לוותר על סנטר או לא לוותר על סנטר ...זו השאלה
שלא הייתי פה....(מה לעשות אני חייל), שלום לכולם!
כרגיל צצו במוחי המון שאלות וכמובן שאין לי לאן לפנות אלא לפורום המכובד הזה שפשוט מדהים כמה אנשים פה מקצועיים ונדיבים שזה לא פחות חשוב!
אגש לעניין...
רכשתי לא מזמן רסיבר DENON AV-1706 עם 4 רמקולים של WHARFEDALE ממש טובים ....
יש לי מספר שאלות..:
1. כעת במצב של 4 רמקולים ללא סנטר...כיצד אני מנצל את הרסיבר למצב שבו אני אהנה מסרטים גם ללא רסיבר(אני יודע שזה בעייתי אבל אולי..)
2. הפאטיפון האהוב שלי מושבת לא מעט זמן כי הבעיה שבמגבר אין לי כניסה PHONO ..
יש ברשותי מכשיר CD של TEAC שיש בו גם כניסת LINE נפרדת..האם אפשר איכשהוא לחבר את הפאטיפון דרכו ואז להגיע לרסיבר?...ויש ברשוותי גם PRE-AMPLIFIRE עם כניסת PHONO ..יש אפשרות לחבר אותו עם ה CD או משהו כזה..כדי לאפשר כניסת PHONO?.....
תודה מראש.....TCBMAN
כרגיל צצו במוחי המון שאלות וכמובן שאין לי לאן לפנות אלא לפורום המכובד הזה שפשוט מדהים כמה אנשים פה מקצועיים ונדיבים שזה לא פחות חשוב!
אגש לעניין...
רכשתי לא מזמן רסיבר DENON AV-1706 עם 4 רמקולים של WHARFEDALE ממש טובים ....
יש לי מספר שאלות..:
1. כעת במצב של 4 רמקולים ללא סנטר...כיצד אני מנצל את הרסיבר למצב שבו אני אהנה מסרטים גם ללא רסיבר(אני יודע שזה בעייתי אבל אולי..)
2. הפאטיפון האהוב שלי מושבת לא מעט זמן כי הבעיה שבמגבר אין לי כניסה PHONO ..
יש ברשותי מכשיר CD של TEAC שיש בו גם כניסת LINE נפרדת..האם אפשר איכשהוא לחבר את הפאטיפון דרכו ואז להגיע לרסיבר?...ויש ברשוותי גם PRE-AMPLIFIRE עם כניסת PHONO ..יש אפשרות לחבר אותו עם ה CD או משהו כזה..כדי לאפשר כניסת PHONO?.....
תודה מראש.....TCBMAN
נערך לאחרונה על ידי TcBMAN ב 07/09/2006 16:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
התכוונת לסנטר, כן אפשר, יש כמה חברים בפורום שויתרו על רמקול סנטר מכיוון שהוא לא הוסיף כלום ולפעמים גם התוצאה הסופית הייתה פחות טובה.1. כעת במצב של 4 רמקולים ללא סנטר...כיצד אני מנצל את הרסיבר למצב שבו אני אהנה מסרטים גם ללא רסיבר(אני יודע שזה בעייתי אבל אולי..)...
כשאתה עובד ללא סנטר הרסיבר שולח את ערוץ הסנטר לרמקולים הקדמיים.
2. תחבר את הפטיפון לפרה ואת הפרה לרסיבר, את הCD תחבר ישר לרסיבר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אני ממליץ בחום על שינוי הכותרת לפני שאחד המנהלים האחרים יעדכנו אותו בשבילך.
כותרת מדוייקת יותר תכניס יותר אנשים לשרשור שלך שירצו לעזור.
כותרת מדוייקת יותר תכניס יותר אנשים לשרשור שלך שירצו לעזור.
תודה אבל אני קצת מבולבל..
אם אין לי סנטר אז איזה מצב השמעה ברסיבר הוא האופטימלי? אם אני רוצה להנות מפרו-לוג'יק אז פתאום הסאונד נבלע....אם אני שם על 6 CH סטיראו...אני לא בטוח שאני נהנה מחלוקה של צלילים בסרט..או שכן..לכן אני לא יודע מה מצב ההשמעה האופטימאלי
לגבי הפטיפון , ניסיתי את זה וזה לא הלך..הרסיבר שלי פשוט לא מגיב..השאלה שלי הייתה היא האם ל LINE שיש ב CD יכול לעזור לי בחיבור הפרה לרסיבר איכשהוא......
תודה.!
אם אין לי סנטר אז איזה מצב השמעה ברסיבר הוא האופטימלי? אם אני רוצה להנות מפרו-לוג'יק אז פתאום הסאונד נבלע....אם אני שם על 6 CH סטיראו...אני לא בטוח שאני נהנה מחלוקה של צלילים בסרט..או שכן..לכן אני לא יודע מה מצב ההשמעה האופטימאלי
לגבי הפטיפון , ניסיתי את זה וזה לא הלך..הרסיבר שלי פשוט לא מגיב..השאלה שלי הייתה היא האם ל LINE שיש ב CD יכול לעזור לי בחיבור הפרה לרסיבר איכשהוא......
תודה.!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- knappertsbusch
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
Re: מי שחי ללא סנטר, לא יחוש בחסרונו.
תלוי ברמקולים. צופה בודד + רמקולים עם אימייג'ינג טוב = לא צריך סנטר.מאירקה כתב:בקולנוע ביתי יש לסנטר חשיבות לא מעטה....
או ליתר דיוק:
כשיש מגבלה של תקציב (בד"כ יש) וצריך ליצור סדר עדיפויות,
הסנטר הוא רחוק מאחור. (קודם רמקולים אחוריים סבירים, אח"כ סאב. סנטר זה לעשירים.
תודה רבה רבה רבה !!
האמת היא שפשוט ביטלתי את האפשרות של הסנטר בSETUP ובפרו לוג'יק CINEMA הוא באמת מעביר את הסנטר לסאונד של הקדמיים..ניסיתי גם את האפשרות עם סנטר ב PRO LOGIC ועם סנטר ושומעים שהסאונד עבר לקדמיים....ככה שומעים סרטים ממש טוב והסאונד אצלי לא נבלע..
לגבי האפשרות של הDTS NEO זה אותו דבר..או שעדיף?
האמת היא שפשוט ביטלתי את האפשרות של הסנטר בSETUP ובפרו לוג'יק CINEMA הוא באמת מעביר את הסנטר לסאונד של הקדמיים..ניסיתי גם את האפשרות עם סנטר ב PRO LOGIC ועם סנטר ושומעים שהסאונד עבר לקדמיים....ככה שומעים סרטים ממש טוב והסאונד אצלי לא נבלע..
לגבי האפשרות של הDTS NEO זה אותו דבר..או שעדיף?
מתוך נסיון אישי ללא סנטר המון זמן הייתי מרוצה
ואז יצא לי במקרה לקנות סנטר של ER שהוא לא איכותי במיוחד,
אבל יש הבדל עצום ליראות סרטים עם סנטר כיף לא נורמלי
אני אישית ממליץ בחום
ואז יצא לי במקרה לקנות סנטר של ER שהוא לא איכותי במיוחד,
אבל יש הבדל עצום ליראות סרטים עם סנטר כיף לא נורמלי
אני אישית ממליץ בחום
רבי עקיבא " ואהבת לרעך כמוך "
http://www.kab.tv/
http://www.kab.tv/
- NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 218
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
יש אנשים עם סנטר כפול.
אני אישית ממליץ להם בד"כ על דיאטה.
אני אישית ממליץ להם בד"כ על דיאטה.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR
באף רסיבר אין מצב שנקרהפאנטום.LiorC כתב:חייב להיות לך ברסיבר מצב PHANTOM בו האות של הסנטר מועבר לרמקולים הקדמיים.
אולי יש שם אחר למצב זה אצלך, תקרא בחוברת של הרסיבר.
אני אישית חי ללא סנטר זמן רב ולא מרגיש בחסרונו....
פשוט מגדירים שאין סנטר - והוא נכנס למצב הזה.
ד"א יש רסיברים ופרוססורים שלא בכל סוג סאונד יודאים לבצע פאנטום.
למשל יש כאלו שלא עושים את זה ב-dts-neo ועוד כל מיני מצבי קצה כאלו.
ב-DD ו-DTS רגילים היום כנראה כבר כולם עושים את זה.
לגבי השאהל לגבי נחיצות הסנטר........
הניסיו שלי הראה שהוא תורם - אבל לא הרבה.
לכן שקול עלויות מול המידת השיפור.
הכי טוב זה להשאיל לסוף שבוע סנטר הביתה ולבדוק.
רק כך סנטר מתאים לקדמיים ושלא יהיה קטננטן - כי זה באמת עלול רק לדפוק את העסק.
בהצלחה
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
LIORC כתב:
"אימג'ינג" ו"במה" זה שני מונחים שונים, בדר"כ מונחים אלו מדוברים בהקשר של שמיעה ב 2 ערוצים.
הראשון מדבר על מיקום הכלים במרחב והשני מתייחס לגודלו של מרחב השמיעה שנוצר ע"י שימוש בסט-אפ הספציפי.
יש מערכות שנותנות מרחב שמיעה גדול אך היכולת למקם כל כלי וכלי במרחב פחות טובה וישנן מערכות שמרחב השמיעה קטן יותר אך היכולת להפריד בין כל כלי וכלי (נניח בין כינור לפסנתר) ולהצביע על מיקומו המדוייק היא טובה יותר.
סט אפים טובים מאוד נותנים לך את השילוב המנצח של שני הדברים אבל כמובן שזה לא מספיק כי עדיין ישנה הבחנה בין סט אפים בהתאם לטעמו האישי של כל מאזין.
ועכשיו לעניינך:
אם אתה לא יושב ב Sweet spot, חסרונו של סנטר יורגש מאוד גם עם רמקולים מעולים. כלומר בהנחה ואתה לא רואה סרטים לבדך ואיכפת לך מהנאתם של הסובבים אותך, רמקול הסנטר "יסדר" לך את הסאונד כך שגם אם לא תשב ב Sweet spot, עדיין ה Vocals יגיעו כביכול מכיוון המסך ולא מהצדדים.
בהצלחה.
אימג'ינג = במה = Soundstage...
"אימג'ינג" ו"במה" זה שני מונחים שונים, בדר"כ מונחים אלו מדוברים בהקשר של שמיעה ב 2 ערוצים.
הראשון מדבר על מיקום הכלים במרחב והשני מתייחס לגודלו של מרחב השמיעה שנוצר ע"י שימוש בסט-אפ הספציפי.
יש מערכות שנותנות מרחב שמיעה גדול אך היכולת למקם כל כלי וכלי במרחב פחות טובה וישנן מערכות שמרחב השמיעה קטן יותר אך היכולת להפריד בין כל כלי וכלי (נניח בין כינור לפסנתר) ולהצביע על מיקומו המדוייק היא טובה יותר.
סט אפים טובים מאוד נותנים לך את השילוב המנצח של שני הדברים אבל כמובן שזה לא מספיק כי עדיין ישנה הבחנה בין סט אפים בהתאם לטעמו האישי של כל מאזין.
ועכשיו לעניינך:
אם אתה לא יושב ב Sweet spot, חסרונו של סנטר יורגש מאוד גם עם רמקולים מעולים. כלומר בהנחה ואתה לא רואה סרטים לבדך ואיכפת לך מהנאתם של הסובבים אותך, רמקול הסנטר "יסדר" לך את הסאונד כך שגם אם לא תשב ב Sweet spot, עדיין ה Vocals יגיעו כביכול מכיוון המסך ולא מהצדדים.
בהצלחה.
גנאדי, לי יש רסיבר Yamaha ויש שם מצב PHNTM לסנטר.
לפי דעתי זה קיצור ל-Phantom... מה אתה אומר?
לפי דעתי זה קיצור ל-Phantom... מה אתה אומר?
Croc כתב:באף רסיבר אין מצב שנקרהפאנטום.LiorC כתב:חייב להיות לך ברסיבר מצב PHANTOM בו האות של הסנטר מועבר לרמקולים הקדמיים.
אולי יש שם אחר למצב זה אצלך, תקרא בחוברת של הרסיבר.
אני אישית חי ללא סנטר זמן רב ולא מרגיש בחסרונו....
פשוט מגדירים שאין סנטר - והוא נכנס למצב הזה.
ד"א יש רסיברים ופרוססורים שלא בכל סוג סאונד יודאים לבצע פאנטום.
למשל יש כאלו שלא עושים את זה ב-dts-neo ועוד כל מיני מצבי קצה כאלו.
בהצלחה...