שאלה לגבי רמקולי סראונד במבנה של 7.1
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שלום לכולם
כרגע הסט שלי מורכב מקדמיים של B&W 684 והצידיים שלי הם מוניטורים של JPW.
בורכתי בסלון שמאפשר לי להוסיף עוד שני אחוריים בתצורת 7.1 והשאלה שלי היא מה הסוג העדיף לתצורה כזאת? ביפולאר,דיפולאר או קוואד פולאר? הכוונה היא יותר לאחוריים מכיוון שלגבי הצידיים אני די נעול על ה axiom qs8.
שאלה נוספת היא האם כדאי לשלב רמקולים מחברות שונות או שעדיף להתמקד באותה חברה. אני שואל כי כנראה יש לי הזדמנות להשיג ביפולאר יד שנייה מחברה אחרת( לא axiom).
כרגע הסט שלי מורכב מקדמיים של B&W 684 והצידיים שלי הם מוניטורים של JPW.
בורכתי בסלון שמאפשר לי להוסיף עוד שני אחוריים בתצורת 7.1 והשאלה שלי היא מה הסוג העדיף לתצורה כזאת? ביפולאר,דיפולאר או קוואד פולאר? הכוונה היא יותר לאחוריים מכיוון שלגבי הצידיים אני די נעול על ה axiom qs8.
שאלה נוספת היא האם כדאי לשלב רמקולים מחברות שונות או שעדיף להתמקד באותה חברה. אני שואל כי כנראה יש לי הזדמנות להשיג ביפולאר יד שנייה מחברה אחרת( לא axiom).
ההמלצה היא בצדדים ( הגדרה SIDE ברסיבר ) דיפולרים .
אחוריים ( הגדרה BACK ברסיבר ) מוניטורים רגילים.
לגבי תאימות - תמיד עדיף אותה חברה ואותה סדרה של הסט.
ברגע שהחלפת אפילו סדרה באותה חברה השינוי יכול להיות דרמטי .
אחוריים ( הגדרה BACK ברסיבר ) מוניטורים רגילים.
לגבי תאימות - תמיד עדיף אותה חברה ואותה סדרה של הסט.
ברגע שהחלפת אפילו סדרה באותה חברה השינוי יכול להיות דרמטי .
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני חושב שליאור קצת מגזים...
ראשית, לגבי רמקולי סראונד ההמלצה היא על רמקולים מולטיפולאריים, ולא על רגילים. על רמקולים רגילים מאחורה המליצו ב-TVX לאולמות ייעודיים, כאשר הם נועדו לחקות ערוץ סראונד אחורי בודד (מונו), והוצבו כמעט בצמוד אחד לשני.
כיום, נהוג להמליץ כאמור על רמקולים ביפולאריים מאחור ודיפולאריים בצדדים. אני אישית לא מת על אקסיום כי הם לא בי/דיפולאריים "קלאסיים", אבל יש להם עדת מעריצים לא קטנה, אז אם זה מה שבא לך, שיבושם לך.
באשר לתאימות בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים - בק"ב זה הרבה פחות קריטי לעניות דעתי ממה שליאור הכתיב לעיל. אם אתה שומע הרבה מוזיקה רב-ערוצית זה כבר סיפור אחר, אבל ליישומי ק"ב אפשר "לערבב" רמקולים אחוריים בלי לסבול משינויים דרמטיים...
ראשית, לגבי רמקולי סראונד ההמלצה היא על רמקולים מולטיפולאריים, ולא על רגילים. על רמקולים רגילים מאחורה המליצו ב-TVX לאולמות ייעודיים, כאשר הם נועדו לחקות ערוץ סראונד אחורי בודד (מונו), והוצבו כמעט בצמוד אחד לשני.
כיום, נהוג להמליץ כאמור על רמקולים ביפולאריים מאחור ודיפולאריים בצדדים. אני אישית לא מת על אקסיום כי הם לא בי/דיפולאריים "קלאסיים", אבל יש להם עדת מעריצים לא קטנה, אז אם זה מה שבא לך, שיבושם לך.
באשר לתאימות בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים - בק"ב זה הרבה פחות קריטי לעניות דעתי ממה שליאור הכתיב לעיל. אם אתה שומע הרבה מוזיקה רב-ערוצית זה כבר סיפור אחר, אבל ליישומי ק"ב אפשר "לערבב" רמקולים אחוריים בלי לסבול משינויים דרמטיים...
אני לא חושב שאני מגזים.epony כתב:אני חושב שליאור קצת מגזים...![]()
באשר לתאימות בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים - בק"ב זה הרבה פחות קריטי לעניות דעתי ממה שליאור הכתיב לעיל. אם אתה שומע הרבה מוזיקה רב-ערוצית זה כבר סיפור אחר, אבל ליישומי ק"ב אפשר "לערבב" רמקולים אחוריים בלי לסבול משינויים דרמטיים......
כל רמקול גם אם מדובר באותה חברה אך מסדרה שונה מתוכנן שונה מאחר. קרוס אחר , נצילות כו' וכו'...
מנסיוני עם רמקולים מוניטור אודיו דיפולריים אחוריים ששונים מהסט הקדמי - גם בק"ב אני מרגיש שינוי דרמטי בסגנון
סאונד. אני באופן אישי לא מסכים עם הגישה שבק"ב לא חשוב סט תואם גם מאחור. יתכן שבמוזיקה רב ערוצית הנושא
מורגש יותר אך גם בקולנוע מורגש ועוד איך.
מעבר לכך , בסרט ישנו פס קול מגוון שלא תמיד מסתכם בפיצוצים ואפקטים של יריות.
אל תשכח שרוב או חלק גדול מהסרטים כוללים מוזיקה בפסקול. אז בהופעה או דיסק מוזיקה זה שונה ובסרט לא...?
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קודם כל תודה על התגובות.
epony - אני לא שומע כלל מוזיקה רב ערוצית,הסראונד הוא למטרות קולנוע ביתי בלבד.
הסיבה ש"בא" לי על אקסיום היא בדיוק בגלל אותה עדת מעריצים ובגלל ביקורת שנכתבה עליהם באתר
.מעולם לא שמעתי אותם. אתה מוכן לפרט למה העובדה שהם קוואד פולאר ולא בי/די קלאסיים היא חיסרון לדעתך?
ליאור - השאיפה לאחידות די מגבילה אותי לסראונד של b&w ודי מגבילה אותי מבחינת ההיצע. השאלה באמת עד כמה זה קריטי אם אשלב מאחורה 2 זוגות , ביפולאר ודי פולאר של חברה אחרת,למשל, מוניטור אודיו, או מורדנט שורט, לצורך הדוגמא.
epony - אני לא שומע כלל מוזיקה רב ערוצית,הסראונד הוא למטרות קולנוע ביתי בלבד.
הסיבה ש"בא" לי על אקסיום היא בדיוק בגלל אותה עדת מעריצים ובגלל ביקורת שנכתבה עליהם באתר
ליאור - השאיפה לאחידות די מגבילה אותי לסראונד של b&w ודי מגבילה אותי מבחינת ההיצע. השאלה באמת עד כמה זה קריטי אם אשלב מאחורה 2 זוגות , ביפולאר ודי פולאר של חברה אחרת,למשל, מוניטור אודיו, או מורדנט שורט, לצורך הדוגמא.