עידן+, כיתוביות להן?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
mark13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1011
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

אני רואה עכשיו את הסרט בערוץ 10 ושואל את עצמי:

למה לא משדרים את הכיתוביות כמו שצריך, שאפשר יהיה לבחור שפה או לא להציג אותם בכלל?
במקום זה הם מאלצים כיתוביות בעברית וברוסית.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

בהחלט אפשר, פשוט תלחץ על כפתור ה-Subtitles בשלט שבממיר.
בערוצים 2,10 אפשר לבחור בין כתוביות בין עברית, רוסית וערבית ובערוץ 1 רק בעברית (או כבוי).
כמובן שלפעמים משודרות תוכניות עם "כתוביות מובנות" ואז אין מה לעשות.

mark13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1011
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

זה בדיוק מה שאני אמרתי, למה ממשיכים לשדר אם כיתוביות מובנות?
הרי הם משלמים את כל ה-royalties על כל סרט שמשודר, לא מגיע להם לקבל סרט עם כיתוביות בנפרד?
או שמה הם מורידים מהרשת? :-)
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

adirbd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

אני מניח שעדיין יש הרגל לשים כתוביות מובנות, קח בחשבון שיש לדוגמא את השידורים האנלוגים בהוט שבמידה ולא יהיו כתוביות מובנות לא יהיו כתוביות בכלל.
חוץ מזה תלות מוחלטת בכתוביות לא מובנות בעייתית בחלק מהממירים (בעיקר כאלה שמובנים בטלוויזיה) שתמיכה בעברית היא לא הצד החזק.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

מסכים עם adirbd - בהיעדר תקן מחייב כלשהו בנושא הכתוביות בממירי עידן+ והעובדה שרוב הממירים הם מותגי מדבקה זולים זה פוטנציאל לבעיות. ממירים מסויימים לא מציגים את הכתוביות כמו שצריך בגלל תוכנה דפוקה (דווקא הבעיה היא לא הנושא של עברית כי הכתוביות משודרות כתמונה). חלקם מציגים כתוביות אבל לא מקליטים אותן. לפעמים הבעיה היא לאו דווקא בממיר אלא באנשים שפשוט לא יודעים להפעיל את התכונה הזאת. אני מניח שבגלל זה בתכנים שאינם בעברית מעדיפים להמשיך להשתמש בכתוביות מובנות עד שיהיה יותר סדר.
בנוסף גם קח בחשבון שיש תוכניות עתיקות שעדיין ממוחזרות (מישהו אמר סיינפלד וחברים?) ובהן כבר יש כתוביות מובנות ככה שאם רוצים להפריד את הכתוביות צריך לעשות את כל העבודה מחדש, ואני בספק אם הערוצים השונים רוצים להשקיע הרבה כסף על זה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”