצה של כ-150 עד 200 שעות לצימצום התופעות הלא נעימות הללו ולא משנה אם מדובר על מסך שעולה 20K או 3K.
כפי שקודמי אמר עדיין מסכי הפלאזמה עלולים להצרב או לחוות צבירה. בכל מקרה יש לבצע הרצה של כ-150 עד 200 שעות לצימצום התופעות הלא נעימות הללו ולא משנה אם מדובר על מסך שעולה 20K או 3K.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אל תקנה פלזמה לילדים!!
יש לי פלזמה בסלון כבר שנתיים (c550 של סמסונג) ואני שומר עליה מאד כולל ׳שטיפות לבנות׳ ועדין קיבלתי צריבה (או אולי צבירה חזקה) של ערוץ nick שאמנם רואים אותה בקושי ורק על גבי רקע לבן אבל עדיין...
אני לא מאשים את הפלזמה אבל פשוט אין מה לעשות נגד הלוגואים הענקיים והבולטים של ערוצי הילדים...
יש לי פלזמה בסלון כבר שנתיים (c550 של סמסונג) ואני שומר עליה מאד כולל ׳שטיפות לבנות׳ ועדין קיבלתי צריבה (או אולי צבירה חזקה) של ערוץ nick שאמנם רואים אותה בקושי ורק על גבי רקע לבן אבל עדיין...
אני לא מאשים את הפלזמה אבל פשוט אין מה לעשות נגד הלוגואים הענקיים והבולטים של ערוצי הילדים...
יש לי פלזמה בת 3-4 שנים.
מעולם לא ביצעתי הרצה מעולם לא הקפדתי על זהירות בנושא הנ"ל - המון פעמים השארתי מסך (בממיר המקלטי) על PAUSE והכל בסדר.
הייתה צריבה למשך כמה דק' וזהו .
לא מבין את הקטסטרופה הזו של צריבה בפלזמה ? אשמח אם תאירו את עיני !!
אני כן מבחין בפרטים קטנים בכל הנוגע לתמונות וכו'..
הפלזמה אגב של LG .
מעולם לא ביצעתי הרצה מעולם לא הקפדתי על זהירות בנושא הנ"ל - המון פעמים השארתי מסך (בממיר המקלטי) על PAUSE והכל בסדר.
הייתה צריבה למשך כמה דק' וזהו .
לא מבין את הקטסטרופה הזו של צריבה בפלזמה ? אשמח אם תאירו את עיני !!
אני כן מבחין בפרטים קטנים בכל הנוגע לתמונות וכו'..
הפלזמה אגב של LG .
נושא הצריבות צריך להילקח בפרופורציה הנכונה.
לי למשל יש פלזמה בסלון ומסך LCD בחדר משפחה.
באופן מפתיע הילדים דווקא מעדיפים לצפות במסך שבסלון (
).
אני לא מבצע שום שטיפות או הרצות ובסה"כ חינכתי אותם שלא להקפיא את התמונה לזמן ממושך.
לא נתקלתי בכל בעיה עד היום.
לגבי תכני SD אכן לפלזמות, בפרט ברמות הכניסה, יתרון ברור.
השורה התחתונה - מבחן הצפייה בעיניים שלך הוא זה שצריך להכריע.
צפה במסכים בכל סוגי השידורים והחלט.
לי למשל יש פלזמה בסלון ומסך LCD בחדר משפחה.
באופן מפתיע הילדים דווקא מעדיפים לצפות במסך שבסלון (
אני לא מבצע שום שטיפות או הרצות ובסה"כ חינכתי אותם שלא להקפיא את התמונה לזמן ממושך.
לא נתקלתי בכל בעיה עד היום.
לגבי תכני SD אכן לפלזמות, בפרט ברמות הכניסה, יתרון ברור.
השורה התחתונה - מבחן הצפייה בעיניים שלך הוא זה שצריך להכריע.
צפה במסכים בכל סוגי השידורים והחלט.
- fLy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 522 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
אני מצטרף לקודמי בקטע של הצריבות,
ברשותי 50" פנסוניק FullHD בת 4, מעולם לא עברה כיול/הרצה, הContrast בברירת מחדל על 'שני שליש' מתוך המאה אחוז כל שאר המשתנים על 50% ואני טוחן ערוצים בעייתיים כמו ערוצי הילדים והמוזיקה/רדיו/VOD,
מעולם לא חזיתי בצריבה שלא נעלמה אחרי מקס' 10ד' וגם זה כשהייתה תמונה/אייקון סטטי להרבה זמן...באמת דיי נדיר.
בנוסף, מעולם לא ראיתי צורך בכך ולא ביצעתי 'שטיפה'.
למרות זאת, לסמוך על ילדים/בני נוער שלא יכוונו את הטלוויזיה על ערכים לא מתאימים ושלא יתקבעו על איזה ערוץ/משחק סטטי...לא יודע...
אני לא הייתי לוקח את הסיכון.
דורון.
ברשותי 50" פנסוניק FullHD בת 4, מעולם לא עברה כיול/הרצה, הContrast בברירת מחדל על 'שני שליש' מתוך המאה אחוז כל שאר המשתנים על 50% ואני טוחן ערוצים בעייתיים כמו ערוצי הילדים והמוזיקה/רדיו/VOD,
מעולם לא חזיתי בצריבה שלא נעלמה אחרי מקס' 10ד' וגם זה כשהייתה תמונה/אייקון סטטי להרבה זמן...באמת דיי נדיר.
בנוסף, מעולם לא ראיתי צורך בכך ולא ביצעתי 'שטיפה'.
למרות זאת, לסמוך על ילדים/בני נוער שלא יכוונו את הטלוויזיה על ערכים לא מתאימים ושלא יתקבעו על איזה ערוץ/משחק סטטי...לא יודע...
אני לא הייתי לוקח את הסיכון.
דורון.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
העובדה כי לא נצרבה לחלק מהאנשים כאן הפלזמה, לא אומרת שהתופעה לא קיימת, היא בהחלט קיימת כל עוד טכנולוגית הפלזמה לא השתנתה (והיא לא). התפוצה של צריבה התמעטה בשנים האחרונות בשל כללי זהירות שרוב האנשים נוקטים ומנגנוני הגנה שונים שהתווספו במסכים. מספיק שתעיינו במדריך למשתמש של כל מסך פלזמה ותראו את האיסור של השארת תמונה סטטית לאורך זמן.
- fLy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 522 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
ziv_r,
למען הסר ספק, לא טענתי שהתופעה אינה קיימת אלא שיש לקחת אותה בפרופורציות ובהתחשב במשתנים(כמו איכות הטלוויזיה והמשתמש...)
בגדול, פלזמה דורשת 'תשומת לב' וזה לא משהו שכל האנשים שנכנסים לתחום מבינים לגביה,
לדעתי, לאנשים ההדיוטים בתחום אין ספק שטלוויזיה, לא משנה איזה, צריכה להציג איזה תמונה שהם רוצים לכמה זמן שהם רוצים...לא זה המצב עם פלזמה.
אבל לתמורה, לדעתי, בשידורי SD - אין תחליף(וגם לHD בדגמים איכותיים).
דורון.
למען הסר ספק, לא טענתי שהתופעה אינה קיימת אלא שיש לקחת אותה בפרופורציות ובהתחשב במשתנים(כמו איכות הטלוויזיה והמשתמש...)
בגדול, פלזמה דורשת 'תשומת לב' וזה לא משהו שכל האנשים שנכנסים לתחום מבינים לגביה,
לדעתי, לאנשים ההדיוטים בתחום אין ספק שטלוויזיה, לא משנה איזה, צריכה להציג איזה תמונה שהם רוצים לכמה זמן שהם רוצים...לא זה המצב עם פלזמה.
אבל לתמורה, לדעתי, בשידורי SD - אין תחליף(וגם לHD בדגמים איכותיים).
דורון.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
בחדר ילדים לא הייתי מתקין פלאזמה. Lcd ויהיה לך ראש שקט.
בחדר שינה שלי...שהמסך בשליטה שלי בלבד.. אך ורק פלאזמה. מתאים בול לחדר מוחשך ובהשגחת מבוגר אחראי
בחדר שינה שלי...שהמסך בשליטה שלי בלבד.. אך ורק פלאזמה. מתאים בול לחדר מוחשך ובהשגחת מבוגר אחראי