מבקש חוות דעת על 65ST50 ב-SD מבעלי מסך כזה בלבד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
DannyZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני מתלבט על המסך הזה זמן רב. אין לי ספק שהוא מדהים ב-HD.

אבל מה לעשות, חלק מהצפיה היא ב-SD, ערוץ 22 ו-10....

בכל המקומות בהם ראיתי מסכי 65" לא התרשמתי לטובה אבל מדובר בחנויות בהן תמיד הממיר מחובר למרכזיה שמפצלת למסכים וכנראה מורידה באיכות.

אשמח לקבל חוו"ד מחברי הפורום שיש להם את המסך בבית ויכולים לתת דיעה אמיתית על איכות עיבוד ה-SD של מסך זה.

תודה
נערך לאחרונה על ידי DannyZ ב 11/12/2012 13:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אני יכול להגיד לך על מסך זול משמעותית, ה ut30, שהוא טוב ב SD. אם עיקר השימוש שלך הוא ב SD, אני לא חושב שללכת על סדרת ST שווה את הכסף.

DannyZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

לצורך העניין אני רואה גם הרבה תוכן HD

תודה אבל אני מבקש תשובות על הדגם הזה בלבד.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

DannyZ כתב:לצורך העניין אני רואה גם הרבה תוכן HD

תודה אבל אני מבקש תשובות על הדגם הזה בלבד.
...
אני אישית נמנע ככל האפשר מלראות SD, אבל המעט שיוצא לי נראה סביר. התוכניות שהבן שלי רואה (לוגי, DVD וכד') נראות בסדר גמור, ערוץ 10 סביר, ערוץ 2 לפעמים קצת פחות מסביר... אם אתה מתכנן לראות הרבה SD אני הייתי ממליץ לך לראות בעצמך ואז להחליט. המסך הוא מסך מדהים ואני ממליץ עליו בחום אבל אני רואה כמעט אך ורק HD.

Lion31
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

לא יוצא לי לראות יותר מדי תכנים ב SD במסך מלבד ערוץ הופ עם הקטנה ומדי פעם ערוץ 2/10.
לא הייתי אומר שזה המסך הכי טוב בהצגת SD אבל הייתי אומר שהוא עומד בציפיות שלי לפחות בכל מה שקשור בשיטות שידור הישנות.

צריך לדעתי לשים לב גם למרחק צפייה, אצלי הוא יחסית די קרוב (קצת פחות מ4 מטר) וזה בטח גורם משפיע בשידורי SD .

erezsegev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

65ST50

שליחה #6 

יש לי מסך זה ומעל 1 מטר ותלוי גם בערוץ התמונה מאוד נקיה וברורה.
גם SD וגם HD רואים מעולה.
ממליץ.

xstroke
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

היי דני,
אני בדיוק עומד לרכוש את המסך הזה או אחר. גם לי חשובה איכות הSD כיוון שאני צופה המון בSD.
אשמח להבין מה רכשת בסופו של דבר כיוון שהנקודה משותפת לנו.

תודה.

DannyZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עדיין לא רכשתי.
ממתין למחר לראות מה יהיה המחיר במבצע חיסול של ארמגדון ואחליט אם ארכוש אצלו או אצל מישהו אחר.

roykesi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה #9 

אני יכול לומר לכם שראיתי בחנות ערוץ 2 במסך 65 מסדרת ST וראו זוועת עולם... פשוט נחרדתי. בלי להגזים, לא יכול לתאר את האכזבה.

ויש לי למה להשוות משום שכיום אני צופה בביתי ב42 פלזמה פנסוניק (מסדרה PWD אם אתם מכירים) שאינה FULL HD וגם אינה HD READY, וכמובן שרואים SD פשוט מדהים. כל מי שמגיע אלי וצופה אומר שפעם ראשונה שהוא רואה טלוויזיה כל כך טוב... לך תסביר להם שזה בגלל שזה לא מסך HD. :lol:
היות ואשתי מכורה לכל הריאליטי למיניהם, ורואים גם הרבה סדרות מ'יס', אז ככה שהחלטתי לרדת מ65 אינץ' ל55 אינץ' כדי לראות SD בצורה סבירה יותר.
עם זאת, ראיתי את דגם הLED של פנסוניק THL55ET5 ומוכרח לומר שצפיתי בו כמה דקות בידיעה ברורה שמדובר על מסך פלזמה כי אני בד"כ מבחין מיד באיזה סוג מדובר (אני בכוונה מעביר לערוץ 2, כדי לראות איך רואים SD), ומה רבה היתה הפתעתי כשגיליתי שזה LED. קראתי עליו גם חוות דעת בגוגל (לא מזאפ וכד' אלא מאתרים מקצועיים) שבהחלט משבחים אותו.
אז למרות שעד אז הייתי מכור פלזמה רציני, אחרי שראיתי את הדגם הזה, זה בהחלט גרם לי לחשוב, גם בהיבט המחיר וגם בהיבט הגודל.
סתם נקודה למחשבה...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #10 

סתם מתוך סקרנות... מאיזה מרחק צפית ב ST בחנות?

xstroke
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

בדיוק אותה התלבטות כמו רוי מסי,
המרחק שלנו 4.70 ואנחנו רואים הרבה ריאליטי. למרות המרחק שמאפשר לנו להגיע עד 70 יש את בעית הSD ולכן אולי רצוי שנרד מעט בגודל המסך.
אני עדיין עובד עיצות, איזה סרט לבחור טלויזיה, לפחות אם ידעתי היכן ניתן לראות מסכים בגדלי 65-70 הייתי כבר עכשיו נוסע לראות שידורי SD.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46395
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #12 

חוות דעת על איכות צפייה הינה סובייקטיבית לחלוטין. מה שעבור אחד הינו סביר ומקובל, על אחר יכול להיות שלא.
זה משהו שצריכים להתנסות בו בצורה אישית.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #13 

roymesi כתב:
אני יכול לומר לכם שראיתי בחנות ערוץ 2 במסך 65 מסדרת ST וראו זוועת עולם... פשוט נחרדתי. בלי להגזים, לא יכול לתאר את האכזבה.
...
איזה תאורים ... אתה בטוח שראית את ה ST-50 65 ?
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

DannyZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

xstroke כתב:לפחות אם ידעתי היכן ניתן לראות מסכים בגדלי 65-70 הייתי כבר עכשיו נוסע לראות שידורי SD.
...
מסכי פלזמה סמסונג 60E550 ו-65E8000 ניתן לראות בא.ל.מ./סמסונג הרצליה פיתוח
מסך פלזמה פנסוניק 65ST50 ניתן לראות בפיוצ'ר בתל אביב.

בשני המקומות ניתן לראות SD על המסכים.
חשוב להתייחס להורדה קלה של האיכות מאחר ומדובר בממירים שמחוברים למרכזיות שמפיצות את התוכן למספר רב של מסכים.

roykesi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה #15 

כן, כן. בטוח שראיתי את ST50 65 אינץ'...
אבל חבר'ה, זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, וכל אחד שיעשה מה שבא לו.
אני יכול רק לספר שגם חבר שלי שבא איתי, והיה בטוח עד אותו רגע שזה מה שהוא הולך לרכוש גם די נחרד (טוב, בוא נוריד את רמת התיאורים, בכל זאת, כולה טלוויזיה...) והחליט לרדת ל55 אינץ' VT50.
ראיתי ממרחק של קרוב ל4 מטר, וצפיתי בתחילה בערוצי יס, כאשר גם כאן, מוכרח להגיד שחשבתי שזה ערוצי יס רגילים וביקשתי להעביר לHD, ואז המוכר חייך ואמר שזה ערוצי HD, ובאמת ראיתי שזה ערוץ 513. ראו את הפיקסלים, ראו סביב הדמויות מעין מריחות קטנות ומעצבנות. בקיצור, לא ראו טוב נקודה.
אני מניח שרוב מי שקנה ומרוצה עד הגג רואה בעיקר בלוריי או full hd, או לחילופין רואה ממרחק גדול יותר. מה לעשות ואני לא מאלה, והתברכתי באישה שמכורה לריאליטי, ואין לנו זמן בבית להתעסק עם הורדות.
אני בטוח שזו טלוויזיה מדהימה, אבל למרחק גדול מ5 מטר. אני מניח שגם כאן יחלקו עלי אבל זו דעתי. זה מסך מעולה לקולנוע ביתי, ברמה של קולנוע ביתי באופן מילולי... לדעתי, וזו דעתי הבלתי מלומדת בעליל, מי שמחפש מסך לצפייה יומיומית בערוצי טלויזיה של יס, איכותיים ככל שיהיו, מוטב לו שירד בגודל.
מדגיש שאני לא בא לרדת פה על אף אחד שקנה ומבסוט. כפי שציינתי בהתחלה, זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. אני באתי עם המון ציפיות והתאכזבתי, והחלטתי לרדת בגודל, וזו דעתי בלבד...!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #16 

שמע... יש לי כמה ספקות בנוגע למה שכתבת.

ראשית, איך לא ראית במסך בגודל 65" את הלוגו HD על המסך... שהיית צריך לשאול /לבקש מהמוכר להעביר לHD?
שנית, HD זה לא בערוץ 513...ואם ראית כמו שכתבת שראית, ערוץ 513, אז מה שראית היה SD.

ועוד שאלה אחרונה.... אם הבנת עד הרגע האחרון שאתה צופה ב HD כי גם המוכר אישר לך שזה HD.... למה כתבת את התגובה שלך כתשובה לשאלה "איך המסך הזה בsd?".

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #17 

המסכים של פנסוניק לא אידיאליים לשידור SD.
1. אין להם חיבור נורמלי לממיר SD, קומפוזיט בלבד.
2. אין להם טיונר עידן, שנותן את האיכות הכי טובה לערוצים 2-10 (בגלל הדחיסה החדשה MPEG-4).

אז האופציה היחידה היא היס מקס HD שעושה עבודה לא טובה בערוצי SD.

כמובן, הייתי מת שיהיה לי ST50 בבית. רק אומר שאם עיקר הצפייה היא SD, במיוחד 2-10, יש אופציות טובות יותר.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #18 

asaf23 כתב:המסכים של פנסוניק לא אידיאליים לשידור SD.
1. אין להם חיבור נורמלי לממיר SD, קומפוזיט בלבד.
2. אין להם טיונר עידן, שנותן את האיכות הכי טובה לערוצים 2-10 (בגלל הדחיסה החדשה MPEG-4).

אז האופציה היחידה היא היס מקס HD שעושה עבודה לא טובה בערוצי SD.

כמובן, הייתי מת שיהיה לי ST50 בבית. רק אומר שאם עיקר הצפייה היא SD, במיוחד 2-10, יש אופציות טובות יותר.
...
1. מסכי הפלזמה של פנאסוניק הם הכי סלחניים לשידורי SD .

2. גם בחיבור קומפוזיט פשוט התמונה נראת טובה מאוד בהשוואה לשאר המתחרים .

3. בשביל לקבל איכות מייטבית מהיס מקס בשידורי SD ו HD יש להעביר את הממיר למצב AUTO ובכך לגרום למעבד התמונה של המסך לבצע את העיבוד .

4. זו אחת הסיבות לקבלת שיפור משמעותי של איכות התמונה לכל בעלי יס מקס HD .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”