סיפור על שירות הלקוחות של איביי

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #1 

לפני חודשיים בערך הזמנתי טאבלט מאיביי שעלה 133$, שהטאבלט הגיע שמתי לב שיש המון פיסקלים שרופים ( ממש הרבה ) אז שלחתי מייל למוכר עם תמונות של הטאבלט, בהתחלה קיבלתי תשובות מפגרות כמו "צריך להוריד את המגן מסך" למרות שאפשר לראות בבירור בתמונות שהורדתי אותו, בכל מקרה אחרי עוד כמה תשובות מפגרות מצידו שלא היו קשורות בכלל למה שקרה, הצעתי לו לשלוח לי מסך חדש ואני ארכיב אותו לבד, הוא סירב, ביקש ממני לשלוח את המוצר על חשבוני בחזרה והוא יחליף אותו, אמרתי לו שזה לא אשמתי, הוא ניסה להאשים את הדואר, למרות שרואים בברור שזה בעיה טכנית במסך ולא נגרם ממכה שזה קיבל בזמן המשלוח

אחרי שלא הצלחתי להגיע איתו לשום הבנה, ובאמת שניסיתי במשך שבועיים וחצי, אפילו הצעתי שהתחלק איתי במשלוח, גם זה הוא סירב, פתחתי CASE באיביי, כמובן ששם אמרו לי לשלוח את המוצר על חשבוני בשביל לקבל החזר ( שזה היה צפוי מבחינתי, אני כבר יודע איך המערכת שלהם עובדת ) בכל מקרה, הם נתנו לי כתובת של המוכר, ושלחתי את הטאבלט בחזרה ( מה שעלה לי 100 שח שזה 20% מהשווי של הטאבלט ) אחרי ששלחתי אותו וסיפקתי להם מספר מעקב, המוכר שולח לי הודעה ושואל אותי לאיזה כתובת שלחתי את המוצר, אחרי שהבאתי לו את הכתובת הוא אמר שזה בכלל לא הכתובת שלו, אמרתי לו שקיבלתי את הכתובת מאיביי ושישבור את הראש איתם זה לא בעיה שלי ( דיי היה ברור לי שהוא משקר )

במהלך הזמן הזה קיבלתי איזה שלושה אימיילים מאיביי שאומרים לי שהם מקווים שאני אמשיך לקנות שם, ויש לי מאות קניותת אצלהם ובלה בלה בלה.... ואז לפני יומיים קיבלתי מייל שאומר שהתיק נסגר ואני לא אקבל החזר ( רגע מה ?? ) אבל שלחתי את המוצר וסיפקתי לכם מספר מעקב... אז נכנתי לאתר של הדואר שמתי את מספר המעקב, וראיתי שחבילה חזרה לארץ, עכשיו הגיע הרגע המתסכל באמת, לנסות ליצור קשר עם איביי, מסבר ש-live chat או אימייל זה גדול עליהם, למה להתאמץ שיש מערכת אוטומטית ? למה כל שירות אחר בעולם כולל PAYPAL שאני בטוח שמקבלים לא פחות פניות מכל העולם יכול לספק אפשרות לשלוח מייל ( ואפילו שירות לקוחות בארץ ) טוב אז אחרי שהבנתי שאין ברירה, הדרך היחידה ליצור קשר זה דרך שירות הלקוחות בארצות הברית, אז הורדתי אפליקציה שמאפשר להתקשר חינם לארצות הברית

אחרי שהסברתי לנציגה את המקרה והיא כל שניה אמרה לי רגע אני בודקת\מתייעצת בלה בלה בלה, היא העבירה אותי למחלקה אחרת, ואחרי שחיכיתי איזה רבע שעה על הקו ( ושכחתי שאני מדבר דרך ה-WIFI של הבית עם ראוטר של הוט וקליטה של 0 שיש לו ׁ) התרחקתי יותר מדי והתנתקה השיחה, כמובן שאין להם דרך לחזור אליי, וגם לי אין דרך להמשיך את זה במייל אז שוב פעם שעה על הקו, שוב פעם להסביר הכל, עד שסוף סוף הגעתי למישהו שהבין מה קרה, שהמוכר סירב לקבל את החבילה ( לפחות לפי דעתי ) הוא אמר שהוא לא יודע למה החבילה חזרה לישראל, אבל הוא נותן לי benefit of a doubt כי נראה שהבעיה הייתה עם המוכר ולא איתי, ואני עשיתי כל שנדרש ממני, אז אכן לסיפור יש סוף טוב, הוא נתן לי החזר מלא ( לא יודע אם על חשבונם או על חשבון המוכר, נראה לי שחשבונם, שזה מעצבן כי המוכר הזה היה ממש טמבל, וגם בפידבק שהשארתי לו הוא שיקר ואמר שסתם דרשתי ממנו כסף והוא לא ראה שום תמונה של הטאבלט למרות שגם שלחתי לו את במייל וגם העלתי ל-CASE שפתחתי באיביי ) ולפחות כפיצוי על ה100 שח שעלה לי המשלוח אני אקבל את הטאבלט חזרה ( אומנם עם פיקסלים שרופים אבל בעלות של 100 שח גם משהו )

בכל מקרה, בסופו של דבר הם אכן פעלו כמו שצריך, אבל הדרך הייתה ארוכה ומייגעת, ובאמת שלא מובן לי איך אתר כזה לא מאפשר לשלוח להם מייל, זה נראה לי המינימום שאפשר לעשות, לא כל אחד היה מתקשר אליהם ואני בטוח שחלק מהאנשים פשוט מוותרים, אני מקווה שמקרה כזה לא יחזור על עצמו, ויש לי כבר כמעט 600 הזמנות מאיביי, ועוד כמה מאות מאתרים שונים בארצות הברית וסין, אבל תמיד הסתדרתי עם המוכרים במידה והייתה בעיה, המוכר הזה היה פשוט אטום

we've reversed the outcome for case (^^^^^^^^^^) and payment is on its way (Y)

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

הדבר הכי מעצבן כשיש צורך בהחלפת מוצר או קבלת זיכוי מלא עליו, המשלוח חזרה למוכר חובה (אלא אם כן הוא בעצמו אומר אחרת), והוא על חשבון הקונה. בנוסף צריך לשלוח רשום ועל מוצרים יקרים, חובה על הקונה לשלוח במשלוח יותר יקר עם אישור מסירה וכו' לא משנה איך המוכר שלח קודם לכן...

חבר קנה מסך בכ- $400, והתגלה שהמסך היה פגום, איביי אילצו אותו לשלוח חזרה למוכר, ועלות המשלוח הייתה כ- $100. כלומר החוויה האומללה עלתה לו כ- 400ש"ח (בשורה תחתונה הפסיד 400ש"ח).

אני חושב שבמקרים כאלה אולי כדאי לערב את חברת האשראי (אולי ניתן לעשות צ'ארג'באק). אם לא מדובר בהימור יקר.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”