מבקש חוות דעת על 65ST50 ב-SD מבעלי מסך כזה בלבד
-
DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
שלום לכולם.
אני מתלבט על המסך הזה זמן רב. אין לי ספק שהוא מדהים ב-HD.
אבל מה לעשות, חלק מהצפיה היא ב-SD, ערוץ 22 ו-10....
בכל המקומות בהם ראיתי מסכי 65" לא התרשמתי לטובה אבל מדובר בחנויות בהן תמיד הממיר מחובר למרכזיה שמפצלת למסכים וכנראה מורידה באיכות.
אשמח לקבל חוו"ד מחברי הפורום שיש להם את המסך בבית ויכולים לתת דיעה אמיתית על איכות עיבוד ה-SD של מסך זה.
תודה
אני מתלבט על המסך הזה זמן רב. אין לי ספק שהוא מדהים ב-HD.
אבל מה לעשות, חלק מהצפיה היא ב-SD, ערוץ 22 ו-10....
בכל המקומות בהם ראיתי מסכי 65" לא התרשמתי לטובה אבל מדובר בחנויות בהן תמיד הממיר מחובר למרכזיה שמפצלת למסכים וכנראה מורידה באיכות.
אשמח לקבל חוו"ד מחברי הפורום שיש להם את המסך בבית ויכולים לתת דיעה אמיתית על איכות עיבוד ה-SD של מסך זה.
תודה
נערך לאחרונה על ידי DannyZ ב 11/12/2012 13:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני אישית נמנע ככל האפשר מלראות SD, אבל המעט שיוצא לי נראה סביר. התוכניות שהבן שלי רואה (לוגי, DVD וכד') נראות בסדר גמור, ערוץ 10 סביר, ערוץ 2 לפעמים קצת פחות מסביר... אם אתה מתכנן לראות הרבה SD אני הייתי ממליץ לך לראות בעצמך ואז להחליט. המסך הוא מסך מדהים ואני ממליץ עליו בחום אבל אני רואה כמעט אך ורק HD.DannyZ כתב:לצורך העניין אני רואה גם הרבה תוכן HD
תודה אבל אני מבקש תשובות על הדגם הזה בלבד....
לא יוצא לי לראות יותר מדי תכנים ב SD במסך מלבד ערוץ הופ עם הקטנה ומדי פעם ערוץ 2/10.
לא הייתי אומר שזה המסך הכי טוב בהצגת SD אבל הייתי אומר שהוא עומד בציפיות שלי לפחות בכל מה שקשור בשיטות שידור הישנות.
צריך לדעתי לשים לב גם למרחק צפייה, אצלי הוא יחסית די קרוב (קצת פחות מ4 מטר) וזה בטח גורם משפיע בשידורי SD .
לא הייתי אומר שזה המסך הכי טוב בהצגת SD אבל הייתי אומר שהוא עומד בציפיות שלי לפחות בכל מה שקשור בשיטות שידור הישנות.
צריך לדעתי לשים לב גם למרחק צפייה, אצלי הוא יחסית די קרוב (קצת פחות מ4 מטר) וזה בטח גורם משפיע בשידורי SD .
אני יכול לומר לכם שראיתי בחנות ערוץ 2 במסך 65 מסדרת ST וראו זוועת עולם... פשוט נחרדתי. בלי להגזים, לא יכול לתאר את האכזבה.
ויש לי למה להשוות משום שכיום אני צופה בביתי ב42 פלזמה פנסוניק (מסדרה PWD אם אתם מכירים) שאינה FULL HD וגם אינה HD READY, וכמובן שרואים SD פשוט מדהים. כל מי שמגיע אלי וצופה אומר שפעם ראשונה שהוא רואה טלוויזיה כל כך טוב... לך תסביר להם שזה בגלל שזה לא מסך HD.
היות ואשתי מכורה לכל הריאליטי למיניהם, ורואים גם הרבה סדרות מ'יס', אז ככה שהחלטתי לרדת מ65 אינץ' ל55 אינץ' כדי לראות SD בצורה סבירה יותר.
עם זאת, ראיתי את דגם הLED של פנסוניק THL55ET5 ומוכרח לומר שצפיתי בו כמה דקות בידיעה ברורה שמדובר על מסך פלזמה כי אני בד"כ מבחין מיד באיזה סוג מדובר (אני בכוונה מעביר לערוץ 2, כדי לראות איך רואים SD), ומה רבה היתה הפתעתי כשגיליתי שזה LED. קראתי עליו גם חוות דעת בגוגל (לא מזאפ וכד' אלא מאתרים מקצועיים) שבהחלט משבחים אותו.
אז למרות שעד אז הייתי מכור פלזמה רציני, אחרי שראיתי את הדגם הזה, זה בהחלט גרם לי לחשוב, גם בהיבט המחיר וגם בהיבט הגודל.
סתם נקודה למחשבה...
ויש לי למה להשוות משום שכיום אני צופה בביתי ב42 פלזמה פנסוניק (מסדרה PWD אם אתם מכירים) שאינה FULL HD וגם אינה HD READY, וכמובן שרואים SD פשוט מדהים. כל מי שמגיע אלי וצופה אומר שפעם ראשונה שהוא רואה טלוויזיה כל כך טוב... לך תסביר להם שזה בגלל שזה לא מסך HD.
היות ואשתי מכורה לכל הריאליטי למיניהם, ורואים גם הרבה סדרות מ'יס', אז ככה שהחלטתי לרדת מ65 אינץ' ל55 אינץ' כדי לראות SD בצורה סבירה יותר.
עם זאת, ראיתי את דגם הLED של פנסוניק THL55ET5 ומוכרח לומר שצפיתי בו כמה דקות בידיעה ברורה שמדובר על מסך פלזמה כי אני בד"כ מבחין מיד באיזה סוג מדובר (אני בכוונה מעביר לערוץ 2, כדי לראות איך רואים SD), ומה רבה היתה הפתעתי כשגיליתי שזה LED. קראתי עליו גם חוות דעת בגוגל (לא מזאפ וכד' אלא מאתרים מקצועיים) שבהחלט משבחים אותו.
אז למרות שעד אז הייתי מכור פלזמה רציני, אחרי שראיתי את הדגם הזה, זה בהחלט גרם לי לחשוב, גם בהיבט המחיר וגם בהיבט הגודל.
סתם נקודה למחשבה...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
סתם מתוך סקרנות... מאיזה מרחק צפית ב ST בחנות?
בדיוק אותה התלבטות כמו רוי מסי,
המרחק שלנו 4.70 ואנחנו רואים הרבה ריאליטי. למרות המרחק שמאפשר לנו להגיע עד 70 יש את בעית הSD ולכן אולי רצוי שנרד מעט בגודל המסך.
אני עדיין עובד עיצות, איזה סרט לבחור טלויזיה, לפחות אם ידעתי היכן ניתן לראות מסכים בגדלי 65-70 הייתי כבר עכשיו נוסע לראות שידורי SD.
המרחק שלנו 4.70 ואנחנו רואים הרבה ריאליטי. למרות המרחק שמאפשר לנו להגיע עד 70 יש את בעית הSD ולכן אולי רצוי שנרד מעט בגודל המסך.
אני עדיין עובד עיצות, איזה סרט לבחור טלויזיה, לפחות אם ידעתי היכן ניתן לראות מסכים בגדלי 65-70 הייתי כבר עכשיו נוסע לראות שידורי SD.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
חוות דעת על איכות צפייה הינה סובייקטיבית לחלוטין. מה שעבור אחד הינו סביר ומקובל, על אחר יכול להיות שלא.
זה משהו שצריכים להתנסות בו בצורה אישית.
זה משהו שצריכים להתנסות בו בצורה אישית.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
איזה תאורים ... אתה בטוח שראית את ה ST-50 65 ?roymesi כתב:
אני יכול לומר לכם שראיתי בחנות ערוץ 2 במסך 65 מסדרת ST וראו זוועת עולם... פשוט נחרדתי. בלי להגזים, לא יכול לתאר את האכזבה....
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
מסכי פלזמה סמסונג 60E550 ו-65E8000 ניתן לראות בא.ל.מ./סמסונג הרצליה פיתוחxstroke כתב:לפחות אם ידעתי היכן ניתן לראות מסכים בגדלי 65-70 הייתי כבר עכשיו נוסע לראות שידורי SD....
מסך פלזמה פנסוניק 65ST50 ניתן לראות בפיוצ'ר בתל אביב.
בשני המקומות ניתן לראות SD על המסכים.
חשוב להתייחס להורדה קלה של האיכות מאחר ומדובר בממירים שמחוברים למרכזיות שמפיצות את התוכן למספר רב של מסכים.
כן, כן. בטוח שראיתי את ST50 65 אינץ'...
אבל חבר'ה, זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, וכל אחד שיעשה מה שבא לו.
אני יכול רק לספר שגם חבר שלי שבא איתי, והיה בטוח עד אותו רגע שזה מה שהוא הולך לרכוש גם די נחרד (טוב, בוא נוריד את רמת התיאורים, בכל זאת, כולה טלוויזיה...) והחליט לרדת ל55 אינץ' VT50.
ראיתי ממרחק של קרוב ל4 מטר, וצפיתי בתחילה בערוצי יס, כאשר גם כאן, מוכרח להגיד שחשבתי שזה ערוצי יס רגילים וביקשתי להעביר לHD, ואז המוכר חייך ואמר שזה ערוצי HD, ובאמת ראיתי שזה ערוץ 513. ראו את הפיקסלים, ראו סביב הדמויות מעין מריחות קטנות ומעצבנות. בקיצור, לא ראו טוב נקודה.
אני מניח שרוב מי שקנה ומרוצה עד הגג רואה בעיקר בלוריי או full hd, או לחילופין רואה ממרחק גדול יותר. מה לעשות ואני לא מאלה, והתברכתי באישה שמכורה לריאליטי, ואין לנו זמן בבית להתעסק עם הורדות.
אני בטוח שזו טלוויזיה מדהימה, אבל למרחק גדול מ5 מטר. אני מניח שגם כאן יחלקו עלי אבל זו דעתי. זה מסך מעולה לקולנוע ביתי, ברמה של קולנוע ביתי באופן מילולי... לדעתי, וזו דעתי הבלתי מלומדת בעליל, מי שמחפש מסך לצפייה יומיומית בערוצי טלויזיה של יס, איכותיים ככל שיהיו, מוטב לו שירד בגודל.
מדגיש שאני לא בא לרדת פה על אף אחד שקנה ומבסוט. כפי שציינתי בהתחלה, זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. אני באתי עם המון ציפיות והתאכזבתי, והחלטתי לרדת בגודל, וזו דעתי בלבד...!
אבל חבר'ה, זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, וכל אחד שיעשה מה שבא לו.
אני יכול רק לספר שגם חבר שלי שבא איתי, והיה בטוח עד אותו רגע שזה מה שהוא הולך לרכוש גם די נחרד (טוב, בוא נוריד את רמת התיאורים, בכל זאת, כולה טלוויזיה...) והחליט לרדת ל55 אינץ' VT50.
ראיתי ממרחק של קרוב ל4 מטר, וצפיתי בתחילה בערוצי יס, כאשר גם כאן, מוכרח להגיד שחשבתי שזה ערוצי יס רגילים וביקשתי להעביר לHD, ואז המוכר חייך ואמר שזה ערוצי HD, ובאמת ראיתי שזה ערוץ 513. ראו את הפיקסלים, ראו סביב הדמויות מעין מריחות קטנות ומעצבנות. בקיצור, לא ראו טוב נקודה.
אני מניח שרוב מי שקנה ומרוצה עד הגג רואה בעיקר בלוריי או full hd, או לחילופין רואה ממרחק גדול יותר. מה לעשות ואני לא מאלה, והתברכתי באישה שמכורה לריאליטי, ואין לנו זמן בבית להתעסק עם הורדות.
אני בטוח שזו טלוויזיה מדהימה, אבל למרחק גדול מ5 מטר. אני מניח שגם כאן יחלקו עלי אבל זו דעתי. זה מסך מעולה לקולנוע ביתי, ברמה של קולנוע ביתי באופן מילולי... לדעתי, וזו דעתי הבלתי מלומדת בעליל, מי שמחפש מסך לצפייה יומיומית בערוצי טלויזיה של יס, איכותיים ככל שיהיו, מוטב לו שירד בגודל.
מדגיש שאני לא בא לרדת פה על אף אחד שקנה ומבסוט. כפי שציינתי בהתחלה, זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. אני באתי עם המון ציפיות והתאכזבתי, והחלטתי לרדת בגודל, וזו דעתי בלבד...!
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שמע... יש לי כמה ספקות בנוגע למה שכתבת.
ראשית, איך לא ראית במסך בגודל 65" את הלוגו HD על המסך... שהיית צריך לשאול /לבקש מהמוכר להעביר לHD?
שנית, HD זה לא בערוץ 513...ואם ראית כמו שכתבת שראית, ערוץ 513, אז מה שראית היה SD.
ועוד שאלה אחרונה.... אם הבנת עד הרגע האחרון שאתה צופה ב HD כי גם המוכר אישר לך שזה HD.... למה כתבת את התגובה שלך כתשובה לשאלה "איך המסך הזה בsd?".
ראשית, איך לא ראית במסך בגודל 65" את הלוגו HD על המסך... שהיית צריך לשאול /לבקש מהמוכר להעביר לHD?
שנית, HD זה לא בערוץ 513...ואם ראית כמו שכתבת שראית, ערוץ 513, אז מה שראית היה SD.
ועוד שאלה אחרונה.... אם הבנת עד הרגע האחרון שאתה צופה ב HD כי גם המוכר אישר לך שזה HD.... למה כתבת את התגובה שלך כתשובה לשאלה "איך המסך הזה בsd?".
המסכים של פנסוניק לא אידיאליים לשידור SD.
1. אין להם חיבור נורמלי לממיר SD, קומפוזיט בלבד.
2. אין להם טיונר עידן, שנותן את האיכות הכי טובה לערוצים 2-10 (בגלל הדחיסה החדשה MPEG-4).
אז האופציה היחידה היא היס מקס HD שעושה עבודה לא טובה בערוצי SD.
כמובן, הייתי מת שיהיה לי ST50 בבית. רק אומר שאם עיקר הצפייה היא SD, במיוחד 2-10, יש אופציות טובות יותר.
2. אין להם טיונר עידן, שנותן את האיכות הכי טובה לערוצים 2-10 (בגלל הדחיסה החדשה MPEG-4).
כמובן, הייתי מת שיהיה לי ST50 בבית. רק אומר שאם עיקר הצפייה היא SD, במיוחד 2-10, יש אופציות טובות יותר.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
1. מסכי הפלזמה של פנאסוניק הם הכי סלחניים לשידורי SD .asaf23 כתב:המסכים של פנסוניק לא אידיאליים לשידור SD.
כמובן, הייתי מת שיהיה לי ST50 בבית. רק אומר שאם עיקר הצפייה היא SD, במיוחד 2-10, יש אופציות טובות יותר....
2. גם בחיבור קומפוזיט פשוט התמונה נראת טובה מאוד בהשוואה לשאר המתחרים .
3. בשביל לקבל איכות מייטבית מהיס מקס בשידורי SD ו HD יש להעביר את הממיר למצב AUTO ובכך לגרום למעבד התמונה של המסך לבצע את העיבוד .
4. זו אחת הסיבות לקבלת שיפור משמעותי של איכות התמונה לכל בעלי יס מקס HD .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"