שרשור תגובות: החבילות הצרות של יס והוט - כל מה שאתם צריכים לדעת

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #1 

למאמר: החבילות הצרות של יס והוט - כל מה שאתם צריכים לדעת

תמונה

בספטמבר הודיעה מועצת הכבלים והלויין שחברות יס והוט יצטרכו לספק חבילות צרות ללקוחותיהן. כל המידע על החבילות החדשות.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

תודה רבה על המידע אבל אני חייב לומר שזה לא שווה הרבה. אני משלם היום 350 ש"ח לחודש על חבילה רחבה + ממיר HD + חבילת אגו + 5 HD (זה מבחינתי הערוץ הכי חשוב) + טלפון (אין לי מושג מה יש בחבילה) + אינטרנט 12 מגה.
נניח ואני רוצה לעשות צלחת והמגבלה שלי זה הערוצים 1,10,2 ו 5 + 5HD. החבילה הבסיסית תעלה לי 169 + 25 ש"ח לחודש על 5 HD שזה כבר 194 ולזה תוסיפו טלפון ואינטרנט. אני מניח שאני בטח אהיה בסביבות ה 300 ש"ח וזה לפני הצלחת.

שורה תחתונה, אין לחבילה הצרה שום יתרון מבחינתי. מקווה שלחברים אחרים זה יתן הרבה.

lenso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

בדיחה, רוב הערוצים הם לגמרי חינמים בעידן +, לשלם 129 ש"ח בשביל ערוץ מוזיקה, דוקו וילדים זה מוגזם.
רוב המרכיבים המשמעותיים שלהם הם בעצם "עידן+" שזה גם ככה חינם.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3861
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #4 

תודה על המידע (Y)
תכלס עדיין יקר ולא משתלם לדעתי
And the meek shall inherit the earth
...

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #5 

פשוט בדיחה של היצע ערוצים - החברות יודעות שעם היצע כל כך עלוב איש לא ילך על זה...
וראיתי את תמחור הערוצים ב-יס... אין לי מילים כמה אפשר לנסות לעשוק את הצרכן הקטן.

תודה לאל שאני לא תלוי בצריכת התכנים שלי בחברות הללו, ההיצע ערוצים בדיוק כמו שצפיתי דל, ממש דל ומכיל את רוב התכנים ממערך ה-DTT שנצפה בחינם.

הנה ניתוח מהיר של פני הדברים:
חברת הוט:

ישראל 10 - בחינם ע"י לויין,DVBT ואינטרנט
ערוץ 1 -בחינם ע"י לווין, DVBT ואינטרנט
ערוץ 9 -בחינם ע"י אינטרנט
ערוץ הקניות - בחינם ע"י אינטרנט
ערוץ 2 - בחינם ע"י לווין, DVBT ואינטרנט
HALA TV - ערוץ ערבי.. באמת?
מוזיקה 24 - בחינם ע"י אינטרנט
ערוץ 23 - חינוכית - בחינם ב-DVBT
ערוץ הילדים ZOOM - ערוץ חדש בהוט, לא מוכר
ערוץ 33 - בחינם ב-DVBT
ערוץ הכנסת - בחינם ע"י DVBT, אינטרנט
HOT Music - רדיו FM ועוד 4 ערוצי מוזיקה - ערוץ של הוט ועוד כמה ערוצי רדיו... אין כבר רדיו ב-DVBT בחינם?
הערוץ הקהילתי - ערוץ של הוט בספק אם יש בו עניין
HOT Films - ערוץ הסרטים של הוט
HOT Family (כולל אפשרות ל-Start Over) - ערוץ המשפחה של הוט.. סדרות בעיקר
ערוץ ספורט ONE - יותר נמוך מזה בספורט הישראלי אי אפשר נכון?

ומה חברת יס מציעה לנו?

ישראל 10 - חינם ב-DVBT, אינטרנט ולווין
ערוץ 1 - חינם ב-DVBT, אינטרנט ולווין
ערוץ 9 - חינם באינטרנט
yes base - ערוץ סדרות של יס
ערוץ הקניות - חינם באינטרנט
ערוץ 2 - חינם ב-DVBT, אינטרנט ולווין
HALA TV - ערבי אמרנו?
מוזיקה 24 - חינם באינטרנט
דוקו - קצה אור לפחות מחברת יס בתחום הדוקו, ערוץ משובח ומומלץ
ערוץ 23 - חינוכית - חינם ב-DVBT
ערוץ הילדים - עוד נקודת זכות לחברת יס, ערוץ הילדים הוותיק כלול בהיצע
ערוץ 33 - חינם ב-DVBT
ערוץ הכנסת - חינם באינטרנט
רדיו - לא ברור כמה ערוצים אבל קיים גם ב-DVBT
מכאן - הערוץ המקומי של יס, לא ברור אם יש בו עניין באמת צפייה
ערוץ הספורט ONE - דברנו על זה, יותר איכותיים ממנו יש... (ספורט 5 למשל)

אז מקריאת כל הדברים הנ"ל חברת יס דווקא מציעה היצע של ערוצים יותר איכותי משל הוט כמו כן היא מאפשרת לפי מה שניתן להבין מאתרם להוסיף עוד כמה ערוצים למשל ללא עלות לחבילה הצרה לא יודע אם זה קיים בהוט לכן לא יכול לתת עמדה.
מה שכן המחיר גבוה מדי להיצע הניתן ולא משקף איזו שהיא התקדמות לטובת הלקוח אלא יותר לכסת"ח ברמת הרפורמה.
את מרבית הערוצים ניתן לקלוט בחינם דרך השקעה חד פעמית בממיר DVBT ודרך האינטרנט.
הצרכן הישראלי צריך לשאול את עצמו בסופו של יום האם הוא מוכן לשים סכום כסף שכזה ואם כן אז על אילו ערוצים הוא באמת שם את הכסף שלא יקרה מצב שמתוך ההיצע הדל הזה הוא צופה בלחץ בערוץ ספציפי אחד ועליו הולך כל התשלום החודשי.
יש ערוצים שכן היה להם מקום להיות בחבילה הזו אבל שוב, זהו כסת"ח בלבד ואף אחד לא מבטיח שההיצע לא ישתנה או יבוטל אחרי חצי שנה, קחו זאת בחשבון.

תודה על המידע!

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #6 

כמו שאמרו למעלה.
רוב התוכן ממילא חינמי ולשלם על 3-4 ערוצים 130 שקל בהתחלה ואחרי זה 150 זה פשוט לעג לרש.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #7 

בדיחה.
אלעד

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

הלקוחות צריכים להצביע ברגליים רק ככה ספקיות התוכן יבינו שאנו לא שבויים שלהם ושבעידן הטכנולוגי כל אחד יכול למצוא להם חלופה.
אם היו נותנים להוסיף ערוצים במחירים שפויים אולי הדבר היה מתקבל על הדעת אבל הוט לא מאפשרת ככלל ואילו חברת יס מאפשרת אבל במחירים גבוהים קרי ערוצים רגילים מחבילת הבסיס להוספה חלקם עולה 10 שקלים וחלקם 20 שקלים.. ערוצי האיכות נתחמו בחבילות וכל חבילה מוצעת ב-40 שקלים בערך בלי אפשרות לקחת ערוץ ספציפי משם ויש גם את ערוצי הפרימיום עליהם גוזרים עוד קופון ככה שבהוספת ערוץ נוסף או שניים אתם מגיעים לאט לאט ל-200 שקלים וזה חברים מה שחברת יס רוצה שתראו - שהחבילה הצרה הינה חול לעיניים ולא מעבר ובסופו של דבר אתם לא רוצים באמת אותו אלא את החבילה הכוללת את כל הערוצים כולל הרבה *** במחיר 200 שקלים ויותר.

הלוואי שהיה אפשר לבחור ערוצים ספציפיים ולשלם עליהם כנדרש אבל לא כך הדבר, דוחפים לכם בסיס ב-130 ועל זה מה שאתם תרצו כשההגיון אומר אחרת... מדינת ישראל 2012.. רפורמה רציתם וקיבלתם בדיוק כמו ה-DTT עם ה-18 ערוצים וה-HD... :lol:

MiGHTyDuCK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

צוחקים עלינו בפנים

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #10 

בני123, חסכת לי חלק גדול מההקלדה, תודה. (Y)

בכל זאת, כמה מילים.
מה בעצם החידוש כאן?
ערוץ ילדים (מעניין הרבה הורים, אותי זה עיקר העיניין) - בהוט משהו לא מוכר (אבל אני מניח שהוא יהיה ריק מתוכן איכותי) וביס ערוץ הילדים הוותיק אשר מזמן כבר ריק מתוכן איכותי. בעצם התוכן מפוזר בין מספר ערוצים, אשר רובם בתשלום גם בחבילה המורחבת (ותשלום מופרז אגב).

ערוץ ספורט שגם מי שחובב מאוד ספורט לא ימצא בו שום וכלום.

ערוץ סרטים שלא רלוונטי (אלא אם כן ממש משעמם בלילה ואין מה לעשות ומחפשים איך להעביר את הזמן..). שוב, גם במקרה זה כבר מזמן חילקו את הסרטים למספר רב מאוד של ערוצים (אני מכליל את הזמנת הסרטים בתשלום גם כן).

ערוץ סדרות - שוב, כל הסדרות הטובות כבר מזמן מחולקות בין מספר ערוצים. אין לי מושג אם יש פה ושם סידרה טובה בערוץ הזה, אך גם אם כן הכמות זניחה.

ערוץ מקומי - באמת?! (טוב, זה אולי באשמת הוועדה)

ערוץ קניות - לדעתי מדובר על ערוץ המכיל רק תוכן פירסומי ולכן לא יכול כלל להקרא ערוץ.

בקיצור, העם קיבל חבילה מאוד לא אטרקטיבית, כאילו נבנתה מראש כדי להוריד מחברות הכבלים/לווין את לחץ הרפורמה, אך חס וחלילה לא למכור.
הרי אין סיכוי שמישהו באמת ייקנה את הלוקש הזה.
זה פשוט יריקה בפרצוף לרפורמה. זלזול באינטליגנציה.

אני בינתיים ישאר ללא כבלים/לווין (גמול כבר במשך 5 שנים) ואמשיך לחסוך 3600 ש"ח בשנה!

לחברות הכבלים/לווין - חפשו מי ינענע אתכן!

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #11 

אותי פשוט תופסים בבייצים עם ערוץ 5HD. מבחינתי רפורמה היא לתת לצרכן לבחור איזה ערוצים שהוא רוצה. כך, גם אם יעלו את המחיר של הערוץ ל 50 ש"ח בחודש, זה יהווה פתרון טוב בשבילי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

יש כמה נקודות כאן

1. כך נראית חבילה כשמאלצים את החברות רגולטורית לשחרר אותה, אך אין בה הגיון כלכלי

2. אכן החבילות לא מאוד אטרקטיביות. נותר להניח שהוט ויס באמת לא מעוניינות שיצטרפו אליהן לקוחות למעט לקוחות חדשים...

3. המנויים בנויים בכדי לאפשר לבנות מעליהן מודל רווחי. כלומר - vod או ערוצי פרמיום.

4. קחו בחשבון שמדובר בממירים מתקדמים. למי שנחוץ ערוצים 1/2/10 וערוץ ספורט כמו 5hd זה חוסך כמה שקלים כנראה. כך גם למי שעיקר התכנים שלו זה vod.

אין לי מושג כמה באמת מהצרכנים של יס והוט הם לקוחות פוטנציאלים של חבילה מסוג זה.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

עופר למה התחום של אורנג' וסלקום ברובד הטלוויזיה איבד תאוצה?
יהיה מעניין לראות דבר כזה קורה פה בישראל.

בחו"ל אני יודע שיש מגוון פתרונות IPTV בתשלום ובצורה חוקית שעובדים מעולה... חבל שכאן בישראל אין דבר כזה וצריך תמיד לחפש דרכים עוקפות בכדי להרגיש שאנו מתקדמים ולו במעט :(

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

benny123 כתב:עופר למה התחום של אורנג' וסלקום ברובד הטלוויזיה איבד תאוצה?
יהיה מעניין לראות דבר כזה קורה פה בישראל.

בחו"ל אני יודע שיש מגוון פתרונות IPTV בתשלום ובצורה חוקית שעובדים מעולה... חבל שכאן בישראל אין דבר כזה וצריך תמיד לחפש דרכים עוקפות בכדי להרגיש שאנו מתקדמים ולו במעט :(
...
לא איבד תאוצה אלא נמרח קצת מעבר למצופה והרגולציה הזו לחבילה צרה לבטח לא עוזרת להם לבנות מודל עיסקי לזה.
תעשה תוכנית עיסקית בסיסית להקמת מערכת IPTV/OTT מאפס כולל תכנים, ממירים ושירות ותגיד לי אתה אם זה כלכלי באיזושהי קונסטלציה בישראל.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

ומרטין מה עם שירות כזה מחו"ל שיספק תכנים לישראל? קיים משהו אמין למיטב ידיעתך?

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #16 

נראה לי שאתם קצת מתלהמים.

כולם כאן רואים סלולר וחושבים טלוויזיה.

רק שאתם שוכחים שכשחברת סלולר גומרת לבנות תשתית, היא מתחילה לקבל כסף על מעט הוצאה.

לעומת הסלולר, הכבלים והלווין צריכים לשלם הון על תוכן. בחברות אלה רוב הכסף לא הולך על משכורות, תשתיות או ציוד - רוב הכסף הולך על קניית תוכן.

ואל תשכחו את פרמטר הגודל - אם חברה בארה"ב משדרת את אותו תוכן ל-50-100 מיליון לקוחות לעומת 2 מיליון בישראל - עלות התוכן מתחלקת לרעת החברות הישראליות.

אז קחו גם את זה בחשבון לפני שצועקים "יקר לי יקר לי"

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

דני , ישראל הינה מדינה ענייה שנמצאת רחוק רחוק בעידן הטכנולוגי למול שאר העולם.
אין שום סיבה שסכומים כאלה ידרשו מהלקוחות למול מה שהם מקבלים - זו עובדה.
המחירים שבעלות התוכן דורשות מהלקוחות הוא גבוה יחסית למה שהצופה הממוצע באמת צורך.
הרפורמה הייתה אמורה לחולל שינוי בתמורה כנגד ההוצאה וההפך הוא הנכון מתחוור אז כן אנחנו צועקים שנמאס לנו.
נמאס לנו לקבל תחנות בחבילת הבסיס שנקלטות חינם בעידן+ ולשלם עליהם כשם שהם נקלטות באמצעות צלחת פרטית.
נמאס לנו שחבילת הערוצים של יס והוט מפוצצת ערוצים חינמיים שנקלטים ע"י צלחת פרטית וגוזרים עלינו קופון (חבילה ערבית, רוסית, גרמנית.. להמשיך?) נמאס לנו שעושקים אותנו, כן נמאס.. והדרך היחידה שלנו לומר זאת היא פשוט להתנתק כי אין דרך אחרת, מה לעשות שלא כל אחד יכול להתקין צלחת פרטית, מה לעשות שלא כל אחד מקבל משכורות מפוצצות ובסופו של יום צריך לחשוב מה באמת חשוב... לממן עוד סדרת מקור של הוט/יס או לגמור את החודש עם אוויר לנשימה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

benny123

יש כאן כמה דברים חשובים:
1. בשביל שהמודל של סלקום ואורנג' יצליח כלכלית, הם צריכים יהיו לגנוב שוק מיס ומהוט. הסיבה פשוטה - החדירה של שני אלה מאוד גבוהה בקהל הישראלי, כך שכמעט אין שוק חדש שאפשר ליצור.

2. הלקוח הישראלי הוכיח כבר שמה שמעניין אותו זה המחיר, ולכן בשביל שחבילה של סלקום ואורנג' תהיה שווה מספיק בשביל שאנשים יסכימו לעבור אליה, הם צריכים לכלול את אותם תכנים (פלוס מינוס) אבל במחיר זול משמעותית. השיטה של גולן הוכיחה שבשביל להצליח באמת אתה צריך להוריד את המחיר לחצי ממה שהוא כיום.

המחיר קודם היה 250 וכיום הוא 125...

3. הבעיה היא שבשביל זה הם צריכים לממן כמות עצומה של תוכן. בניגוד לסלולר, חברות התוכן יקרות ולא מתפשרות. אם יש ביקוש בשוק המחירים עולים מיד... הם לא מוכרים לך את מה שאתה רוצה בלבד, אלא מכריחים אותך לרכוש הרבה *** בשביל לקבל את התוכן פרימיום.

4. לכן, מצד אחד החלון של סלקום ואורנג' היה מחיר של כ-125 ש"ח ומצד שני, הם היו צריכים לרכוש תוכן בעלות גבוהה משמעותית מזו של יס והוט. כל זה על מיזם שברור די מהיום הראשון שלא יוכל להחזיק את עצמו כלכלית.

5. איך טכנית זה אפשרי? סבסוד על ידי השירותים הסלולריים. זה היה אפשרי כל עוד השוק הסלולרי היה רווחי כל כך. כיום? בלתי אפשרי לעשות כאלה תרגילים.

6. אורנג' בעצם כרגע היחידה במשחק - בעיקר בגלל זהות הבעלים החדשים שלה. סבן הוא איש תוכן ולכן יכול די בקלות להתגבר על עלויות התוכן וגם יחסית קל לו להרים אופרציה באורנג'. השאלה היחידה היא האם הוא רואה כדאיות כלכלית במיזם כזה.

7. השאלה העקרונית היא האם החבילה הצרה תעשה את העבודה. כי בתאכלס אם תשאל אנשים - הם די מרוצים מהיצע התוכן של יס והוט. התלונה העיקרית שלהם זה עלות. בנושאי העלות יש בעיה לרדת משמעותית מתחת לעלויות של 125 הש"ח הללו ועדיין לשמור על שירות לקוחות ולא לפגוע בתוכן. כאמור, צריך לזכור שהעלויות כאן יחסית גבוהות בגלל שעלות התוכן דומה לעלויות במדינות רבות אחרות - אך מספר הלקוחות אינו גבוה כמו באותן מדינות.

8. במקביל מרחפת השאלה העקרונית של עתידה של יס. אם במקרה של הוט ברור מאוד לאן היא הולכת ב-5 השנים הקרובות, ליס יש לא מעט איומים קיומיים ובראשם נושא המיזוג עם בזק שנמנע רגולטורית כבר שנים רבות. זה חייב יהיה להיפתר בקרוב.

מרבית האנשים בארץ משלמים סביב 250 ש"ח, שזה טיפה מעל 60 דולר לחודש על יס או הוט. העלות בארה"ב לא משמעותית נמוכה מזה (אם אני זוכר נכון זה בערך 15 דולר יותר זול).

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #19 

לגבי העלויות של רכישת תוכן - זה הכל עניין של היצע וביקוש.
לפני ימי הטלוויזיה הרב ערוצית, הערוץ הראשון היה קונה תוכן מחו"ל במחירים מצחיקים ממש. הספקים ידעו שאם לא ימכרו לו את התוכן הזה, לא יהיה מישהו אחר בישראל שיקנה, ולכן המחירים היו כל כך נמוכים (ביקוש נמוך).
המחירים החלו לעלות כשחברות הכבלים נכנסו לתמונה, אבל עדיין הם היו יחסית נמוכים.
הסכרים נפרצו עם כניסת יס לשוק - כאשר חברות הכבלים החלו לשלם מחירים מטורפים על בלעדיות לתכנים - על מנת לחסום את יס מלרכוש תוכן איכותי.
בסופו של דבר - התחרות למעשה הביאה לעליית מחירי התוכן, ואני לא רואה איזה מנגנון יוכל להוריד אותם.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

בדיוק, היצע וביקוש יכול במקרה הזה בעצם להיות חרב פיפיות.

מי שכן יכול להוריד אותם זה מישהו חזק - מישהו כמו סבן למשל, שיש לו הרבה נגיעות בחברות התוכן ואותו הם לא ממש יכולות ללחוץ לקיר.

אגב, גם גולן (מגולן טלקום) הוא שותף במיזמים בצרפת ויש לו כוח להשאיר את המחירים נמוכים.

גם דרהי (הוט) בעל יכולות כאלה.

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”