אני זוכר שזה היה הבדל מהותי בין פלזמה לLCD ועכשיו אני רואה יותר מסכים שיש להם זכוכית שמייצרת השתקפות ,
אפילו לפטופים עם השתקפות - מה קורה ??
יש איזה סיבה שהכל זז לכיון הזה ?
ועכשיו אשאל את השאלה האמיתית - אני צריך מסך 55" ללא השתקפות (אבל בכלל !) בעלות של עד 7.5 K
(צעצועים כמו SMART ו 3D לא מעניינים )
יש דבר כזה ?
למה להרבה מסכים (כולל LED) יש השתקפות
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
שיטת העבודה של הפאנלים הקדמיים היא פיזור האור המוחזר. נכון, זה אכן נראה פחות מבריק, אבל בפועל אותה כמות אור חוזרת אליך - המשמעות היא של תמונה חלבית יותר, כי היא האור מתפזר מעל כל המסך.
בנוסף, בכדי להגיע לתוצאה הזו, יש צורך בסוג של חספוס בתוך הפאנל - החספוס הוא זה שגורם לפיזור האור ולכך שהמסך לא יבריק. אותו חספוס פוגע משמעותית ברזולוציה של המסך, וככל שהמסך גדול יותר, איבוד החדות מורגשת יותר.
יצרניות שונות מאפשרות ללקוחות לבחור ככה או ככה (למשל סמסונג בדורות האחרונים), אך השוק די זז לטובת הפאנלים המבריקים - כאשר לרוב הם מצופים בחומר אנטיריפלקטיבי (אם כי זה משתנה מאוד באפקטיביות שלו מיצרן ליצרן).
בנוסף, בכדי להגיע לתוצאה הזו, יש צורך בסוג של חספוס בתוך הפאנל - החספוס הוא זה שגורם לפיזור האור ולכך שהמסך לא יבריק. אותו חספוס פוגע משמעותית ברזולוציה של המסך, וככל שהמסך גדול יותר, איבוד החדות מורגשת יותר.
יצרניות שונות מאפשרות ללקוחות לבחור ככה או ככה (למשל סמסונג בדורות האחרונים), אך השוק די זז לטובת הפאנלים המבריקים - כאשר לרוב הם מצופים בחומר אנטיריפלקטיבי (אם כי זה משתנה מאוד באפקטיביות שלו מיצרן ליצרן).
חייב לומר שאתמול ראיתי מסך של HISENESE שהרבה מחברי הפורום לא אוהבים - והם עושים עבודה לא רעה , הייתה השתקפות מינימלית בתנאי תאורה לא מקומית (מנורה של 100 וואט שהייתה מרוחקת מהמסך בערך 4-5 מטר)
אבל ברגע שהתאורה בסלון הודלקה - זה כבר הפריע לי מאד .
אז זה יהיה הרפרנס להשוואה כשאלך לראות מסכים טובים יותר - יש המלצות ?
תודה
שלומי
אבל ברגע שהתאורה בסלון הודלקה - זה כבר הפריע לי מאד .
אז זה יהיה הרפרנס להשוואה כשאלך לראות מסכים טובים יותר - יש המלצות ?
תודה
שלומי