מחפש המלצה על אוזניות in ear עד 800 ש"ח

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
tamirr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב. אני מחפש רק in ear ובינתיים התעניינתי בshure SE315
יש עוד המלצות מוכחות של אוזניות טובות יותר ?
הטעם המוזיקלי שלי : רוק קלאסי מתקדם אלטרנטיבי אלקטורני. מה שאני בטוח לא שומע זה מיינסטרים ככה שאני לא מחפש שיהיו לי באסים מפוצצים
כמו כן אשמח לתשובה בנושא הBURN IN לאחר שארכוש. זה חרטא או אמיתי? ואם זה אמיתי אז איך בדיוק אני עושה את זה. תודה מראש לעוזרים.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

Vsonic GR07 > Yamaha EPH-100 >= Rock-It Sounds R-50 > Shure SE315

דירגתי.

tamirr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי, תודה על התשובה... הshure הם הראשונים בתגובה או אחרונים?
כמו כן חשבתי להשקיע עוד 300 וללכת על ה 425 שלהם. בטווח המחירים שלהם הם הכי מומלצות ? אני רק רוצה לוודא שאני קונה את הכי איכותי, תודה ;)

luabrankatz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אם אתה רוצה יש עכשיו מבצע על האוזניות האילו: http://www.tigerdirect.com/applications ... No=2383762
יש לחבר שלי אותן והוא אומר שהבאס די טוב והאיכות סבבה לגמרי.
הוא קנה אותם בזמנו ב130$ והמבצע הזה הוא רק לעוד כמה שעוד.. אבל חכה שמישהו מהמבינים יגיד את דעתו עליהם

luabrankatz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

tamirr כתב:שלום רב. אני מחפש רק in ear ובינתיים התעניינתי בshure SE315
יש עוד המלצות מוכחות של אוזניות טובות יותר ?
הטעם המוזיקלי שלי : רוק קלאסי מתקדם אלטרנטיבי אלקטורני. מה שאני בטוח לא שומע זה מיינסטרים ככה שאני לא מחפש שיהיו לי באסים מפוצצים
כמו כן אשמח לתשובה בנושא הBURN IN לאחר שארכוש. זה חרטא או אמיתי? ואם זה אמיתי אז איך בדיוק אני עושה את זה. תודה מראש לעוזרים.
...

luabrankatz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אני רק קניתי את הM50 אבל אלה נראות ממש ממש מגניבות אז אני אולי אקנה גם אותן חחח
מה גם שאני עוסק הרבה בספורט אז זה יכול להיות לי טוב.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

luabrankatz אתה ממש לא בכיוון עם המונסטר האלה שקישרת אליהן, אפילו לא צריך לשמוע אותן כדי לקחת ניחוש מושכל שהדגש בתכנון פה נתרכז הרבה פחות בסאונד אלא בעיקר בשימושיות. אה, וכי זה של מונסטר. חברת נפיחות הבאס האולטימטיבית.

tamirr, דבר ראושן שאתה צריך לשאול כאשר אתה מקבל כזה דירוג נחמד כמו שeyal1983 הואיל בטובו לעשות למענך, זה האם הוא שמע את כל הדגמים שהוא מתייחס אליהם. במקרה זה, אני חותם לך שזה לא המצב. לכן רצוי להתעלם מהנפצות לא מבוססות שכאלה.

לגבי הSE315, לא שמעתי מנסיון אבל ממה שאפר לראות פה בגרף העינות:
http://www.innerfidelity.com/images/ShureSE315.pdf

זה נראה כמו דגם מאוד מאוזן טונאלית, כך שבהחלט יתאים למגוון אחב של סגנונות. החסרון המשמעותי שניתן להבחין בו מהמדידות זה אחוז עיוותים הרמוניים די גבוה יחסית לדרייבר balanced armature שבדר"כ מצטיינים באחוזי עיוות נמוכים יחסית לדרייבר דינאמי רגיל. אבל, ייתכן שזה דווקא יהיהי לחיוב כי זה יגרום לצליל להישמע יותר מלא ו"אנלוגי". כמו ההשוואה הסטריאוטיפית בין צליל CD לפטיפון.
מציע לך ליצור קשר עם גבעון אלק' היבואן ולשאול אם ניתן לבדוק אותן אצלם.

tamirr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה על העזרה חברים. נראה לי שאלך על ה 425 בסוף או משהו בסגנון... אז התקציב קפץ לסביבות ה 1000
אם יש לכם המלצות אשמח לשמוע! מחפש צליל ניטראלי לגמרי, ללא הדגשות של צלילים. תודה.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

הכי ניטראלי? ב 1,000שח?
Etymotic ER4P - לוקחות בקלות את כל מה שהוזכר פה

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

eyal1983 כתב:הכי ניטראלי? ב 1,000שח?
Etymotic ER4P - לוקחות בקלות את כל מה שהוזכר פה
...
אגב, האם דגם ה-ER-4PT זהה ל-ER4P, רק עם כבל עם מיקרופון?

תודה.
The future ain`t what it used to be

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

כן
ויותר מזה, אם אתה קונה מתאם שמעלה את העכבה ב 75 אוהם, אתה נהנה מהסאונד של ER4S.

tamirr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה רבה, אז בינתיים אני הולך על ההמלצה האחרונה. אני בעל אייפון, אז עדיף לי את הדגם עם המיקרופון אני מניח.
אפשר בבקשה פירוט על המתאם של ה75 אוהם? איך הוא נראה? מחיר ,משקל? זה משהו שאפשר להסתובב איתו או שזה סתם פינוק לבית...? עד כמה קריטי להוסיף אותו?
ראיתי ש 4PT יותר יקר מה ER4S http://www.pcmag.com/article2/0,2817,1555451,00.asp
אז למה להוסיף לו משהו כדי שישמע כמו הזול מביניהם ולמה לא ללכת ישר על השני ? אני מתנצל על מבול השאלות אני לא מתמצא בהסברים הטכניים, רק יודע שממש אוהב את המוזיקה שלי נקייה ואיכותית... תודה :)

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

ER4S זה הדגל של Etymotic
ייצרו את ה ER4P (בעצם הורידו עכבה ל 4S) כדי שגם אייפונים למיניהם יוכלו לתת מספיק כוח לאוזניות.
המתאם מעלה חזרה את העכבה, ובכך מאפשר לך להינות עוד יותר.

האנאלוגיה הכי פשוטה שאני יכול להביא לך כאן, היא משהו ציורי.. אתה תבין מייד כשתסתכל;
אם אתה מבין קצת בסטטיסטיקה: תחשוב על התפלגות סטנדרטית נורמאלית, פעמון גאוס;

לא מעט מדי, אבל לא יותר מדי.. זה בדיוק ה 4S
בזמן של 4P יש פחות זרם, אז אנחנו זזים קצת שמאלה.. ולכן הסאונד יהיה "פחות" איכותי מבחינה אבסולוטית (כשלוקחים את כל הפרמטרים האפשריים לשקלול ביחד)

זה המתאם הרשמי של Etymotic בשביל 75 אוהם

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

התפלגות נורמלית מתארת צליל מאוזן? אם כבר אז חתימת צליל עם מיד קדמי. חתימה נייטרלית שבה אף תחום אינו בולט, זה התפלגות אחידה.

ובמקום להכנס לאנלוגיות סטטיסטיות, אפשר פשוט לקרוא על ההבדלים באתר של היצרן:
http://www.etymotic.com/ephp/er4-which.html

קח בחשבון שאטימוטיק אמנם נחשבים לרפרנס בנייטרליות אבל כדי להגיע לזה, זה מצריך חדירה עמוקה למדי לתוך תעלת האוזן. יותר מהShure לצורך העניין. לא אומר שזה בהכרח יפריע לך, זה משהו מאוד סובייקטיבי.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

Ilyan - לא הבנת מה ניסיתי להגיד. אני אסביר בפשטות:
לא דיברתי על הניטראליות של האוזניה, אלא נתתי אנאלוגיה לכך שכשיש למכניקה הפנימית של האוזנייה את הזרם שהיא בדיוק צריכה,
היא תתפקד במקסימום שתוכננה אליו. לא פחות ולא יותר.

etymotic הן סמל סטטוס לניטראליות. למרות שלא הייתי מסתכל רחוק מדי מדוגמת ה RE0 למשל.

היתרון בחדירה עמוקה: זה באמת עושה להן טוב.
הסאונד מגיע לאוזן בלי הפרעות
וזה חזק לדעתי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

- אז מה הקשר להתפלגות נורמלית? זה אנלוגיה לא נכונה בעליל... ER4P גם כן תתפקד במקסימום שתוכננה אליו (עם תוספת בבאס ובגובהים), פשוט עם פחות זרם מהER4S.
- אטימוטיק זה לא סמל סטטוס לשום דבר lol, זה כלי עבודה אם כבר.
- מה?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

- זאת אותה אוזניה בדיוק, בשינוי העכבה.
- זה סמל סטאטוס ל flat בעולם ה IEM.
- 35-42 דיבי פחות זה אדיר!
(רק חבל שנידרס בכביש כי לא נשמע מכונית שצפרה לנו...)

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #18 

החתימת צליל של אטימוטיק יותר אנליטית לטעמי מאשר מאוזנת ואפילו "הגדולים" בHF בדיעה שלי.

מה שכן- eyal1983, אשמח לדעת קצת לגבי הכבלון שהבאת בלינק. על פניו נראה כמו סתם מאריך קטן ב-100 ש"ח. מה "הסוד" פה? כי הדבר היחיד שאני יכול לשאר שמקפיץ את עכבת האוזניה ובגללו הקונקטור נקבה שלהם שם בכבל הקטנטן כה גדול זה בגלגל שדחפו פנימה נגד מסוים (מה הערך שלו?).
במידה ותוכל לספק לי אולי מעט הסבר על הנושא הזה אני אשמח מאוד. אם זה "משפר" את הסאונד של ה-ER4S, זה ודאי יעשה את אותו "הקסם" על ה-HF5 הנהדרות שלי ולמעשה כמעט על כל אוזניה מבוססת דרייבר ארמצ'ר. חלק מהדברים נאמרו במרכאות כי אני מאוד סקפטי לגבי הכבל הזה.

לגביי האטימה באטימוטיק, אין ספק שהיא הכי טובה שיצא לי לנסות עד כה ב-IEM. אך איך שזה נראה כרגע, או שהאוזניים שלי התחדדו עם הזמן, או שהאטמים שלי כבר כולם נשחקו אחריי שנתיים וקצת. זה מתבטא אצלי שהאטימה כבר לא כמו פעם ואני מסוגל לשמוע רעשיי רקע בלי להתרכז בהם. :?
אגב, אתה בהחלט תשמע את המכונית צופרת לך בזמן האזנה לאטימוטיק. זה נאמר מנסיון וגם ברמה הפשוטה אם מסתכלים על זה כך שצופר הוא סביב ה-100DB (ומעלה לפעמים, תלוי בצופר) והאטימה באטימוטיק הם סביב ה-40 בצורה אידיאלית (מגיע בערך ל-55 עם מוזיקה בווליום סביר). טון דיבור נורמאלי של בן-אדם בחדר הוא 50 בערך.
מקסימום לא תשמע את הערס שצורח לך ומקלל אותך מהאוטו שחצית בירוק שהתחלף באדום. מכאן ועד לפספס צופר- צריך להיות מעט מעופפים.. :wink:

tamirr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

בקיצור, סגרנו על er-4pt עם מתאם ל es , בשביל החוויה המקסימלית ☺
אתם בטוחים לגבי המיקרופון על ה pt ? זה מיקרופון שאפשר לדבר דרכו כשמקבלים שיחות ? כי לא ראיתי באתר שלהם על זה וראיתי באתרים אחרים שההבדל ביניהן הוא שבpt יש איזה מתאם לטיסה ואיור שמראה איזה משהו טכני(שאני לא צריך)
אם תשובתכם חיובית, אז מה שיישאר לי זה להזמין ולשאול שאלה אחרונה על ה burn in ! צריך לעשות ? ואם כן, איך ולמה ... תודה רבה לעוזרים !

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #20 

לגביי burn-in :
אני לא מומחה לאלק' לא לחומרים ואני גם לא אודיופיל כמו רוב החברים כאן, אבל מהנסיון שלי לא צריך לעשות משהו מיוחד, פשוט להאזין וה-burn-in יעשה מעצמו, עם הזמן אתה תבחין בשינוי.

אם מישהו חושב אחרת, אשמח גם אני ללמוד משהו חדש.
Tamirr, בחירה בהחלט מעניינת של IEM, מהיכן אתה הולך להזמין אותן (online?)

תודה.
The future ain`t what it used to be

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”