היכן עדיף למקם סטליטים אחוריים, באמצע הקיר או מעל ספריה גבוהה?
שלום,
רכשתי רמקולים של JBL SCS200.5 ואני מעוניין להתקין את הסטליטים על הקירות.
בקיר הקדמי אין בעיה - אני יכול להתקין אותם בכל מקום ובכל גובה.
בקיר האחורי נמצאת באחת הפינות ספריה בגובה של כ-2 מטר.
אני מתלבט אם להתקין אותם מעל גובה הספריה ולשחק עם הזוית שלהם שיפנו קצת כלפי מטה או להתקין אותם בגובה נמוך יותר אבל אז אחד מהם יהיה "תקוע" באמצע הקיר לצד הספריה. במידה ואני בוחר באפשרות השניה האם כדאי להתקין גם את הרמקול שממולו באמצע הקיר? כי אז זה ממש יראה לא קשור...
תודה על העזרה!
בקיר הקדמי אין בעיה - אני יכול להתקין אותם בכל מקום ובכל גובה.
בקיר האחורי נמצאת באחת הפינות ספריה בגובה של כ-2 מטר.
אני מתלבט אם להתקין אותם מעל גובה הספריה ולשחק עם הזוית שלהם שיפנו קצת כלפי מטה או להתקין אותם בגובה נמוך יותר אבל אז אחד מהם יהיה "תקוע" באמצע הקיר לצד הספריה. במידה ואני בוחר באפשרות השניה האם כדאי להתקין גם את הרמקול שממולו באמצע הקיר? כי אז זה ממש יראה לא קשור...
תודה על העזרה!
-
- הקיר האחורי
במקרה של הרמקולים שלך, אין שום הבדל אם תתקין אותם גבוה או נמוך. לא מדובר ברמקולים איכותיים במיוחד שיש חשיבות לגובה הטויטר.shod111 כתב:שלום,
תודה על העזרה!...
למען הסאונד/האפקט המירבי, עדיף לא סתם באמצע הקיר, אלא שהטוויטרים יהייה בגובה האוזניים ( כשאתה יושב כמו שאתה רגיל, לא זקוף כמו סרגל לצורך המדידה
) ובמרחק שווה ממך לשני הצדדים.
למען אסתטיקה ומראה, עדיף לפי מה שנראה לך טוב, אבל זה כנראה יבוא על חשבון הסאונד.
ובניגוד לאמור בפוסט הקודם, בכל רמקול באשר הוא יש חשיבות קריטית למיקומו כדי לקבל את מיטבו.
אם המיטב הזה הוא מושא להערצה או לזילזול זו פונקצייה לא רק של הרמקול אלא בעיקר של מידת הסנוביות של המאזין, וייש כאלה שלא צריכים להאזין כדי לזלזל. לא נדרשות תכונות/יכולות תרומיות כלשהן כדי להרים אף, וזה אפילו לא עולה כסף
תיהנה!
עמיר
למען אסתטיקה ומראה, עדיף לפי מה שנראה לך טוב, אבל זה כנראה יבוא על חשבון הסאונד.
ובניגוד לאמור בפוסט הקודם, בכל רמקול באשר הוא יש חשיבות קריטית למיקומו כדי לקבל את מיטבו.
אם המיטב הזה הוא מושא להערצה או לזילזול זו פונקצייה לא רק של הרמקול אלא בעיקר של מידת הסנוביות של המאזין, וייש כאלה שלא צריכים להאזין כדי לזלזל. לא נדרשות תכונות/יכולות תרומיות כלשהן כדי להרים אף, וזה אפילו לא עולה כסף
תיהנה!
עמיר
ממש לא התכוונתי להתנשא עליו - חס וחלילה. מצטער אם זה היה נשמע כך. פשוט גם לי יש רמקולים בסגנון הזה. אין הבדל אמיתי בין לשים אותם למעלה או בגובה האוזן.AK1 כתב:אם המיטב הזה הוא מושא להערצה או לזילזול זו פונקצייה לא רק של הרמקול אלא בעיקר של מידת הסנוביות של המאזין, וייש כאלה שלא צריכים להאזין כדי לזלזל. לא נדרשות תכונות/יכולות תרומיות כלשהן כדי להרים אף, וזה אפילו לא עולה כסף![]()
תיהנה!![]()
עמיר...
זה כמו שבמערכת כזו, לא תשקיע בחיווט של אלפי שקלים.
אם כך, אין לי אלא לשמוח, כי תגובתך נשמעה לי בערך כמו "באאא, עזוב, חבל על זמנך! עם הקקא הזה שקנית, אפילו אם תתלה אותם באמבאטייה במקום בסלון ממילא לא תרגיש הבדל..."adam1981 כתב: ממש לא התכוונתי להתנשא עליו - חס וחלילה. מצטער אם זה היה נשמע כך....
נראה לי שבהחלט יש הבדל אמיתי, רק תלוי לאיזה אספקט אתה מתכוון.adam1981 כתב: פשוט גם לי יש רמקולים בסגנון הזה. אין הבדל אמיתי בין לשים אותם למעלה או בגובה האוזן.
זה כמו שבמערכת כזו, לא תשקיע בחיווט של אלפי שקלים....
אם מדובר באיכות הצליל של הרמקול -- דברים כמו גוונים, עושר, אימפאקט, תחום צלילים, "במה" (אני יודע שמדובר על אחוריים) וכל מה שבוחנים רמקול לפיו, אכן לא יישתנה הרבה כך או כך (אם כי כן יהייו הבדלים).
בתחומים אלה אכן גם השקעה בכבלים תהייה מינורית/זניחה, ושיפור הגברה כן יכול להיות מורגש אבל בלתי כדאי.
לעומת זאת, מבחינת אספקט אחר -- שדווקא לו נועדו הרמקולים האלה, כן יש הבדל משמעותי ביותר
יצירת אפקט הסראונד -- ההרגשה שהצליל בא מסביבך ומאחוריך.
אם הרמקולים יהיות תלויים גבוה, האפקט הזה ייקטן עד כדי הליכה לאיבוד לחלוטין.
לעומת זאת, אם הרמקולים בגובה האוזן, האפקט יהייה קיים ונוכח במלואו.
בברכה!
עמיר
מבחינת צפייה בסרטים, מסתבר שייש שתי ורסיות שונות:yoav4x4 כתב:80 ס"מ מעל גובה האוזן כשאתה במצב ישיבה.
מופנים לכיוון המאזין (כלומר למטה ב 45 מעלות)...
[url=http://www.thx.com/consumer/home-entert ... eaker-set-
up#5.1]THX[/url] ממליצים על מיקום רמקולי הסראונד 60 ס"מ ויותר לעל גובה האוזן
Dolby מציעים למקם טיפה מעל גובה האוזן (ראה כאן, לחץ על הכפתור הגדול "5.1", אח"כ על Start Now, ואח"כ ב-Menu בצד שמאל על Left and right surround speakers. מקבלים חלון קטן של הסבר שבו כתוב "Jst above ear kevel".