מה ההגדרה המקובלת עליכם ל"חד זני".
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אז ככה
מעיון בפורומים שונים, ומשיחות עם מגדלים וקולים וממידע שקבלתי מאיגוד מגדלי הקפה הקולומביאני שמתי לב שיש המון הגדרות שונות ומגוונות למושג של "חד זני" caffee de origen בקולומביה או singel origen באנגלית.
נראה לי שבגלל ה"צעירות" של תרבות הקפה בארה"ב כולם מבולבלים בנושא, ההגדרה היא לא חד משמעית, והמון גורמים "מגמישים" את ההגדרה בהתאם לאינטרסים שלהם.
אני דיי מבולבל כעניין.
ראיתי הגדרות שנעות בין הרחבה (קפה מאותה ארץ) לצרה (קפה מאותו קטיף מאותו זן מאותה חלקה באותה חווה).
מה ההגדרה המקובלת עליכם ?
אם אתם רוצים להיות יותר מבולבלים אפשר לעיין בקישור הזה.
http://coffeegeek.com/opinions/professionals/08-18-2010
מעיון בפורומים שונים, ומשיחות עם מגדלים וקולים וממידע שקבלתי מאיגוד מגדלי הקפה הקולומביאני שמתי לב שיש המון הגדרות שונות ומגוונות למושג של "חד זני" caffee de origen בקולומביה או singel origen באנגלית.
נראה לי שבגלל ה"צעירות" של תרבות הקפה בארה"ב כולם מבולבלים בנושא, ההגדרה היא לא חד משמעית, והמון גורמים "מגמישים" את ההגדרה בהתאם לאינטרסים שלהם.
אני דיי מבולבל כעניין.
ראיתי הגדרות שנעות בין הרחבה (קפה מאותה ארץ) לצרה (קפה מאותו קטיף מאותו זן מאותה חלקה באותה חווה).
מה ההגדרה המקובלת עליכם ?
אם אתם רוצים להיות יותר מבולבלים אפשר לעיין בקישור הזה.
http://coffeegeek.com/opinions/professionals/08-18-2010
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בארץ זה עוד יותר גמיש... אין לך מושג מאיזו חווה, קטיף הקפה הגיע. במקרה הטוב אתה יודע מאיזה ארץ וגם בזה מנסים לעבוד עליך.
אז בארץ חד זני אומר בעיקר מאיזו מדינה. אם יש הבחנה לפי גודל כמו אקסלסו או סופרימו בקולומביה אז גם טוב - אבל חווה או קטיף? אין מידע כזה לצרכנים פרטיים.
שבוע שעבר קניתי בג'דיידה קפה מפרו ומקולומביה. הקפה נארז ב 2 שקיות ניילון, עד שהוא הגיע אלי הבחור כבר לא זכר מה זה מה...
אז בארץ חד זני אומר בעיקר מאיזו מדינה. אם יש הבחנה לפי גודל כמו אקסלסו או סופרימו בקולומביה אז גם טוב - אבל חווה או קטיף? אין מידע כזה לצרכנים פרטיים.
שבוע שעבר קניתי בג'דיידה קפה מפרו ומקולומביה. הקפה נארז ב 2 שקיות ניילון, עד שהוא הגיע אלי הבחור כבר לא זכר מה זה מה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
דווקה בג'דיידה הכל נמצא בשקים שכל מה שצריך זה להסתכל מה כתוב.דבוטאנט כתב:בארץ זה עוד יותר גמיש... אין לך מושג מאיזו חווה, קטיף הקפה הגיע. במקרה הטוב אתה יודע מאיזה ארץ וגם בזה מנסים לעבוד עליך.
שבוע שעבר קניתי בג'דיידה קפה מפרו ומקולומביה. הקפה נארז ב 2 שקיות ניילון, עד שהוא הגיע אלי הבחור כבר לא זכר מה זה מה......
אני מזמן הפסקתי לקנות מאריזות מוכנות, תמיד מבקש להראות לי את השק ולתת לי ממנו.
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

ומה דעתך על קפה מאותה חווה מאותו קטיף אבל עם שתי קליות שונות מעורבבות ? נניח אחת שמדגישה את החמיצות ואחרת שנותנת יותר גוף ?NEGRO כתב:מאותה ארץ, מאותה חווה ומאותו קטיף
כך זה אצלי לפחות....
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

עוד שאלות לגבי ההגדרה של חד זני שנוגעות למגדל כמוניץ
אני באופי שלי דיי קפדן וחשוב לי שהלקוח יקבל את מה שהוא חושב שהוא מקבל, לכן אני חושב שאני וגלעד רואים את החד זני תחת אותה הגדרה.
כמובן שהוא חייב להיות מאותה חווה אותו יבול ואותו זן (לכן קוראים לו חד זני).
אבל אפשר לערבב שתי קליות שונות מאחר והחלק של הקלייה הוא תהליך נפרד.
אבל
כמו שכתבתי קודם וכמו שראינו בשאר התגובות הרבה אנשים וחברות מרשים לעצמם להגמיש את ההגדרה בהתאם לאינטרסים שלהם.
אז כמה שאלות לגלעד ואחריםף מנקודת המבט של המגדל:
1. מה אתם חושבים על קפה מאותו זן מאותו יבול מאותה חווה אבל שעובר תהליך שונה אחרי הקטיף ?
נניח השרייה ליותר זמן כדי להגביר את המתיקות שלו, האם ערבוב שלו עם קפה מאותו החווה מאותו קטיף שעובר תהליך שונה עדיין יחשב לקפה חד זני ?
2. מה דעתכם על קפה מאותו יבול אבל מאיזור אחר של החווה, נניח מורד של הר שזה אומר שהוא נמצא יותר זמן בצל מאשר הקפה שנמצא על פסגת ההר, אנחנו שתלנו אבוקדו ובננות יחד עם הקפה שלמעלה כדי להגיע לאחידות בזמן החשיפה לשמש, אבל אני יודע שהרבה חוות לא עושות את זה. וכמובן שזה משפיע על טעמו של הקפה, שוב האם ערבוב של קפה שנמצא יותר זמן בצל עם קפה שנמצא יותר זמן בשמש ושכתוצאה מזה יוצא שונה יחשב לקפה חד זני ?
3. אם לדוגמא בעתיד נחליט לחלק את החווה לאיזורים שיעברו דישון שונה, הדישון משפיע מאוד על החמיצות ככה שאולי נוכל להוציא קפאים בעלי טעם שונה אם כי הם מאותו הזן מאותו מקום ומקבלים את אותם תנאי חשיפה לשמש. האם ערבוב של קפה שעבר דישונים שונים יחשב לדעתכם לחד זני ???
כמובן שהוא חייב להיות מאותה חווה אותו יבול ואותו זן (לכן קוראים לו חד זני).
אבל אפשר לערבב שתי קליות שונות מאחר והחלק של הקלייה הוא תהליך נפרד.
אבל
כמו שכתבתי קודם וכמו שראינו בשאר התגובות הרבה אנשים וחברות מרשים לעצמם להגמיש את ההגדרה בהתאם לאינטרסים שלהם.
אז כמה שאלות לגלעד ואחריםף מנקודת המבט של המגדל:
1. מה אתם חושבים על קפה מאותו זן מאותו יבול מאותה חווה אבל שעובר תהליך שונה אחרי הקטיף ?
נניח השרייה ליותר זמן כדי להגביר את המתיקות שלו, האם ערבוב שלו עם קפה מאותו החווה מאותו קטיף שעובר תהליך שונה עדיין יחשב לקפה חד זני ?
2. מה דעתכם על קפה מאותו יבול אבל מאיזור אחר של החווה, נניח מורד של הר שזה אומר שהוא נמצא יותר זמן בצל מאשר הקפה שנמצא על פסגת ההר, אנחנו שתלנו אבוקדו ובננות יחד עם הקפה שלמעלה כדי להגיע לאחידות בזמן החשיפה לשמש, אבל אני יודע שהרבה חוות לא עושות את זה. וכמובן שזה משפיע על טעמו של הקפה, שוב האם ערבוב של קפה שנמצא יותר זמן בצל עם קפה שנמצא יותר זמן בשמש ושכתוצאה מזה יוצא שונה יחשב לקפה חד זני ?
3. אם לדוגמא בעתיד נחליט לחלק את החווה לאיזורים שיעברו דישון שונה, הדישון משפיע מאוד על החמיצות ככה שאולי נוכל להוציא קפאים בעלי טעם שונה אם כי הם מאותו הזן מאותו מקום ומקבלים את אותם תנאי חשיפה לשמש. האם ערבוב של קפה שעבר דישונים שונים יחשב לדעתכם לחד זני ???
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
1- הוא יחשב חד זני בעיני, הבעיה היא שהייתי רוצה לקבל את שני סוגי הקפה בנפרד ולערבב אותם לאחר קלייה כמובן.
2- אתה מסתבך על הגדרות שאני אפילו לא מכיר, אני כקולה רוצה שתהיה אחידות גבוהה בקפה שאני קונה, כך שמורד ההר או לא זו אחריות של המגדל, בכל מקרה ליבואן, בטח בסדר גודל של היבואנים בישראל ובטח ובטח בסדר גודל שלי, אין יכולת להתערב מאיזו חלקה יגיע הקפה שלנו ואנו קונים אותם לפי גרייד ולא לפי טעם כמו cup of exlance שזה קפה שנטעם (תקן אותי אם אני טועה, לא התעמקתי כי גם ככה אני לא יכול להשיג כזה קפה).
3- אם אתה רוצה לעשות סוגים שונים, למה לערבב אותם? בכל מקרה , תהליך של חלוקת החלקות שלך לאיזורי דישון שונים ייצור מגוון שאני בעד, האם ההבדל יהיה כל כך משמעותי בכוס ששווה לעשות את כל התהליך, את זה אני לא יודע, השפעה על החמיצות בכוס מתרחשת גם דרך קלייה.
אם אפשר ליצור קפה בעל דרגת חמיצות מאוד גבוהה הייתי שמח לנסות.
בקלייה שלי אני ממתן את החמיצות אך אם רמת החמיצות תהיה גבוהה עדיין אני אקבל חריכה קלה בחיך אבל זה רק אני.
בכל מקרה, בהצלחה ואני כבר מחכה לטעום.
בברכה ובהצלחה
גלעדדד
2- אתה מסתבך על הגדרות שאני אפילו לא מכיר, אני כקולה רוצה שתהיה אחידות גבוהה בקפה שאני קונה, כך שמורד ההר או לא זו אחריות של המגדל, בכל מקרה ליבואן, בטח בסדר גודל של היבואנים בישראל ובטח ובטח בסדר גודל שלי, אין יכולת להתערב מאיזו חלקה יגיע הקפה שלנו ואנו קונים אותם לפי גרייד ולא לפי טעם כמו cup of exlance שזה קפה שנטעם (תקן אותי אם אני טועה, לא התעמקתי כי גם ככה אני לא יכול להשיג כזה קפה).
3- אם אתה רוצה לעשות סוגים שונים, למה לערבב אותם? בכל מקרה , תהליך של חלוקת החלקות שלך לאיזורי דישון שונים ייצור מגוון שאני בעד, האם ההבדל יהיה כל כך משמעותי בכוס ששווה לעשות את כל התהליך, את זה אני לא יודע, השפעה על החמיצות בכוס מתרחשת גם דרך קלייה.
בקלייה שלי אני ממתן את החמיצות אך אם רמת החמיצות תהיה גבוהה עדיין אני אקבל חריכה קלה בחיך אבל זה רק אני.
בברכה ובהצלחה
גלעדדד
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם יש הבדלים בקפה מאותה חווה בגלל צורות גידול שונות אז מגיע לקפה לקבל שם אחר.
לא יודע איך זה הולך בבורסות של הקפה אבל אולי אתה יכול למתג את הקפה כמו: סופרימו גרינברג סאנשיין מול קולומביה סופרימו אבוקדו שייד וכאלה.
לא יודע איך זה הולך בבורסות של הקפה אבל אולי אתה יכול למתג את הקפה כמו: סופרימו גרינברג סאנשיין מול קולומביה סופרימו אבוקדו שייד וכאלה.
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

אם כבר אז אני אקרא לקפה על שם אישתי, זה פשוט ישמע יותר מסחרי, אקסלסו קולומביאנו אלפונסו ברנל דה גרינברג acselso colombian alfonso bernal de gruenbergדבוטאנט כתב:אם יש הבדלים בקפה מאותה חווה בגלל צורות גידול שונות אז מגיע לקפה לקבל שם אחר.
לא יודע איך זה הולך בבורסות של הקפה אבל אולי אתה יכול למתג את הקפה כמו: סופרימו גרינברג סאנשיין מול קולומביה סופרימו אבוקדו שייד וכאלה....
אבל
השאלה שלי עם לדעתך אני אוכל לערבב שני סוגי קפה כאלה שהגיעו מהחווה שלי.... נניח אחד שיהיה בעל חומציות יותר גבוהה ואחד שיהיה בעל יותר מתיקות גוף ותכונות פירותיות ועדיין לקרוא לקפה חד זני.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כן - למה לא? שנה הבאה גם ככה זה ישתנה קצת אבל המקור הוא אותו מקור.
אם אתה יכול הלהוציא ככה תערובת חד זנית כזאת שתוציא את המכסימום מהגידולים שלך - זה נראה לי נכון.
אם אתה יכול הלהוציא ככה תערובת חד זנית כזאת שתוציא את המכסימום מהגידולים שלך - זה נראה לי נכון.
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

crurNEGRO כתב:1- הוא יחשב חד זני בעיני, הבעיה היא שהייתי רוצה לקבל את שני סוגי הקפה בנפרד ולערבב אותם לאחר קלייה כמובן.
בברכה ובהצלחה
גלעדדד...
1. לגבי הערבוב אחרי הקלייה
זה ברור
אני פשוט מדבר מנקודת המבט של מגדל שירצה בעתיד לקלות ולמכור קפה בארה"ב ישירות לצרכן כדי להרויח יותר וכדי לתת לצרכן האמריקאי את האפשרות לקנות קפה באמת ישירות מהמגדל.
2. כן אני מכיר את העניין של הקפה שנטעם, זה שלב שאני מתכנן להגיע איליו עד כמה שאפשר יותר מהר כי לפי מיטב הבנתי הקפה הזה יכניס לי הרבה יותר גם כקפה ירוק, רק מה אני יודע שבגלל הפרימיטיויית של רוב מגדלי הקפה הקונספט הזה בעייתי, לא רק שהם לא מתייחסים לגורמים כמו זמן חשיפה לשמש ומיקום השתילים אלא הם גם לא שולטים בתהליכים בסיסיים כמו טמפרטורה בעת התסיסה לכן אני מתכנן לרכוש ציוד שיאפשר לי לשלוט בתהליכים האלה ז"א מד תכולת אלכוהול, מד תכולת סוכר ומספר מדי חום חיצוניים ופנימיים......אני שואף להגיע לאחידות שזה אומר שאם קניין יטעם אצלי קפה, אז הוא יקבל בדיוק את אותו קפה בכל שק ושק שהוא ירכוש ממני.
3. אני ארצה לערבב כי אני יודע כבר להגיע לדרגות חמיצות כ"כ גבוהות עד שלבד הן בלתי נסבלות. קפה בקליית קינמון או מעט יותר...... לא שזו חמיצות לא טובה, זו חמיצות טובה אבל כ"כ דומיננטית שהיא מחסלת כל טעם אחר. הייתי רוצה לנסות לערבב קפה עם חמיצות כזו עם קפה שמצטיין בגוף ובאיכויות אחרות להגיע לאיזון של תערובת שיתכן שתחשב לפי הגדרות מסויימות כ"חד זני". אבל אני מבין את נקודת המבט שלך......אתה קולה מקצועי ואני מקווה שיום אחד אגיע לדרגת מומחיות שתאפשר לי לראות את הדברים מנקודת מבט של שליטה מוחלטת בתהליך הקלייה שמבטלת את הצורך בעירבוב.
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

גלעדNEGRO כתב:לדעתי, לגבי סעיף 3, למצוא קפה זול שייתן רק גוף ומתיקות, זה יהיה לך קל, מסביבך בטוח שיש אלפי חוות.
את הקפה שלך אני הייתי משאיר כתיבול לקפה הבסיסי והמשעמם מסביב שהוא רק בסיס....
עד כמה שזה ישמע מוזר הקפה הזול בקולומביה לא מגיע מהחוות שליידי או מחוות אחרות בקולומביה אלא מויאטנם וברזיל.
קפה זול מברזיל אני יכול ליבא תיאורטית בלי מיסים כי יש הסכם סחר חופשי בין קולומביה וברזיל
אבל
אין לי עדיין כמות קפה שתצדיק יבוא של מכולה שלמה, ויבוא באויר יהפוך את זה ללא כדאי.
בשנים הקרובות עד שכל השתילים יתחילו להניב אני עם הקפה שלי בלבד, או קפה של שכנים שהוא פחות יקר אבל פחות טוב, רק מה זול הוא לא, רק פחות יקר.
והאמת
המחיר בא בין היתר לפעמים מניצול פועלים העסקת ילדים וכיוב', אני לא כ"כ אהיה שמח לקנות מחלק מהם. אם כי יש כמה שהם פחות או יותר הוגנים.