טעם מר עד מר מאוד ברנצ'יליו סילביה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

היי
ברושתי סט בן פחות משנה של רנ'ציליו סילביה ומטחנת רוקי (הדגם ללא מחלק מנות)
אני משתמש בקפה מאורו דה לקס (70% ערביקה ו 30% רובוסטה)

אני מקבל טעם מר מאוד למרות שאני פועל לפי כל ה "נהלים" שצריך. בין אם זה טחינה נכונה ודחיסה נכונה (הקפה זולג במידה הנכונה וממלא שוט אספרסו ב 25 שניות ל 30 מ"ל) אני מבצע קוליפג פלאש של 5 שניות לפני שאני מכניס את ידית הפורטפילטר (יש לי את הידית נייקיד, שאני משתמש בה בעיקר לסינגל שוט) מים נלקחים מבריטה בלבד. אני מבצע פעם בחודש וחצי ניקוי לדוד ופעם בשבועיים ניקוי לראש עם אבקת CAFIZA ולמרות הכל הקפה שלי מר.

האם הבעיה יכולה להיות חליטה בלחץ גבוה ? האם כדאי לשחק עם השסתום ולהוריד קצת את הלחץ ?
או שכדאי להתקין PID ולבקר את הטמפ' ?
עיצתכם בבקשה...
תודה

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

ייתכן גם שאתה מעמיס מידי קפה, כמה אתה שם ?

לגבי טמפרטורה תעקוב במדויק אחרי ההנחיות שבמאמר ״גלישת טמפרטורה בדוד יחיד״.

אגב המאורו דה-לקס יחסית מריר, יש בו לא מעט רובוסטה.

למה אתה מנקה את הדוד כל חודש וחצי ? תעבוד עם בריטה או מרכך במיכל המים ומספיק פעם בחצי שנה או יותר לנקות אבנית.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הלו שי

יכול להיות הקפה, אם אתה מחליף האם גם אז אתה מקבל מרירות מודגשת?
לגבי לחץ, בצע מדידה פשוטה (ראה פסקה 1, טיפ שני) ותראה מה תקבל. אם תקבל באזור 9 באר זה תקין.
אכן אין צורך בניקוי דוד פעם בחודש. אחת לחצי שנה בהחלט מספיק, בעיקר אם אתה משתמש במים "ללא" אבנית.
בדוק טמפרטורה ביציאה לאחר שסיימת את הגלישה, צריך להיות 88 +- 2 מעלות. טמפרטורה בהחלט משנה טעם.

ושאלת השאלות, האם תמיד היה לך מר עם הקפה הזה או זו תופעה חדשה?
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 14/12/2012 18:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

לגבי כמות קפה - משתמש בסלסילת סינגל של EXPOBAR , נכנס בה כ 11-12 גרם קפה בערך לאחר הדחיסה מגיע לקו, בדיוק איפה שצריך להיות (הידית נכנסת לראש בצורה נורמלית ללא מאמץ)
לגבי גלישת טמפ' מבצע בדיוק לפי ההנחיות (ככה נראה לי בכל אופן)

לגבי הניקוי דוד, חשבתי שלנקות כל חודש וחצי ישמור על המכונה והתפקוד שלה יותר טוב.

מה עם הורדת הלחץ המקורי שאיתה מגיעה המכונה, מומלץ ? האם זה יכול להשפיע איכשהו על הטעם ?
משתמש במטחנת רוקי ...הזרימה ממש לפי הספר ככה שהידית לא יושבת יותר מדי זמן בראש בזמן החליטה ושורפת את הקפה...
אני משתגע למה הטעם מר

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #5 

ניסית קפה אחר, זו תופעה חדשה?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לחץ גבוה יותר יכול להדגיש יותר קצוות ולפעמים החליטה לא תהיה מאוזנת.

לחץ נכון ידגיש גם טעמים עדינים בקפה, ממה שאתה מתאר ספק מאוד אם זה קשור ללחץ.

לדעתי הטמפרטורה גבוהה מידי וסביר להניח שכדאי לטחון דק יותר ולצמצם עוד איזה גרם מהכמות.

האם המרירות זה דבר חדש, הקפה הזה חדש אצלך ?

מה מצב המטחנה ? הדיסקיות תקינות ?

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

קודם כל תודה לכל מי שמנסה לעזור !

1.תקן אותי אם אני טועה - אם אטחן דק יותר הקפה ירד לאט יותר וישב יותר זמן על הראש, כתוצאה מכך ארגיש טעם עוד יותר מר ממה שאני מקבל עכשיו. כי כרגע הוא יורד בזרימה אחידה ובקצב שצריך לרדת, מה שכן אני אנסה להוריד גרם ומלא את הסלסילה ב 10 גרם קפה ולא ב 11 או 12 גרם

2. תמיד הייתה מרירות רק שבזמן האחרון זה מורגש פי כמה וכמה
המטחנה במצב מצויין, בת כשנה. אני טוחן על דרגה 8 והיא טוחנת ממש דק. לא צריך לרדת נמוך אפילו מדרגה 8 כמו אחרים שכתבו עם הרוקי (אצלי בכל אופן)
הבנתי גם שממטחנה למטחנה הדרגות משתנות ואין חשיבות למספר. יש מספר משתנים כגון סוג הקפה וכו'...

3. שקית הקפה של מאורו דה לקס נמצאת אצלי כ 3 שבועות בערך בשקית המקורית , הוצאתי לה את האוויר כל פעם שהוספתי פולים למטחנה וסגרתי אותה עם גומייה. יש לקפה ריח טוב והוא עדיין עם גוון מבריק ככה שאני לא חושב שהפולים התייבשו או משהו. אתמול קניתי מגלעד (נגרו) תערובת 100% ערביקה כדי לבדוק האם מתקבל גם שם טעם מריר (תערובות מסוג אתיופיה סידמו)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ברגע שתוריד כמות זה יפצה על הטחינה הדקה יותר והשוט עדיין יזרום נכון.

שלושה שבועות מפתיחת השקית לא נשמע לי מבטיח במיוחד לקפה מיובא, אני מהמר שהקפה של נגרו בהיותו טרי משמעותית יהיה עדיף.

להבא קנה כמות שבועית, עדיף לא לאחסן הרבה זמן ולקנות טרי כל שבוע...

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

הבנתי...
טוב ניראה בעוד כמה ימים איך יהיה הקפה של גלעד. (אמר לי לחכות 10 ימים מרגע הקלייה)
בכל מיקרה מעניין אותי לדעת מה הלחץ של המכונה כרגע כי הבנתי שגם זה משפיע על הטעמים...
כן קניתי חצי קילו...אני אקנה מעכשיו בחצאים בכל מיקרה

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

גם כשהקפה של גלעד יגיע תצטרך לחכות זמן לא מועט (כפי שרשמת) עד שתהנה ממנו. כמכורים לקפה אנו מבינים שהמתנה כזו ארוכה לקפה טוב לא באה בחשבון. ספר איפה אתה גר ואולי מישהו יוכל להציע לך דגימות קפה מוכנות לשתייה, לחילוץ מהיר מהצרה. אני בהחלט מהמר שהקפה הוא הסיבה לחוסר שביעות רצונך מהטעם.

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

מיץ_פטל כתב:גם כשהקפה של גלעד יגיע תצטרך לחכות זמן לא מועט (כפי שרשמת) עד שתהנה ממנו. כמכורים לקפה אנו מבינים שהמתנה כזו ארוכה לקפה טוב לא באה בחשבון. ספר איפה אתה גר ואולי מישהו יוכל להציע לך דגימות קפה מוכנות לשתייה, לחילוץ מהיר מהצרה. אני בהחלט מהמר שהקפה הוא הסיבה לחוסר שביעות רצונך מהטעם.
...

תודה רבה על ההירתמות לעזור, כולכם פה אחלה , באמת !
דיברתי עם אבי שהכין את ה MEGA MOD SILVIA והוא הקדיש לי המון זמן ושאל שאלות על מנת להגיע לשורש הבעיה.
הוא ביקש ממני לבדוק את הטמפ' בראש בזמן היציאה של המים (לאחר קולינג פלאש) ולאחר מיכן לבדוק בעזרת שיטה מאוד נחמדה את הלחץ שהמכונה מכוונת.
מחר אני אעשה את הבדיקות כדי לדעת איפה אני עומד לפחות מבחינת כיוונים של המכונה.
יכול להיות באמת שהלחץ בסדר ופשוט צריך קצת יותר קולינג פלאש (אני עושה קולינג פלאש של 4 שניות) ויש מצב שצריך למשוך את זה לכיוון ה 7-8. ניראה מה יהיו התוצאות מחר

בקשר לקפה, הוא כבר אצלי...פגשתי את גלעד והוא אחלה בן אדם, נקווה שהקפה יהיה טעים (אתיופיה סידאמו)
עד עכשיו השתמשתי בקפה מאורו עם רובוסטה ביחס של 70, 30. עכשיו אני רוצה לבדוק 100% ערביקה כדי לדעת מה טעים לי יותר רק שלפני זה אני צריך לדעת שהמכונה מכוונת כדי לנצל את הקפה כמו שצריך ולהגיע לטעם האמיתי של החליטה, לפחות מבחינת מכונה

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #12 

בלי קשר לזמן הארוך מידי בו שקית הקפה נותרה פתוחה, המאורו הנל ידוע במרירותו.
אם אין לך סבלנות, אתה יכול לבדוק את הקפה של גלעד, זה לא יהיה רע גם שבוע אחרי הקליה.
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

ככל הנראה, גם יומיים לאחר הקלייה הקפה של גלעד כבר ידהים אותך ביחס לקפה קנוי שסביר שנקלה לפני כמה חודשים טובים.
חוץ מזה, חשוב שתדע כי העניין הוא לא רק רובוסטה מול ערביקה. יש מורכבות רבה מאוד בהקשר למקור הקפה ומורכבות רבה גם בתהליך הקלייה עצמו. כל אלה ועוד משפיעים מאוד על התוצאה הסופית.
בהצלחה.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #14 

לפי התיאור,ובהנחה שפעלת בדיוק לפי הפוסט שלך, נראה לי שמדובר בטמפרטורת חליטה גבוהה מדיי.ייתכן שהרכיב שמנטר את טמפרטורת הדוד הזדקן והתחיל לזייף.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

BadTamper
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

הנה טיפ שלא נתנו פה...
לפני כל השינויים .. הדוד.. לפעמים כשמחשב לא עובד זה בסוף הכבל בכלל...
אז ככה..
ניסית לנקות את הידית?
תוציא את הבסקט... נקה טוב טוב את השמן שמצטבר בתוך הידית.. נקה את הבסקט טוב טוב עם סבון ותסתכל מול האור לראות שלא נסתם כלום.
תפרק בראש החליטה את הבורג ותוציא את הדיסק שהוא תופס.. נקה גם אותו טוב טוב עם סבון...
זה בד"כ הצטברות של שמנים שנשרפים עם המזמן ונותנים טעם מר עד שרוף לקפה.
תעשה קפיזה.
ואז תטעם קפה.. (תשאר עם המאורו... אם הוא היה טוב לפני כן אין סיבה שהוא פתאום יחליף טעם בצורה קיצונית...)
בהצלחה!
<b>תקציף בהטיה.. תקציף בזוית.. תקציף מהצד.. תקציף עם טרה.. תקציף עם תנובה.. קיצור.. תלמד להקציף וזהו..
</b>

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

BadTamper כתב:הנה טיפ שלא נתנו פה...
אז ככה..
ניסית לנקות את הידית?
תוציא את הבסקט... נקה טוב טוב את השמן שמצטבר בתוך הידית.. נקה את הבסקט טוב טוב עם סבון ותסתכל מול האור לראות שלא נסתם כלום.
תפרק בראש החליטה את הבורג ותוציא את הדיסק שהוא תופס.. נקה גם אותו טוב טוב עם סבון...
תעשה קפיזה.
ואז תטעם קפה.. (תשאר עם המאורו... אם הוא היה טוב לפני כן אין סיבה שהוא פתאום יחליף טעם בצורה קיצונית...)
בהצלחה!
...

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

shay_n17 כתב:
BadTamper כתב:הנה טיפ שלא נתנו פה...
אז ככה..
ניסית לנקות את הידית?
תעשה קפיזה.
בהצלחה!
...
...

היי,
לאחר שיחה טלפונית אם אבי (MEGA MOD SILVIA) שקודם כל אני רוצה לשבח אותו ולהגיד שהוא איש מדהים שאוהב לעזור, כמו כולכם פה ! הקדיש לי המון זמן , ערכתי כמה בדיקות שהוא ביקש ממני :

א. טמפ' יצאית מים לאחר גלישת טמפ', עמדתי על איזור ה 91 מעלות. לטענתו של אבי צריך לעמוד על 88 מעלות לכן המליץ לי למשוך עוד כמה שניות את הקולינג פלאש. (לאיזור ה 10 שניות)

ב. בדיקת לחץ חליטה על ידי ראש עיוור והוצאת הצינורית עודפים לכלי עם שנתות מדידה.
מדדתי פרק זמן של 30 שניות ואת כמות המים שיוצאת והכפלתי בשתיים, קיבלתי 300 מ"ל לדקה שזה בערך 10 בר לפי הגרף באתר של אבי. הוא המליץ לי לא לשנות את הלחץ ולהשאיר אותו כפי שהוא

ג. בהתיחס למה שהמלצת - אני מבצע CAFIZA באופן שוטף אחת לשבועיים בערך, מנקה את השאריות שעל הראש כל הזמן. השרתי את הידית וכל החלקים הנלווים באבקת CAFIZA למשך חצי שעה עם מים רותחים ככה שהכל ניראה מבריק ואין שום טיפת שומנים / עודפים.

לדעתי הטעם שלו קיבל מרירות כל כך קיצונית :
א. בגלל שלא ביצעתי מספיק זמן קולינג פלאש

ב. הסיבה העיקרית היא שהפולים ברשותי משהו כמו חודש ולא שמרתי אותם בפריזר בוואקום אלא בשקית המקורית עטופה עם גומייה (למרות שיש לי קופסא גדולה של 3.6 ליטר של ארקוסטיל עם משאבה מובנית להוצאת אוויר).
אבי המליץ על במידה ואני רוכש כל פעם קילו קפה , לקנות 4 קופסאות וואקום קטנות ולהוציא כל עם קופסא עם הצריכה השבועית שלי. שזה נשמע אחלה

דבר נוסף - המליץ לי ללכת על הנקודת קיצון השנייה מבחינת בחירת התערובת. במיקרה הזה רכשתי מגלעד נגרו אתיופיה סידמו 100% ערביקה. אני רק מחכה כרגע שהפולים יהיו מוכנים לעבודה כדי לבחון אותם.

מה דעתך על מה שכתבתי ?
:) תודה מראש

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

בקיצור זה בערך מה שטענו לאורך הדרך: טמפ׳ וקפה ישן...

תהנה, שמח לשמוע שהסתדרת.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

אשמח לקרוא מה אתה טועם עכשיו אחרי השינויים של טמפרטורה?
ומה אתה טועם אחרי שתעבור לקפה טרי מאותו סוג או קפה אחר?

תיהנה מהקפה, כמו שאמרתי...קפה זה דרך... לא משקה. :wink:
שמחתי לעזור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”