עכבת כניסה של רמקולים והתאמה למגבר
לא הייתי נכנס יותר מידי למספרים ומפרטים
צריך לשמוע בכדי להחליט...
לפי מפרט המגבר הזה נראה שכן....Suit for 2Ω-8Ω Speakers and Subwoofer
ושוב לי יש מקולים ווינטאז פיוניר שכתוב עליהם 30 WATT
האמן לי הם נשמעים לא פחות חזק מסרווין 15 אינטש שברשותי שעליהם כתוב 300 WATT ....
סתם נקודה למחשבה

צריך לשמוע בכדי להחליט...
לפי מפרט המגבר הזה נראה שכן....Suit for 2Ω-8Ω Speakers and Subwoofer
ושוב לי יש מקולים ווינטאז פיוניר שכתוב עליהם 30 WATT
האמן לי הם נשמעים לא פחות חזק מסרווין 15 אינטש שברשותי שעליהם כתוב 300 WATT ....
סתם נקודה למחשבה
אני עדיין מתלבט מה לעשות עם זה.... חשבתי להשתמש בכזה כמגבר לרמקולים מדפיים כמו וורפידל 10.1 או 9.1 כדי לקבל משהו איכותי במחיר זול יחסית.
האלטרנטיבות שחשבתי עליהן היו A2 של אודיואנג'ין ו-microlab Solo6c שלא נראים לי במיוחד.
המטרה היא לקבל את המערכת הכי אודיופילית לתקציב נמוך ואני לא מחפש מגבר וינטג' מיד 2.
המחירים שראיתי בלוחות למגברי סטריאו חדשים יחסית מיד2, עדיין גבוהים מהתקציב שלי שעומד על 1500-2000 גג.
בחזרה לענייננו,
מישהו יודע אם זה הצ'יפ הכי איכותי שיש כרגע?
האם המגבר הזה יסתדר טוב גם עם BX2 של מוניטור אודיו?
תודה רבה!
האלטרנטיבות שחשבתי עליהן היו A2 של אודיואנג'ין ו-microlab Solo6c שלא נראים לי במיוחד.
המטרה היא לקבל את המערכת הכי אודיופילית לתקציב נמוך ואני לא מחפש מגבר וינטג' מיד 2.
המחירים שראיתי בלוחות למגברי סטריאו חדשים יחסית מיד2, עדיין גבוהים מהתקציב שלי שעומד על 1500-2000 גג.
בחזרה לענייננו,
מישהו יודע אם זה הצ'יפ הכי איכותי שיש כרגע?
האם המגבר הזה יסתדר טוב גם עם BX2 של מוניטור אודיו?
תודה רבה!
מה אתה מכנה גנרי? כולם כולל המותגים המוכרים שמשתמשים בשבבים האלה מרכיבים את אותו המעגל פחות או יותר מכיון שיצרן השבבים עצמו פרסם את הקונפיגורציה הנכונה. השינויים הם באיכות הרכיבים (אם בכלל) , במעגלי ההגנה בהיקף ובמחיר(!).
עם ספק כוח מספיק חזק השבב TK2050 יכול להגיע ל-50W לצד. לעניות דעתי מהבחינה הזו אין שום מחסור. אני משתמש למשל במגבר TA2020 שמספק רק 12W לצד. חוגת הווליום אצלי לא חוצה את קצה השליש הראשון של המגבר.
אישית לא שמעתי את השבב הזה אבל הוצע לך כאן פעם לבוא ולהתרשם אצל אחד מחברי הפורום. אני מניח שהתנסות כזאת תהיה "פוקחת עיניים" עבורך.
עם ספק כוח מספיק חזק השבב TK2050 יכול להגיע ל-50W לצד. לעניות דעתי מהבחינה הזו אין שום מחסור. אני משתמש למשל במגבר TA2020 שמספק רק 12W לצד. חוגת הווליום אצלי לא חוצה את קצה השליש הראשון של המגבר.
אישית לא שמעתי את השבב הזה אבל הוצע לך כאן פעם לבוא ולהתרשם אצל אחד מחברי הפורום. אני מניח שהתנסות כזאת תהיה "פוקחת עיניים" עבורך.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כל נושא ההספקים כמעט אף פעם לא רלוונטי - ב-95% מהמקרים העוצמה שבה אנשים שומעים מוזיקה לא דורשת הספק של יותר מוואט אחד או שניים.
הסיבה היא שהיחס בין הספק לעוצמה הוא מעריכי, כך שאפילו ירידה קלה ביותר בעוצמה מהמקסימום שהמגבר יכול להניע בו את הרמקולים, מקטינה את ההספק הנדרש מהמגבר בחצי ויותר..!
המשמעות של עמידה בהספקים גבוהים היא כמעט תמיד אינדיקציה לאיכות ו-"נקיון" ההגברה בעוצמות נמוכות יותר מפול ווליום. במגברים דיגיטליים יש הרבה פחות סיכון לרעש, ולכן לא נדרשת עמידה בהספקים גבוהים על מנת "להוכיח" הגברה נקיה בהספקים נמוכים. במילים אחרות, אלה מגברים הרבה יותר יעילים.
הסיבה היא שהיחס בין הספק לעוצמה הוא מעריכי, כך שאפילו ירידה קלה ביותר בעוצמה מהמקסימום שהמגבר יכול להניע בו את הרמקולים, מקטינה את ההספק הנדרש מהמגבר בחצי ויותר..!
המשמעות של עמידה בהספקים גבוהים היא כמעט תמיד אינדיקציה לאיכות ו-"נקיון" ההגברה בעוצמות נמוכות יותר מפול ווליום. במגברים דיגיטליים יש הרבה פחות סיכון לרעש, ולכן לא נדרשת עמידה בהספקים גבוהים על מנת "להוכיח" הגברה נקיה בהספקים נמוכים. במילים אחרות, אלה מגברים הרבה יותר יעילים.
החכמתי.
המגבר הזה באמת נראה טוב בהשוואה לשאר ה-TK2050. (מה ש-amiti קישר בהודעה #6)
מקובל שמוכרים עושים הנחות כדי להקל עם המכס? (אין לי ניסיון עם איביי...)
לגבי ספק כוח, איך אני יודע מה לשדך לו? (מה זה אומר לי DC12V - 32v?)
עכשיו באופן כללי, מגברים מבוססים TA2050 אמורים לספק סאונד איכותי יותר ממגברי סטריאו בסדר גודל של Rotel RA-10, מרנץ pm6004 וימאהא A-S500? (בכוונה הבאתי את זוכי WHAT HIFI כדוגמה...)
תודה רבה!
המגבר הזה באמת נראה טוב בהשוואה לשאר ה-TK2050. (מה ש-amiti קישר בהודעה #6)
מקובל שמוכרים עושים הנחות כדי להקל עם המכס? (אין לי ניסיון עם איביי...)
לגבי ספק כוח, איך אני יודע מה לשדך לו? (מה זה אומר לי DC12V - 32v?)
עכשיו באופן כללי, מגברים מבוססים TA2050 אמורים לספק סאונד איכותי יותר ממגברי סטריאו בסדר גודל של Rotel RA-10, מרנץ pm6004 וימאהא A-S500? (בכוונה הבאתי את זוכי WHAT HIFI כדוגמה...)
תודה רבה!
TK2050 יכול לעבוד עם ספקים במתחים של החל מ12V עד 36V. בדרך כלל משתמשים בספק של 24-30V אבל זה תלוי במגבלות , אם יש , של המגבר המסויים. ככל שהמתח גבוה יותר כך העצמה שיניב המגבר גבוהה יותר.
מגברי הטריפאת' מזכירים באיכויות שלהם מגברים ברמות הגבוהות ביותר אך אינם ממש שם. היתרון העיקרי שאת האיכויות הללו הם משיגים בשבריר מהמחיר של המגברים הקונבנציונאלים.
מגברי הטריפאת' מזכירים באיכויות שלהם מגברים ברמות הגבוהות ביותר אך אינם ממש שם. היתרון העיקרי שאת האיכויות הללו הם משיגים בשבריר מהמחיר של המגברים הקונבנציונאלים.
לפי ה-specs בלינק שנתת, הם נותנים 160W לערוץ ב-4 אוהם (כלומר יוכלו לעבוד עם 6 אוהם), אבל ב-10% עיוות!!!Jonny123 כתב:ראיתי רמקולים עם עכבת כניסה של 6 אוהם.
האם הם יסתדרו עם מגבר כזה?
http://www.ebay.com/itm/HiFi-Digital-TD ... 2c69f1c91e
מה הכלל לגבי התאמה בין השניים?
תודה רבה!...
אם אתה רוצה משהו שמתקשר איכשהו למילה "אודיופילי"
אז כנראה שזה לא משהו בכיוון...Jonny123 כתב: המטרה היא לקבל את המערכת הכי אודיופילית לתקציב נמוך ואני לא מחפש מגבר וינטג' מיד 2...
עמיר
אנשים מסוגלים גם להשוות חתולים לתפוזים ולהגיע למסקנה ברורה מה יותר טוב באופן אבסולוטי. לך תדע.Jonny123 כתב:אז עדיף מגבר מהדגמים שציינתי קודם?
איך משווים את ה-t-amp למגברים במחירים גבוהים בהרבה אם אתה אומר שהוא לא אודיופילי?...
בכל אופן, קריאת specs לא מספרת את כל הסיפור.
מה שאפשר להסיק בביטחון יחסי הוא שהנתון של 160W ממש לא לעניין.
כן כתוב שם שבהספקים נמוכים יותר העיוותים לא כאלה מטורפים,
לא שמעתי לא את זה ולא את האחרים, כך שלא אוכל להעיד, לכאן או לכאן.
הייתי מציע לשמוע במו אוזניך אם הסאונד בכלל מקובל עליך, לא רק ללכת עיוור (חרש) לפי המלצות, אחרת עלול להתברר לך שאתה מנסה ללטף תפוזים או לייצר מיץ חתולים...
בהצלחה בכל מקרה!
עמיר
נ.ב., אישית, יש לי נטייה לא להתעסק עם ציוד של יצרן שמנסה להציג נתונים בצורה מטעה, אבל זה לא מחייב אותך בשום צורה
t-amp מספקים אחוז עיוותים נמוך עד שלב מסויים ואז יש קפיצה לערכים גבוהים. אתה יכול לחפש את נתוני היצרן של השבבים האלה.
לגבי השבבים בעלי ההספקים הנמוכים TA2020 ו-TA2024(אלה שלא רלוונטים עבורך) אחוז העיוותים מטפס לאחר כמחצית ההספק.
לגבי השבב TK2050 קיימת קפיצה באחוז העיוותים לאחר 70 אחוז מההספק המקסימלי. בהנחה שמשתמשים בספק של 30V זה אומר שעד 35W מתוך 50W יהיו באחוז עיוותים של 0.005 עד 0.01.
בכל מקרה תבדוק שוב את ההבנה שלך את מושגי הייסוד. מה בעצם ההספק הדרוש לך? מה ההשפעה של אחוזי עיוותים על חוויית ההאזנה עצמה? שאלת את עצמך למשל כמה אחוזי עיוות יש ברמקול שנחשב טוב(יותר מ-0.01)...
לגבי השבבים בעלי ההספקים הנמוכים TA2020 ו-TA2024(אלה שלא רלוונטים עבורך) אחוז העיוותים מטפס לאחר כמחצית ההספק.
לגבי השבב TK2050 קיימת קפיצה באחוז העיוותים לאחר 70 אחוז מההספק המקסימלי. בהנחה שמשתמשים בספק של 30V זה אומר שעד 35W מתוך 50W יהיו באחוז עיוותים של 0.005 עד 0.01.
בכל מקרה תבדוק שוב את ההבנה שלך את מושגי הייסוד. מה בעצם ההספק הדרוש לך? מה ההשפעה של אחוזי עיוותים על חוויית ההאזנה עצמה? שאלת את עצמך למשל כמה אחוזי עיוות יש ברמקול שנחשב טוב(יותר מ-0.01)...
תודה על התגובות.
איך אני יכול לבדוק מה ההספק הדרוש לי ומה ההשפעה של העיוותים?
אני ממש טירון בנושא ולא באמת מבין לעומק למה אתם מתכוונים.
לפי מה שהבנתי, עד 70% מההספק המקסימלי, ה-TK2050 מספק סאונד זהה מבחינת איכות למגבר רגיל (עיוותים מקובלים), ומעבר לכך יש עליה חדה בעיוות ששמה אותו מאחור בהשוואה למגברים רגילים. אני צודק?
מה שאתם מנסים להגיד זה שאם אני מוכן להגביל את עצמי בהספק של עד 35W לצד, אני יכול ללכת על ה-TK2050 ולא ארגיש כל הבדל לו הייתי לוקח מגבר טוב ובסיסי עד 3K ש"ח?
תודה רבה!
איך אני יכול לבדוק מה ההספק הדרוש לי ומה ההשפעה של העיוותים?
אני ממש טירון בנושא ולא באמת מבין לעומק למה אתם מתכוונים.
לפי מה שהבנתי, עד 70% מההספק המקסימלי, ה-TK2050 מספק סאונד זהה מבחינת איכות למגבר רגיל (עיוותים מקובלים), ומעבר לכך יש עליה חדה בעיוות ששמה אותו מאחור בהשוואה למגברים רגילים. אני צודק?
מה שאתם מנסים להגיד זה שאם אני מוכן להגביל את עצמי בהספק של עד 35W לצד, אני יכול ללכת על ה-TK2050 ולא ארגיש כל הבדל לו הייתי לוקח מגבר טוב ובסיסי עד 3K ש"ח?
תודה רבה!