שלום ולא להתראות - ebay...

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברים !

רציתי לשתף אתכם במשהו שפשוט הדהים אותי היום...

אני חבר באיביי יותר מעשר שנים וביצעתי יותר מ- 600 רכישות...

היו לי לא מעט בעיות עם התמיכה שלהם אך תמיד הצלחתי להתגבר...

היום, לתדהמתי, קיבלתי אימייל שטוען כי החשבון שלי הוגבל לשבועיים משום שאני נותן ציונים נמוכים מדי למוכרים !!!

האם איביי נהיו דיקטטורה ??? האם הם יתחילו להכתיב לי אילו ציונים לתת למוכרים ??? :מבולבל: :x

אני תמיד מנסה להיות הוגן, אך אם מוכר דורש סכומים מופרזים על משלוח האם עליי לשבח אותו על כך ???

אני לא חושב... אני עם איביי סיימתי, אנו חיים בדמוקרטיה ואיני מוכן שמישהו יכתיב לי את חיי (אולי למעט האישה ;)

הרגע כתבתי להם מכתב זועם ואסגור את חשבוני ברגע שאסיים את הרכישות האחרונות שביצעתי...

אני ממליץ לכולם לחשוב פעמיים לפני שהם משתמשים שוב באיביי ולחפש מקורות חדשים וחופשיים לרכישות...

תודה על זמנכם !
נערך לאחרונה על ידי eyalgro ב 08/12/2012 0:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #2 

אף אחד לא מכריח אותך לקנות. לקנות ממישהו ואז להתבכיין שהמשלוח יקר... כנראה שההפסד הוא לא של אי ביי.
אלעד

eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Elad8 כתב:אף אחד לא מכריח אותך לקנות. לקנות ממישהו ואז להתבכיין שהמשלוח יקר... כנראה שההפסד הוא לא של אי ביי.
...
לא תמיד יש לך אפשרות לבחור... מה אם הוא המוכר היחיד לאותו מוצר ? זה אומר שהוא צריך לגבות הון על משלוח של מגן מסך לדוגמה ?

אתה הייתי מסכים שיעברו על הציונים שנתת ויבקרו אותך על כך ???

אני לא חושב שאני מתבכיין...

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 539 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #4 

אני רק יכול להניח שזה מעוגן ב'תנאי השירות' עליהם חתמת וגם, שיש להם סיבה מאוד טובה...
ת'כלס אולי כדאי שתרגע ותחשוב קודם, 600 או 6000 רכישות לא יגרמו לכך שיציינו את עזיבתך בישיבת ההנהלה הבאה בebay...בכל זאת, אין להם תחליף של ממש...
דורון.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

יש רק דבר אחד שלא ברור לי - לא ידעת מראש את מחיר המשלוח ?

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אז מה אם הוא המוכר היחידי של אותו מוצר? אם המחיר לא לטעמך אל תקנה. להסכים לקנות ואז לתת פידבק שלילי על המחיר זה שיא החוצפה והבכיינות.
אלעד

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

eyalgro

אם הייתי מהעוקבים אחרי הציונים שעובדים בebay והייתי רואה קונה שנותן פידבקים שליליים(אולי ורק אולי, שלא בצדק) למוכרים אשר יש להם הסטוריה נקייה...הייתי אומר דרשני.
בקטע של מונופול על שירותים/מוצרים של מוכרים...בחייך...

אני מבין שנפגעת באיזושהיא רמה, תהיה ילד גדול ותעשה חושבים לפני שאתה מוציא negative feedback גם לebay :wink:
דורון.

eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

fLy כתב:אני רק יכול להניח שזה מעוגן ב'תנאי השירות' עליהם חתמת וגם, שיש להם סיבה מאוד טובה...
ת'כלס אולי כדאי שתרגע ותחשוב קודם, 600 או 6000 רכישות לא יגרמו לכך שיציינו את עזיבתך בישיבת ההנהלה הבאה בebay...בכל זאת, אין להם תחליף של ממש...
דורון.
...
אין לי ספק שהם מוגנים מבחינה משפטית ויבשה...
עד היום מתוך מעל 600 מכירות רק פעמיים נתתי פידבק שלילי או נייטרלי...

לגבי כוכבים, במהירות משלוח ובעלות המשלוח אני לפעמים נותן ציונים יותר נמוכים, אם המשלוח לוקח יותר מחודש
או שעלותה הייתה גבוהה ביחס לסוג הפריט משקלו ועלותו...

אני עדיין לא חושב שזה הוגן לעקוב אחרי הפידבקים שלי ו"להעניש" אותי על ציונים נמוכים...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #9 

Elad8 כתב:אף אחד לא מכריח אותך לקנות. לקנות ממישהו ואז להתבכיין שהמשלוח יקר... כנראה שההפסד הוא לא של אי ביי.
...
(Y)

eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Elad8 כתב:אז מה אם הוא המוכר היחידי של אותו מוצר? אם המחיר לא לטעמך אל תקנה. להסכים לקנות ואז לתת פידבק שלילי על המחיר זה שיא החוצפה והבכיינות.
...
אלעד, אתה תמיד כזה אנטגוניסט ?

אם היית קורא את דבריי כמו שצריך, היית רואה שזה לא ציונים שליליים אלה פשוט פידבק נמוך יותר על קטגוריית עלות המשלוח.

מה חוצפה בזה ???

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

eyalgro

אני לא חושב שהעונש הוא על הפידבק השלילי כשלעצמו, אלא העובדה שכנראה איננו מוצדק....
האמת היא שאינני מהמזמינים המתמידים אבל רוב המשלוחים שהגיעו אלי(ויוצאת דופן בקטע הזה היא UK), לקח להם יותר מחודש...לא הורדתי על כך כוכבים מכיוון שרשויות הדואר ותפקודן אינן אשמת המוכר, מספר מעקב תמיד קיבלתי אחרי מקס' 3 ימים מהתשלום.

לגבי הנושא על תלונה על עלות מוצר לאחר הרכישה שלו אחזור ואומר...בחייך....
דורון.
נערך לאחרונה על ידי fLy ב 08/12/2012 0:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

fLy כתב:eyalgro

אם הייתי מהעוקבים אחרי הציונים שעובדים בebay והייתי רואה קונה שנותן פידבקים שליליים(אולי ורק אולי, שלא בצדק) למוכרים אשר יש להם הסטוריה נקייה...הייתי אומר דרשני.
בקטע של מונופול על שירותים/מוצרים של מוכרים...בחייך...

אני מבין שנפגעת באיזושהיא רמה, תהיה ילד גדול ותעשה חושבים לפני שאתה מוציא negative feedback גם לebay :wink:
דורון.
...
דורון, תקרא שוב ותבין שלא מדובר על פידבקים שליליים !!! מדובר על פידבק חיובי ובציוני הכוכבים, בקטגוריית עלות המשלוח אני נותן ציון נמוך יותר...

בכלל - עובדים שעוקבים אחרי הקונים זה הזוי בעיניי...

בכל ההסטוריה שלי - מעל 600 רכישות נתתי פעם אחת פידבק שלילי ופעם אחת נייטרלי... על מוצרים שלא הגיעו או
שלא קיבלתי פיצוי...

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

eyalgro כתב:
Elad8 כתב:אז מה אם הוא המוכר היחידי של אותו מוצר? אם המחיר לא לטעמך אל תקנה. להסכים לקנות ואז לתת פידבק שלילי על המחיר זה שיא החוצפה והבכיינות.
...
אלעד, אתה תמיד כזה אנטגוניסט ?

אם היית קורא את דבריי כמו שצריך, היית רואה שזה לא ציונים שליליים אלה פשוט פידבק נמוך יותר על קטגוריית עלות המשלוח.

מה חוצפה בזה ???
...
שאלה, למה אתה קונה אם המחיר לא מוצא חן בעיניך?
אלעד

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

eyalgro

אינני נגדך, רק מנסה להראות לך את הצד שמנגד (f)

קראתי בעיון והבנתי לחלוטין את כל השירשור, לידיעתך, הכוכבים אינם חסרי משמעות והם חלק בלתי נפרד משיקלול הפידבק הכללי, כנראה שזו הסיבה להשעיה ולא סעיף הfeedback הבסיסי.
דורון.

eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

fLy כתב:eyalgro

אינני נגדך, רק מנסה להראות לך את הצד שמנגד (f)

קראתי בעיון והבנתי לחלוטין את כל השירשור, לידיעתך, הכוכבים אינם חסרי משמעות והם חלק בלתי נפרד משיקלול הפידבק הכללי, כנראה שזו הסיבה להשעיה ולא סעיף הfeedback הבסיסי.
דורון.
...
עדיין, תמוה בעיניי שאחרים היו מסכימים שיכתיבו להם אילו פידבקים לתת...

אני פשוט לא מקבל את זה...

מדוע מאפשרים בכלל לתת ציונים נמוכים, אם אחרי זה מענישים אותי על כך ???

איפה ההגיון פה ?
נערך לאחרונה על ידי eyalgro ב 08/12/2012 0:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #16 

הרגע כתבתי להם מכתב זועם ואסגור את חשבוני ברגע שאסיים את הרכישות האחרונות שביצעתי...

אני ממליץ לכולם לחשוב פעמיים לפני שהם משתמשים שוב באיביי ולחפש מקורות חדשים וחופשיים לרכישות...
...

The best part of the story
:roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אגב, אני מניח שנושא ה"עובדים שעוקבים אחרי הקונים" נדרש מebay ע"י המוכרים, זה מובן בהחלט, המוכרים נתונים ל'רחמי המקלדת' של ילדים/מבוגרים/קשישים מרחבי העולה שלא תמיד לוקחים הכל בחשבון...
והפידבק הוא הכל בebay...לפעמים ההבדל בין 99.8 ל99.9 יכול להיות משמעותי בתחומים פופולארים, קח זאת בחשבון.
דורון.

eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

Omri617 כתב:

...

The best part of the story
:roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
...

לא הבנתי מה כל כך מצחיק...

יש לי עדיין רכישות שלא הגיעו אליי... לא אסגור את החשבון לפני שפריטים עליהם כבר שילמתי ונשלחו יגיעו ליעדם...

fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

eyalgro

האם לא ציינו בפניך שום מקרים ספציפים בגינם הושעית? ההודעה על ההשעיה היא כללית?
זה היה לא מקובל בעיניי...
דורון.

eyalgro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

fLy כתב:אגב, אני מניח שנושא ה"עובדים שעוקבים אחרי הקונים" נדרש מebay ע"י המוכרים, זה מובן בהחלט, המוכרים נתונים ל'רחמי המקלדת' של ילדים/מבוגרים/קשישים מרחבי העולה שלא תמיד לוקחים הכל בחשבון...
והפידבק הוא הכל בebay...לפעמים ההבדל בין 99.8 ל99.9 יכול להיות משמעותי בתחומים פופולארים, קח זאת בחשבון.
דורון.
...
את זה המוכרים צריכים לקחת בחשבון... לפני שהם דורשים סכומים מופקעים למשלוח של מגן מסך או פריט קטן אחר...

לפעמים אני מעדיף מוכר מ- UK כי המשלוחים מגיעים מהר יותר, זה לא אומר שמותר להם לקחת 7 פאונד על משלוח רגיל
של פריט קטן...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”