חברה שלי ואני עברנו דירה, ואנחנו רוצים לקנות טלוויזיה.
קצת רקע: שנינו כמעט ולא רואים טלוויזיה ביום יום, השימוש הצפוי של הטלוויזיה הוא 2-3 פרקי סדרות בשבוע, ואולי איזה סרט שבועי מהאינטרנט, ופעם במספר שבועות משחק ספורט כלשהו.
אין סיכוי שיהיה לנו Blu-Ray או משהו דומה בקרוב.
עד היום היינו רואים את הסדרות והסרטים בלפטופ שלי (15.4 אינץ'), בזמן שהוא היה מונח על הברכיים שלי, כאשר אני במצב שכיבה (לכן אפשר להסיק שאנחנו לא בררנים יותר מדי).
המרחק בין העיניים לטלוויזיה נמדד והוא צפוי להיות כ- 2.20 - 2.50 מטר.
הטלוויזיה תמוקם כאשר מולה (מאחורי הצופה) חלון ענק ומערבי (1.70 גובה, 6 מטר רוחב), עם וילונות.
בתור סטודנטים, אנחנו מעוניינים להגביל את התקציב ל 1500-2200 ש"ח, אבל נרצה שהטלוויזיה תחזיק מספר שנים (כלומר יותר מ- 3-4), ונחמד יהיה אם היא תתאים לנו בעתיד לסלון גדול יותר.
לכן יש לי מספר שאלות:
1. גודל מומלץ:
מצד אחד המוכרים בחנויות אמרו לנו 32 אינץ', מצד שני הסתכלתי על הגודל הזה, והרגשתי שמבחינת היחס בין גודל המסך, למרחק הצפייה, אין הבדל משמעותי בחוויה לעומת הסיטואציה עם הלפטופ שתיארתי לעיל. מה דעתכם בנושא? האם עדיף לי לחפש 39 או 42 אינץ'?
2. מותג:
הטלוויזיות הזולות שמצאנו היו של Haier (עם 3 שנים אחריות של ניופאן). איך הן מבחינת אמינות ואיכות? התמונה בהן נראית טוב מספיק? הן יחזיקו לי שנים רבות?
3. כמו שרמזתי, כמעט תמיד הלפטופ שלי הוא זה שישדר לטלוויזיה. איזו יציאה כדאי לוודא שיש בטלוויזיה ובלפטופ בשביל זה? ובכלל, אילו יציאות כדאי לי להקפיד שיש בטלוויזיה?
4. האם יש פיצ'רים ספציפיים שכדאי לי לא להתפשר עליהם? למשל ב- 39 אינץ' של הייר ראיתי שכתוב שהיא מקבלת USB עם קבצי MKV. האם זה מספיק (כלומר לא כזה מהותי שתנגן גם AVI)?
5. ייבוא מחו"ל:
מסקירה בתקשורת, קראתי שהחל מאוקטובר 2012 אין מכס על טלוויזיות, אך לא הצלחתי למצוא לכך סימוכין בתעריפון של רשות המסים. מה אתם יודעים על הנושא? כמה מסים עליי לשלם על טלוויזיה שאני מזמין מחו"ל? כי התרשמתי שהמחירים באמאזון נמוכים בכ- 30% מהמחירים הזולים ביותר שמצאתי בארץ.
4. האם יש לכם דגמים ספציפיים שעולים לכם בראש?
תפס אותי הדגם Haier 39B50 (יש גם ב- 32 אינץ').
39 inch, LED, FULL HD, מחיר בחנות 2470 אבל בגלל הנחה אני יכול להשיג אותו ב- 2100.
ב- 2320 ש"ח אני יכול להשיג LCD 42 אינץ' של פנסוניק 42U5'
ובגזרת ה- 32 אינץ' אני יכול להשיג טלוויזיה Haier 32B50 ב- 1200,
LG 32CS460Y ב- 1270,
Samsung 32E420 ב- 1270, - LCD
או Toshiba 32PB200, ב- 1500 - LED
מה אתם חושבים על הדגמים? במיוחד ה- 39 אינץ' של הייר.
המון תודה