ראוטר Cisco Linksys E4200

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לשירשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/vt178790.% ... 7%96%D7%A7

הגיע הראוטר, חיברתי אותו אחרי לא מעט מאבקים ו DOWNTIME ועשיו נראה כאילו האות חלש יותר מבאדימקס המצ'וקמק שהיה מקודם. אז נכון שקניתי אותו בעיקר בשביל מעבד חזק יותר אבל לא ציפיתי לאות חלש יותר ממה שהיה.
כמו כן, קינפגתי את רשת ה 5GHZ לעבוד עם WPA2 ואת רשת 2.4GHZ לעבוד עם WEP. יש לא מעט מחשבים\פלאפונים שלא רואים בכלל את רשת ה 5GHZ (או שזה אולי בגלל ה WPA2). כמו כן, כשמקנפגים WEP, הראוטר מוציא הודעה שהרשת האלחוטית לא תפעל בשיא המהירות. ממש מרגיז.

חשבתי לקחת שני אדימקסים ישנים שיש לנו במשרד ולהפוך אותם לרפיטרים. אם הבנתי נכון (וגם לאחר כמה ניסיונות), לא ניתן להגיע לאינטרנט מהריפיטר אם גם הוא וגם הראוטר מחלקים כתובות. האם זה נכון?

בקיצור, בהתחשב בכך שאת בעית המעבד פתרתי, מהו הפתרון האולטימטיבי להגדלת האות?

תודה מראש

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #2 

טווח הקליטה בתחום התדרים של 5GHz קצר יותר: ככל שתדר השידור גבוה יותר הטווח מתקצר. כנראה שחלק מהמכשירים שלך לא תומכים ב- 5GHz.
לגבי WEP: לוקח כמה דקות לפרוץ את זה. זאת סיבה מספיקה בשביל לא להשתמש בזה. רק ב- WPA2 AES/TKIP. לגבי הביצועים של הרשת ו- WEP תקרא את #4 בדף הבא: http://www.smallnetbuilder.com/wireless ... 211n-speed

אם אתה שואל אותי, הסיבה היחידה שיש לך לכעוס זה על עצמך, שלא עשיתי מספיק שעורי בית והבנת את הנושא. יכול להיות שהציפיות שלך לא ריאליות.
נערך לאחרונה על ידי שלגון ב 12/12/2012 19:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #3 

יש לא מעט מחשבים ,טלפונים וטאבלטים שגם לא יראו את ה5GHz כי הם לא כוללים חומרה שתומכת בתדר הזה... יש מעט מאוד מכשירים ניידים שתומכים ב5GHz ,לדוג' כל האייפדים של אפל תומכים ,וגם האייפון החמישי ,הXOOM הישן ,ואני חושב שגם סמסונג סוף סוף כוללת תמיכה ב5GHz בדור האחרון ,אבל המספר עדיין דיי מצומצם .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

היום גיליתי את כל מה שאתם כותבים על ה 5GHz. אכן לא עשיתי שיעורי בית. מצד שני קניתי את הראוטר בעיקר בשביל יכול העיבוד שלו ובזה לא נראה לי שטעיתי.
הבעיה עם WPA או WPA2 שלא כולם תומכים בזה. ברגע שיש מחשב אחד מספיק ישן או מערכת הפעלה מספיק ישנה במשרד, אני לא ראשי להשתמש בהגנה הזאת.
מה לגבי הריפיטר? יש לכם תשובה?

תודה

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #5 

kingikra כתב:היום גיליתי את כל מה שאתם כותבים על ה 5GHz. אכן לא עשיתי שיעורי בית. מצד שני קניתי את הראוטר בעיקר בשביל יכול העיבוד שלו ובזה לא נראה לי שטעיתי.
...
אני מבין שאתה הולך לשים עליו DD-WRT או Tomato? אתה יודע שיש שתי גרסאות של ה- E4200: הגרסה הישנה, V1, שנתמכת והגרסה החדשה, V2, שהחליפו את המעבד למעבד של marvel שלא נתמך ע"י שתי הקושחות האלה. וידאת שאתה קונה את גרסה V1, כן?
kingikra כתב:הבעיה עם WPA או WPA2 שלא כולם תומכים בזה. ברגע שיש מחשב אחד מספיק ישן או מערכת הפעלה מספיק ישנה במשרד, אני לא ראשי להשתמש בהגנה הזאת.
מה לגבי הריפיטר? יש לכם תשובה?
...
לא מתמצא, מצטער. לא יכול לעזור עם זה.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

שלגון כתב: אני מבין שאתה הולך לשים עליו DD-WRT או Tomato? אתה יודע שיש שתי גרסאות של ה- E4200: הגרסה הישנה, V1, שנתמכת והגרסה החדשה, V2, שהחליפו את המעבד למעבד של marvel שלא נתמך ע"י שתי הקושחות האלה. וידאת שאתה קונה את גרסה V1, כן?
...
לא חשבתי לשים עליו שום דבר וזה גם כנראה לא יקרה.
אין לי מושג אם זה V1 או V2

תודה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”