עידן+, כיתוביות להן?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בהחלט אפשר, פשוט תלחץ על כפתור ה-Subtitles בשלט שבממיר.
בערוצים 2,10 אפשר לבחור בין כתוביות בין עברית, רוסית וערבית ובערוץ 1 רק בעברית (או כבוי).
כמובן שלפעמים משודרות תוכניות עם "כתוביות מובנות" ואז אין מה לעשות.
בערוצים 2,10 אפשר לבחור בין כתוביות בין עברית, רוסית וערבית ובערוץ 1 רק בעברית (או כבוי).
כמובן שלפעמים משודרות תוכניות עם "כתוביות מובנות" ואז אין מה לעשות.
זה בדיוק מה שאני אמרתי, למה ממשיכים לשדר אם כיתוביות מובנות?
הרי הם משלמים את כל ה-royalties על כל סרט שמשודר, לא מגיע להם לקבל סרט עם כיתוביות בנפרד?
או שמה הם מורידים מהרשת?
הרי הם משלמים את כל ה-royalties על כל סרט שמשודר, לא מגיע להם לקבל סרט עם כיתוביות בנפרד?
או שמה הם מורידים מהרשת?
אני מניח שעדיין יש הרגל לשים כתוביות מובנות, קח בחשבון שיש לדוגמא את השידורים האנלוגים בהוט שבמידה ולא יהיו כתוביות מובנות לא יהיו כתוביות בכלל.
חוץ מזה תלות מוחלטת בכתוביות לא מובנות בעייתית בחלק מהממירים (בעיקר כאלה שמובנים בטלוויזיה) שתמיכה בעברית היא לא הצד החזק.
חוץ מזה תלות מוחלטת בכתוביות לא מובנות בעייתית בחלק מהממירים (בעיקר כאלה שמובנים בטלוויזיה) שתמיכה בעברית היא לא הצד החזק.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
מסכים עם adirbd - בהיעדר תקן מחייב כלשהו בנושא הכתוביות בממירי עידן+ והעובדה שרוב הממירים הם מותגי מדבקה זולים זה פוטנציאל לבעיות. ממירים מסויימים לא מציגים את הכתוביות כמו שצריך בגלל תוכנה דפוקה (דווקא הבעיה היא לא הנושא של עברית כי הכתוביות משודרות כתמונה). חלקם מציגים כתוביות אבל לא מקליטים אותן. לפעמים הבעיה היא לאו דווקא בממיר אלא באנשים שפשוט לא יודעים להפעיל את התכונה הזאת. אני מניח שבגלל זה בתכנים שאינם בעברית מעדיפים להמשיך להשתמש בכתוביות מובנות עד שיהיה יותר סדר.
בנוסף גם קח בחשבון שיש תוכניות עתיקות שעדיין ממוחזרות (מישהו אמר סיינפלד וחברים?) ובהן כבר יש כתוביות מובנות ככה שאם רוצים להפריד את הכתוביות צריך לעשות את כל העבודה מחדש, ואני בספק אם הערוצים השונים רוצים להשקיע הרבה כסף על זה.
בנוסף גם קח בחשבון שיש תוכניות עתיקות שעדיין ממוחזרות (מישהו אמר סיינפלד וחברים?) ובהן כבר יש כתוביות מובנות ככה שאם רוצים להפריד את הכתוביות צריך לעשות את כל העבודה מחדש, ואני בספק אם הערוצים השונים רוצים להשקיע הרבה כסף על זה.