איך הסתדרתם עד היום בלי זה???

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

השרשור הזה מוקדש באהבה לכל מנהלי השיווק המוכשרים שמידי פעם מתעלים על עצמם ומגיעים בכושר ההמצאה שלהם לדרגת עילוי המחייבת לשקול הענקת פרס נובל לאחדים מהם. הנה מידע מתוך האתר של ארמה אודיו - המפרסם מוצר אודיופילי מדרגה ראשונה. אין בית של חובב מוסיקה שיכול להרשות לעצמו לפסוח על דבר כזה - מדף! ולא סתם מדף - אחד שדחפו לו הקוריאנים 'טכנולוגיה' במעטפת העץ ועטפו את הכל בגימור עין הנמר בתוספת שחור פסנתר.

ולי יש רק שאלה אחת על המדף הזה שעליה לא קיבלתי תשובה מדעית מפורטת מארמה אודיו: באיזה צבע השור?

למען האמת, Form78HiFi שם לזה לב ראשון היום כאן - בזמן שאני ניסיתי להבין מה עושה הדבר הזה כאן. מדובר ב'מפצל חשמל- פילטר חשמל - מייצב מתח - מגן ברקים ותקלות חשמל' הטוב מסוגו בעולם - כך מסתבר. הוא עולה 13,900 ש"ח וכמה מהנקודות בתיאור המוצר, על-פי היצרן, הן כדלהלן (בתירגום חופשי שלי):

Daytona 303E Multi Mode Power Filter

מפצל חשמל- פילטר חשמל - מייצב מתח - מגן ברקים ותקלות חשמל הטוב מסוגו בעולם

(לא המצאתי. ככה ארמה אודיו קוראים לזה. נשבע לכם.)

תמונה

רשימה חלקית בלבד...
  • כל המוליכים טופלו בתהליך אלפא הקריאוגני של פורוטק הכולל דמגנטיזציה
  • קולטני העברה טהורים בעלי ביצועים משופרים שכוללים ברונזה זרחנית מצופה רודיום
  • פאנל מאלומיניום בדרגת איכות גבוהה מעוצב לתפארת ושילדת מתכת צבועה
  • מגינים יעילים כנגד הפרעות תדרי רדיו RFI
  • מגינים יעלים כנגד הפרעות אלקטרו-מגנטיות EMI
  • שכבת נוסחא GC-303 המורכבת לפלטה התחתונה
זה כבר כמעט שיכנע אותי (בייחוד הנוסחא בפלטה) שכדאי לי לרוץ ולרכוש כזה פילטר נגד ברקים דוחה יתושים ותקלות מיקרו-גל ב-14 אלף שקל אבל אז פורמ' מצא את שיא השיאים של מוצרי האודיו. מכיוון שלא קלטתי את איכות המוצר כהלכה באותו רגע אלא רק הסתכלתי בתמונות (פורם - קבל את התנצלותי הכנה) חיכיתי לשעות הלילה כדי ללמוד את הטכנולוגיות החדשות בתחום מדפי האודיו. את מה שגילו עיני אחשוף כאן ללא שום נימה אישית אופינית. אחד לאחד מתוך האתר של ארמה אודיו. כמו שנאמר 'לא נגענו'. היו אתם השופטים:

1290 ש"ח - מדף של Sonodia - מיוצר בקוריאה

תמונה
עקרון ה-Dissymmetrically divided intra-Compartments (פטנט רשום) שפירושו
חלוקה בתוך החלק הפנימי של המדף בעירוב כמה חומרים שונים בצפיפות רבה
על מנת להבטיח את המשכיות רטט בזבוז אנרגיה ויותר תהודה במצב מאוזן, לקבלת
תוצאה אופטימלית עבור רכיב האודיו המונח על מדף ה Sonodia בתנאי עבודה. כל חומר במדף
נבחר בקפידה על מנת למנוע כל הרעש הנגרם מכל תדר המייצר תהודה הטבועה בכוח חיצוני , ומרזוננסים.

למדף ה Sonodia יש אפשרות להוסיף סט של 4 סורבוטנים Magic Hexa בתשלום נוסף.
מדף ה Sonodia מגומר ב Tiger-Eye מבריק עם גימור Black Piano בכל צדדיו , אשר
מעניק לו גימור יחודי ויוקרתי.
...

נראה לכם שאם אני אבקש יפה, יש מצב שאני מקבל איזה מגיק הקסה סורבוטניק אחד חינם? מה זה בכלל?
רגע רגע - לא נגמר... יש עוד. עכשיו הגיע הקטע החינוכי. הנה, שוב, 'לא נגענו'

עקרון סימפטום התהודה
לכל אובייקט יש תדר תהודה שונה, אם שני אובייקטים נתקלים באותה תדירות מהדהדת כאשר הם קרובים אחד לשני ,כאשר אחד מהם התחיל להדהד בתדר מסויים, מיד האובייקט השני גם כן יתחיל להדהד באותה תדירות. אבל כאשר האובייקט השני פסיבי ויש לו תדר מהדהד רזוננסית שונה מן הראשון , אזיי ההמשך הלא רצוי של הרטט ברמת האנרגיה יהיה מופחת משמעותית.
...
תודה לארמה אודיו על ההסבר הפיזיקלי. אז אתם אומרים שה-23 קילו של ה-9090 שלי במשרד בעצם מהדהדים אבל הכוננית שלי היא פאסיבית ויש לה תדר שונה מהסנסוי? מ-ר-ת-ק!!! תגידו, ההסבר הזה - הוא קשור איכשהו למדף האקוסטי או שסתם שלפתם אותו מהת*ת ושמתם קרוב לתמונות?

ולמי שתוהה מה גודלו של המדף הזה - הנה זה בא:
ה Sonodia מגיע בשלשה גדלים שונים ויכול להתאים לכל מכשיר להלן הדגמים והגדלים:
  • Sonodia-6050 - W600D500H70
  • Sonodia-5045 - W500D450H50
  • Sonodia-4030 - W400D300H50
...
לא ברור לי אם המחיר המפורסם הוא עבור המשטח הענק של 60 על 50 על 7 ס"מ או הקטן של ה-40 על 30 על 5 אבל אתם יכולים, כנראה, לנחש לבד...

ולבסוף - יש גם הפניה חשובה עם תמונת תלת מימדית מרשימה של ה'טכנולוגיה'
שימו לב לטכנולגיה המיושמת במדפי האקוסטיקה של Agora Acoustics .
בטכנולוגיה זו (מילוי עיי חומרים יחודיים ) מתבטלים הרזוננסים המופקים מהמכשירים.
...
צפו ב'טכנולוגיה' עד שיבוא לכם להקיא. לי לא לקח הרבה זמן. הסיבוב הזה הורס. 1290 ש"ח הא? לא רע בשביל קצת חצץ (סליחה - חומר ייחודי) בקופסא...

תמונה
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 12/12/2012 19:35, נערך 2 פעמים בסך הכל.

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 495

שליחה

לא הסתדרנו... :oops:

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548

שליחה

זה מזכיר לי את התכונות של הנעליים שלי...

חוני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742

שליחה

לגבי המדף, זה מתאים / מומלץ לפטיפון ולא למגבר / רסיבר.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118

שליחה

כל עוד יהיו אנשים שיקנו - יהיו סוחרים שימכרו.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

:lol:

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

טוב שפה אפשר לפרסם פוסט כזה הזה ולא בפורומים המתחרים-שם עושים טרור למי שלא מאמין באביזרים האלה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

חוני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742

שליחה

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

...
תודה. מעניין. השרשור מתחיל בשאלה:
ronenmmm כתב: נושא ההודעה: מדפים אודיופילים מה תפקידם והאם הם משנים משהו בסאונד?האם למי מחברי הפורום יש הסבר מלומד מה עושה מדף אודיופילי או שמע נגמרו להם הרעיונות אך להיכנס לנו לכיס....
אני פונה גם לעוסקים המסחריים שישכילו אותנו בנושא....
...
ומהר מאוד יש תשובה מטעם ה'עוסקים המסחריים'.
arama-audio כתב:להלן הסבר מה תפקידו של מדף אקוסטי איכותי ( בין אם הוא מגיע כפלטה בניפרד או בארון High End ) :

עקרון סימפטום התהודה :לכל אובייקט יש תדר תהודה שונה, אם שני אובייקטים נתקלים באותה תדירות מהדהדת כאשר הם קרובים אחד לשני ,כאשר אחד מהם התחיל להדהד בתדר מסויים, מיד האובייקט השני גם כן יתחיל להדהד באותה תדירות. אבל כאשר האובייקט השני פסיבי ויש לו תדר מהדהד רזוננסית שונה מן הראשון , אזיי ההמשך הלא רצוי של הרטט ברמת האנרגיה יהיה מופחת משמעותית.

בשביל להשיג זאת מדף צריך להיות בנוי משכבות או ממחיצות פנימיות עם חומרים המבטלים אחד את האנרגיה של השני .

אמיר ארמה
...
טוב, עכשיו אנחנו יודעים מי הקופי-רייטר של ההסבר הפיזיקאלי... לא יודע מה איתכם. אותי זה מעליב. השרלטנות הזו של השאלת פיסת פיזיקה מתורת הרזוננסים של הרמוניות בסיסיות והחיבור המסחרי שלה למוצר שעיקרו חתיכת עץ (אכן מהודרת) מלאה בחצץ פשוט מקומם אותי.

בא לי לשאול את אמיר עד כמה טפשים הוא חושב שאנחנו. גם בא לי לשאול את העורך דין הקליפורני שלי אם הוא יכול, באמצעות הסטג'ריות דוברות הקוריאנית שלו, לאתר אם באמת יש פטנט רשום איפשהו בעולם על טכנולוגיה שנקראת Dissymmetrically divided intra-Compartments שעיקרה מילוי תיבה בחול. הדבר הכי קרוב שאני מצאתי בא מתחום השסתומים ההידראולים לענף התעופה. אני מאוד מקווה - לטובת אמיר ארמה שיש דבר כזה משום שאני, בכל אופן, מתכוון לבצע כאן פולו-אפ על העניין הזה.

מה שבאמת מדהים אותי זה שיש שם לפחות תגובה אחת שאכן מאשרת שיפור בסאונד כתוצאה משימוש ב'מדף'. זה קצת מזכיר לי את ההופעות של מכופף הכפיות אורי גלר בשנות ה-70' שבמהלכן התיימר לתקן לאנשים בבית שעוני יד שעמדו מלכת. כמובן שבאופן סטטיסטי יש בכל ארה"ב שעון יד אחד לפחות שיתחיל לזוז ברגע שבעליו יגע בו...

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735

שליחה

המוצרים הללו לא נועדו לנו, העמך...הם מכוונים לאנשים מאד מאד אנינים, מיוחדים וחדי חושים !

כאלה שמוציאים כסף על מציאה נדל"נית על הירח, למשל....

:roll:

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לאבא של אשתי יש אקר של אדמה בים השלווה שהוא רכש ב-1969. זו היתה כמובן תרומה היתולית למאמץ של NASA אבל זה אמיתי לחלוטין. יום אחד הם יהיו שלי!!! אשתי קצת אנינת טעם כזו עם חושים מאוד מיוחדים ואפילו היא אמרה (בתרגום חופשי) 'קקה של שור'.

דייויד, העורך דין שלי בקליפורניה - שלח אותי לכל הרוחות ואמר לי לא לבלבל לו את המוח יותר עם ציוד אודיו ושמאז שהוא פגש אותי הוא עשה, בעל כורחו, הסבה לסטראו במקום להתמקצע בזכויות יוצרים שזה הענף שלו. לא צריך. אני מסתדר גם בלעדיו.

כמובן שאין שום פטנט כזה שנקרא 'Dissymmetrically divided intra-Compartments' ובניגוד לסברה הראשונית שלי שעיקרה היה מכירת בלופים לציבור במזיד - הסתבר שהאמת היא הרבה יותר פשוטה והיא, כרגיל, מכירת בלופים לציבור בשגגה.

חיפשתי קצת מי אלה Agora Accoustics, יצרני הקרש המחונן, והסתבר לי שהם יצרן שמוכר בעיקר בעולם השלישי. ההסבר הפיזיקאלי שקיבלנו מפי 'פרופסור' ארמה בדבר פעולתו של קרש הקסמים - לקוח מתוך האתר של היצרן שם הוא כתוב באנגלית רצוצה ונשמע עוד פחות אמין - ממה שהוא נשמע בדיקלום של ארמה בעברית.

באשר לדיקט המהודר - מדובר בדיוק בכך. 'דיקט'. כל הבולשיט של הגימור המהודר זה בסך הכל פורניר (veneer) ואת זה אומר היצרן - לא אני. החומר 'המיוחד' ששמים בתוך הדיקט הם חרוזי זכוכית וצמר PET (פוליאטילן טרה-פטלט) שזה בסך הכל פולימר פלסטי ו'אויר'. אני לא צוחק. היצרן אומר 'empty spaces' ואני אומר - שבחלל ריק, בתוך עץ יש רק אויר. בכל הפטנט הזה יש, להערכתי, חומר גלם בעלות כוללת של 12 ש"ח כשהרכיב היקר ביותר הוא הדבק שמחזיק את מסגרת העץ.

אז מאיפה נולד הפטנט הרשום??? יש אנשים שיודעים לספר לכם על רזוננסים מנוגדים ולמכור לכם קרשים ללג בעומר במאות שקלים אבל את ההבדל בין trademark שמסומן בצירוף האותיות TM עילי בצמוד לשם המותג לבין פטנט טכנולוגי שנרשם כדין במשרד ממלכתי מוכר - הם לא מכירים. Dissymmetrically divided intra-Compartments זה בסך הכל שם של מותג. סימן רשום. TM ותו לא. אם הייתי קטנוני - הייתי בודק אם השם המכיל שגיאות בשפה האנגלית - והוא בעצם חסר כל משמעות - יכול להתקבל חוקית כסימן רשום גם בקוריאה. אני בספק... אני גם נזכר במה שדיויד אמר לי - אז עד כאן.

אה - וגיליתי גם מה זה המג'יק הקסה סורבוטניק הזה שמקבלים מארמה בתשלום נוסף על הדיקט... דווקא אצל היצרן כתוב שהדיקט מגיע ארוז ביחד עם הפלסטיק הזה. ארבעה כאלה - למען האמת. למה בארמה זה כרוך בתשלום נוסף??? כי אפשר. הנה זה, בתמונה, עוד חתיכת פלסטיק שגם מאחוריה יש הסבר פיזיקאלי מכתביו של איינשטיין אבל אני לא אתרגם חומר בקיע בעל פוטנציאל שימוש מסחרי.

הורג אותי שבא איזה מאעכר עם מנטליות שיווקית של שנות ה-70' של 'חומרים מיוחדים' ו'תוספת תשלום', מדקלם באתר של אודיופילים ישראלים שחלקם בודאי עובדי 'הי-טק' מוכשרים - איזו פיסקה רצוצה שהוא תירגם בגוגל - מציג אותה כהסבר האלוהי האולטימטיבי, וכולם להוציא קומץ קטן של בעלי מחשבה חופשית, פלוס שניים שלושה בעלי חוש הומור בריא - אומרים 'אמן'. עצוב!

בכל אופן אם תחליטו לקנות קרש אקוסטי - מגיע לכם 4 כאלה פלסטיקים חינם - ללא תשלום נוסף!!! אבל, אם תירצו דיל יותר טוב - אני מוכר במחאה את קרש חיתוך הנקניק שלנו מעץ אלון (עץ עץ - לא דיקט עם פורניר) - ומוסיף ארבעה פקקי אמבטיה שחורים - חינם. הכל ב-600 ש"ח. מי שיבקש יפה אני גם אמציא לו הסבר פסאודו-מדעי למה זה טוב

תמונה

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258

שליחה

מה זה קשר חיתוך לנקניק???
ומה אני אעשה עם 4 פקקים לאמבטייה???

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314

שליחה

[נשאלת השאלה למה זה כל כך מפריע לך?,למה אתה משקיע זמן ואנרגיה בעניין?יש לך משהו אישי נגד אותו סוחר שהתלבשת דוקא עליו??
למה מחירי השכירות של דירות מחורבנות בת"ל אביב לא מטרידים אותך?יש עוד המון מוצרים מיותרים ויקרים בעולמנושאין להם הגיון ..סיגריות זה בסדר?בקבוק קונייאק ב20000 ש"ח זה בסדר?כוס קפה ועוגה ב50 ש"ח באר קפה זה בסדר?ועוד ועוד..

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

moranshw כתב:מה זה קשר חיתוך לנקניק???
ומה אני אעשה עם 4 פקקים לאמבטייה???
...
זה כמו קרש לחיתוך לחם רק שהוא עולה 600 במקום 60 ש"ח. עם 4 פקקים לאמבטיה אתה יכול לעשות 4 אמבטיות.
yosis3 כתב:נשאלת השאלה למה זה כל כך מפריע לך?,למה אתה משקיע זמן ואנרגיה בעניין?יש לך משהו אישי נגד אותו סוחר שהתלבשת דוקא עליו??
...
בוודאי! מכל סוחרי שמן הנחשים שעושים את הטעות האינפנטילית של לפתוח את הפה באתרים כאלה ולנסות להצדיק את הכזבים שהם מוכרים לפתאים שלהם במחירים מופקעים - אדון ארמה לקח את זה צעד אחד קדימה. אייל פור, שהתווכח, כאן באתר, עם DigiSun בדבר יעילותה של כבילה אודיופילית ושם עצמו לחוכא ואיטלולא אל מול ההסברים המדעיים של יריבו - עשה זאת, לזכותו יאמר, מתוך להט ואמונה אישית בצדקת דרכו. זה נראה כל-כך פטטי שבאיזה שהו שלב התחלתי לרחם עליו. ארמה - לעומתו נוקט בשיטת 'האוטו של הרופא שנסע רק לאיכילוב וחזרה' בהצדקתו את הפקעת המחיר הבלתי נתפסת. את המינימום שבמינימום של הסבר הוא עושה בשגיאות, כשהמקור הוא פירסומי היצרן, שבתורו העתיק את ההסבר ה'מדעי' מוויקיפדיה בקוראינית. את פאר היצירה הזו הוא מציג באתר שלו כאורים ותומים של ההסברים הפיזיקאליים תוך שהוא טועה ומטעה וכאילו זה לא מספיק - על הנפיחה הטקסטואלית הזו - הוא חוזר בתור 'מייבן' גדול בפורום האודיופילי באתר השכן כתשובה לבחור תמים ששאל מה עושים הקרשים האקוסטיים האלה.

בעיני זו הונאה. שקר. כזב בפירסום. לא יאה - לא יפה ואמור גם, במדינות מתוקנות, לא להיות חוקי. האינטרס האישי שלי נובע כתגובה לעלבון האינטיליגנציה של המין האנושי ככלל, של קהילת חובבי האודיו - וזו הישראלית בפרט.
yosis3 כתב:למה מחירי השכירות של דירות מחורבנות בת"ל אביב לא מטרידים אותך?יש עוד המון מוצרים מיותרים ויקרים בעולמנושאין להם הגיון ..סיגריות זה בסדר?בקבוק קונייאק ב20000 ש"ח זה בסדר?כוס קפה ועוגה ב50 ש"ח באר קפה זה בסדר?ועוד ועוד..
...
לא מטרידים אותי משום שאני בעל דירה בתל-אביב, משום שאני לא משקר לאף אחד כשאני משכיר אותה - משום שהביקוש מגיע אלי ולא אני אליו - ומשום שהדירה לא מחורבנת ולעיר יש כל-כך הרבה מה להציע שהיא מצדיקה את מחירי הדירות בה. מה אני מדבר שטויות... זו לא העיר מצדיקה אלו הם השוכרים שכולם רוצים לגור בתל-אביב - הם שיוצרים את הביקוש. אני אומר לדיירים שאי-אפשר לחיות בעיר הזו בקיץ עם הלחות והחום הבלתי נסבלים ושהכל יקר בה אש ושהם הולכים לגור בעיר כדי לממן את שכר הדירה. מקשיבים לי?

גם בקבוק קוניאק ב-20K זה בסדר. זה לא בסדר אם על הבקבוק כתוב שהמשקה משפר את כוח הגברא. כוס קפה ועוגה ב-50 ש"ח זה יקר אבל זה סביר. זה לא חוקי אם בתפריט כתוב שהקפה משפר את הראייה והעוגה מצויינת לרפואת טחורים. אתה מבין את העיקרון? אפילו סיגריות זה בסדר. תאר לעצמך מה היה קורה אילו היו מאפשרים ליצרן להדפיס את מסקנות מחקריו המדעיים על החפיסה: 'מחקרים מדעיים מוכיחים שלעישון סיגריות יש השפעה חיובית על המטבוליזים האנושי'.

דווקא כשזה נוגע למזון, משקאות ותרופות - יש במדינה הזו רשויות אכיפה שעושות את המינימום כדי להגן על אזרחיה. למה בציוד אודיו לא? שאלת השאלות היא לא למה זה מפריע לי. שאלת השאלות היא למה זה לא מפריע גם לך?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

tnsilver דבר ראשון , כבילה אודיופילית קיימת , ושומעים את ההבדל בשניה . זה שאתה ודיגיסאן מסיבות שונות, חושבים שזה שמן נחשים, זכותכם . זכותינו לחשוב ולחוות אחרת
דבר שני , אני מסכים שמשטחי שיכוח שעולים מחירים כאלו , גם בלי בדיקה , משדרים לי לפחות , פלצנות שברור שהיא גובלת בשרלטנות , מאידך לומר שקרש נקניקים הוא משטח שיכוח אודיופילי, לא בטוח .
ולשם הבהרה , וגילוי דעת, אני באמת לא יודע אם משטחי שיכוח שונים עושים אפקט אודיופילי או לא , כי לא יצא לי לבדוק . אני מסתמך על הדעות של אלו שטוענים שבכדקו .
אני פשוט לא חושב שבכתיבה היצירתית שלך , וכאן במאמר מוסגר, שאפו על הפוסט :claps: , זה בסדר לרדת על אנשים שחושבים אחרת ושחווים אחרת.

יש לי עוד מה לומר על האג'נדה שלך , אבל אכתוב את זה בשרשור המתאים

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אהלן ג'וקר!!! מה העניינים? ידעתי שבשנייה שאני אזכיר 'כבל' ברל'ה יצא החוצה ויזכיר לי שאין לי זכויות ושזה לא יפה וש'אתם' נורא רגישים לעניין... אני יודע. חסוך לנו. דיברנו מספיק על כבילה. אתה יודע מה יצא מהדיבורים האלה? עופר ואיצו היו אמורים לבצע מבחן עיוור. עופר יצא לחופש ואיצו סותם את הפה בצורה לא אופיינית עד עצם היום הזה. רוברט שתיחקר את ההתפתחויות לפני איזה חודשיים - לא זכה אפילו להתייחסות אחת. למה לדעתך זה קורה? למי כאן בדיוק יש אג'נדה?

אני לפחות (ואני לא יכול לדבר בשם DigiSUN) לא חושב שזה שמן נחשים. אני יודע בודאות - רק שאני קורא לזה 'וודו'. זו זכותכם לחשוב אחרת ולחוות אחרת וזו זכותי לרדת עליכם בשל כך. זה גם קצת הכיף שלי. זה כמו לספר בדיחות על שוטרים בריטים. כל העולם מחבב אותם - אבל זה עדיין מצחיק.חוץ מזה 'אדם חושב' שהוא לא 'חושב' הוא רק 'אדם' (וואללה - נשבע לכם שבלאטינית זה נשמע יותר טוב. נסו לתרגם).

אני לא מתווכח עם אנשים שחווים אחרת. אין לי מה לתרום בחוויות סובייקטיביות וזה באמת חסר טעם. אבל אם יש משהו שמקפיץ לי את הפיוז זה כל מיני תאבי בצע שמוכרים לעולם הסברים חסרי שחר באמתלות 'מדעיות' ועוד יותר מכך - אלה שאוכלים את זה בתאבון רב.

האמת היא שגם לי נמאס. בכלל לא 'ירדתי' עליכם בפוסט הזה. אולי הזכרתי 'פתאים'??? לזה אתה מתכוון? זו לא 'ירידה' זה הכינוי חיבה שלי בשבילכם. חוץ מזה מה אתה מתלונן - כל העסק פה בצד שלכם לא? אם 'אתם' כל-כך בטוחים במחשבות ובחוויות 'שלכם' - מה אכפת 'לכם' מה אני אומר? למה 'אתם' קופצים כל פעם שמישהו אומר 'כבל', 'קבל', או 'כלב'?

לקרש הנקניקים באמת אין שום תכונות אקוסטיות אבל אני חותם לך שאם תניח אותו על ארבעת פקקי האמבטיה השחורים (שאני, אגב, מספק חינם ללא תשלום נוסף בחבילה המוצעת) הוא 'יגדל' כאלה פתאום. נסה בעצמך. שים עליו את הפטיפון וראה איזה פלא...

איזה אג'נדה??? אג'נדה שמג'נדה. כולם פתאום מדברים על אג'נדה... מה אני מתמודד בבחירות? האג'נדה היחידה שאני תומך בה היא שתתחילו להשתמש במה שיש לכם בין האזניים ולפני שאתם עומדים בפני הוצאת אודיו של למעלה מ-1000 ש"ח תבדקו אם לממליץ בחנות ולספק ההסברים המדעיים יש בכלל תעודת בגרות. זו האג'נדה שלי. מהיום שאני כותב באתר הזה לא הרווחתי ממנו שקל אחד. להפך. רק חילקתי ציוד אודיו עודף לחבר'ה שיכולים להפיק ממנו את המיטב - שיהיה להם בכיף. שיתחילו לשמוע מוסיקה כמו שצריך. קשה לכם לקלוט את זה - אבל פשוט אין לי שום אינטרס אישי. אתם פשוט לא מורגלים בכך שמישהו מעז לעמוד על דעתו בצורה קונסיסטנטית אל מול הלחץ שאתם מפעילים עליו כקבוצה באתרים שלכם - אתם מלקקים אחד לשני וטוחנים מים - וכשבא מישהו ועושה לכם בדיקת מציאות - אתם קופצים כאילו הכיש אתכם נחש - גם אם זה אומר - קפיצה מאתר לאתר. אתה יודע מה ג'וקר? תמשיכו לקפוץ.

יש 'אצלכם' חבר'ה רציניים. את חלקם אני מכיר אישית. אצל חלק מהם הייתי בבית - ראיתי למה הם כל-כך מאושרים. הם בטוחים בעצמם. הם לא קופצים על כל שטות וממש לא מעניין אותם מה טומי חושב על הכבילה שלהם. אצלהם דרך אגב - אין מדפים אודיופיליים והסטאפים שלהם, בד"כ, לא נראים מרשימים במבט ראשון. לרובם יש ארוניות או שידות צנועות והדגש אצלם הוא לעולם לא על האביזרים הנלווים - רק על המהות. אף אחד מהם לא דיבר איתי על מחירים - חלקם סירבו לגלות לי - אפילו כששאלתי במפורש. אלה אודיופילים אמיתיים.

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

silver,
נראה כאילו אתה נסחף למקומות שלא היית בהם, אבל זה לא בהכרח שהם לא קיימים.
אתה לא באמת מצפה שמוצרים משלימים יבואו לידי ביטוי עם מגבר סנסוי ישן ורמקולים ג'י.בי.אל ב- 1000$ אם אני זוכר נכון.
לפני כשנתיים הייתי (יחד עם כ-50 איש) בהדגמה אצל יבואן בהרצליה של מסנני/מטפלי חשמל.
הודגמו 3 סוגים על אותה מערכת לא זולה.
בלי קשר ליותר טוב או פחות טוב, גם אתה כמו כולם היית מבחין בשינוי בצליל.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

grafitis כתב:לפני כשנתיים הייתי (יחד עם כ-50 איש) בהדגמה אצל יבואן בהרצליה של מסנני/מטפלי חשמל.
הודגמו 3 סוגים על אותה מערכת לא זולה.בלי קשר ליותר טוב או פחות טוב, גם אתה כמו כולם היית מבחין בשינוי בצליל.
...
לא יודע. אני ספקן גדול בקשר להדגמות כאלה ו-49 איש לידי זה הדבר האחרון שהייתי מוכן לסבול בשעה שאני צריך לקבל כזו החלטה.

האם זה יפתיע אותך אם אני אומר לך שאני מסכים כמעט לגמרי עם hornless לגבי ה-9090DB? שמע מה הוא אומר (באתר השחור):
hornless on hifimusic כתב:הוא רחוק מלהיות מגבר ברמה גבוהה. טונות של פיצ'רים סוויצ'ים וחוטים מיותרים. גם לא ממש מתמודד יפה עם עומסים.

לא הייתי בונה סביבו מערכת.

יפה בתור גימיק.

אני אומר זאת מנסיון. החזקתי 9090DB כמעט מהיום בו יצא מהמפעל עד לפני כעשור.
...

הוא באמת לא כליל השלימות אבל הוא בודאי לא הרפרנס היחידי שלי. אני לא יודע למה התכוון גיא לגבי בעיית ההתמודדות בעומסים אבל ה-DB הוא בהחלט בעייתי משהו והחוטים האלה מעצבנים גם אותי. אחיו נטול מעגל הדולבי - ה-9090 עדיף עליו לדעתי. בכל מקרה - כמעט כל מה שתנגן על שניהם - יישמע מצויין! מין אשלייה כזו שחלקינו אוהבים וחלקינו לא מקבלים. פילטרים - בכל אופן - ממש אינם נחוצים שם.

ה-JBL L65A דווקא כבר יותר קרובים לרפרנס והמחיר ששילמתי עבורם ב-2012 הוא שבר ממחירם הנומינאלי בשנות ה-70' - מה עוד שזכרונך ככל כנראה - אכן מטעה אותך (אני לא זוכר שפירסמתי בציבור מחיר עיסקה). הם באמת אחד הדגמים של JBL שאפשר להגיד עליהם שהם קטגוריה משל עצמם. רמקולים נדירים באיכותם ומבוקשים בכל העולם. הנה דוגמא:

[img2=550x213]https://lh5.googleusercontent.com/-UsOF ... ay_l65.jpg[/img2]

אני גם יכול לספר לך שהיו לי פעם, בשנות ה-70' או ה-80' כבלים של נורדוסט שהיו בזמנם האוונגליון בתחום ואפילו אני יכול לציין שהייתה לי תחושה - לא לגמרי סגורה - שהם אכן מייצרים איזשהו אפקט. העניין הוא שלכל האביזרים האלה יש תרומה מרג'ינאלית כל כך קטנה לסאונד הכללי ביחס למחירם שהקאלט הזה יצא מכל פרופורציה וצריך להחזיר את השד הזה לבקבוק - כמה שיותר מהר. אני לא נגד אביזרים שמשפרים סאונד אני נגד שקרנים ושרלטנים.

בשיא הרצינות - שאלות לכבודו - נראה לך סביר המדף Sonodia של ארמה? נראה לך בסדר ההסבר שלו? אם היית יצרן של פילטר כזה - כמו בהדגמה ההיא - ואתה משוכנע ב-100% שהוא אמיתי ויעיל - היית בוחר לשווק אותו תחת הטיעון (בין השאר):
שכבת נוסחא GC-303 המורכבת לפלטה התחתונה
...

:?: :?: :?:

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716

שליחה

הJBL L65 אכן רמקול נהדר (Y) אבל 2000 דולר הוא לא שווה!{בכל אופן פראיירים לא חסר בעולם שלנו...}
יש שניים שאני מכיר אישית שיש להם את הרמקול הזה...
אחד רכש אותו מחו''ל ב750 דולר ואחד ב900 דולר ושניהם קנו רמקולים במצב מעולה.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ברי-מזל!!! הטוויטרים לבדם נמכרים ב-$500 ליחידה. אופיר - אין ספק שאתה מכיר את עולם הרמקולים - אבל דווקא בעל נסיון כמוך לא יכול לאמר משפט כזה בלי לציין שלשנע 32 ק"ג X שני רמקולים מעבר לאטלנטי + מיסים זה סיפור של $1000 בפני עצמו. מה? את זה לא סופרים?

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”