קנייית NAS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tomerz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם אני מעונין ליקנות NAS
איזה ממולץ במחיר של 4000 ש"ח מקסימום כולל 4 H.D.D.
של 2TB
תומר TOMER

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

חומרה -
ההמלצה שלי היא ללכת על השרת המצויין הזה של HP שעולה כ-1500 ש"ח:
http://plonter.co.il/detail.tmpl?cart=1 ... bmit1.y=13
מדובר במחשב מוכן הכולל גם כונן קשיח קטן נפרד של 250GB להתקנת מערכת הפעלה מלבד ה-4 מקומות לכוננים קשיחים גדולים.
הוא גם נסקר כאן באתר:
http://www.hometheater.co.il/article03340

4 כוננים קשיחים גדולים - קונים בנפרד בכל חנות מחשבים.

תוכנה -
הרבה אפשרויות, הנה רק 2 מהן:

תתקין עליו NAS4Free (נקראה בעבר FreeNAS) בגירסה המלאה שלה (לא embedded אלא הגירסה המלאה כי יש לך כונן קשיח נפרד וכדאי להשתמש בו), ואז יש לך NAS לכל דבר עם ממשק Web נוח:
http://www.hometheater.co.il/article02962

עוד אפשרות - התקן עליו Windows 8 ותשתמש ב-Storage Spaces שלו:
http://www.hometheater.co.il/article03542

ואפשר כמובן NAS קנוי מוכן, לדעתי בזבוז כסף אבל יש היחלקו עלי.
אני פחות מתמצא בדגמים של המוכנים, אבל Synology ו-QNAP נחשבות פירמות מעולות...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #3 

אהלן PIXIES יקיר הפורום (b)

אני גם מתלבט מה לקנות NAS יעודי או DIY ,
בדומה לעניין השרשור התקציב שלי הוא 2500-3000 שקל לNAS ,
ה HP שהצעת נראה עם חומרה מיושנת משהו - אין אפילו מחבר USB3,
ובנוסף מניסיון קודם,מעבדי AMD לא תמיד מתקבלים בברכה בסביבות UNIX/LI

רציתי לשמוע מה דעתך על בניית NAS עם מעבד i3 כלשהו - יש לו צריכת חשמל בIDEAL זה כמעט לגמרי
לזה של ATOM אבל הוא חזק פי כמה וכמה מונים ,לדעתי זה חשוב במיוחד שה NAS שלך
הוא גם תחנת הורדות וEXTRACT מקבצים גדולים (נניח BLU RAYS של 60GB) יכול לקחת דקות ארוכות מאוד.

ובסכום של 2500 ₪ אפשר לבנות מפרט לא רע בכלל מבוסס i3 עם לוח עם USB3 ועם SATAIII
ואולי אם איזה מארז של LI LIAN שבטוח הוא איכותי מכל NAS גם עד 4000 שקל.
לגבי מערכת הפעלה - משום מה שאני עובד עם NFS SERVER מול LINIUX אני מקבל תוצאה טובה יותר מאשר
על SMB מול PC (יציבות+מהירות),אצלי הוא מוגדר asyn.
ולפי הידוע לי מול PC אין שרת NFS ,
אודה להתייחסותך גם לנושא זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

עבור NAS ממש אין צורך במעבד על. AMD ישן או אינטל ATOM מספיקים בהחלט למשימה, גם כאשר המערך עם היתירות ממומש בתוכנה.
אין שום בעייה עם מעבדי AMD בלינוקס או FreeBSD. אתה מתבלבל כנראה עם כרטיסי המסך עבור HTPC מבוסס לינוקס (שאגב, גם זה כבר פחות בעייתי מבעבר).
לדעתי מדובר בתמורה מעולה לכסף עבור מי שרוצה מארז קומפקטי יחסית. קרא את הביקורת של iakovl ותראה איזה מוצר איכותי זה.

ברור שאם אין לך בעיית מקום אז אפשר ללכת על מארז גדול יותר ולבנות לבד מערכת. לדעתי Core i3 זה אוברקיל עבור NAS אבל אם כבר אז כבר.
אגב, מה שבד"כ מעכב חילוץ RAR-ים זה ה-I/O של המערכת (קצב הקריאה והכתיבה בו זמנית, גשש הכונן הקשיח "משתולל" בין שני סקטורים שונים) ופחות המעבד.
קח בחשבון גם את צריכת החשמל, שהיא גבוהה יותר ב-Core i3 מאשר מעבדים מוחלשים יותר.
USB3: זה באמת נחמד אם רוצים לפרוק אליו ישירות חומר מכונן קשיח התומך בזה. אבל אפשר לחבר אותו גם למחשב/HTPC עם USB3 שכבר יש לך בבית ומחובר גם לרשת 1 ג'יגה ביט. זה ייתן את אותם ביצועי העתקה בערך.

ושוב, אין גבול. תמיד אפשר להשתולל וללכת על מפרט יקר יותר. אף אחד לא אוסר עליך... :)

לגבי NFS מול SMB, זה די ידוע ש-NFS נותן ביצועים טובים יותר, במיוחד ברשתות שהן 100 מגה ביט ולא 1 ג'יגה-ביט.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Pixies.

תוכל להסביר את עניין ה NFS על רשת של 100 לעומת 1 GB?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

הפרוטוקול של רשת מיקרוסופט (מה שנקרא בלינוקס ויוניקס SMB) הוא פחות יעיל מפרוטוקול NFS.
בלו ריי מלא מגיע לעשרות מגה ביט לשנייה.
זה אמנם לא קרוב מדי ל-100 מגה ביט, אבל בתנאים כאלה ואחרים רוחב הפס הזה עדיין צפוף מדי להזרמת בלו ריי מלא ב-SMB.
NFS יעיל יותר, ולכן בתנאים הללו ייתן ביצועים טובים יותר להזרמה של תכני HD כבדים במיוחד.

ברשת 1 ג'יגה-ביט, יש לנו הרבה יותר "אוויר לנשימה", ולכן גם SMB יעבוד מצויין בהזרמת תכני HD כבדים על כזו רשת.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

לא שאין NASל 4 כוננים במחיר זול יותר, אני יכול להמליץ על DNS-345 של D-LINK, זה נכון שזה לא העסוק העיקרי שלהם,
אבל אני חייב לציין שמדובר במוצר ממש לא רע, לא בטוח אם הוא תומך ב4TB, אבל ב2-3 פר דיסק ללא בעיה, המעבד שם 1.6,
יש 512 מגה ראם ו 128 רום, ביחס למחיר התמורה מעולה, הממשק גם טוב, אם כי אין עדכוני קושחה כמו ל2 הגדולות (סינולוג'י ו QNAP),
היה לי ניסיון אם דגם ישן יותר, הלו הוא 343, וה345 הוא הבדל של שמיים וארץ, במיוחד שיש לו DUAL GB LAN ליצובות גבוהה יותר.
הכל מסתכם בזה שהוא קומפקטי, תאמין לי שחשבתי על להרכיב אחד לבד, אבל אין מארזים כאלו, אם חשוב לך משהוא חזק וקומפקטי, תבדוק דגמים של thecus, המארז קטן, אבל חומרה כלל לא רעה. או תבדוק את ה דלינק.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1885
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

יש לי
HP N36L + תוכנת OMV = שרת NAS מצויין.

עובד נפלא ב- SMB. מזרים בלוריי מלא למחשב + 2 סטרימרים בצורה מצויינת (על רשת גיגה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

יש באתר מספר רב של ביקורות NAS, שווה לעשות חיפוש לפי מילת NAS.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

idabari כתב:יש לי
HP N36L + תוכנת OMV = שרת NAS מצויין.

עובד נפלא ב- SMB. מזרים בלוריי מלא למחשב + 2 סטרימרים בצורה מצויינת (על רשת גיגה).
...
מה זה OMV?
ולמה SMB ולא NFS?

לא שאין NASל 4 כוננים במחיר זול יותר, אני יכול להמליץ על DNS-345 של D-LINK, זה נכון שזה לא העסוק העיקרי שלהם,
אבל אני חייב לציין שמדובר במוצר ממש לא רע, לא בטוח אם הוא תומך ב4TB, אבל ב2-3 פר דיסק ללא בעיה, המעבד שם 1.6,
יש 512 מגה ראם ו 128 רום, ביחס למחיר התמורה מעולה, הממשק גם טוב, אם כי אין עדכוני קושחה כמו ל2 הגדולות (סינולוג'י ו QNAP),
היה לי ניסיון אם דגם ישן יותר, הלו הוא 343, וה345 הוא הבדל של שמיים וארץ, במיוחד שיש לו DUAL GB LAN ליצובות גבוהה יותר.
הכל מסתכם בזה שהוא קומפקטי, תאמין לי שחשבתי על להרכיב אחד לבד, אבל אין מארזים כאלו, אם חשוב לך משהוא חזק וקומפקטי, תבדוק דגמים של thecus, המארז קטן, אבל חומרה כלל לא רעה. או תבדוק את ה דלינק.
...
ואווו לא חשבתי על הקטע של DUAL GB LAN ,מה זה אומר שאתה מחבר את שני הכבלי רשת לראוטר
ומקבל תעבורה גבוהה יותר?
האם ה DLINK יכול לשמש כשרת הורדות לטורנט/NZB?

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כן, בנוסף זה מוריד מהעומס של הרשת, ואם אחד הכבלים נדפק, הכל ממשיך לעבוד כרגיל, מה שכן אתה צריך HUB מנוהל, זה נקרא Link aggregation, אבל חח אתה צריך RAID בכל צד כי בכלל לנצל 2GB מבחינת מהירות, כי ברשת ביתית גם 1GBלא קל לנצל.
אתה צריך ראוטר או סביץ' מנוהל שתומך ב IEEE 802.3ad
http://he.wikipedia.org/wiki/Link_Aggregation.
בדגם שרשמתי יש אפשרות להורדת טורנטים, לגבי NZB לא. אבל הכל עניין של תקציב, 2 היצרניות בגדולות הן QNAP ו Synology אבל יקרים יותר,מצד שני יש עדכוני תוכנה בתדירות גדולה.
ה DLINK עולה בארץ כ2000 שקל אם יש לך תקציב מוגבל, אבל תקרא סקירות, על תקפוץ ישר על דגם מסויים.
אני סמתי עין עליו כי אומנם הוא זול יותר מאחרים, אבל כן משתלם, כי את רוב הפונקציות של הגדולים יש לו, והחומרה כלל לא רעה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #13 

צפיד כתב:אהלן PIXIES יקיר הפורום (b)

אני גם מתלבט מה לקנות NAS יעודי או DIY ,
בדומה לעניין השרשור התקציב שלי הוא 2500-3000 שקל לNAS ,
ה HP שהצעת נראה עם חומרה מיושנת משהו - אין אפילו מחבר USB3,
ובנוסף מניסיון קודם,מעבדי AMD לא תמיד מתקבלים בברכה בסביבות UNIX/LI

רציתי לשמוע מה דעתך על בניית NAS עם מעבד i3 כלשהו - יש לו צריכת חשמל בIDEAL זה כמעט לגמרי
לזה של ATOM אבל הוא חזק פי כמה וכמה מונים ,לדעתי זה חשוב במיוחד שה NAS שלך
הוא גם תחנת הורדות וEXTRACT מקבצים גדולים (נניח BLU RAYS של 60GB) יכול לקחת דקות ארוכות מאוד.

ובסכום של 2500 ₪ אפשר לבנות מפרט לא רע בכלל מבוסס i3 עם לוח עם USB3 ועם SATAIII
ואולי אם איזה מארז של LI LIAN שבטוח הוא איכותי מכל NAS גם עד 4000 שקל.
לגבי מערכת הפעלה - משום מה שאני עובד עם NFS SERVER מול LINIUX אני מקבל תוצאה טובה יותר מאשר
על SMB מול PC (יציבות+מהירות),אצלי הוא מוגדר asyn.
ולפי הידוע לי מול PC אין שרת NFS ,
אודה להתייחסותך גם לנושא זה.
...
אם התייחסת לRAR ...כמו שהאמרו לך - כל עוד משתמשים בדיסקים הקשיחים האיטיים של היום גם מעבד ישן לא ינצל את מלוא הפוטנציאל שלו במצב הזה. היה לי E8400 שהחלפי בi5 3470 שחזק ממנו לפחות פי שניים וחצי ,וקצב חילוץ או יצירת Rarים נשאר זהה ... למה ? כי הדיסק הקשיח פשוט מגביל את הביצועים , עם E8400 העומס על המעבד היה מגיע ל20-25 אחוז ,עם הi5 זה בקושי מגרד חצי מזה לפי מה שראיתי ,רק אם עושים את העובדה על הSSD מרגישים את ההבדל .. אז i3 יהיה בהחלט Overkill ,ככה שאם בכל זאת אתה כן רוצה ביצועים אין את מעבדי הPentium מבוססי הSandy Bridge (אולי אלו מבוססי הIVB כבר הגיעו אבל אני לא שמתי לב) ,הביצועים יהיו מצויינים לNAS והמחיר צריך להיות חצי מזה של הi3 כמעט .

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”