מהו החיבור בכבל SPDIF ?
אני לפני קניית מחשב נייד ורוצה לחבר אותו בחיבור אופטי לכניסה אופטית לרסיבר אונקיו שיש לי והוא ללא חיבור HDMI וללא חיבור SPDIF.
יש ברסיבר כניסות אופטיות פנויות (אחת משמשת את הדי וי די ויש עוד 2 פנויות.)
האם SPDIF הוא כבל אופטי משני צידיו שיכול לחבר בין הנייד ובין הרסיבר ולאפשר איכות שמע של דולבי דיגיטל ?
ואם לא, מהי יציאת SPDIF ולהיכן היא יכולה להתחבר ברסיבר שלי ועדיין לאפשר איכות שמע של 5.1 ?
האם בכל מחשב נייד יש יציאת SPDIF ? ואם לא, לאיזה מחשבים יש ?
תודה למי שמבין ומשיב.
יוסי
יש ברסיבר כניסות אופטיות פנויות (אחת משמשת את הדי וי די ויש עוד 2 פנויות.)
האם SPDIF הוא כבל אופטי משני צידיו שיכול לחבר בין הנייד ובין הרסיבר ולאפשר איכות שמע של דולבי דיגיטל ?
ואם לא, מהי יציאת SPDIF ולהיכן היא יכולה להתחבר ברסיבר שלי ועדיין לאפשר איכות שמע של 5.1 ?
האם בכל מחשב נייד יש יציאת SPDIF ? ואם לא, לאיזה מחשבים יש ?
תודה למי שמבין ומשיב.
יוסי
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
SPDIF הוא תקן של פיליפס/סוני. ויכול להיות אופטי או קואקסיאלי.
אם בנייד יש לך HDMI OUT וברסיבר יש לך אופטי IN תוכל לרכוש מפצל HDMI לHDMI+אופטי.
אם בנייד יש לך HDMI OUT וברסיבר יש לך אופטי IN תוכל לרכוש מפצל HDMI לHDMI+אופטי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
תודה על המענה.
אסבך קצת את השאלה.
אמצעי התצוגה הוא מקרן שלא תומך ב-HD (מה שאומר שאות הוידאו מועבר אליו בכבל rca מהרסיבר)
אם האודיו והוידאו נכנסים לרסיבר , האודיו מוגבר ומושמע דרך הרמקולים והוידאו מועבר בכבל rca למקרן אז ואני בעצם לא צריך מפצל HDMI אלא משהו אחר שמתחבר מצד אחד ליציאת HDMI ונכנס לרסיבר בכניסה אופטית.
מה ה"משהו" הזה? ואם אפשר לינק ברשת לתמונה שלו או לדף מוצר.
תודה שוב.
אסבך קצת את השאלה.
אמצעי התצוגה הוא מקרן שלא תומך ב-HD (מה שאומר שאות הוידאו מועבר אליו בכבל rca מהרסיבר)
אם האודיו והוידאו נכנסים לרסיבר , האודיו מוגבר ומושמע דרך הרמקולים והוידאו מועבר בכבל rca למקרן אז ואני בעצם לא צריך מפצל HDMI אלא משהו אחר שמתחבר מצד אחד ליציאת HDMI ונכנס לרסיבר בכניסה אופטית.
מה ה"משהו" הזה? ואם אפשר לינק ברשת לתמונה שלו או לדף מוצר.
תודה שוב.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

כבר נשברת ? למה לעקוץ ?
לא הבנתי אם ככה איך אתה מחבר את הוידאו ? מקור hdmi ואיך אתה מנחית אותו לrca?
לגבי האודיו התכוונתי למה שאתה אומר. לא מפצל ממיר אוקי ?
http://dx.com/p/hdv-338-hdmi-to-vga-spd ... box-129824
לא הבנתי אם ככה איך אתה מחבר את הוידאו ? מקור hdmi ואיך אתה מנחית אותו לrca?
לגבי האודיו התכוונתי למה שאתה אומר. לא מפצל ממיר אוקי ?
http://dx.com/p/hdv-338-hdmi-to-vga-spd ... box-129824
תודה גיל.
לא התכוונתי לעקוץ. רק לעורר את הדיון.
אות הוידאו יכול להישאר באמצעות כבל VGA, ממילא המקרן לא תומך HD.
אני רק רוצה לשדרג את איכות השמע ע"י חיבור המחשב הנייד (שמוציא HDMI) לרסיבר (שאין בו כניסת HDMI, אלא רק כניסה אופטית ).
כלומר אני צריך כבל שצידו האחד HDMI וצידו השני תקע אופטי. (ואולי צריך ממיר בין שניהם).
את המפצל האופטי שהצעת לי לא הצלחתי למצוא ברשת ולמרות שאיני בטוח שזה מה שאני צריך, אשמח ללינק המוצר. מעצם שמו, אני לא בטוח שזה מה שאני צריך. כי זהו מפצל ואני צריך המרת אות שבא מ-HDMI לאופטי.
יוסי
לא התכוונתי לעקוץ. רק לעורר את הדיון.
אות הוידאו יכול להישאר באמצעות כבל VGA, ממילא המקרן לא תומך HD.
אני רק רוצה לשדרג את איכות השמע ע"י חיבור המחשב הנייד (שמוציא HDMI) לרסיבר (שאין בו כניסת HDMI, אלא רק כניסה אופטית ).
כלומר אני צריך כבל שצידו האחד HDMI וצידו השני תקע אופטי. (ואולי צריך ממיר בין שניהם).
את המפצל האופטי שהצעת לי לא הצלחתי למצוא ברשת ולמרות שאיני בטוח שזה מה שאני צריך, אשמח ללינק המוצר. מעצם שמו, אני לא בטוח שזה מה שאני צריך. כי זהו מפצל ואני צריך המרת אות שבא מ-HDMI לאופטי.
יוסי
- agent__smith
- חבר מכור קשה

תגיד גבר... לא נכנסת ללינק שצרפתי ?
אליו בhdmi אתה מחבר את המחשב וממנו באופטי את הרסיבר.
הוא תומך dts ממה שאני רואה.
אליו בhdmi אתה מחבר את המחשב וממנו באופטי את הרסיבר.
הוא תומך dts ממה שאני רואה.
בודאי שנכנסתי.
יציאת הסאונד ל-5.1 היא יציאת SPDIF ולא ראיתי במכשיר יציאה אופטית.
שאלת מיליון הדולר שלי היא , האם שקע SPDIF הוא שקע אופטי שמתחבר אליו כבל אופטי שצידו השני השקע האופטי ברסיבר.
ואם לא, אני שואל שוב - מהו כבל spdif ?
יוסי
יציאת הסאונד ל-5.1 היא יציאת SPDIF ולא ראיתי במכשיר יציאה אופטית.
שאלת מיליון הדולר שלי היא , האם שקע SPDIF הוא שקע אופטי שמתחבר אליו כבל אופטי שצידו השני השקע האופטי ברסיבר.
ואם לא, אני שואל שוב - מהו כבל spdif ?
יוסי
- agent__smith
- חבר מכור קשה

כן! וכנראה לא נכנסת ללינק כי התמונה מראה שמעל למתג בצד ימין למטה יש כניסה אופטית שרשום עליה spdif. ואליה מתחבר כבל אופטי.......SPDIF הוא תקן של פיליפס/סוני. ויכול להיות אופטי או קואקסיאלי....
נכנסתי וכנראה לא הבנתי שהחיבור הוא חיבור אופטי. למען האמת גם כעת הוא לא נראה כחיבור אופטי.....אבל אני סומך עליך שהוא אכן אופטי.
בכל מקרה הזמנתי אותו בדיל אקסטרים ואני מקווה שהוא יכנס לתהליך הזמנה לפני הכריסמס, אחרת יגיע אלי בפברואר.
תודה על העזרה.
יוסי
בכל מקרה הזמנתי אותו בדיל אקסטרים ואני מקווה שהוא יכנס לתהליך הזמנה לפני הכריסמס, אחרת יגיע אלי בפברואר.
תודה על העזרה.
יוסי