עדיף לכבות? או להשאיר דולק?
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
שלום,
באחרונה קראתי כתבות באינטרנט בנושא "תחזוקה נכונה של ציוד הגברה"
על כך שעדיף להשאיר ציוד אלקטרוני ובעיקר ציוד הגברה פעילים באופן רציף.
הם מדברים על כך שרוב התקלות ברסיברים/מגברים קורות בעיקר בעת ההדלקה והכיבוי מכיוון שאז ישנם שינויי מתח (המגבר חוטף פיק חזק מרשת החשמל)ובאופן טבעי גם שינויי טמפרטורה ועדיף לשאוף למספר שינויים מינימלי מהסוג הזה.
מה דעתכם?
באחרונה קראתי כתבות באינטרנט בנושא "תחזוקה נכונה של ציוד הגברה"
על כך שעדיף להשאיר ציוד אלקטרוני ובעיקר ציוד הגברה פעילים באופן רציף.
הם מדברים על כך שרוב התקלות ברסיברים/מגברים קורות בעיקר בעת ההדלקה והכיבוי מכיוון שאז ישנם שינויי מתח (המגבר חוטף פיק חזק מרשת החשמל)ובאופן טבעי גם שינויי טמפרטורה ועדיף לשאוף למספר שינויים מינימלי מהסוג הזה.
מה דעתכם?
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
מנצל"ש,
ברשותי פאוור רוטל 5 ערוצים,אני נוהג להשאירו דלוק.אבל שמתי לב שאם הוא דולק כל היום ואני בערב
נוגע בו לפני הפעלת שאר המערכת, הוא ממש חם,מה עושים?
תודה.
ברשותי פאוור רוטל 5 ערוצים,אני נוהג להשאירו דלוק.אבל שמתי לב שאם הוא דולק כל היום ואני בערב
נוגע בו לפני הפעלת שאר המערכת, הוא ממש חם,מה עושים?
תודה.
- alchimedes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- קיבל תודות: 0
בגדול , הדעה הרווחת היא באמת להשאיר את ציודך דולק באופן רציף כדי לא לגרום לפיקים עליות מתח או שינויים מהותיים בקבלים , ספקים וכדומה .
אני ,משאיר חלק מהציוד הפרטי שלי דולק כל הזמן ללא הפסקה אלא אם אני יודע מראש שאני הולך להעדר ממעוני הצנוע לכמה ימים (מספיק אפילו לילה1) .
יש עיניין על המדובר כאשר מגיעים למכשירים המופעלים עיי שפופרות ריק .
ששם אורך חייהם מתקצר כל זמן שהם פועלות וכן המכשירי רגישים במיוחד .
לכל סוג מנורה יש תחום שעות שהיא "אמורה" לעבוד ולאחר מכן (הדקדקנים , אודיופילים ? ) מחליפים אותן.
אז כאן יש קונפליקט :
מחד - יש להשאיר את המכשיר דולק ובעיקר מכשירי מנורות שרגישים מאד לשינויי מזג אוויר מתח וכדומה .
מגיסא - יש להפסיק את פעולת המכשיר כאשר הוא לא בשימוש כדי לשמור על אורך חייו של המגבר השפופרת וכו .
כמו כן ישנם (בדרך כלל בחורף) נחשולי מתח וכן הפסקות חשמל שיכולות לטגן לך את כל המכשרים במצמוץ העין .
לשם כך יש רכיבים רבים שנועדו לשמור לנו על המערכת היקרה שלנו .
מקווה שעזרתי אם כי נראה לי שאולי בלבלתי קצת יותר?!

אני ,משאיר חלק מהציוד הפרטי שלי דולק כל הזמן ללא הפסקה אלא אם אני יודע מראש שאני הולך להעדר ממעוני הצנוע לכמה ימים (מספיק אפילו לילה1) .
יש עיניין על המדובר כאשר מגיעים למכשירים המופעלים עיי שפופרות ריק .
ששם אורך חייהם מתקצר כל זמן שהם פועלות וכן המכשירי רגישים במיוחד .
לכל סוג מנורה יש תחום שעות שהיא "אמורה" לעבוד ולאחר מכן (הדקדקנים , אודיופילים ? ) מחליפים אותן.
אז כאן יש קונפליקט :
מחד - יש להשאיר את המכשיר דולק ובעיקר מכשירי מנורות שרגישים מאד לשינויי מזג אוויר מתח וכדומה .
מגיסא - יש להפסיק את פעולת המכשיר כאשר הוא לא בשימוש כדי לשמור על אורך חייו של המגבר השפופרת וכו .
כמו כן ישנם (בדרך כלל בחורף) נחשולי מתח וכן הפסקות חשמל שיכולות לטגן לך את כל המכשרים במצמוץ העין .
לשם כך יש רכיבים רבים שנועדו לשמור לנו על המערכת היקרה שלנו .
מקווה שעזרתי אם כי נראה לי שאולי בלבלתי קצת יותר?!
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
חבר'ה, גרתי במקום שבו רשת החשמל היתה פשוט מסוכנת למכשירים, ושם גם טוגן לי מגבר הסטריאו וגם טי אמפ.
שם, כיביתי הכל כל יום (לא סטנד ביי. לכבות ממש). אחרת- נזקים. במקום עם רשת נורמלית, סטנד ביי (אם יש) אמור להיות המצב האופטימלי, לפחות לפי הדעה הרשמית של חברת סיירוס (המגבר שלי).
שם, כיביתי הכל כל יום (לא סטנד ביי. לכבות ממש). אחרת- נזקים. במקום עם רשת נורמלית, סטנד ביי (אם יש) אמור להיות המצב האופטימלי, לפחות לפי הדעה הרשמית של חברת סיירוס (המגבר שלי).
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
לדעתי למכשירים יש מתג הפעלה בשביל לכבות ולהדליק אותם, והם אמורים
להיות מתוכננים כך (כולל חיי המתג עצמו) שידליקו ויכבו אותם לפחות
פעם ביום. יתרה מכך, כל זמן שהם פועלים הם חשופים לספייקים מרשת החשמל (בעיקר בחורף).
אצלי המערכת כבויה כשהיא לא מנגנת, והדבר היחיד שנשרף אצלי מהדלקה או כיבוי אלו נורות
ליבון של תאורת הבית.
><>
להיות מתוכננים כך (כולל חיי המתג עצמו) שידליקו ויכבו אותם לפחות
פעם ביום. יתרה מכך, כל זמן שהם פועלים הם חשופים לספייקים מרשת החשמל (בעיקר בחורף).
אצלי המערכת כבויה כשהיא לא מנגנת, והדבר היחיד שנשרף אצלי מהדלקה או כיבוי אלו נורות
ליבון של תאורת הבית.
><>
נציג AQUA-AUDIO
- logankungfu
- חבר ותיק

דוחף, ומה דעתך על סטנד- ביי (לא כולל מצבים חריגים כמו שהיו אצלי)?
כמו שדוחף כתב, למכשירים יש מתג הפעלה כידי שיפעילו ויכבו אותם.
אני אישית מדליק את הרסיבר ברגע שאני נכנס הביתה ומכבה אותו כשאני הולך לישון, אני לא שומע כל הזמן רצוף אבל אני לא רוצה לכבות ולהדליק בכל פעם סתם.
הסיבה השניה שבגללה אני לא משאיר את הרסיבר דלוק תמיד היא צריכת החשמל שלו.
אני אישית מדליק את הרסיבר ברגע שאני נכנס הביתה ומכבה אותו כשאני הולך לישון, אני לא שומע כל הזמן רצוף אבל אני לא רוצה לכבות ולהדליק בכל פעם סתם.
הסיבה השניה שבגללה אני לא משאיר את הרסיבר דלוק תמיד היא צריכת החשמל שלו.
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
תלוי כיצד ממומש מצב סטנד-ביי. למשל ברסיבר החלקים שעובדים הם המקלט של האינפרא-אדום
ומתח לזיכרון הנדיף, כך שיש חלקים שעובדים ואם הם ידפקו עוגמת הנפש תהיה זהה למצב
שבו תדפק דרגת הספק למשל. אגב, כשכתבתי שאני מכבה את הציוד, התכוונתי לציוד שאין בו
מצב סטנד-ביי, כל השאר במצב סטנד-ביי.
אם אני טס לחו"ל או יוצא למילואים, אני מתנק את המערכת פיסית מהחשמל (רב-שקע).
><>
ומתח לזיכרון הנדיף, כך שיש חלקים שעובדים ואם הם ידפקו עוגמת הנפש תהיה זהה למצב
שבו תדפק דרגת הספק למשל. אגב, כשכתבתי שאני מכבה את הציוד, התכוונתי לציוד שאין בו
מצב סטנד-ביי, כל השאר במצב סטנד-ביי.
אם אני טס לחו"ל או יוצא למילואים, אני מתנק את המערכת פיסית מהחשמל (רב-שקע).
><>
נציג AQUA-AUDIO
- logankungfu
- חבר ותיק

תודה 
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

אני יודע שישנם מכשירים שהסטנד ביי הוא באמת "סטנד ביי" הכוונה שלרמקולים עדיין מגיע זרם.
לי יש רסיבר קולנוע ביתי ואני לא יודע מה משמעות הסטנד ביי שלו.
ברכיבים איכותיים, כגון ה Cyrus סביר להניח שהסטנד ביי באמת עושה את העבודה.
למרות שראיתי לא מעט מכשירים שלאחר המעבר מסטנד ביי ל ON אחרי מספר שניות שומעים מן צליל כזה שמשמעותו כנראה הזרמת זרם לרמקולים.
השאלה אם סטנד ביי מגן על הרסיבר מפני טיגון... כי באותה מידה שרשת החשמל מטגנת לך את המכשיר ב ON היא יכולה לעשות זאת גם במצב המתנה..
למרות שראיתי לא מעט מכשירים שלאחר המעבר מסטנד ביי ל ON אחרי מספר שניות שומעים מן צליל כזה שמשמעותו כנראה הזרמת זרם לרמקולים.
השאלה אם סטנד ביי מגן על הרסיבר מפני טיגון... כי באותה מידה שרשת החשמל מטגנת לך את המכשיר ב ON היא יכולה לעשות זאת גם במצב המתנה..
- logankungfu
- חבר ותיק

היא בהחלט יכולה לטגן. הסיירוס שלי טוגן אחרי לילה בסטנד ביי.
עכשיו, אחרי שעברתי דירה, אני עדיין חושש מאוד מלהשאיר אותו בסטנד ביי בלילה.
עכשיו, אחרי שעברתי דירה, אני עדיין חושש מאוד מלהשאיר אותו בסטנד ביי בלילה.
רוי למה שלא תקנה מגן חשמל ותגמור את הסיפור?logankungfu כתב:היא בהחלט יכולה לטגן. הסיירוס שלי טוגן אחרי לילה בסטנד ביי.
עכשיו, אחרי שעברתי דירה, אני עדיין חושש מאוד מלהשאיר אותו בסטנד ביי בלילה....
אני קניתי את המגן של GPT ב110, לא שיא האיכות אבל אני עם ראש שקט.
- logankungfu
- חבר ותיק

תאמין או לא, אבל פשוט עוד לא הגעתי לזה..
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
השרשור הזה מזמין את השאלה הבאה
מאחר וישנה נק' חשמל אחת בקיר המזנון שלי, האם ישנה בעיה בחיבור מספר מכשירים :
פלאזמה(Panasonic pwd8),מגבר (denon 1705) סאב של kef ,ממיר, dvd לאותה נקודה בודדת (אפילו עם המבודד מתח) ??
מאחר וישנה נק' חשמל אחת בקיר המזנון שלי, האם ישנה בעיה בחיבור מספר מכשירים :
פלאזמה(Panasonic pwd8),מגבר (denon 1705) סאב של kef ,ממיר, dvd לאותה נקודה בודדת (אפילו עם המבודד מתח) ??
זו שאלה חשמלית הנוגעת לכשירות אספקת המתח / זרם מצד הבית ולא נוגעת לעניין עמידות המכשירים שבגינם נפתח השירשור,
על פניו נראה לי שגם אם תדליק את כל המכשירים שציינת ביחד לא תגיע אפילו ל 10 אמפר (לא עשיתי חשבון מדוייק כך שאל תסתמך על כך ב 100 אחוז!!) וב 10 אמפר אמור לעמוד בקלות כל שקע תקין וחוט חשמל תקין (מה המצב אצלך אינני יודע
) וכמו כן כל חצי אוטומט תקין.
אתה צריך להיות מודע מה עוד מופעל על קו החשמל , גם אם השקע/ים הנוספים שלו לא בקיר המזנון הזה על מנת לברר את עמידותו, אגב, גם אם היו לך עוד שקעים בקיר המזנון המצב לא היה שונה (סביר מאוד שהם היו שייכים לאותו קו), למעט ברמת עמידות השקע עצמו אשר לכאורה במצב שלך איננו צוואר הבקבוק.
זכור- חשמל אינו משחק, תן למומחים לטפל בו.
על פניו נראה לי שגם אם תדליק את כל המכשירים שציינת ביחד לא תגיע אפילו ל 10 אמפר (לא עשיתי חשבון מדוייק כך שאל תסתמך על כך ב 100 אחוז!!) וב 10 אמפר אמור לעמוד בקלות כל שקע תקין וחוט חשמל תקין (מה המצב אצלך אינני יודע
אתה צריך להיות מודע מה עוד מופעל על קו החשמל , גם אם השקע/ים הנוספים שלו לא בקיר המזנון הזה על מנת לברר את עמידותו, אגב, גם אם היו לך עוד שקעים בקיר המזנון המצב לא היה שונה (סביר מאוד שהם היו שייכים לאותו קו), למעט ברמת עמידות השקע עצמו אשר לכאורה במצב שלך איננו צוואר הבקבוק.
זכור- חשמל אינו משחק, תן למומחים לטפל בו.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
תודה ZY
ענית על שאלתי כפי שצפיתי או ליתר דיוק קיויתי.
קו החשמל לסלון מכיל את הפריטים שציינתי בנק' חשמל אחת ואילו היתר מפוזרים בתאורות ,כך שאין עומס חריג.
בעוד מספר ימים העלה תמונות של הסלון החדש שיצא לדעתי מאוד מרשים, אבל זה כבר לא קשור לשירשור הזה.
ענית על שאלתי כפי שצפיתי או ליתר דיוק קיויתי.
קו החשמל לסלון מכיל את הפריטים שציינתי בנק' חשמל אחת ואילו היתר מפוזרים בתאורות ,כך שאין עומס חריג.
בעוד מספר ימים העלה תמונות של הסלון החדש שיצא לדעתי מאוד מרשים, אבל זה כבר לא קשור לשירשור הזה.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
להלן קטע ממייל רשמי שקיבלתי מ Cyrusstereophile כתב:אני יודע שישנם מכשירים שהסטנד ביי הוא באמת "סטנד ביי" הכוונה שלרמקולים עדיין מגיע זרם.
השאלה אם סטנד ביי מגן על הרסיבר מפני טיגון... כי באותה מידה שרשת החשמל מטגנת לך את המכשיר ב ON היא יכולה לעשות זאת גם במצב המתנה.....
You do not need to leave your Cyrus equipment on but we do advise to leave the units in standby (Red LED) to allow the components to be at their optimum temperature all the time. The Cyrus equipment will feel warm to the touch when they are being used or for a period afterwards, the design of the Cyrus equipment uses the casting of the product as a heatsink to disperse the heat generated. The heat will be determined by how the units are sited, close together will make them hotter ensuring that there is adequate ventilation will help with reducing the heat produced. If the units are also being driven hard at volume levels of around 9 – 10 this will also cause them to generate heat.
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

מה אתם אומרים?
בתור זה שפתח את השרשור, עדיין לא קיבלתי תשובה... (לפחות לא חד משמעית).
אם משאירים דולק - הרסיבר מתחמם בטירוף
אם מכבים ל Standby - אז צורכים אולי קצת פחות חשמל אבל עדיין חשופים לנחשולי מתח וממעבר ממצב זה ל ON עדיין הרסיבר עובר שינויי מתח וטמפרטורה.
אם מכבים לחלוטין OFF- אז בעצם אנו נגרום לרסיבר שינויי טמפרטורה ומתח (שבגללם נפתח השרשור), אז כבר מהבחינה הזו עדיף סטנד ביי. היתרון היחיד במצב זה הוא אי חשיפת המכשיר לרשת בזמן שהוא לא עובד.
מה אתם אומרים?

בתור זה שפתח את השרשור, עדיין לא קיבלתי תשובה... (לפחות לא חד משמעית).
אם משאירים דולק - הרסיבר מתחמם בטירוף
אם מכבים ל Standby - אז צורכים אולי קצת פחות חשמל אבל עדיין חשופים לנחשולי מתח וממעבר ממצב זה ל ON עדיין הרסיבר עובר שינויי מתח וטמפרטורה.
אם מכבים לחלוטין OFF- אז בעצם אנו נגרום לרסיבר שינויי טמפרטורה ומתח (שבגללם נפתח השרשור), אז כבר מהבחינה הזו עדיף סטנד ביי. היתרון היחיד במצב זה הוא אי חשיפת המכשיר לרשת בזמן שהוא לא עובד.
מה אתם אומרים?