איך מגדירים איכות תמונה במקרן ?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מקרן פנסוניק LC-75U, זהו דף ברשת ובו מפרט המקרן :
http://www.projectorcentral.com/Panasonic-PT-LC75U.htm
לפי דף המקרן, ישנן 2 רזולוציות בהן אני יכול לצפות. האחת 1024 על 768 פיקסלים שהוא NATIVE, והמקסימום הוא 1600 על 1200 פיקסלים.
אני לא ממש יודע מה הרזולוציה בה אני צופה ואני לא מוצא בתפריט אפשרות לשנות את איכות הצפיה.
איך בדרך כלל משנים רזולוציה ואולי מישהו יודע איך משנים במקרן הספצפי.
אוסיף ואומר שלמקרן מחובר ממיר עידן+ באמצעות כבל RCA וכן מחשב נייד באמצעות כבל VGA.
אולי איכות הצפיה משתפרת אוטומטית עם חיבורים מתקדמים יותר ? (s-video אולי?)
תודה, יוסי
[/url]

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הרזלוציה הנכונה לראות היא הרזולוציה הטבעית של המקרן. 1600X1200 זה יכולת של המקרן לקבל אות (ממחשב) ברזלוציה הזאת ולעשות לו אינטרפולציה לרזלוציה הטבעית שלו.

אין אפשרות לשנות את הרזולוציה בעזרת תפריטים, דאג לשנות את המחשב לרזולוציה הטבעית של המקרן כדי לקבל את התמונה הכי טובה וחדה שהוא מסוגל להוציא (זכור, יש לך מקרן מצגות, אז לא לצפות לניסים)

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה.
והרזולוציה הטבעית היא הנמוכה יותר ? כלומר, לכוון את המחשב לרזולוציה 1024 על 768 פיקסלים ?

ולמרות שהוא מקרן מצגות הוא מציג סרטים לגמרי לא רע.

האם יהיה שינוי משמעותי לטובה אם אחליף את הכבל המחבר בין הרסיבר והמקרן מכבל rca לכבל s-video ?
והאם אותו שינוי יהיה אם אחליף את החיבור מהמחשב הנייד מכבל VGA לכבל S-VIDEO (אם בכלל ייצא אות מיציאת ה-S-VIDEO במחשב הנייד) ?

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

הרזולוציה הטבעית היא אכן הנמוכה יותר. S-video ישפר לך במעט את התמונה שאתה מקבל בהשוואה ל RCA, אבל את התמונה הטובה ביותר תקבל בחיבור המחשב למקרן דרך ה VGA

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה יניב,
מעניין שבחיבור VGA עם כבל ארוך (5 מטר) הלכו לאיבוד גוונים רבים בתמונת המקרן והירוק השתלט עליה.
ללא ברירה העמדתי את הנייד קרוב למקרן וחיבור עם כבל קצר של מטר אחד העלים את הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”