מתחיל מתלבט מחפש הכוונה (הלכתי לאיבוד עוד יותר אחרי חיפוש)

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
DaveVak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שנתיים אחרונות אני שותה אספרסו ממקינטה ועם מקציף ידני של ביאלטי קפוצ'ינו. לא כמויות גדולות, עד 4 מנות (כולל קפוצ'ינו) ומחפש להשתדרג בטעם ובנוחות. ההתעסקות כל בוקר בעיקר מתישה.
אני לא סגור על אם אוטומטית או ידנית, אבל כיוון שאני מעוניין כמה שפחות להתעסק עם זה, בהנחה שאוטומאטית זה פחות התעסקות, פתחתי את השרשור כאן.
תחילה הייתי די אנטי מכונות קפסולות כיוון שזה פשוט הרגיש לי לא משתלם בסופו של דבר (למרות שהמכונה זולה, יקר לקפסולה מה שהופך את זה לפחות משתלם ממכונה שטוחנת. גם כמיטב הבנתי, לא מתקרב לקפה טחון במקום), אבל מחיפושים פה הבנתי שזו עדיין אופציה ששווה לשקול.

בכל אופן, אני די פתוח להכל. השיקולים שלי הם כאלו:
1. התעסקות - כמה שפחות, רוצה את האספרסו או קפוצ'ינו שלי מוכן על הבוקר תוך מקסימום 2 דקות. לא כל כך מעוניין לפרק ולנקות אותה לעיתים תכופות (בגלל זה שוקל אוטמאטית שמנקה עצמה ושוקל להמנע מידניות).
2. איכות - לא כזה קשה לשדרג על מקינאטה שהקפה נטחן ומתיישן אחרי יומיים, אבל עדיין, אם אפשר בתקציב כזו שטוחנת אלך לכיוון הזה. כיוון שיש קפוצ'ינו (האישה בעיקר וגם אני לפעמים), אשמח למקציב טוב כלול בעסק.
3. מחיר/כדאיות - אין לי כל כך, התקציב הראשוני שלי הוא סביבות ה-2000 ש"ח עד אולי 3000 ש"ח אם באמת ארגיש שזו המכונה שארצה. מעבר לזה יהיה לי קשה להשקיע. חשוב לי להרגיש המכונה תהיה כדאית כלכלית בסופו של דבר (לכן אני קצת אנטי קפסולות).
4. אמינות - ארצה משהו שיחזיק לי לזמן מה כמובן ולא מכונה לזמן קצוב, דבר שישפיע על מחיר/כדאיות.

אשמח לכל הכוונה ואם יש איזשהו מאמר או משהו שמפרט למתחיל את מגוון היתרונות/חסרונות של כל האופציות (לא מצאתי משהו כזה) אשמח לקישור.

תודה,
דוד

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

לפי המחיר שאתה מתאר ורמת ההתעסקות שאת מצפה לה - רק קפסולות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

נספרסו אם אתה לא רוצה להתעסק

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #4 

לנו יש מכונה של Saeco (לוואצה) מ-Yellow של פז ואנחנו מרוצים.
אם אתה לא שותה הרבה אז אין מה להתלבט, קפסולות זה הכי נוח.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #5 

מנסיוני יש מעט קפסולות שיגיעו לרמת הקפה שיוצאת ממקינטה ביאלטי ומקציף...אולי נספרסו.
אבל אז מבחינת קרטריון כדאיות ואמינות פיספסת .
מצד שני מכונה אוטומטית (טובה) אתה מגיע לסכום שבין 3500-4500 (גאגיה בררה,סאקו סינטיה) אך גם להן יש תקלות אחת לתקופה, זמן חימום ממושך ( יותר משתי דקות).

למעשה לדרישה שלך למכונה מוכנה תוך שתי דקות לא עונה אף מכונה(גם לא המקצועית ביותר) אלא אם היא הופעלה מראש בשעון שבת...

כיוון שקריטריון ההתעסקות דורג ראשון...עבור לקפסולות
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #6 

תראה, אם טעם הקפה משחק עבורך תפקיד חשוב וזה לא סוף העולם עבורך להמשיך להשתמש במקינטה, אז אני ממליץ לך לא לעבור לקפסולות ולהמשיך עם המקינטה.
אני, עד לפני מספר חודשים, השתמשתי למשך כשנה וחצי במכונת קפסולות (של אספרסו קלאב). אצל אחד מאחיי יש מכונה כבר למעלה לשלוש\ארבע שנים של נספרסו.
גם אני חשבתי בהתחלה לעבור מאספרסו קלאב לנספרסו.
אממה, לבסוף, ברגע של שגעון ואהבה לקפה, החלטתי להשתדרג לסילביה רצ'יליו ומטחנה (בזכות משוגעי הפורום לקפה בפורום :D ).

כיום, טעם הקפה ממכונות הקפסולות לא טעים לי יותר. מרגיש סתמי, מלאכותי וחסר בו את כל האיכות שמוצאים דרך קפה טחון ומכונה "אמיתית" (גם מקינטה מוציאה יופי של שוטים).

אי לכך, אני אומר לך את זה בזהירות, אל תרוץ לעבור לקפסולות, אלא אם הנוחות היא הגורם העיקרי וטעם הקפה פחות קריטי עבורך.

בקשר למתחרים:
אל אספרסו קלאב לא היתי מתקרב, גם אם היו מציעים לי מכונה בחינם. החברה הזו גרמה לי לעוגמת נפש בדרך התנהלותם עם מכונה לא אמינה (מסתבר שזו מכונה לא אמינה באופן שכיח והבעיה שהייתה לי היא לא מקרה בודד). הקפסולות של אספרסו קלאב עולות בין 1.7 ועד 2 שקלים. תלוי בכמות השימוש ותלוי במנוי שתעשה. בממוצע, אפשר להשיג לרוב את הקפסולות בלי מנוי במחיר של 1.9 שקלים לקפסולה.

נספרסו- השירות שלהם מדהים. אין ספק שהם למדו דבר או שניים על שירות לקוחות מהשוק האמריקאי, או משהו בסגנון, ולא מהשוק הישראלי. הם יודעים לגרום לך להרגיש מלך העולם ולקוח חשוב. מי יתן וכל החברות ידעו לתת שירות שכזה. הקפה שלהם יחסית לא זול, לפחות 2 שקלים לקפסולה. אך הוא יותר טעים, לדוגמה, מאספרסו קלאב.

אם בכל זאת הינך חושק לעשות שנמוך של הקפה ( :) ) ולעבור לקפסולות, קפוץ לאחת מנקודות המכירה של נספרסו ותטעם את הקפה שלהם. תראה אם בכלל הטעם לטעמך.

את השאר אינני מכיר ולא יצא לי לטעום את הקפה שלהם.

נ.ב חבר קנה בהמלצתי נספרסו להוריי חברתו. בהתחלה הוא אהב את הקפה שלהם והיה שותה ממנו לא מעט כאשר היה אצלהם. מאז שהוא התחיל לשתות אצלי קפה מהסילביה, הוא טוען את אותו הדבר- הקפה מהקפסולות לא טעים לו יותר בגלל המכונה שלי. ומאז, הוא שותה קפה כמעט ורק אצלי :lol:
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

אני לגמרי איתך בעניין הנוחות (על חשבון הטעם. אני מודה).
לנוחות קל להתמכר...

מעבר לכל מה שנאמר, כבר היום ניתן למצוא קפסולות חלופיות לנספרסו במחיר של כ 1.60 שקל, ובקרוב זה יהיה מאד נפוץ.
בטעם לא בטוח שתרגיש הבדל מול נספרסו, אבל זה לא יגיע לרמה של מכונה. זה אחר...

מבחינת העלויות:
אצלי שותים בערך 150 כוסות בחודש (מכונה אוטומטית), 1800 בשנה.
עלות קפה קלוי (אני לא קולה לבד) סביר לטעמי (גרין מאונטיין של סאפורה למשל) עולה 75 שקל לקילו, או 67 אגורות למנה (אני משתמש בכ 9 גרם למנה).
בכמויות האלה אפשר למצוא גם פולים של מותגים איטלקיים בסביבות 100 שקל לקילו - 1 שקל לכוס.
ותמיד אתה יכול, שנחה עליך הרוח, לעשות לעצמך איזה שוט במקינטה, עם הפולים שאתה קונה, וראות אם ההבדל מצדיק את המאמץ..

תעשה לבד חשבון של החזר הקעה ותראה אם בכמויות שאתה שותה ההפרש מוצדק.
ערן

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

מי שרגיל למקינטה יתקשה לעבור לקפסולות, הנוחות קוסמת אבל הטעם הרבה פחות טוב.
מבחן עיוור לקפסולות שפורסם איפשהו באחד האתרים הישראליים דירג את נספרסו די נמוך אגב. עדיין אנשים מרוצים מהטעם, כנראה שהמיתוג והחוויה שהם מוכרים עושים את שלהם.
מבחינת התעסקות, רוב הכאב ראש זה החלב ואין פתרונות קסם בעניין זה. המקציפים בסגנון אירוצינו קלים יותר לשימוש אבל תוצאה פחות טובה. מבחינת הכנה, מטחנה ומכונה ידנית זה לא הרבה יותר בלגן מקפסולה (עוד דקה עבודה ועוד קצת לכלוך - זה בטח לא הכאב ראש של הכנה במקינטה) ככה שאני לא מוצא יתרון בקפסולות מלבד עלות הציוד. אגב, בלי מטחנה זה הרבה יותר כאב ראש, קפה טחון יותר מלכלך ופחות נוח לשימוש, והקפה מתיישן מהר וכו. עם מטחנה, קונים קילו קלוי טרי פעם בחודש - חודש וחצי וסוגרים עניין. עולה שני שליש מקפסולות לערך (חסכון של כ 500 שח בשנה אם רוצים לשקלל)
what's next?

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

hosq,

יכול להיות שכתבת את העדפותיך במקום לעבור על הרשימה המסודרת של הדרישות וסדר העדיפויות של פותח השרשור?
הוא שם את הנוחות והמחיר בבירור מעל האיכות הבלתי מתפשרת.
הוא בהחלט שוקל קפסולות, וההתלבטות לגביה היא לא הטעם (לא ראיתי התייחסות שלו לכך), אלא העלות.

נראה לי שאת דעתך לגבי כל מה שהוא פחות מהטעם העילי ביותר בנמצא - יהיו הסירבול ההתעסקות והלכלוך אשר יהיו - לא יכול לפספס מי שקורא בפורום.
אז מה הטעם להרביץ את התורה גם במי ששואל שאלה עניינית?
ערן

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #10 

eg99 כתב:hosq,

יכול להיות שכתבת את העדפותיך במקום לעבור על הרשימה המסודרת של הדרישות וסדר העדיפויות של פותח השרשור?
הוא שם את הנוחות והמחיר בבירור מעל האיכות הבלתי מתפשרת.
הוא בהחלט שוקל קפסולות, וההתלבטות לגביה היא לא הטעם (לא ראיתי התייחסות שלו לכך), אלא העלות.

נראה לי שאת דעתך לגבי כל מה שהוא פחות מהטעם העילי ביותר בנמצא - יהיו הסירבול ההתעסקות והלכלוך אשר יהיו - לא יכול לפספס מי שקורא בפורום.
אז מה הטעם להרביץ את התורה גם במי ששואל שאלה עניינית?
...
דעתי היא שמי שכיום טורח ומכין קפה במקינטה, ולא מתפשר על קפה נמס או סתם בוץ כמו הרוב, מחפש כנראה את הדבר האמיתי.
דבר שני, בשביל לענות באופן אוטומטי "מחפש נוחות לך על קפסולות" לא צריך אותנו.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #11 

למה לא צריך אותנו? אוטומטית יותר נוחה מקפסולות ועדיין אני אמליץ על קפסולות בגלל הטעם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #12 

אני מניח שיש מכונות אוטומטיות שיתנו תוצאה עדיפה על קפסולות בכיול מסויים. זה קרב מאסף צמוד...
בכל אופן אם בסופו של יום רוכשים קפה מבית קפה (=יקר כמו קפסולות אם לא יותר) או מחנות תבלינים (=זול ומחריד בטעם) אז כן, עדיף קפסולות.
what's next?

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אני עם אוטומטית כבר 12 שנה (אותה אחת. לא מתקלקלת, מה אני אעשה), ויש בה שילוב של נוחות ושל טעם - כי אני שולט באיזה קפה לקנות.
האם אני מתפשר על הטעם האולטימטיבי? אולי כן. אבל בשבילי זה בקטנה לעומת הנוחות - שלי, ושל בני הבית האחרים.

אבל היום, עם מחירי ומגוון מכונות הקפסולות בכלל לא בטוח שהייתי קונה שוב אוטומטית.
ההשקעה פשוט גדולה, ורק צריכת קפה מאד גדולה מצדיקה כלכלית.
ואצלנו שותים מעל 1800 כוסות בשנה (על פי המכונה. בממוצע רב שנתי די יציב).
אם בסופו של יום רוכשים קפה מבית קפה (=יקר כמו קפסולות אם לא יותר) או מחנות תבלינים (=זול ומחריד בטעם)
...
אפשר לא לאהוב את הקפה שאני קונה (בריסטוט קרמה אורו אם זה מעניין מישהו), אבל איך אמר לי פעם בכנות יוצאת דופן אילן שנהב - "האיטלקים יודעים לעשות קפה לא פחות טוב ממני".
והכי חשוב - זה מספיק טעים לי, לבני הבית, ולאורחים.
אז אם מוצאים ספק במחיר הגון לקפה שאוהבים, אפשר לא להתפשר על "זול ומחריד" ולא על יקר מידי.

יאללה. חייב קפה.
ערן

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #14 

eg99 כתב:אני עם אוטומטית כבר 12 שנה (אותה אחת. לא מתקלקלת, מה אני אעשה), ויש בה שילוב של נוחות ושל טעם - כי אני שולט באיזה קפה לקנות.
האם אני מתפשר על הטעם האולטימטיבי? אולי כן. אבל בשבילי זה בקטנה לעומת הנוחות - שלי, ושל בני הבית האחרים.

אבל היום, עם מחירי ומגוון מכונות הקפסולות בכלל לא בטוח שהייתי קונה שוב אוטומטית.
ההשקעה פשוט גדולה, ורק צריכת קפה מאד גדולה מצדיקה כלכלית.
ואצלנו שותים מעל 1800 כוסות בשנה (על פי המכונה. בממוצע רב שנתי די יציב).
אם בסופו של יום רוכשים קפה מבית קפה (=יקר כמו קפסולות אם לא יותר) או מחנות תבלינים (=זול ומחריד בטעם)
...
אפשר לא לאהוב את הקפה שאני קונה (בריסטוט קרמה אורו אם זה מעניין מישהו), אבל איך אמר לי פעם בכנות יוצאת דופן אילן שנהב - "האיטלקים יודעים לעשות קפה לא פחות טוב ממני".
והכי חשוב - זה מספיק טעים לי, לבני הבית, ולאורחים.
אז אם מוצאים ספק במחיר הגון לקפה שאוהבים, אפשר לא להתפשר על "זול ומחריד" ולא על יקר מידי.

יאללה. חייב קפה.
...
1800 כוסות בשנה זה המון (קילו וחצי בחודש?), ברור שעדיף אוטומטית, אתה חוסך את מחירה תוך שנתיים בערך.
קפה איטלקי טרי זה מצוין, אבל לך תמצא כזה. אני לא יודע מתי אילן אמר לך את מה שהוא אמר. אני רק יודע שבשנתיים האחרונות יש בארץ אלטרנטיבות הרבה יותר טובות מכל קפה מיובא, וכנראה גם זולות יותר. סקרטו, נגרו, קפה בוטיק ישלחו לך בדואר קפה מעולה במחיר סביר ומטה, ואם יש לך יכולת לכתת רגליך לבתי קלית בוטיק שצצו בכמויות לאחרונה אתה תגלה פנינים.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

1800 זה אכן לא מעט.
קילו ב 3 שבועות. כמעט על היום :)

קפה איטלקי בשקיות ואקום של 1 ק"ג זה לא נורא בכלל.
לא משווה לטרי, אבל עדיין סביר בשבילי.
אני קונה בכ 90 שקל שקית של קילו, כך שהמחיר לא מהווה תחרות אמיתית אצל בתי הקליה.

כמו שאפשר להבין מפוסטים קודמים שלי, אני לא נוטה להשקיע הרבה בחיפוש אחרי הכי טוב (בקפה...), ואם זה לא קרוב לי הביתה / עבודה, אז זה טוב להזדמנויות מיוחדות. לא לשוטף. (אילן וספורה יש לי ליד הבית).

ושמתי לב לעוד דבר.
בגלל שהמכונה אוטומטית, אז היא לא מוציאה קפה כמו בבית קפה טוב, או בחנות קפה.
וגם לקח לי זמן למצוא תערובת שלא נמאסת גם אחרי הרבה מאד זמן, וטעימה לרוב האנשים (ששותים אצלי).

אז מדי פעם אני מגוון קצת, אבל אז - כמו שציינת - זה יקר, או נדיר.
ואולי אני באמת צריך לנסות שוב דברים חדשים.

אבל אם לחזור לרגע לשרשור עצמו - אני חושב שזה מאד אישי.
אני שותה בלי חלב ובלי סוכר.
זה לא בהכרח מייצג.
אני מתפשר על הטעם לטובת נוחות.
יש כאלו שלא.
אני נהנה גם מקפסולות (מסוימות. לא כולן כמובן. למשל השחור של נספרסו. לאספרסו קלאב - לא ממליץ לקנות מכונה שלהם!!! - יש אספרסו סביר ביותר לטעמי).
לא כולם אוהבים. אני יודע.

לכן אני מנסה להמליץ לפותח השרשור מה שנדמה לי שמתאים לו. לא מה שמתאים לי.
ערן

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

אני כבר שלוש שנים עם מקינטה וגם אני חיפשתי את הנוחות למי יש זמן בבוקר להכין קפה במקינטה?!
אני הלכתי לחנות של נספרסו שנחשבים להכי טובים בתחום הקפסולות תקשיב לא אהבתי בכלל וטעמתי שם מספר קפסולות.
אחרי נספרסו ניסיתי גם את המכונה שבילו עוד יותר גרוע.
אז חשבתי על מכונה אוטומטית שטוחנת את הפולים ועושה את הכל בעצמה מפתה מאוד אבל לפי הפורום הנ"ל ופורומים נוספים הקפה יוצא לא טוב. אז האופציה האחרונה זה מכונה ידנית ומכונה ידנית דורשת מטחנה מקצועית וגם מקום גדול שלי אין במטבח והעבודה עוד יותר קשה וצריך הרבה ללמוד ולהתנסות כדי להוציא שוט טוב אז אם אין לי זמן למקינטה למי יש זמן למכונה ידנית. אז נשארתי עם המקינטה מרוצה מאוד מפיק "קפה" טוב במיוחד שטוחנים את פולי הקפה לפני ההכנה ופה לא דרוש מטחנה מקצועית באלפי שקלים קניתי מטחנה ב200 שקל וגם אפשרי לרכוש קפה טחון בבית הקפה הקרוב.

אז לדעתי אם אתה לא מתכוון לרכוש מכונה ידנית+מטחנה מקצועית תישאר אם המקינטה שלך.
טיפ שיקל על ההקצפה רכוש מקציף חלב אוטומטי זה ממש מקל לעומת הקצפה ידנית ממליצה לך על מקציף TWISTER PRO מקווה שעזרתי לך יום נפלא אירית

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #17 

irit24 כתב:אני כבר שלוש שנים עם מקינטה וגם אני חיפשתי את הנוחות למי יש זמן בבוקר להכין קפה במקינטה?!
אני הלכתי לחנות של נספרסו שנחשבים להכי טובים בתחום הקפסולות תקשיב לא אהבתי בכלל וטעמתי שם מספר קפסולות.
אחרי נספרסו ניסיתי גם את המכונה שבילו עוד יותר גרוע.
אז חשבתי על מכונה אוטומטית שטוחנת את הפולים ועושה את הכל בעצמה מפתה מאוד אבל לפי הפורום הנ"ל ופורומים נוספים הקפה יוצא לא טוב. אז האופציה האחרונה זה מכונה ידנית ומכונה ידנית דורשת מטחנה מקצועית וגם מקום גדול שלי אין במטבח והעבודה עוד יותר קשה וצריך הרבה ללמוד ולהתנסות כדי להוציא שוט טוב אז אם אין לי זמן למקינטה למי יש זמן למכונה ידנית. אז נשארתי עם המקינטה מרוצה מאוד מפיק "קפה" טוב במיוחד שטוחנים את פולי הקפה לפני ההכנה ופה לא דרוש מטחנה מקצועית באלפי שקלים קניתי מטחנה ב200 שקל וגם אפשרי לרכוש קפה טחון בבית הקפה הקרוב.

אז לדעתי אם אתה לא מתכוון לרכוש מכונה ידנית+מטחנה מקצועית תישאר אם המקינטה שלך.
טיפ שיקל על ההקצפה רכוש מקציף חלב אוטומטי זה ממש מקל לעומת הקצפה ידנית ממליצה לך על מקציף TWISTER PRO מקווה שעזרתי לך יום נפלא אירית
...
את קצת קיצונית, מטחנת אסקסו מיני די קטנה ועולה פחות מאלף. תוסיפי גאגיה וטמפר טוב לחגיגה ואת באלפיים, ובליגה מאוד גבוהה של קפה, בוודאי יחסית למקינטה, מוצלחת ככל שתהיה. ההכנה הרבה יותר קלה ממקינטה. החסרונות הם מחיר ומקום על השיש.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”