התלבטות בקניית מקרן 3D- דעתכם חשובה לי
-
danyb
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 122
אני מעוניין לקנות מקרן 3D HD במחיר חסכוני.
מצאתי 2 מקרנים שמתאימים לי במחיר : אופטימה HD33 ו ה אפסון 3010 או התואם האירופי שלו TW6000
אחד בטכנולוגית DLP והשני LCD
יש לי בעיה עם ה THROW RATIO של הHD33 שהוא בין 1.5- 1.8 שמייצר לי תמונה גדולה מידי על מסך של 1.80 רוחב
(מגבלה 1.8 היא של הקיר כך שאין אפשרות למסך יותר רחב)
ה3010 הינו בעל THROW RATIO של 1.32 עד 2.15 שמתאים לי - אני מקרין ממרחק קבוע של 3.7 מטר ו מקדם 2 על מסך של 1.8 מתאים לי מאד. ולכן ה 3010 נראה מתאים יותר.
הבעיה עם ה 3010 שהוא אינו DLP , לא מצאתי עבורו קופסאות ממיר 3D , כל הממירים ויש המון בשוק כמו אופטימה 3D-XL ואחרים , תומכים ב DLP בלבד.
החיבור שלי עם המקרן נדחף ע"י סטרימר FHD רגיל שדוחף סרטי AVI,MKV ,ולכן אני חייב מתאם 3D.
מה עושים יש לכם רעיון .
HD33 יתאים לי אם אמצע דרך לפתור את בעיית ה THROW RATIO בלי להזיז את נקודת ההתקנה ולקרב אותה למסך
3010 יתאים לי אם אמצע קונברטור 3D שדוחף את המקרן LCD הזה.
אפשרות כללית היא לחכות עוד זמן למקרנים במחיר הזה ואו לקונברטורים תומכי LCD
הרבה תודה.
מצאתי 2 מקרנים שמתאימים לי במחיר : אופטימה HD33 ו ה אפסון 3010 או התואם האירופי שלו TW6000
אחד בטכנולוגית DLP והשני LCD
יש לי בעיה עם ה THROW RATIO של הHD33 שהוא בין 1.5- 1.8 שמייצר לי תמונה גדולה מידי על מסך של 1.80 רוחב
(מגבלה 1.8 היא של הקיר כך שאין אפשרות למסך יותר רחב)
ה3010 הינו בעל THROW RATIO של 1.32 עד 2.15 שמתאים לי - אני מקרין ממרחק קבוע של 3.7 מטר ו מקדם 2 על מסך של 1.8 מתאים לי מאד. ולכן ה 3010 נראה מתאים יותר.
הבעיה עם ה 3010 שהוא אינו DLP , לא מצאתי עבורו קופסאות ממיר 3D , כל הממירים ויש המון בשוק כמו אופטימה 3D-XL ואחרים , תומכים ב DLP בלבד.
החיבור שלי עם המקרן נדחף ע"י סטרימר FHD רגיל שדוחף סרטי AVI,MKV ,ולכן אני חייב מתאם 3D.
מה עושים יש לכם רעיון .
HD33 יתאים לי אם אמצע דרך לפתור את בעיית ה THROW RATIO בלי להזיז את נקודת ההתקנה ולקרב אותה למסך
3010 יתאים לי אם אמצע קונברטור 3D שדוחף את המקרן LCD הזה.
אפשרות כללית היא לחכות עוד זמן למקרנים במחיר הזה ואו לקונברטורים תומכי LCD
הרבה תודה.
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
שני המקרנים שציינת הם מקרני FULL3D, הם לא זקוקים לשום קופסת המרה.
קופסת המרה דרושה למקרני 3DR.
במקרנים שציינת, אפשר לומר שהמקרן כבר מגיע עם קופסה כזאת BUILT IN.
קופסת המרה דרושה למקרני 3DR.
במקרנים שציינת, אפשר לומר שהמקרן כבר מגיע עם קופסה כזאת BUILT IN.
No place like home.......... Theater
-
danyb
-
- חבר פעיל מאוד

אם אתה עובד עם סטרימר 2D זה עדיין תקף ?
נכון שאם אחבר למקרן ישירות בלו רי 3D שני המקרנים יעבדו טוב
אבל אם אני מחבר לו סטרימר 2D רגיל ומשדר סרט MKV שהוא למשל SIDEBYSIDE שני מקרנים לא יודעים בלי קופסת המרה להקרין במוד 3D . שזה כרגע המוד מה שאני מתכוון לעבוד בו .
לאחר העמקה בפורומים ככה הבנתי - אולי לא הבנתי טוב אשמח אם תאמת את זה.
אבל אם אני מחבר לו סטרימר 2D רגיל ומשדר סרט MKV שהוא למשל SIDEBYSIDE שני מקרנים לא יודעים בלי קופסת המרה להקרין במוד 3D . שזה כרגע המוד מה שאני מתכוון לעבוד בו .
לאחר העמקה בפורומים ככה הבנתי - אולי לא הבנתי טוב אשמח אם תאמת את זה.
- opv
-
- חבר מביא חבר

גם עם סטרימר 2D רגיל בתצורת HSBS אין צורך בשום קופסת המרה.
המקרן יודע להמיר תוכן HSBS ל3D בעצמו.
המקרן יודע להמיר תוכן HSBS ל3D בעצמו.
-
danyb
-
- חבר פעיל מאוד

בדקתי שוב תסתכל
The Optoma HD33 does not offer 2D to 3D conversion, such as found on the Sony VPL-VW90ES ($10K!), which is fine. I'm definitely not sold on "pseudo" 3D, especially needing glasses, and being a bit dark.
The HD33 projector options, though, do include 3D to 2D, if need be.
זה מופיע בעוד מקומות ואנשים בפורומים מדברים על קופסת המרה עבור המקרן של אופטימה
אני מבין שיש סימון מיוחד בשדה הקונטרול של השידור שסטרימר רגיל 2D לא מוסיף וקופסת המרה כן מוסיפה שאומר למקרן שזה שידור 3D ואיזה סוג 3D.
ויש מקרנים שעולים הרבה יותר שיש להם מנוע ממיר כזה בפנים שאז אתה צודק שאין צורך בקופסת ההמרה הזאת.
The HD33 projector options, though, do include 3D to 2D, if need be.
זה מופיע בעוד מקומות ואנשים בפורומים מדברים על קופסת המרה עבור המקרן של אופטימה
אני מבין שיש סימון מיוחד בשדה הקונטרול של השידור שסטרימר רגיל 2D לא מוסיף וקופסת המרה כן מוסיפה שאומר למקרן שזה שידור 3D ואיזה סוג 3D.
ויש מקרנים שעולים הרבה יותר שיש להם מנוע ממיר כזה בפנים שאז אתה צודק שאין צורך בקופסת ההמרה הזאת.
- opv
-
- חבר מביא חבר

אתה מדבר על משהו אחר. המרה של תכני 2D ל3D.
זהו מנגנון, שאתה מכניס תוכן 2D רגיל (SBS זה לא תוכן 2D) והוא יוצר הדמיה של עומק ו3D.
המנגנון הזה לא מענין כמעט אף אחד.
כאשר אתה מכניס תוכן 3D אמיתי, כמו HSBS, גם אם הוא מגיע מסטרימר 2D, שני המקרנים שציינת ידעו לטפל בתוכן הזה.
אני מכיר את טוב שני המקרנים האלו.
אני במקרה כתבתי את הסקירות על הHD33 והאפסון 5900, אחיו הקטן של ה6000.
זהו מנגנון, שאתה מכניס תוכן 2D רגיל (SBS זה לא תוכן 2D) והוא יוצר הדמיה של עומק ו3D.
המנגנון הזה לא מענין כמעט אף אחד.
כאשר אתה מכניס תוכן 3D אמיתי, כמו HSBS, גם אם הוא מגיע מסטרימר 2D, שני המקרנים שציינת ידעו לטפל בתוכן הזה.
אני מכיר את טוב שני המקרנים האלו.
אני במקרה כתבתי את הסקירות על הHD33 והאפסון 5900, אחיו הקטן של ה6000.
-
danyb
-
- חבר פעיל מאוד

אני שמח לשמוע כי זה פותר לי את ההתלבטות
אני הולך על 3010האפסון שמתאים ל THROW RATION שאני צריך
הרבה תודה וכל הכבוד על ההתעקשות , וטוב שאתה מכיר אותם מקרנים צמוד , יש הרבה חומר לא ברור באינטרנט וקשה לסנן את זה ולהבין עד הסוף , אנשים כותבים ימינה ושמאלה חופשי.
שוב תודה
הרבה תודה וכל הכבוד על ההתעקשות , וטוב שאתה מכיר אותם מקרנים צמוד , יש הרבה חומר לא ברור באינטרנט וקשה לסנן את זה ולהבין עד הסוף , אנשים כותבים ימינה ושמאלה חופשי.
שוב תודה
- opv
-
- חבר מביא חבר

תתחדש ותהנה.