audioengine d1 מול הaudinst hud mx1

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
phuture פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם. אני שמח לראות שיש פורום כזה גם לישראלים.
יש לי אוזניות dt770 pro 250 ohm ועד עכשיו השתמשתי במגברים ניידים (e11, cmoy). עכשיו אני מחפש לשדרג את הסיפור עם dac\amp של מתחילים.

אני הייתי דיי סגור על זה שאני קונה את הaudisnt אבל אז במקרה גיליתי שיש לaudioengine חנות ישראלית.

אני בטוח שיש פה אנשים עם ניסיון כשמדובר במכס הישראלי, וקראתי בחיפוש שעשיתי באתר הזה כל מיני המלצות איך להמנע מהם (לבקש שירשמו על החבילה ערך ריאלי אבל נמוך, לבקש שירשמו את הכל ככרטיס קול וככה משלמים רק מע"מ וכו.).

השאלה שלי היא כזאת: האם שווה לנסות לעבור את כל הבלאגן עם המכס בשביל הaudisnt או שמע עדיף פשוט לקנות את הaudioengine, שניתן לרכישה באיזה 900 שקל אם קונים אותו דרך הפייסבוק שלהם?

אני שואל משום שלדעת רבים בhead-fi, ספק הכח של הdac עושה את כל ההבדל. לaudinst יש אפשרות לחיבור לשקע חשמלי, בעוד שהaudioengine מתחבר רק דרך usb. יש לי לפטופ ולכן אני לא בטוח לגביי כמות הכח ששקעי הusb שלי מסוגלים להפיק...
בנוסף, אני יודע שאפשר לשנות את כרטיס הopamp של הaudisnt, משהוא שעוד לא התנסיתי בו, אבל בהחלט שקלתי את זה. אני לא חושב שאפשר לעשות כזה דבר עם הaudioengine, אבל ייתכן שאני טועה.

סך הכל אני לא צריך שום דבר מעבר לכרטיס קול ומגבר, ככה שכל האפשרויות השונות שהdac/ampים האלה מציעים לא לחלוטין רלוונטיים עבורי. מה שכן, אני לרוב מקפיץ את הסאב-באס באיזה 3-10 דציבלים באיקולייזר, מה שכמובן מוריד את הווליום של שאר התדרים באותה כמות, אז אני צריך מגבר שיכול לספר לי יותר כח משאני באמת צריך. לכן שקלתי את הaudinst, כי מקסימום הוא לא מספיק חזק ברגיל, אפשר לפתוח אותו ולשנות לו את הgain. יש פה מישהוא שהתנסה עם הaudioengine d1 ויכול להעיד כל המגבר שלו בשילוב עם אוזניות בעלי impedance גבוהה יחסית?

אז אני אשאל שוב: לדעתכם, האם הaudisnt שווה (מבחינת סאונד כמובן)את הסיכון שבלשלם עד 33% יותר מהשווי שלו, או שעדיף לי לקנות את הaudioengine פה בישראל ולשלם עליו קצת יותר, אבל בלי הכאב ראש (כלומר, האם האיכות שלו קרובה לזה של הaudinst).

כל דעה תתקבל בברכה כמובן

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

היי,

בתור בעלים לשעבר של הדגם המדובר, לדעתי אתה לא בכיוון אם אתה מעוניין להוציא מהן סאונד כמה יותר מאוזן ומוזיקלי. אם אתה מוצא שאתה מוצא צריך להגביר את הסאב-באס (בהנחה שאנחנו באמת מדברים פה על איזור ה20-80hz) זה אומר שאכן אין להן מספיק מיץ כי אחרת אין להן שום בעייה לרדת יותר נמוך ממה שניתן לחוש, או שאתה פשוט ממש אוהב באס בולט. העניין הוא גם שחסר להן גם מעט מיד-באס ומידריינג' תחתון איפה שנמצא הגוף של רוב הכלים האקוסטיים והווקאלים וזה לא בהכרח משהו שניתן לשפר עם עוד כוח.
לאוזניות האלה יש מספיק פוטנציאל להתקדם כדי להשקיע בסטאפ אודיופילי פרופר, במקום לחפש פתרון משולב שבסופו של דבר ישיאר לך טעם של עוד. לדעתי במקרה הזה עדיף קודם לסגור את הפינה של ההגברה ואז לשפר את המקור. מה התקציב שאתה מוכן לייעד רק למגבר? אני ממליץ לך להקציב לפחות 150$ לצורך העניין.

phuture פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Ilyan כתב:היי,

בתור בעלים לשעבר של הדגם המדובר, לדעתי אתה לא בכיוון אם אתה מעוניין להוציא מהן סאונד כמה יותר מאוזן ומוזיקלי. אם אתה מוצא שאתה מוצא צריך להגביר את הסאב-באס (בהנחה שאנחנו באמת מדברים פה על איזור ה20-80hz) זה אומר שאכן אין להן מספיק מיץ כי אחרת אין להן שום בעייה לרדת יותר נמוך ממה שניתן לחוש, או שאתה פשוט ממש אוהב באס בולט. העניין הוא גם שחסר להן גם מעט מיד-באס ומידריינג' תחתון איפה שנמצא הגוף של רוב הכלים האקוסטיים והווקאלים וזה לא בהכרח משהו שניתן לשפר עם עוד כוח.
לאוזניות האלה יש מספיק פוטנציאל להתקדם כדי להשקיע בסטאפ אודיופילי פרופר, במקום לחפש פתרון משולב שבסופו של דבר ישיאר לך טעם של עוד. לדעתי במקרה הזה עדיף קודם לסגור את הפינה של ההגברה ואז לשפר את המקור. מה התקציב שאתה מוכן לייעד רק למגבר? אני ממליץ לך להקציב לפחות 150$ לצורך העניין.
...
תודה על התגובה. כנראה שלא הייתי ברור. המגברים הניידים שלי בהחלט מספקים מספיק מיץ. אני מוסיף לסאב באס (כן, הכל מתחת ל80 הרץ) סתם כי אני אוהב את איך שזה נשמע. לא חסר למגברים שלי כח, אני שואל אם האודיואנג'ין יצליח להפיק את אותה כמות כמו הe11 או הcmoy לצורך העיניין.
אני לא מעוניין בסאונד מאוזן, אני מעוניין בסאונד שאני אוהב לשמוע, ובנתיים, בשילוב עם איקולייזר אני דיי מסודר.
הבעיה שלי היא שיש לי רק מחשב נייד. אני לא יודע איזה כרטיס קול יש לו, אבל היות וזה לפטופ, אני דיי בטוח שהוא מעפן. לכן אני מחפש להשקיע במקור חדש. כנראה שהאוזניות שלי לא יוכלו לנגן ישירות מהמקור, לכן אני מחפש פתרון משולב. אתה בעלים לשעבר של איזה דגם? של הdt770, של ה audioengine d1 או של הaudinst hud mx1?
שקלתי גם את הschiit החדשים, אבל אני ממש מעדיף מגבר וdac ביחד. משהו שיהיה נוח לסחוב בתיק. אני יכול טכלס להשקיע 150$. אתה חושב ששווה להשקיע ב02/odac? זה 85$ יותר משתכננתי להוציא ואני מעדיף לשמור את הכסף הזה עבור אוזניות חדשות בעתיד.

הקטע הוא שלaudioengine יש חנות ישראלית ואני יכול לרכוש את הd1 כלכך בקלות. אני קצת מודאג מלהזמין דברים יקרים באינטרנט. אף פעם לא התמודדתי עם המכס...

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כן, התכוונתי לDT770/250 פרימיום. הObj2 כמגבר מצויין- יש לי אחד משלי, אני מניע איתו AKG K240 600ohm והוא מגיע לווליום יפה בלי להיחנק יותר מדי גם כשנהיה עמוס. אבל נחש מה, הן נשמעות משמעותית יותר טוב מהמגבר המנורות Bottlehead Crack שברשותי, ההבדל הוא לא רק בווליום אל גם במרווח שנשאר למגבר לאחר שאתה מגיע לעוצמה מסויימת כדי לאפשר לאוזניות טווח דינאמי בקטעים עמוסים. ויש גם מידת ההתאמה של שלב היציאה לעומס הנדרש, קרי עכבות גבוהות (בערך 120אום ומעלה) "אוהבות" יותר מתח ועכבות נמכות, יותר יותר זרם. לא כל המגברים שווים בעניין הזה, אבל באופן כללי מגבר נייד יתקשה לתת אותה תנופת מתח כמו מגבר שולחני. לא שהObj2 יתקשה עם הDT770, אבל לטעמי התוצאה לא תהיה אופטימלית, מבחינת דינאמיות, לא עוצמה.

בכל אופן, לגבי הD1 אתה יכול לפנות ליבואן ולבקש להאזין לו. הוא עושה הדגמות של כל המוצרים שלהם למיטב ידיעתי.

phuture פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני מכיר את זה שאוזניות עם עכבות גבוהות רוצות יותר מתח ושזה משפיע על הדינאמיות. אתה אומר שמגבר נייד יתקשה לספר את המתח הנחוץ, אם המגבר הנייד יהיה מחובר לשקע חשמלי (לא לשקע usb על הלפטופ), הבעיה הזאת תיפתר?
תודה רבה על התגובות

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #6 

לא. כמה זרם המגבר מוציא לאוזניה בלתי תלוי בחיבור יואסבי מול חיבור חשמל
המגבר מתוכנן להוציא X וזה מה שהוא עושה.

אלא אם כן אתה דבר על מגברים מיוחדים עם ספק כוח חיצוני.. יכול להיות שם.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מה זה חיבור לחשמל אם לא חיבור לספק חיצוני...?

כן, אם המגבר מתוכנן לעבוד עם ספק חיצוני הוא בדר"כ יוציא יותר מתח וזה יעזור אם האוזניה צריכה את התוספת. אבל עלול לביות לזה מחיר במגבר קטן עם לוח צפוף- יותר חום, יותר עיוותים, יותר crosstalk (זליגה בין הערוצים). מה לעשות, הגודל כן משנה במקרים כאלה.

phuture פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אז כנראה שאני ילך עם הaudsint hud mx1, שניתן ליבור לחשמל. תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”