אני אשאל שאלה שתראה מצחיקה, אבל לצערי היא "נכתבה בדם" כלשון צה"ל - ניסית להחליף כבל ו/או יציאה בראוטר?
היה לי מקרה זהה בעבר עם מחשב נייד שהתנהג באותה הצורה (התקלקל הכרטיס האלחוטי, ולקח לו המון זמן לרכוש כתובת מהנתב).
כתובת סטטית, הקצאה של כתובת קבועה לפי MAC וכו' - הכל לקח זמן.
החלפנו יציאה בנתב - לא עזר.
בסוף החלפנו כבל - והבעיה נפתרה. אין לי מושג אם זה באמת היה הגורם, אבל שווה לנסות...
uriler כתב:אני אשאל שאלה שתראה מצחיקה, אבל לצערי היא "נכתבה בדם" כלשון צה"ל - ניסית להחליף כבל ו/או יציאה בראוטר?
החלפנו יציאה בנתב - לא עזר.
בסוף החלפנו כבל - והבעיה נפתרה. אין לי מושג אם זה באמת היה הגורם, אבל שווה לנסות...
...
אני מוכן לנסות הכל,
מחר אני אארגן כבל חדש, אחליף יציאה ואגדיר כתובת קבועה ... ונקווה לטוב
benny123 כתב:הכי פשוט יהיה לקחת את המאק אדרסס של הסטרימר ולהכתיב בהגדרות הנתב שהוא יתן כתובת ספציפית קבועה לפי אותו מאק ובזה סיימת..
...
יותר קל למי? לי ולך? בטוח.
אני יוצא מנקודת הנחה שהג'ינג'י מכיר פחות מאיתנו מחשבים. אחרת בטח היה מנסה לבד.
להגדיר כתובת קבועה נראה לי מהלך הרבה יותר טריויאלי מאשר לקבע בראוטר אבל אולי זה רק אני...
benny123 כתב:הכי פשוט יהיה לקחת את המאק אדרסס של הסטרימר ולהכתיב בהגדרות הנתב שהוא יתן כתובת ספציפית קבועה לפי אותו מאק ובזה סיימת..
...
יותר קל למי? לי ולך? בטוח.
אני יוצא מנקודת הנחה שהג'ינג'י מכיר פחות מאיתנו מחשבים. אחרת בטח היה מנסה לבד.
להגדיר כתובת קבועה נראה לי מהלך הרבה יותר טריויאלי מאשר לקבע בראוטר אבל אולי זה רק אני...
...
נכווון. הג'ינג'י מבין פחות ברשתות, אבל הג'ינג'י יודע לקרוא
הג'ינג'י מצא את כתובת ה-MAC והגדיר כתובת קבועה בראוטר.
החליף את הכבל, חיבר ליציאה אחרת בסוויץ' והדליק את הסטרימר...והחל למדוד זמן ...
לבינתיים חלפו 5 דקות והשעון עדיין רץ
50 דקות
נערך לאחרונה על ידי HaGingi ב 09/12/2012 19:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
kaplaey2 כתב:מהירות PORT בנתב\רואטר נשלטת בד"כ ע"י תפריט LAN
באקסטרימר תחת תפריט הגדרות > רשת אתה יכול לראות את החיבור - אבל את זה אתה בטוח יודע.
עוד בעיה שיכולה להיות היא ה DHCP Lease Time אולי שווה לראות כמה זמן הוא שומר כתובות
ולהפחית את הערך!
אני מבין שכתובת IP הוא מקבל בצורה תקינה? אבל את השיתופים ברשת אתה לא מצליח לראות?
אני מבין נכון?
...
ה-Address Lease Time מכוון על 120 (ברירת המחדל)
הסטרימר מקבל את ה-IP הנכון ... רק החיבור לוקח המון זמן.
אבל אחרי שנוצר החיבור ... כל השיתופים עובדים אחלה.
מהרגע שאני מדליק את הסטרימר...רק אחרי שעה אני יכול להתחיל לצפות במשהו