הלכתי לאיבוד עם בניית המערכת
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
אני מנסה לבנות מערכת אודיו בלבד, אשר תעבוד עם 6 רמקולים:
4 רמקולים שקועים בקיר בחדר אחד ועוד 2 רמקולים שקועיים בחדר אחר.
כעת מתוכנן מקור אחד לכולם, אך ייתכן שבעתיד ארצה להוסיף עוד.
חשוב שאוכל לשמוע או רק בחדר ראשון, או רק בחדר שני, או בשני החדרים ביחד.
הוצע לי פתרון של רסיבר עם 2 זונס נפרדות, אך ראשית אין לי צורך בכלל באפשרויות הוידאו של המערכת (גם פגיעה אפשרית באיכות הצליל וגם בזבוז כסף לשווא) , וגם לא הבנתי האם אני יכול לשמוע בשני חדרים בו זמנית.
אנא עזרו לי - הן מבחינת הקונפיגורציה והן מבחינת ההמלצות על המכשירים.
תודה
4 רמקולים שקועים בקיר בחדר אחד ועוד 2 רמקולים שקועיים בחדר אחר.
כעת מתוכנן מקור אחד לכולם, אך ייתכן שבעתיד ארצה להוסיף עוד.
חשוב שאוכל לשמוע או רק בחדר ראשון, או רק בחדר שני, או בשני החדרים ביחד.
הוצע לי פתרון של רסיבר עם 2 זונס נפרדות, אך ראשית אין לי צורך בכלל באפשרויות הוידאו של המערכת (גם פגיעה אפשרית באיכות הצליל וגם בזבוז כסף לשווא) , וגם לא הבנתי האם אני יכול לשמוע בשני חדרים בו זמנית.
אנא עזרו לי - הן מבחינת הקונפיגורציה והן מבחינת ההמלצות על המכשירים.
תודה
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
זה שרסיבר זה קופסא שכוללת הכל לא אומר שזה אוטומטית בא על חשבון איכות סאונד, וכל מקרה לגופו.הוצע לי פתרון של רסיבר עם 2 זונס נפרדות, אך ראשית אין לי צורך בכלל באפשרויות הוידאו של המערכת (גם פגיעה אפשרית באיכות הצליל וגם בזבוז כסף לשווא) , וגם לא הבנתי האם אני יכול לשמוע בשני חדרים בו זמנית....
רסיבר עם שני איזורים מאפשר להאזין לכל אחד בנפרד, וגם ביחד.
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

האם קיימים גם אמפליפיירים שיודעים לעבוד עם שני איזורים, ובאיזור יותר מזוג רמקולים? בכל זאת נראה כי מכשיר שהוא מגבר נטו יתן מענה טוב יותר. ואם מדברים על רסיברים עם 2 איזורים נפרדים - מה מומלץ? (אני הסתכלתי על ימהה 671 ו-673 - יש רסיברים אחרים מומלצים?) כאשר ברסיבר יש שני איזורים, זה אומר כיוונון ווליום נפרד לכל איזור?HazooM כתב: זה שרסיבר זה קופסא שכוללת הכל לא אומר שזה אוטומטית בא על חשבון איכות סאונד, וכל מקרה לגופו.
רסיבר עם שני איזורים מאפשר להאזין לכל אחד בנפרד, וגם ביחד....
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

מישהו?andnaz כתב: האם קיימים גם אמפליפיירים שיודעים לעבוד עם שני איזורים, ובאיזור יותר מזוג רמקולים? בכל זאת נראה כי מכשיר שהוא מגבר נטו יתן מענה טוב יותר. ואם מדברים על רסיברים עם 2 איזורים נפרדים - מה מומלץ? (אני הסתכלתי על ימהה 671 ו-673 - יש רסיברים אחרים מומלצים?) כאשר ברסיבר יש שני איזורים, זה אומר כיוונון ווליום נפרד לכל איזור?...
- בועזון
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
לגבי שני האזורים אני מבין.
לא הבנתי למה אתה צריך ארבעה רמקולים בחדר אחד אם אתה רק רוצה אודיו?
קוואדרו יצא מהאופנה מזמן
בכל מקרה, זה עניין של טעם, אבל אני תמיד מצאתי שזה דווקא פוגע בהנאה ממוסיקה (שכמו בקונצרט או הופעה - היא בד"כ מאה מכיוון אחד). יש גם עניינים של התאבכות של גלים, כשאותו תדר מגיע מכיוונים מנוגדים.
לא הבנתי למה אתה צריך ארבעה רמקולים בחדר אחד אם אתה רק רוצה אודיו?
קוואדרו יצא מהאופנה מזמן
בכל מקרה, זה עניין של טעם, אבל אני תמיד מצאתי שזה דווקא פוגע בהנאה ממוסיקה (שכמו בקונצרט או הופעה - היא בד"כ מאה מכיוון אחד). יש גם עניינים של התאבכות של גלים, כשאותו תדר מגיע מכיוונים מנוגדים.
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

מדובר בסלון לא קטן, שבו אני רוצה שקועים. במקור יש הכנה לקולנוע ביתי, כלומר 5.1. אני מוותר על טלוויזיה בסלון - רוצה ליעד לטלוויזיה חדר נפרד - ולהשאיר רק אודיו. חשבתי על 4 רמקולים שקועים, כי הם לא עוצמתיים במיוחד, וגם כי יש הכנה בארבע פינות
).
- shigidar
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
ישנם מכשירים שהם רסיברים סטריאו עם אזורים שמיועדים בדיוק למטרה שלך.
ישנם שקועים "תותחים" האם 111.6 dBA זה לא עוצמתי בשילוב 120W RMS ?מדובר בסלון לא קטן, שבו אני רוצה שקועים. במקור יש הכנה לקולנוע ביתי, כלומר 5.1. אני מוותר על טלוויזיה בסלון - רוצה ליעד לטלוויזיה חדר נפרד - ולהשאיר רק אודיו. חשבתי על 4 רמקולים שקועים, כי הם לא עוצמתיים במיוחד,...
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

האם אתם יכולים להמליץ על רסיברים סטראו עם שני איזורים וכן על השקועים "תותחים" במחירים סבירים? נגיד, עד 4000 ש"ח רסיבר, וזוג רמקולים עד 3000 ש"ח.
- shigidar
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

shigidar כתב:חיובי...
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

מקריאת המאמרים הבנתי, כי בחלק מרסיברים 7.1 קיימת אופציה להפריד את 2 הערוצים ולעשות מהם איזור נפרד. מישהו יכול להמליץ על רסיברים שתומכים בזה? האם במקרה זה ניתן גם לשלוט באופן נפרד בווליום? או צריך להתקין ווליום קונטרול נפרד (משהו דוגמת http://www.amazon.com/Niles-VCS100R-Whi ... YEDD7430CA)
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
עקרונית, השליטה בווליום לאיזורים השונים היא בנפרד (אבל זה אומר שצריך לוודא שהיציאות הן POWERED, ולא PRE-OUT).
קח כל רסיבר 7.1 בסיסי מהמותגים המובילים (אונקיו, ימאהה, פיוניר וכיו"ב...) ויהיה לו את הפיצ'ר הזה.
קח כל רסיבר 7.1 בסיסי מהמותגים המובילים (אונקיו, ימאהה, פיוניר וכיו"ב...) ויהיה לו את הפיצ'ר הזה.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
השאלה המרכזית היא מה אתה רוצה לשמוע בדיוק בסלון.
אם זה רק מוזיקה ולא טלויזיה/קולנוע.
כל רסיבר סטריאו בעל אפשרות A/B/A+B יעשו את העבודה. ובד"כ גם יותר טוב ממה שיעשה רסיבר.
קודם תגדיר מה אתה בדיוק רוצה להשיג.
כל רסיבר סטריאו בעל אפשרות A/B/A+B יעשו את העבודה. ובד"כ גם יותר טוב ממה שיעשה רסיבר.
קודם תגדיר מה אתה בדיוק רוצה להשיג.
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

אני בפרוש רוצה לשמוע אך ורק מוסיקה הן בסלון והן במרפסת. הטלוויזיה לא תהיה שם. יחד עם זאת, מאחר ויש לי בסלון הכנה ל-5 רמקולים (כלומר ל5.1), רציתי להתקין שם 4 רמקולים - שוב, למוסיקה בלבד, כדי להיטיב את "הכיסוי" ולא למקד את מקור הסאונד בצד אחד של הסלון. יכול להיות שזה לא נכון ויותר נכון להשאיר רק שני רמקולים. אני כעיקרון רוצה להתקין רמקולים שקועים גם בסלון וגם במרפסת, דוגמת Polk Audio RC85i 2-Way In-Wall Speakers, בעיקר מבחינת WAF. היתרון הגדול למרפסת - שהם עמידים למים - Constructed of durable, moisture-resistant materials for" use in bathrooms, saunas, or under outdoor eaves" וגם העלות מאוד הגיונית (אם להזמין מאמזון, המחיר יגיע לכ-1,000 ש"ח לזוג, כולל משלוח לארץ ומיסים).Itay_Pollak כתב:השאלה המרכזית היא מה אתה רוצה לשמוע בדיוק בסלון.
קודם תגדיר מה אתה בדיוק רוצה להשיג....
המטרה - ליצור אפשרות לשמוע בסלון ובמרפסת מוסיקה שונה (כלומר משני מקורות שונים) ובווליום שונה.
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

אתה יכול להמליץ על מודלים ספציפיים, בתקציב עד 4000 ש"ח?Itay_Pollak כתב: כל רסיבר סטריאו בעל אפשרות A/B/A+B יעשו את העבודה. ובד"כ גם יותר טוב ממה שיעשה רסיבר....
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

בעיקרון או מגבר איזורים, או מספר מגברי סטריאו יעשו את העבודה. כמובן שהכל שאלה של תקציב. כי יש גם אופציות עם שליטה מרחוק וכד'.
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

התקציב לרסיבר / מגבר - עד 4,000 ש"ח. יש המלצות ספציפיות על הדגמים? אני מכיר רק ימאהה 673/671, יש משהוא נוסף? במיוחד מעניין לגבי מגבר מולטיזון.Itay_Pollak כתב:בעיקרון או מגבר איזורים, או מספר מגברי סטריאו יעשו את העבודה. כמובן שהכל שאלה של תקציב. כי יש גם אופציות עם שליטה מרחוק וכד'....
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

לצערך מי שמוגדר עוסק בתחום לא יכול לייעץ לך לגבי דגמים ספציפיים.
מגברי סטריאו מתחילים באיזור ה-1,000 ש"ח, וכאמור חלקם יוכלו לטפל לך בשני זוגות רמקולים (לסלון למשל זה אמור להיות טוב). אם בכל המקומות שומעים מוזיקה - תוכל באיזור ה2,000 עד 3,000 ש"ח לקבל תוצאות טובות ל6-8 רמקולים.
מגברי סטריאו מתחילים באיזור ה-1,000 ש"ח, וכאמור חלקם יוכלו לטפל לך בשני זוגות רמקולים (לסלון למשל זה אמור להיות טוב). אם בכל המקומות שומעים מוזיקה - תוכל באיזור ה2,000 עד 3,000 ש"ח לקבל תוצאות טובות ל6-8 רמקולים.
-
andnaz
-
- חבר פעיל מאוד

תודה! עכשיו אני סוף סוף מבין את ההתעלמות המוחלטת מהבקשות החוזרות והנושנות שלי להמליץ על דגמים מסוימיםItay_Pollak כתב:לצערך מי שמוגדר עוסק בתחום לא יכול לייעץ לך לגבי דגמים ספציפיים.
מגברי סטריאו מתחילים באיזור ה-1,000 ש"ח, וכאמור חלקם יוכלו לטפל לך בשני זוגות רמקולים (לסלון למשל זה אמור להיות טוב). אם בכל המקומות שומעים מוזיקה - תוכל באיזור ה2,000 עד 3,000 ש"ח לקבל תוצאות טובות ל6-8 רמקולים....
האיסור חל גם על הודעות פרטיות?
- direct
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 495
רק כדי שלא תפספס, שמתי לב שרשמת שבשלב זה מדובר במקור יחיד.
אני מניח שבשלב מסויים תרצה להוסיף מקור נוסף בלי לחזור לנקודת ההתחלה (רכישת מגבר).
מגבר סטריאו פשוט יעשה את העבודה כל עוד מדובר במקור יחיד.
לא תוכל להשתמש במגבר סטריאו פשוט להאזנה למקורות שונים...
אני מניח שבשלב מסויים תרצה להוסיף מקור נוסף בלי לחזור לנקודת ההתחלה (רכישת מגבר).
מגבר סטריאו פשוט יעשה את העבודה כל עוד מדובר במקור יחיד.
לא תוכל להשתמש במגבר סטריאו פשוט להאזנה למקורות שונים...