קיבלתי D-LINK DSL-6740U G1 לבסוף, מחפש דרך לשפר מהירות סנכרון מול PTM

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759

שליחה

אוקי אז כך, אחרי שבועיים של שיחות וברירים, הצלחתי להשיג לי G1 מסניף חיפה, יצור של 2011 וגרסה 2.55.
מצרף נתוני קו:
תמונה
*בדירה הקודמת, הצלחתי לגרד 86 רק אם החלפת פילטרים והלחמת פיצלים של בזק,
בדירה הנוככית כל התשתית מבחינת הדירה, הינה חדשה והותקנה ע"י טכנאי בזק, ככה שאני צריך לחשוב בכיוון אחר.
אני הייתי זמן מה על RA, אבל שם הגעתי ל 60 ומשהוא, חזרתי ל טופ 100 כי היו בעיות יציבות מסויימות, מקבל 50.
בזק המליצו לי 2 דברים:
1. התקנת ספליטר/פילטר ראשי.
2. מן הסתם חידוש אינסטלציה, אבל לא יודע מה במושגים שלהם זה אומר, אם זה רק מארון תקשורת הראשי, או עד הארון של בזק.
הם לא הבטיחו שיהיה שיפור מהירות, אבל יש מצב ישפר נתוני קו. עולי חידוש אינסטלציה יתן שיפור מסויים.
אשמח לכמה תגובות מנסיונכם. בדיוק מישהוא פה עבר ל קו של 014 שהותקן לו פילטר ראשי..עולי אני גם יהיה בר מזל לקבל שיפור דומה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

גם שהבניין חדש לא אומר שהבחור שהתקין את פסי הקורונה וחוטי הנחושת עשה זאת בצורה טובה ואיכותית, גם זה לא אומר שהקבלן שם חוטי נחושת איכותיים ולא מסוג ז'.
אתה צריך לעבור על הכל, הייתי מתחיל בארון תקשורת של הבית, חיזוק חיבורים של פסי הקורונה, לראות שהכל יציב ומחובר כראוי
לצאת לארון הקומתי, ומשם כבר אין הרבה מה לעשות...
אבל כמו שאמרת, כל גורם קטן משפיע
מה המרחק שלך מארון הMSAG בכלל?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קודם כל לגבי בארון תקשורת של הבית בעיה לעשות משהוא, אין לי לוחץ לקרונות מהסוג שיש שם, ואני לא יודע איזה זוג נחושת שייך לי, בארון הקומתי, סידרתי מה שיכולתי, אבל החיבורים בין קומנות זוועה לגמרי, כמו שאומרים קן עכברים חח, פשוט כבלים שמלופפים אחד על השני, הבניין הוא בן 40, את הזוג שלי קיצרתי וחיזקתי על הכניסה לדירה, אתה רוצה להגיד לי שזה חוט אחד ארוך שיורד עד לארון תקשורת של הבית? כך נראה המצב כיום:
זה אחרי סידור שלי, הקן העכברים לא נגעתי, אבל למה לאזזל זה מחובר ככה ? וזה על כל קומה :roll:
אני ינסה לצלם מה קןרה בארון הראשי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בהחלט בעייתי,אם יש חוטים שמחוברים בליפוף ששייכים לדירה שלך זה בהחלט יכול להשפיע, גם הפסי "קורונה" שלך לא נראים תקניים
אי אפשר לדעת כמה שרשורים כאלה בקו טלפון שלך עובר עד שהוא מחובר לארון תקשרות של בזק

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן מזה אני חושש, די בטוח שזה כך, השאלה, במידע ואני מזמין חידוש אינסטליה (צנרת, נחושת), הטכנאי ימשוך זוג נחושת מהארון הראשי, עד הדירה שלי?
לפי פסי קרונה במרכעות..זה בטח גם מבניית הבניין :lol: ,וזה כמו שאמרתי עוד אחרי שסידרתי, קיצרתי וחיזקתי את כל הזוגות שנכסים לדבר הזה, לפני זה זה היה נראה הרבה יותר גרוע :roll: ,גם את הכבילה של YES סידרתי. אבל תסביר לי באמת אם זה חיבור תקני של זוגות? או עבודה ערבית?
ואללה אתם חייבים צילום של הארון הראשי, פשוט חייבים. בקרוב ..

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הנה:

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

וואו, אין ספק שזו עבודה ערבית :lol:

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

סלחו לי שאני מתערב בשרשור אבל עד כמה זה משמעותי לקצב הגלישה או הורדה ? היכן המגבלה שנתקלת בה ?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אם בהיכן אתה מתכוון איפו, אז בחיווט הישן הזה.
אם בכמה, אז אני מוגבל ב 60 מגה בבדיקות מהירות בחיבור קווי לראוטרש שלהם, הוא מסונכרן מול PTM על 76.
אז השאלה מה באמת עדיף? כי פילטר ראשי לא נראה לי הולך לפתור את העניין שהחיווט בן 30-40 שנה, אני צודק?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עדכון, שולחים לי למחר טכנאי ל"שיפור התשתית" ללא תשלום, יעדכו בהמשך.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תעדכן מה הוא עשה, ואם תוכל גם תצלם, מאוד מעניין אותי :)

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עדכון קטן, החלפתי פילטרים בדירה:
*אני מקבל 60+ מול @2, אבל תמיד תלוי בעומס הרשת ושעה, זה בלי RA, הם לא רוצים להעביר אותו חח, ממחלקת ההנדסה נותנה הוראה לא להעביר, גם אם זה 100 מגה, מה שכן נראה שיש להם יחס טוב יותר למי שיש 100, זה לפחות הרושם שלי מהימים האחרונים, גם תלוי בנציג.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איזה קטע.. מה שמראה שהטכנולוגיה הזו כ"כ רגישה לכל דבר קטן, עוד כמה שנים כבר יגיע אלינו סיב אופטי הביתה וכל הדברים האלה יהיו נחלת העבר, לא עוד עוצמות, שגיאות, עומס.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב אז כך, אין לי חדשות מרעישות, הטכנאי בדק סנכרון ישר מול מ MSAG, ולא עבר את ה85, די נדהם, אבל למרות כל המצב של התשתית והחיבור, אני מקבל אותה מהירות סנכרון, השאלה אם זה כן יכול להשפיעה על המהירות בפועל?

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הוא בדק סנכרון ישיר לMSAG מאיפה? מהדירה שלך?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא לא חח, הכוונה הייתה מארון התקשורת הראשי בבניין מן הסתם, הוא ציפה ל 97, אבל קיבל 86, הכל עניין של מרחק, ככה שדי בטוח שהחלפת נחושת עד ה MSAG לא הייתה פותרת דבר, אני כננרה חשבתי שהתשתית כזאת בעייתית בגלל מצב הכבלים. מצחיק שממוצע בבזק זה 8 מגה בכלל חח (n) :roll: .
בכל מקרה אין מה לעשות, פילטר/ספליטר ראשי גם לא ישפר דבר כי הוא לא יקצר את המרחק ..אבל גם 100 שקל על 70 מגה זה מחיר טוב, שזה יגמר, כננרה ילך על 50/3 או 50/1.5..עד אז יש לי חצי שנה.
*אם זה משנה, הבדיקה בצע על DSL-6740U G2, אבל לא נראה לי זה כל משנה.
בטח סתם לב שבארון הראשי גם מחובר בליפופים..

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב, אז ההגבלה שלך היא מגבלת מרחק, אז אתה כן מקבל סנכרון של 86?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

בקיצור אם הבנתי את השרשור הזה מאה מגה זה לא באמת אפשרי למעט אם התשתית היא כבלים ולא בזק או לחלופין שאתה גר קרוב מאד לארון המרכזי של בזק בשכונה.
הכבלים בבית השפעתם אפסית בהנחה שהם לא מקצרין ובסהכ מחוברים בצורה סבירה.

מכאן שאין סיבה לשלם על מעבר לחיבור 50 מגה.
למה לא לעבור לתשתית כבלים ?
מה עם הניסוי של חברת החשמל בקריית שמונה מלפני שנתיים ?
סיב אופטי עד הבית נראה כמו חלום הרכבת התחתית בתל אביב.
וכל זה לא באמת נדרש אם אין כבר טורנטים או ניוז להורדות.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

kobbi, הבנת לא נכון, תשתית בזק עדיין יציבה ומספקת איכות גבוהה יותר מתשתית הוט, אם אתה מקבל 86 מגה, אז זה יהיה 86 מגה.נקודה.
בהוט המצב משתנה כל הזמן בהתאם לאיזור שבו אתה גר, אם יש עומס על התשתית או אין, מיכוון שכרגע תשתית הוט היא משותפת לכל דיירי הבניין\רחוב, נכון, הוט הגדילה מאוד את רוחב הפס שלה וגם את הערוצים לטובת תשתית האיטרנט שלה אבל עדיין חיבור משותף הוא חיבור משותף ויתבטא הן בפינגים אל יציבים, ומהירויות הורדה משתנות,
גילוי נאות: אני בהוט, לא עובר לבזק בגלל המחיר.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מחיר? מעניין..,כי בהוט יקר, או שעצלי זול, זה 160 שקל כולל הכל ל100/1.5.
אבל כמה עדכונים, שככתי שמהירות הורדה תלויה במהירות הורדה, אני ינסה מחר לעלות ל100/3, אם יהיה שיפור, אחלה,
במידע ולא, ירד ל 50/3, אבל הכל תלוי במחיר.
לגבי חיבור משותף, ואללה בדיוק מה שטכנאי בזק אמר, ואני כל החיים חשבתי שחוטי הנחושת בבזק' יכולים לגרום לבעיות מהירות, אך טעיתי בגדול :roll: ,מדהים לטכנולוגיה ישנה :lol: ,מצד שני גם בציוד רשתות בבית זה נחושת, מה שמצחיק זה שמרכזיה מחוברת באופטי לליבה, אבל בבית הלקוח זה או זוג נחושת או קואקס.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”