עזרה עם מערך RAID 5+מישהו עם 5TB פנויים
אהלן,
כיום יש לי מחשב עם 3 כוננים של 1TB וכונן אחד של 2TB,(כולם מלאים) על המחשב יש WINDOWS 7 ושום דבר מהחומר לא מגובה.
החלטתי לעשות מערך RAID 5(תוכנה) שיגדיל את השרידות של החומר(מכיוון שלאחד מהכוננים יש כל הזמן עוד ועוד סקטורים פגומים), ופה אתם באים לעזרתי.
כמה שאלות:
1. האם ניתן לעשות RAID 5 על WINDOWS 7?
2. במידה ואני עושה RAID 5, האם צריך לפרמט את כל הכוננים הקשיחים?
3. האם יש בעיה עם גדלים שונים של כוננים קשיחים?
4. במידה ואני רוצה להוסיף בעתיד עוד כוננים, זה דורש לפרמט את כל המערך שוב?
5. במידה והולך כונן אחד של 1TB ואני מחליף אותו בכונן של 2TB, האם תהיה בעיה?
6. אם חלק מהכוננים מחוברים על בקר PCI-E, יש בעיה?
אם ישנן נקודות שלא נגעתי בהן אשמח שתעלו אותן.
בנוסף, במידה וצריך לפרמט את כל הכוננים, האם למישהו יש 5TB פנויים בNAS שלו ובא לו לעזור לי?
תודה לכולם, אריאל.
כיום יש לי מחשב עם 3 כוננים של 1TB וכונן אחד של 2TB,(כולם מלאים) על המחשב יש WINDOWS 7 ושום דבר מהחומר לא מגובה.
החלטתי לעשות מערך RAID 5(תוכנה) שיגדיל את השרידות של החומר(מכיוון שלאחד מהכוננים יש כל הזמן עוד ועוד סקטורים פגומים), ופה אתם באים לעזרתי.
כמה שאלות:
1. האם ניתן לעשות RAID 5 על WINDOWS 7?
2. במידה ואני עושה RAID 5, האם צריך לפרמט את כל הכוננים הקשיחים?
3. האם יש בעיה עם גדלים שונים של כוננים קשיחים?
4. במידה ואני רוצה להוסיף בעתיד עוד כוננים, זה דורש לפרמט את כל המערך שוב?
5. במידה והולך כונן אחד של 1TB ואני מחליף אותו בכונן של 2TB, האם תהיה בעיה?
6. אם חלק מהכוננים מחוברים על בקר PCI-E, יש בעיה?
אם ישנן נקודות שלא נגעתי בהן אשמח שתעלו אותן.
בנוסף, במידה וצריך לפרמט את כל הכוננים, האם למישהו יש 5TB פנויים בNAS שלו ובא לו לעזור לי?
תודה לכולם, אריאל.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
1. בגדול כן, אישית הייתי אומר לך לעבור לWIN8 בשביל זה
2. כן
3. RAID יבוסס על הגודל הכי קטן כלומר 150+200 = 300, יש פתרונות "אחרים" שהם לא בדיוק רייד שיעבדו עם זה
4. במקרה של RAID כן
5. אתה תראה רק 1TB
6. לא אמור להיות
2. כן
3. RAID יבוסס על הגודל הכי קטן כלומר 150+200 = 300, יש פתרונות "אחרים" שהם לא בדיוק רייד שיעבדו עם זה
4. במקרה של RAID כן
5. אתה תראה רק 1TB
6. לא אמור להיות
אני מודה לך על התשובה המהירה!
עוד שאלה:
האם אפשרי לעשות שני מערכי RAID 5 באותה המערכת? מערך של כונני ה1TB ומערך של כונני 2TB?
ראיתי שיש עוד פתרון, UNRAID. מה דעתך עליו?
איך בדיוק המערכת הזאת עובדת?
ובמידה וגם UNRAID לא מתאים, איזה פתרון אתה מכיר שיכול לשלב כמה סוגי כוננים שונים+אופציה להרחבה בעתיד בלי פרמוט המערך?
חג חנוכה שמח, אריאל
עוד שאלה:
האם אפשרי לעשות שני מערכי RAID 5 באותה המערכת? מערך של כונני ה1TB ומערך של כונני 2TB?
ראיתי שיש עוד פתרון, UNRAID. מה דעתך עליו?
איך בדיוק המערכת הזאת עובדת?
ובמידה וגם UNRAID לא מתאים, איזה פתרון אתה מכיר שיכול לשלב כמה סוגי כוננים שונים+אופציה להרחבה בעתיד בלי פרמוט המערך?
חג חנוכה שמח, אריאל
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אם הוא רוצה להוסיף עוד כוננים (לא דובר על החלפה) יש צורך ליצור מערך חדש.
unraid תומך פחות או יותר בכל מה שציינת אבל זה לא raid, זה עובד בצורה אחרת, יש לו דיסק זוגיות (parity) ייעודי (בדומה לraid3) שהנפח שלו צריך להיות לפחות בנפח הדיסק הכי גדול במערך והוא כולו מיועד לזוגיות, כלומר, 100+100+2000 = 200.
unraid עולה כסף בניגוד לraid.
וכן, אפשר להגדיר כמה מערכים שאתה רוצה, כל raid מזוהה כvolume.
unraid תומך פחות או יותר בכל מה שציינת אבל זה לא raid, זה עובד בצורה אחרת, יש לו דיסק זוגיות (parity) ייעודי (בדומה לraid3) שהנפח שלו צריך להיות לפחות בנפח הדיסק הכי גדול במערך והוא כולו מיועד לזוגיות, כלומר, 100+100+2000 = 200.
unraid עולה כסף בניגוד לraid.
וכן, אפשר להגדיר כמה מערכים שאתה רוצה, כל raid מזוהה כvolume.
בנוגע לUNRIAD, מכיוון שיש לי כוננים של 2TB ו1TB זה לא כזה נורא.
אם אני אקנה עכשיו עוד שני כוננים של 2TB יהיה לי 9TB ומתוכם 2TB לגיבוי זה 22%, פחות מRAID.
השאלה שלי היא אם במידה והולך קשיח של 2TB אז כל המידע מגובה ואפשר לשחזר אותו?
תודה!
אם אני אקנה עכשיו עוד שני כוננים של 2TB יהיה לי 9TB ומתוכם 2TB לגיבוי זה 22%, פחות מRAID.
השאלה שלי היא אם במידה והולך קשיח של 2TB אז כל המידע מגובה ואפשר לשחזר אותו?
תודה!
עוד כמה שאלות:
1. זה לא משנה אם יש לי 15TB וכונן הזוגיות הוא רק 2TB?
2. במידה והולך כונן של 1TB ואני מחליף אותו בכונן של 3TB, אז המערך ישחזר את המידע ויהפוך את ה3TB לכונן הזוגיות?
3. במידה והולך כונן הזוגיות, המידע נשאר, נכון?
4. יש לי מסך של סמסונג שכרגע אני עובד עם ALLSHARE, האם יש פלאגין שאפשר לעבוד איתו בUNRAID?
משהו שלא קשור לUNRAID:
האם מישהו מכיר מקום שמשכיר נפח אחסון לכמה ימים?
2. במידה והולך כונן של 1TB ואני מחליף אותו בכונן של 3TB, אז המערך ישחזר את המידע ויהפוך את ה3TB לכונן הזוגיות?
4. יש לי מסך של סמסונג שכרגע אני עובד עם ALLSHARE, האם יש פלאגין שאפשר לעבוד איתו בUNRAID?
משהו שלא קשור לUNRAID:
האם מישהו מכיר מקום שמשכיר נפח אחסון לכמה ימים?
עבור UNRAID הנה התשובות:ariel-ro כתב:עוד כמה שאלות:
משהו שלא קשור לUNRAID:
האם מישהו מכיר מקום שמשכיר נפח אחסון לכמה ימים?...
1. אם כל שאר כונני ה- DATA הם לא יותר מ- 2TB אז גם כונן הזוגיות לא צריך להיות יותר מ- 2TB.
2. אם הולך כונן של 1TB את כונן הזוגיות (2TB) אתה הופך לכונן ה- DATA (בזהירות) ואז מקצה את ה- 3TB ככונן הזוגיות החדש.
3. כן הכל נשמר.
4. כן יש PLUGIN של PLEX ופלאגין של DLNA. האם ALLSHARE עובד עם PLEX? לי יש LG.
עבור UNRAID אתה צריך לבנות מחשב נוסף אתה לא יכול לממש על מחשב שמשמש גם עבור WINDOWS אלא אם אתה מממש דרך ESXI (לא טריוואלי ותלוי בחומרה שלך).
תודה לכולם!
הוחלט ללכת על מערך UNRAID, רק עוד שתי שאלות כדי להיות בטוח:
האם יש בעיה לעבוד דרך כרטיס PCI-Ex1 לSATA?
אם אני רוצה שיהיה ניתן רק לקרוא מהתיקיות ברשת ולא לערוך/לכתוב להן, אבל שיהיה משתמש אחד ברשת שיוכל, האם זה אפשרי להגדיר כזה דבר?(בWINDOWS זה מאוד פשוט, אני לא יודע איך זה בUNRAID)
בנוגע ל5TB עלה לי רעיון אחר:
אני קונה עכשיו שני כוננים של 2TB, אחד מהם יהיה לזוגיות והשני יהיה למידע.
אעתיק מה2TB הקיים היום את המידע ל2TB החדש, אוסיף את הקיים למערך ואז יהיה עוד 2TB, אעתיק מאחד מכונני ה1TB ל2TB ואכניס את ה1TB למערך וכך הלאה. מה דעתכם?
בנוסף, המחשב שמריץ ווינדוס עכשיו יהפוך למחשב שמריץ UNRIAD. ברור לי שזה לא יכול להיות גם וגם.
אריאל
אם אני רוצה שיהיה ניתן רק לקרוא מהתיקיות ברשת ולא לערוך/לכתוב להן, אבל שיהיה משתמש אחד ברשת שיוכל, האם זה אפשרי להגדיר כזה דבר?(בWINDOWS זה מאוד פשוט, אני לא יודע איך זה בUNRAID)
בנוגע ל5TB עלה לי רעיון אחר:
אעתיק מה2TB הקיים היום את המידע ל2TB החדש, אוסיף את הקיים למערך ואז יהיה עוד 2TB, אעתיק מאחד מכונני ה1TB ל2TB ואכניס את ה1TB למערך וכך הלאה. מה דעתכם?
בנוסף, המחשב שמריץ ווינדוס עכשיו יהפוך למחשב שמריץ UNRIAD. ברור לי שזה לא יכול להיות גם וגם.
אריאל
תוודא רק שהוא נתמך ע"י UNRAID תחפש בפורום של UNRAID. זה תלוי בדגם.ariel-ro כתב:תודה לכולם!
אריאל...
ניתן להגדיר USER ים ב- UNRIAD שלכל אחד יש הרשאות שונות (לי לא יצא להשתמש ביכולת הזו).ariel-ro כתב: אם אני רוצה שיהיה ניתן רק לקרוא מהתיקיות ברשת ולא לערוך/לכתוב להן, אבל שיהיה משתמש אחד ברשת שיוכל, האם זה אפשרי להגדיר כזה דבר?(בWINDOWS זה מאוד פשוט, אני לא יודע איך זה בUNRAID)
אריאל...
אתה לא יכול להכניס כונן עם מידע למערך UNRAID. את ההעתקה תעשה דרך הרשת אחרי שהגדרת את הכונן הריק בתוך המערך. חשוב לעשות PRECLEAR על כוננים חדשים ומשומשים (גם בודק אותם וגם מפרמט אותם לחסוך זמן בהכנסה למערך).ariel-ro כתב: בנוגע ל5TB עלה לי רעיון אחר:
אריאל...
זה יעבוד אבל תעבוד בזהירות כדי שלא תאבד מידע בטעות.
אני בדיוק בהגדרה של המערכת.
אחרי שהעתקתי לDOK והמחשב עשה BOOT ממנו אני מנסה להתחבר לUNRAID דרך הרשת ולא מצליח. ניסיתי להגיד לו IP סטטי אבל ההגדרות כל פעם מתאפסות.
למישהו יש רעיון?
אני עובד עם זה:
http://lime-technology.com/wiki/index.p ... n_Tutorial
עדכון- הצלחתי להגיע דרך הרשת, אבל פעם הוא נותן להתחבר ופעם לא.
רעיונות?
עדכון נוסף- בכל המחשב ברשת רואים את הכוננים של הTOWER, רק במחשב שעליו נמצאים כרגע ה5TB לא רואים, רעיונות?
אחרי שהעתקתי לDOK והמחשב עשה BOOT ממנו אני מנסה להתחבר לUNRAID דרך הרשת ולא מצליח. ניסיתי להגיד לו IP סטטי אבל ההגדרות כל פעם מתאפסות.
למישהו יש רעיון?
אני עובד עם זה:
http://lime-technology.com/wiki/index.p ... n_Tutorial
עדכון- הצלחתי להגיע דרך הרשת, אבל פעם הוא נותן להתחבר ופעם לא.
רעיונות?
עדכון נוסף- בכל המחשב ברשת רואים את הכוננים של הTOWER, רק במחשב שעליו נמצאים כרגע ה5TB לא רואים, רעיונות?
הכל עובד כמו שצריך, אני פשוט רושם בRUN את הכתובת של הTOWER והוא ניגש אליו.
לצערי הלך לי HDD אחד של 1TB, הצלחתי לפני שהוא הלך להוציא ממנו 200GB ככה שהלכו 800GB, התוכן החשוב מגובה אני כרגע עסוק בלהחזיר את התוכן חזרה.
לצערי הלך לי HDD אחד של 1TB, הצלחתי לפני שהוא הלך להוציא ממנו 200GB ככה שהלכו 800GB, התוכן החשוב מגובה אני כרגע עסוק בלהחזיר את התוכן חזרה.
שאלה: לעניין "אם הולכים שני כוננים, רק מה שעליהם הולך לאיבוד",
האם המשמעות היא שאני מנהל את התפוסה של הדיסקים במערך,
כלומר כאשר אני מעתיק למערך, האם אני יכול\חייב לומר באיזה דיסק הקובץ יישמר?
כי לכאורה האמירה בשורה הראשונה אומרת שבשביל זה צריך שקבצים לא יישמרו כ-stripped.
האם המשמעות היא שאני מנהל את התפוסה של הדיסקים במערך,
כלומר כאשר אני מעתיק למערך, האם אני יכול\חייב לומר באיזה דיסק הקובץ יישמר?
כי לכאורה האמירה בשורה הראשונה אומרת שבשביל זה צריך שקבצים לא יישמרו כ-stripped.