quickmill cassiopea

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
panko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
אחרי קריאת אינסוף מאמרים ושרשוריים וטעימות בהרבה חנויות אני עדיין מתלבט כמובן יותר מהמצב ההתחלתי לפני שידעתי (או לפחות חושב שיודע :D ) מה זה טרמובלוק ומה זה heat exchanger.

אני אתאר את הצרכים ואשמח לחוות דעת -

אני ואישתי יוצאים מוקדם לעבודה - המכונה צריכה להתחמם מהר
הקפה שאנחנו שותים הוא בעיקר קפוצ'ינו - הקצפה קרמית מאד מאד חשובה לנו , אספרסו פחות.
כמו כן אישתי לא בעלת סבלנות מדהימה לטיפול במכונה. אני כן , אבל צריכה להיות סבילות ואמינות לגישה פחות עדינה ,
בנוסף כמו שנראה לי לא תהיה סבלנות להמתין בין חלטיה להקצפה ולהיפך , מה שיותר מהר יותר טוב.
אני מתכוון לייבא אישית את המכונה, המחירים בארץ לא שפויים - על כן עדיפות למכונה אמינה.

לאחר שעות אינטרנט רבות , התכנסתי אל זו
http://www.quickmill.it/MyIndex.php?Lan ... id_prod=31

אם מסתכלים בתמונה הקטנה מימין רואים שני טרמובלוקים אבל לקוויקמיל יש טרמובלוקים שנחשבים מאד איכותיים.
מבנה הטרמובלוק עם צינור הנחושת בתוכו אפשר לראות פה :
http://www.quickmill.it/MyIndex.php?Lan ... id_prod=39

מימין - quickmill system

אז השאלות הן כאלה :

האם מישהו מכיר את המכונה ? או מכונות דומות של קוויקמיל?
למה הם טוענים לשני היט אקסצ'נז'רים ? האם התרמובלוקים מוזנים לפני משני היטאקסצ'נזר'ים שעובדים דרך הדוד ?

ובכלל מה דעתכם ?

תודה :)

onadler
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אני נגד.
למרות שהמכונה יחסית יפה ומבריקה
כל מכונת מחליף חום קלאסית עם שובר ואקום יכולה להיות מכוונת עם שעון שבת להתעורר לפניך ולהיות חמה מספיק.
טרמובלוק רגיש לאבנית ולמרות גוף החימום החזק אפשר לראות בסרטון הבא שלוקח להקציף פחות מרבע ליטר חלב יותר מידי זמן למרות ההקצפה היפה יחסית.
להכין לשני קפוצ'ינו גדול כבר יהיה ממש לא יעיל ומה שציינת על חליטה במקביל להקצפה (עניין של 30 שניות חליטה) זניח לעומת הקצפה של חצי ליטר בדקה פלוס.
ממליץ לך לקרוא את השרשורים האחורים כולל כאלו שהזמינו בזזרות במחירים יחסית אטרקטיביים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

דעתי היא שמוצר כה אקסצנטרי לא כדאי ליבא ללא התנסות.
מחליף החום הוא טרמובלוק, הבנת נכון.
היתרון כאן הוא הקצפה מיידית. השאלה כמה חזקה ההקצפה בפועל. שאלה לא פחות חשובה היא מה איכות הקפה במנגנון זה - מנגנון טרמובלוק רגיל הוא בפירוש לא מספיק טוב.
במכונות כמו הסילביה או האסקסו סטיל שגם החלה להימכר בארץ, דוד 300 CC עם גוף חימום בריא שאמנם לא מקציף מיידית אלא דורש המתנה של דקה זניחה (הזמן בו מפנים את הקפה המשומש, מביאים חלב מהמקרר וממלאים את הכד). ההקצפה עוצמתית מאוד בשתיהן והקצפת שני הפוכים היא מהירה וטובה. שתיהן אגב במחיר צפונית ל 3000.
זמן החימום הוא פרמטר זניח - או שמשתמשים ב"שעון שבת" להפעלת המכונה אוטומטית חצי שעה לפני השימוש, או שמפעילים ומחכים חמש דקות כשהידית מחוברת לראש. מרוקנים כוס מים דרך הידית לכוסות בהן תשתמש לקפה וזה מחמם את כל מה שדורש חימום.
what's next?

panko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

hosq כתב:דעתי היא שמוצר כה אקסצנטרי לא כדאי ליבא ללא התנסות.
היתרון כאן הוא הקצפה מיידית. השאלה כמה חזקה ההקצפה בפועל. שאלה לא פחות חשובה היא מה איכות הקפה במנגנון זה - מנגנון טרמובלוק רגיל הוא בפירוש לא מספיק טוב.
במכונות כמו הסילביה או האסקסו סטיל שגם החלה להימכר בארץ, דוד 300 CC עם גוף חימום בריא שאמנם לא מקציף מיידית אלא דורש המתנה של דקה זניחה (הזמן בו מפנים את הקפה המשומש, מביאים חלב מהמקרר וממלאים את הכד). ההקצפה עוצמתית מאוד בשתיהן והקצפת שני הפוכים היא מהירה וטובה. שתיהן אגב במחיר צפונית ל 3000.
זמן החימום הוא פרמטר זניח - או שמשתמשים ב"שעון שבת" להפעלת המכונה אוטומטית חצי שעה לפני השימוש, או שמפעילים ומחכים חמש דקות כשהידית מחוברת לראש. מרוקנים כוס מים דרך הידית לכוסות בהן תשתמש לקפה וזה מחמם את כל מה שדורש חימום.
...
תודה על התגובות

לגבי הרגישות לאבנית במכונה עם טרמובלוק כפול - נקודה טובה אני גם מאד חושש מזה.

את הסילביה אני לא אוהב. ההקצפה שלה באמת טובה אבל האספרסו - טעמתי שלוש פעמים בשלוש חנויות ואני לא מצליח להבין מה ההתלהבות בשיא הרצינות, קטונתי.

לגבי האסקאסו - אתה מדבר על האונו פרופשיונל ?
http://www.1st-line.com/machines/home_m ... o_prof.htm
(ד"א לגבי הדואו פרופשיונל - יש למישהו פה בפורום והוא דיי מסתבך איתה עם תקלות)

אותה לא טעמתי (גם לא ראיתי בכלל) אבל קראתי עליה ביקורות לא מלהיבות בלשון המעטה. גם שים לב שיש לה גוף חימום של 1000 וואט על דוד של 325 , לא מהחזקים וכנראה לא מהמהירים. , אני טועה ?

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #5 

אוסקר תעשה לך את העבודה
יום דבש

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #6 

panko כתב:
hosq כתב:דעתי היא שמוצר כה אקסצנטרי לא כדאי ליבא ללא התנסות.
...
תודה על התגובות

לגבי הרגישות לאבנית במכונה עם טרמובלוק כפול - נקודה טובה אני גם מאד חושש מזה.

את הסילביה אני לא אוהב. ההקצפה שלה באמת טובה אבל האספרסו - טעמתי שלוש פעמים בשלוש חנויות ואני לא מצליח להבין מה ההתלהבות בשיא הרצינות, קטונתי.

לגבי האסקאסו - אתה מדבר על האונו פרופשיונל ?
http://www.1st-line.com/machines/home_m ... o_prof.htm
(ד"א לגבי הדואו פרופשיונל - יש למישהו פה בפורום והוא דיי מסתבך איתה עם תקלות)

אותה לא טעמתי (גם לא ראיתי בכלל) אבל קראתי עליה ביקורות לא מלהיבות בלשון המעטה. גם שים לב שיש לה גוף חימום של 1000 וואט על דוד של 325 , לא מהחזקים וכנראה לא מהמהירים. , אני טועה ?
...
במקרה יש לי כרגע בבית אסקסו סטיל אונו פרופ', אני לא יודע איזה ביקורות קראת, יכול לומר שכביתית היא מכונה די אידאלית בצירוף מטחנה כמובן. לא זיהיתי חסרונות רציניים, אם יש לך סבלנות בקרוב תדע יותר :wink:
לגבי הסילביה, לא יודע מה טעמת ואיפה ומה ניסו למכור לך. הסילביה מהממת אותי פעם אחר פעם ברמת הקפה הגבוהה שהיא מנפקת. היא לא נופלת ממכונות מסחריות. זה לא ענין של לאהוב או לא - כיול מטחנה, גלישת טמפרטורה, והמנה ברמה גבוהה מאוד.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #7 

adi_habrusi כתב:אוסקר תעשה לך את העבודה
...
(Y) מכל התיאור וכל הדרישות, עולה שם של מכונה אחת בדיוק: אוסקר. כולל בנושא האמינות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #8 

חוץ מעניין שובר הואקום שמאלץ אותך לחכות עוד כמה דקות גם אם הפעלת עם שעון
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

לפותח השירשור, התייחסת למחיר בארץ ולרצון לייבא באופן אישי. האם יש גם שיקולים אסטטיים וכלכליים?

אוסקר יחסית למכונות מחליף חום (והנפוצות עם ראש E61) היא יחסית זולה. לגבי האמינות אני לא יודע לומר (אין לי נסיון עם מכונה זו) אבל רבים יטענו שהיא מכוערת ופלסטיקית...

אתה בטח מודע לכך שתצטרך מטחנה טובה ואם חשבת על קומפקט K3 למשל שמתומחרת באופן הוגן, למשל, על ידי רוני מקפה רות בפתח תקווה אתה יכול גם לשקול את מכונות האקספובר שהוא מייבא. המכונות הללו יתנו לך תוצאה טובה (כך טוענים) ובתמחור הוגן גם כן.

בהצלחה

panko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

שיקולים אסתטיים פחות , שיקולים כלכליים יש בהחלט.
את הקוויקמיל מצאתי ב450 שטרלינג ועם מטחנה בינונית אגיע לאיזור ה4000 ש"ח פלוס מינוס , אני מקווה שאני לא חיי בסרט של יהודה ברקן.

לאור התגובות ירדתי מהקוויקמיל למרות שמעולם לא עליתי עליה :lol:

אוסקר נחשבת אמינה ? גם היא ירדה בסינון לאור תקלות כאילו ואחרות כולל של חברים פה בפורום.

אבל נראה שכנראה אין חיה כזאת 'מכונת קפה ביתית אמינה' שמסוגלת לתת אחריות ארוכה כמו מוצרי חשמל אחרים מורכבים יותר עם כמות רכיבים גדולה בהרבה. הן רק עולות כמו מוצרי חשמל של מילה (miele) עם מוניטין דומה למרות אמינות של מוצר סיני. אני מכליל כי באמת לא מצאתי יוצאות דופן במחיר הוגן.

והאמת זה עסק לא רע למוצר נישה שאיננו טכנולוגיה עילית ושאינו מצופה זהב , זה פשוט נישה שמוכרת לאנשים מסויימים שמרוויחה היטב מהקלקולים של עצמה ומלקוחות שבויים וחוזרים.

תעשיית הרכב היפנית לדוגמא למדה את זה בסוף שנות ה90 והם ממשיכים להשתפר בנושא :)

אני אחכה אני משער עם עוד לא מעט לביקורת על האסקאסו סטיל , תודה מראש יהיה מעניין (Y)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #11 

hosq כתב: מחליף החום הוא טרמובלוק, הבנת נכון.
...
מה המשמעות של המשפט הזה? מה הקשר להקצפה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

panko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

במכונה שבכותרת השרשור יש שני טרמובלוקים - אחד לחליטה ואחד להקצפה.
משום מה קוויקמיל בוחרים לכנות אותם היט אקסצ'נג'רים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #13 

panko כתב: אוסקר נחשבת אמינה ? גם היא ירדה בסינון לאור תקלות כאילו ואחרות כולל של חברים פה בפורום.

אבל נראה שכנראה אין חיה כזאת 'מכונת קפה ביתית אמינה' שמסוגלת לתת אחריות ארוכה כמו מוצרי חשמל אחרים מורכבים יותר עם כמות רכיבים גדולה בהרבה. הן רק עולות כמו מוצרי חשמל של מילה (miele) עם מוניטין דומה למרות אמינות של מוצר סיני. אני מכליל כי באמת לא מצאתי יוצאות דופן במחיר הוגן.

והאמת זה עסק לא רע למוצר נישה שאיננו טכנולוגיה עילית ושאינו מצופה זהב , זה פשוט נישה שמוכרת לאנשים מסויימים שמרוויחה היטב מהקלקולים של עצמה ומלקוחות שבויים וחוזרים.

תעשיית הרכב היפנית לדוגמא למדה את זה בסוף שנות ה90 והם ממשיכים להשתפר בנושא :)

(Y)
...
בשוק תחרותי יש בהחלט שיקולי אמינות, אולי פחות שיקולי עמידות (=מוצרים שיעבדו שנים רבות מאוד עם תקלות פה ושם)
על רוב מכונות הקפה ניתן לומר שהן עמידות, כי הן מאוד פשוטות. יש לי חבר שמשתמש כבר 7 שנים והרבה במכונה זולה, איכות הקפה לא בשמים, אבל גומיית ראש הלכה פעם אחת, מעבר לכך טיפול אבנית פעם בכמה חודשים וזהו. אני לא חושב שזה מקרה יוצא דופן.
בקיצור, סיכוי טוב שהמכונה שתרכוש לא תעשה לך בעיות כלל במשך שנים רבות. כל עוד תשתמש במים מרוככי אבנית.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #14 

ברשותי QUICKMILL 0835 , טרמובלוק :$ , מכונה מצוינת מבחינת תקציב, למה ? מגיעה גם עם מטחנה צמודה .
גם האספרסו לדעתי בכלל לא רע אף על פי שהטכנולוגיה לא מומלצת.
מצד שני , כמו שטענו החברים , להקציף לוקח זמן , חשוב לך קפוצ'ינו כמו שרשמת ואם אתה מתכנן להכין קצף ליותר מכוס אחת הזמן הממושך די מעצבן לעומת מכונות אחרות והדבר מעיק ביותר :( .
לאישה אין כוח וסבלנות ללמוד איך להקציף , מצד שני , אירוצ'ינו כנראה יצטרף לבית ויחסוך לה את ההתעסקות עם המכונה
יש באמת יתרון שתוך דקות בודדות אפשר להכין כבר את הקפה אבל עם שעון שבת תוכל להתגבר על ה"בעיה" בכל מכונה אחרת.
בדיעבד , הייתי בוחר מכונה אחרת עם הקצפה איכותית יותר (בגלל המנגנון עוצמת הקיטור לא יציבה בשיT ).

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #15 

אם אתה מחפש מכונה מחו״ל והגעת כבר לרמות של אוסקר אז אתה יכול לשקול גם ליבא Bezzera BZ07 מאיטליה, תעלה לך בסביבות 4500.

מדובר מכונת מחליף חום מקצועית עם דוד 1.5 ליטר והקצפה עוצמתית במקביל לחליטה ללא המתנה.

לגבי אמינות יש ליצרן הנ״ל מוניטין מצוין והמכונה הזו כבר בשוק מספר שנים.

תציץ ב lagondola.it, יש עכשיו גם מבצעי חג המולד ושאל את קרלו לגבי קופון הנחה.

ליבא מכונה כזו פשוט מורידים vat איטלקי בסך 21% וגם הנחה אם יש, מוסיפים 120 אירו משלוח (להתעקש על fedex) ומוסיפים מע״מ ישראלי על המכונה פלוס כ 200-250 שקלים עמילות מכס ואגרות.
המכונה בבית שלך תוך 2-3 ימי עסקים...

panko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

הבזרה + מטחנה מחוץ לתקציב , אני משתדל לא לגלוש למרות הפיתוי.
dgent - תודה רבה, זה בהחלט עונה לי על השאלות למרות שהמכונה שלך שונה במקצת כי אין לה שני תרמובלוקים .

לגבי האסקסו אונו פרופ - רשמתי שקראתי ביקורות חרבנה עליה , חיפשתי אותן שוב אבל כנראה שקראתי ביקורות על הדואו ולא על האונו , כי אן כמעט ביקורות על האונו ורובן של המעט יחסית חיוביות.
אז אולי היא יכולה להיות אופציה מעניינת ואני לוקח את דבריו של hosq ברצינות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”