סקירה (לא מקצועית) של אוזניות אלחוטיות Philips SHB9100/28 Bluetooth

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1 

שלום,
להלן ההתרשמות שלי אחרי מספר ימי שימוש באלחוטיות on-ear של פיליפס:

לפני הקניה: התקציב עמד על 500-600 ש"ח. התלבטתי בין טכנולוגיית KLEER לבין bluetooth כשבתקציב שלי הדגם היחיד ב KLEER הוא WR700 של TDK שאפשר להשיג ב 550 ש"ח בערך כולל משלוח ומיסים.
מה שחתך בסוף את ההתלבטות היה צניחת מחיר חדה של SHB9100/28 אל 74.9$ באמאזון, דבר שאיפשר לי לחסוך גם את המע"מ בנוסף למחיר המוזל. האוזניות האלה נמכרו עד לא מזמן ב 120$ ומעלה.
הקניה כולה עלתה לי אם כן 365 ש"ח (95$) כולל משלוח עד הבית דרך חברת שילוח.

המלצות על הדגם הזה היו די טובות כולל בפורום הזה (תודה ל eyalgro), משתמשים ב Amazon וסקירה חיובית ב PCAdvisor (קישור: http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/audi ... 00-review/)
אבל בכל זאת היו לי חששות: האם בשביל לחסוך כמה ש"ח קניתי מוצר נחות ?

מה בחבילה: מעט מאוד: אוזניות, כבל טעינה USB (חיבור Micro USB לאוזניות) וכבל אודיו 3.5mm למי שרוצה להאזין דרך חוט. אין דרך אחרת לטעינה מלבד USB. האוזניות כוללות סוללה נטענת, כאמור ע"י חיבור האוזניות למתח מ USB.
האוזניות עצמן לא מושקעות מבחינה חיצונית ונראות כמוצר פלסטיק שביר. אבל הן די יפות ובוהקות.

איכות הצליל: הפתעה לטובה ! צליל נקי וצלול, ללא רעשי לוואי וללא לחישה (היססססס). האזנה למוסיקה מהנה והפגיעה באיכות בגלל הכיווץ של bluetooth אינה מוגזמת, הכל בהתאם לציפיות כמובן (אולי כדי לתת מושג: בערך כמו המרה של מוזיקה ל MP3 באיכות 192 kbps לעומת 320 kbps).
עיקר הפגיעה מורגשת במוסיקה עשירה בצלילים כמו סימפוניה של בטהובן או יצירות של pink floyd. חשוב להדגיש שניתן להינות מהמוסיקה כשם שניתן להינות מ MP3 באיכות 192 kbps כי היא עוברת מאוד נקי. אבל ה wow ! אינו קיים. אין לי הבנה גדולה במוסיקה כדי להסביר את זה מעבר לכך.
כשמדובר במוסיקה של זמר\ת (דוגמא מצויינת: amy winehouse באלבום back to black) האיכות ממש מעולה ופשוט תענוג לשמוע. רוק כבד לא בדקתי כי זה לא הסיגנון שלי. הכי כבד שהגעתי זה bruce springsteen. אני מניח שהבאס לא יעמוד בדרישות של הז'אנר :).
לסיכום: האוזניות מתאימות למי שמאזין למוסיקה בכיף, בעיקר לשירים ומוסיקה מעורבת מכל הסוגים כולל קלאסית ורוק קל. מי שמאזין בעיקר למוסיקה קלאסית או רוק וחשוב לו לקלוט את כל העושר המוסיקלי, כדאי שיחפש מוצר אחר, רצוי לא bluetooth.
אגב: האזנה עם חוט משפרת את האיכות אבל לא בצורה משמעותית כמו שניתן היה לצפות. מן הסתם האוזניות תוכננו לאיכות של האזנה אלחוטית ולא הושקע בהן מעבר לכך.

קליטה אלחוטית: מצויינת, ללא הפרעות. טווח קליטה על הנייר 15 מטר. בפועל הסתובבתי ברחבי הבית ללא שום הפרעה עד מרחק של 8 מטר כולל קיר אחד ואז החלו הפרעות. במרחק קרוב יותר אין שום בעיה עם קירות.

שליטה: בצד האוזניה יש כפתורי שליטה על הנגן עצמו עצירה\ניגון , העברה קדימה ואחורה. זה מאוד שימושי. מן הסתם זה הסטנדרט בכל ה BT אבל אלה הראשונות שלי :)
סוללה: על הנייר 9 שעות של נגינה. בפועל: האזנתי רק 7-8 שעות ועדיין הסוללה עובדת. עוד לא בדקתי מה המקסימום.
שיחות טלפון: באוזניות יש מיקרופון קטן והן תומכות בניהול שיחות טלפון נכנסות תוך כדי האזנה. אבל אני קניתי אוזניות בדיוק למטרה הפוכה: להימנע משיחות טלפון, ומקור האודיו שלי הוא טאבלט. לכן לא בדקתי את זה.

שורה תחתונה: במחיר של 365 ש"ח מדובר באוזניות ממש טובות למוסיקה כללית. יחד עם זאת:יש סיכוי שמתישהו בעתיד הלא קרוב אשדרג לאוזניות איכותיות יותר, במידה ותיהיה הזדמנות שאי אפשר לסרב לה.
sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 522 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #2 

תודה על הסקירה (Y)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”