dd-wrt, l2tp ועוד
שלום.
יש לי נתב wrt54gl ואתמול החלטתי לשדרג לו את ה firmware ל dd-wrt.
התקנתי את הגרסה האחרונה : dd-wrt.v24_vpn_generic.bin
הגדרתי את ההגדרות הדרושות (לדעתי) כדי לגלוש אך נתקלתי בבעיה מוזרה :
אני מתחבר לאינטרנט ומצליח לעשות ping לכתובות IP
אבל אני לא מצליח לגלוש או לבצע ping לשמות באינטרנט כמו למשל walla.com
הגדרתי חיבור l2tp מול 012
והגדרתי את שרתי ה dns בהתאם אבל אני לא מצליח לגלוש באינטרנט.
יש למישהו רעיון איך אפשר לפתור את הבעיה ?
אודה לעזרה בהקדם.
רונן
יש לי נתב wrt54gl ואתמול החלטתי לשדרג לו את ה firmware ל dd-wrt.
התקנתי את הגרסה האחרונה : dd-wrt.v24_vpn_generic.bin
הגדרתי את ההגדרות הדרושות (לדעתי) כדי לגלוש אך נתקלתי בבעיה מוזרה :
אני מתחבר לאינטרנט ומצליח לעשות ping לכתובות IP
אבל אני לא מצליח לגלוש או לבצע ping לשמות באינטרנט כמו למשל walla.com
הגדרתי חיבור l2tp מול 012
והגדרתי את שרתי ה dns בהתאם אבל אני לא מצליח לגלוש באינטרנט.
יש למישהו רעיון איך אפשר לפתור את הבעיה ?
אודה לעזרה בהקדם.
רונן
זאת בעיית DNS.. כנראה שהגדרת את השרתים לא נכון או שההגדרה במחשב שלך לא נכונה (שרת ה-DNS במחשב צריך להיות מוגדר ל-IP של הראוטר)
אם אתה רוצה פתרון מהיר וטוב תשנה את שרת ה-DNS במחשב ל-8.8.8.8 (זה שרת ה-DNS של גוגל)
אם אתה רוצה פתרון מהיר וטוב תשנה את שרת ה-DNS במחשב ל-8.8.8.8 (זה שרת ה-DNS של גוגל)
אני מסכים שזאת בעיית DNS אבל ניסיתי את מה שאמרת וזה לא עזר.
הגדרתי את כתובת הראוטר כ DNS במחשב וגם את 8.8.8.8 וזה לא עזר.
כשאני מנסה לבצע PING לשם באינטרנט אני מקבל :
Ping request could not find host walla.com. Please check the name and try again.
הגדרתי את כתובת הראוטר כ DNS במחשב וגם את 8.8.8.8 וזה לא עזר.
כשאני מנסה לבצע PING לשם באינטרנט אני מקבל :
Ping request could not find host walla.com. Please check the name and try again.
- Lior012Smile
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 20
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
היי RonenM,
ודא שהגדרת את כתובות ה- DNS הבאות:
80.172.52.100 ו- 80.172.55.100
במידה ולא עוזר, נסה לבדוק את אחת מהאפשרויות הבאות:
כדי לפתור את הבעייה, נסה את הדברים הבאים:
1. אם אתה מתחבר באמצעות חייגן ודא שהוא מחובר. ודא הגדרות כגון: שם משתמש, סיסמא, כתובת שרת.
2. אם מדובר ברשת – בדוק אם במחשבים אחרים ישנה גלישה. אם לא ודא הגדרות בממשק הראוטר, כגון: שם משתמש, סיסמא, כתובת שרת.
3. ודא שהמודם מסונכרן(הנורות דולקות באופן תקין). במידה ולא יש לפנות לספק התשתית בזק/הוט.
4. בצע איתחול לציוד – מודם/ראוטר.
WIN7: היכנס ללוח הבקרה > מרכז הרשת והשיתוף > שנה הגדרות מתאם. VISTA: במקום שנה הגדרות מתאם בחר נהל חיבורי רשת. XP: במקום מרכז הרשת והשיתוף בחר חיבורי רשת.
בחיבור קווי ההתייחסות הינה עבור LOCAL AREA CONNECTION, ועבור אלחוטי WIRELESS NETWORK CONNECTION.
אם על הסמל ישנו X אדום, אזי כבל הרשת בין המחשב למודם/ראוטר מנותק. יש לוודא שהוא מחובר. אם מחובר – יש לוודא שהציוד בחשמל. אם כן, יש לנסות להחליף כבל רשת. אם לא עוזר, יש להתקין דרייבר של כרטיס הרשת. במידה וגם זה לא עוזר, יש לחבר את הכבל למודם חלופי. במידה ולא עוזר, יש לפנות לטכנאי מחשבים כדי לבדוק את כרטיס הרשת. אם עוזר, הבעייה בציוד שהמחשב היה מחובר אליו. במקרה כזה, יש לפנות לנותן השירות עבור המוצר.
במידה ועל הסמל מופיע משולש אם סימן קריאה, מדובר בקישוריות מוגבלת. במקרה כזה תוכל להיעזר במדריך הבא: http://blog.012.net/2010/11/troubleshoo ... nectivity/
אם אתה מחובר אך מתקבלת הודעה "ללא גישה לאינטרנט" – בצע איתחול למחשב ולציוד(מודם / ראוטר).
אם לא עוזר, במידה ומדובר בחיבור אלחוטי, נסה לשנות את שם הרשת(SSID), וכן, לבטל הצפנה.
5. IP + DNS:
WIN7: היכנס ללוח הבקרה > מרכז הרשת והשיתוף > שנה הגדרות מתאם > לחיצה ימנית על WIRELESS NETWORK CONECTION > מאפיינים > לחיצה כפולה על INTERNET PROTOCOL TCP/IP VER4 > ודא שקבל כתובת IP ו- DNS על אוטומטי.
VISTA: במקום שנה הגדרות מתאם בחר נהל חיבורי רשת.
XP: במקום מרכז הרשת והשיתוף בחר חיבורי רשת.
6. ודא במסך 'שנה הגדרות מתאם' שאין חיבור נוסף שמחובר כגון: חייגן.
7. בדוק שהפרוקסי לא מוגדר.אקספלורר - כלים > אפשרויות אינטרנט > התקשרויות > הגדרות LAN > ודא ש'השתמש בשרת פרוקסי' אינו מסומן.כרום - מפתח הכלים > אפשרויות > מאחורי הקלעים > שנה הגדרות פרוקסי. שאר התהליך כמו באקספלורר.
8. בצע איפוס דפדפן. אקספלורר - כלים > אפשרויות אינטרנט > מתקדם > איפוס.כרום - מפתח הכלים > כלים > נקה נתוני גלישה.
9. סגור את תכנת האנטי וירוס. במידה וזה עוזר, יש להיכנס להגדרות התוכנה ולבטל סריקת דפי WEB.
ליאור
ודא שהגדרת את כתובות ה- DNS הבאות:
80.172.52.100 ו- 80.172.55.100
במידה ולא עוזר, נסה לבדוק את אחת מהאפשרויות הבאות:
כדי לפתור את הבעייה, נסה את הדברים הבאים:
1. אם אתה מתחבר באמצעות חייגן ודא שהוא מחובר. ודא הגדרות כגון: שם משתמש, סיסמא, כתובת שרת.
2. אם מדובר ברשת – בדוק אם במחשבים אחרים ישנה גלישה. אם לא ודא הגדרות בממשק הראוטר, כגון: שם משתמש, סיסמא, כתובת שרת.
3. ודא שהמודם מסונכרן(הנורות דולקות באופן תקין). במידה ולא יש לפנות לספק התשתית בזק/הוט.
4. בצע איתחול לציוד – מודם/ראוטר.
WIN7: היכנס ללוח הבקרה > מרכז הרשת והשיתוף > שנה הגדרות מתאם. VISTA: במקום שנה הגדרות מתאם בחר נהל חיבורי רשת. XP: במקום מרכז הרשת והשיתוף בחר חיבורי רשת.
בחיבור קווי ההתייחסות הינה עבור LOCAL AREA CONNECTION, ועבור אלחוטי WIRELESS NETWORK CONNECTION.
אם על הסמל ישנו X אדום, אזי כבל הרשת בין המחשב למודם/ראוטר מנותק. יש לוודא שהוא מחובר. אם מחובר – יש לוודא שהציוד בחשמל. אם כן, יש לנסות להחליף כבל רשת. אם לא עוזר, יש להתקין דרייבר של כרטיס הרשת. במידה וגם זה לא עוזר, יש לחבר את הכבל למודם חלופי. במידה ולא עוזר, יש לפנות לטכנאי מחשבים כדי לבדוק את כרטיס הרשת. אם עוזר, הבעייה בציוד שהמחשב היה מחובר אליו. במקרה כזה, יש לפנות לנותן השירות עבור המוצר.
במידה ועל הסמל מופיע משולש אם סימן קריאה, מדובר בקישוריות מוגבלת. במקרה כזה תוכל להיעזר במדריך הבא: http://blog.012.net/2010/11/troubleshoo ... nectivity/
אם אתה מחובר אך מתקבלת הודעה "ללא גישה לאינטרנט" – בצע איתחול למחשב ולציוד(מודם / ראוטר).
אם לא עוזר, במידה ומדובר בחיבור אלחוטי, נסה לשנות את שם הרשת(SSID), וכן, לבטל הצפנה.
5. IP + DNS:
WIN7: היכנס ללוח הבקרה > מרכז הרשת והשיתוף > שנה הגדרות מתאם > לחיצה ימנית על WIRELESS NETWORK CONECTION > מאפיינים > לחיצה כפולה על INTERNET PROTOCOL TCP/IP VER4 > ודא שקבל כתובת IP ו- DNS על אוטומטי.
VISTA: במקום שנה הגדרות מתאם בחר נהל חיבורי רשת.
XP: במקום מרכז הרשת והשיתוף בחר חיבורי רשת.
6. ודא במסך 'שנה הגדרות מתאם' שאין חיבור נוסף שמחובר כגון: חייגן.
7. בדוק שהפרוקסי לא מוגדר.אקספלורר - כלים > אפשרויות אינטרנט > התקשרויות > הגדרות LAN > ודא ש'השתמש בשרת פרוקסי' אינו מסומן.כרום - מפתח הכלים > אפשרויות > מאחורי הקלעים > שנה הגדרות פרוקסי. שאר התהליך כמו באקספלורר.
8. בצע איפוס דפדפן. אקספלורר - כלים > אפשרויות אינטרנט > מתקדם > איפוס.כרום - מפתח הכלים > כלים > נקה נתוני גלישה.
9. סגור את תכנת האנטי וירוס. במידה וזה עוזר, יש להיכנס להגדרות התוכנה ולבטל סריקת דפי WEB.
ליאור