digital natural motion ?
כחלק מבדיקות טרום רכישה שערכתי במספר חנויות (פלזמה 42), הוקרן עבורי סרט הדגמה שמציג תנועה מהירה ומתמשכת של המצלמה העוקבת אחר מסוק, רוכב אופניים, נער על סקייטבורד ועוד.....(סרט הדגמה של פיליפס).
הדבר המעניין הוא שברוב המסכים האובייקט המרכזי ( המסוק, האופניים וכו'...) נמצא בפוקוס ונראה ברור ונקי לאורך התנועה, אולם הרקע הינו בעיתי מאוד ומרצד כך שאינו נעים לעין ונותן תחושה של תמונה קטועה (הרקע).
המסכים היחידים שהציגו תמונה רציפה וחלקה הינם : פיליפס (חלק מהדגמים) ו- loewe (מודוס).
הוסבר לי כי בחלק ממסכי פיליפס (אמבילייט 2) ישנה פונקציה שנקראת digital natural motion שמאפשרת את ה"זרימה" החלקה של התמונה, וב- loewe (מודוס - פאנל אליס ) ישנה יכולת עיבוד תמונה שמותאמת לכך .
האמת שכל מה שרציתי זה להשוות את הפנסוניק בשידורי tv לאחרות ואכן התרשמתי לטובה, אך ההדגמה הזו קצת טרפה את הקלפים ועוררה בי התלבטות מחודשת. שהרי סרטי פעולה ושידורי ספורט רבים מאופינים בסוג כזה של צילום.
יש להדגיש שמתוך כל המסכים שהיו (עשרות מסכים ב- bigbox איילון) מלבד אלו שציינתי כל היתר הציגו את התמונה הספציפית הזו ברמה בלתי נסבלת.
ההעדפה שלי עד עתה היא phd8 . (שנראתה לא טוב בקטע האמור).
מישהו מכיר את סרט ההדגמה הזה ?
האם באמת מעבד התמונה בסדרות הללו (פיליפס, loewe) טוב יותר ?
הדבר המעניין הוא שברוב המסכים האובייקט המרכזי ( המסוק, האופניים וכו'...) נמצא בפוקוס ונראה ברור ונקי לאורך התנועה, אולם הרקע הינו בעיתי מאוד ומרצד כך שאינו נעים לעין ונותן תחושה של תמונה קטועה (הרקע).
המסכים היחידים שהציגו תמונה רציפה וחלקה הינם : פיליפס (חלק מהדגמים) ו- loewe (מודוס).
הוסבר לי כי בחלק ממסכי פיליפס (אמבילייט 2) ישנה פונקציה שנקראת digital natural motion שמאפשרת את ה"זרימה" החלקה של התמונה, וב- loewe (מודוס - פאנל אליס ) ישנה יכולת עיבוד תמונה שמותאמת לכך .
האמת שכל מה שרציתי זה להשוות את הפנסוניק בשידורי tv לאחרות ואכן התרשמתי לטובה, אך ההדגמה הזו קצת טרפה את הקלפים ועוררה בי התלבטות מחודשת. שהרי סרטי פעולה ושידורי ספורט רבים מאופינים בסוג כזה של צילום.
יש להדגיש שמתוך כל המסכים שהיו (עשרות מסכים ב- bigbox איילון) מלבד אלו שציינתי כל היתר הציגו את התמונה הספציפית הזו ברמה בלתי נסבלת.
ההעדפה שלי עד עתה היא phd8 . (שנראתה לא טוב בקטע האמור).
מישהו מכיר את סרט ההדגמה הזה ?
האם באמת מעבד התמונה בסדרות הללו (פיליפס, loewe) טוב יותר ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין תודה, קראתי את המאמר והשכלתי (קצת)
האם בהצגת תכני hd עם נגן tvix למשל - ה"בעיה" תשאר ב phd8 ? או שמא בתכני hd באופן כללי המצב שונה ?
בחנות מקור hd מוגבל רק למסכי ה lcd לכן לא יכלתי להשוות זאת.
עד כמה הדבר קריטי (מניסיונך) בשידורי ספורט ובסרטים.
קצת קשה לי להשלים עם הנתון כי רק 3-5 מסכים מתוך עשרות שהוצגו בחנות ידעו לבצע את ההמרה שמתוארת במאמר
.
האם בהצגת תכני hd עם נגן tvix למשל - ה"בעיה" תשאר ב phd8 ? או שמא בתכני hd באופן כללי המצב שונה ?
בחנות מקור hd מוגבל רק למסכי ה lcd לכן לא יכלתי להשוות זאת.
עד כמה הדבר קריטי (מניסיונך) בשידורי ספורט ובסרטים.
קצת קשה לי להשלים עם הנתון כי רק 3-5 מסכים מתוך עשרות שהוצגו בחנות ידעו לבצע את ההמרה שמתוארת במאמר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם ההזנה של החומר היא דיגיטלית (כלומר, פרוגרסיבית), מי שעושה את עיבוד התמונה הוא הנגן.
האם הוא יותר טוב מהעיבוד של המסך? אני לא יודע. לא ניסיתי.
אני יכול להגיד לך שעל מקרן 720P בחיבור דיגיטלי של TVIX, התמונה נהדרת מבחינתי וזה יותר תלוי בסרט עצמו (גם שם יכולות להיות בעיות קידוד ודחיסה).
האם הוא יותר טוב מהעיבוד של המסך? אני לא יודע. לא ניסיתי.
אני יכול להגיד לך שעל מקרן 720P בחיבור דיגיטלי של TVIX, התמונה נהדרת מבחינתי וזה יותר תלוי בסרט עצמו (גם שם יכולות להיות בעיות קידוד ודחיסה).
לאור התיאור אני מנחש שסרט ההדגמה שהוקרן מציג חומר בעייתי לרוב ה deinterlacers, כמו למשל bad edit של תוכן NTSC. לי יש טלויזיה של טושיבה ומעולם לא הרגשתי בריצוד הנ"ל, כך שנראה לי שבפרקטיקה הייתרון היחסי של PHILIPS, LOEWE בנושא הזה פחות משמעוותי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
חומר שהוא VIDEO או משולב וידאו דורש מעבד תמונה חזק מאוד.
העיבוד של פיליפס הוא לא רע, בגירסאות האחרונות של המערכת שלהם פיקסל פלוס 3 וגם בגירסאת HD הוא אפילו טוב למדי (יש טובים ממנו בעולם, אבל לא מובנים בתוך מסכים!!)
בתחום ה-LCD יש טשטוש משמעותי כפי שאתה מציין וכיום רק לפיליפס (9731 ודומיו) יש פיתרון לכך עם CLEAR LCD/APTURA.
אם אתה מדבר על התופעה בפלאזמה, אז עם מקור HD או אפילו SDTV רגיל אתה לא תראה תופעות כאלה בד"כ עם ה-PHD8, לא שאני ראיתי.
העיבוד של פיליפס הוא לא רע, בגירסאות האחרונות של המערכת שלהם פיקסל פלוס 3 וגם בגירסאת HD הוא אפילו טוב למדי (יש טובים ממנו בעולם, אבל לא מובנים בתוך מסכים!!)
בתחום ה-LCD יש טשטוש משמעותי כפי שאתה מציין וכיום רק לפיליפס (9731 ודומיו) יש פיתרון לכך עם CLEAR LCD/APTURA.
אם אתה מדבר על התופעה בפלאזמה, אז עם מקור HD או אפילו SDTV רגיל אתה לא תראה תופעות כאלה בד"כ עם ה-PHD8, לא שאני ראיתי.