רשת באג - מילכוד 22

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
motico פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #1 

איזה מצב מעניין.

קניתי בבאג הרצליה Tablet במבצע. למרות שקופסת המכשיר לא היתה עטופה בניילון המוכר הבטיח חגיגית שזה מכשיר חדש שלא נגעו בו.
בבית, אחרי שפתחתי את האריזה מיד הבחנתי בטביעת אצבע על פנל המכשיר. הבנתי שהמכשיר לא בדיוק כזה "שלא נגעו בו".
החלטתי להחליף אותו ליחידה באמת סגורה.
אני גר בגבעתיים ולצורך ההחלפה לכזה חדש, מנויילן, הלכתי לבאג גבעתיים. אחראית המשמרת בדקה את המכשיר לראות שהוא לא פגוע וראה זה פלא, המכשיר בכלל היה דלוק. מסתבר שלא רק שנגעו במכשיר, הוא גם הופעל.

והנה המילכוד :
אני רוצה להחליף את המכשיר כי מבחינתי קיבלתי מוצר לא חדש.
החנות מסכימה שהמוצר לא חדש ולכן היא לא יכולה לקבל בחזרה מוצר שהוא לא חדש.

אני מניח שבסופו של דבר זה יסתדר אבל מה דעתכם על המילכוד?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

חבל שלא פתחת את המוצר על המקום ובדקת. אנשים ביקשו ממני לעשות את זה מולם כשקנו מוצרי אלקטרוניקה בחנות מחשבים שעבדתי בה.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

גם לי היה מקרה דומה. קניתי לבן משפחה טבלט. קופסא פתוחה, יחידה אחרונה בחנות.
אח"כ רציתי להחליף, כמובן ללא שימוש. בחנות אמרו לי שהמכשיר נפתח ועבר אקטיביזציה. אני מנסה להסביר למוכר שמדובר באנדרואיד ואין דבר כזה אקטיביציה, אך זה לא עוזר. הוא מתעקש. בעודי יושב בחנות, והמכשיר בידי, שמתי לב שיש במכשיר תמונות שצולמו בחנות. הסתכלתי במאפיינים על התאריך שהם צולמו, הם היו לפני קבלת הרכישה שלי. אז הבאתי לו נא בפרצוף, ואמרתי לו, איך יכול להיות שמכרתם לי מכשיר שכבר עבר אקטיביזציה ואלוהים מה הייתי עושה אם הייתי משתמש באקטיביזציה הזאת. כמובן שתשובה לא הייתה, וטלפון אחד למקבל ההחלטות וקיבלתי החזר מלא.

אבל באופן כללי, אם בא לקוח ומבקש לראות את המכשיר, הם פותחים את הקופסא ומראים את המכשיר. סביר להניח שמפה האצבעות. תבקש לראות איזה טבלט או מחשב נייד, יראו לך, ואז שהם יחזירו אותו, תגיד לה - הבא שיקנה את זה אחרי, גם לא תחליפו לו בגלל תביעת האצבע שלי?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

כנראה שמישהו רצה לקנות וביקש לראות לפני זה אז הם פתחו מכשיר אחד ..אבל במצב כזה אני חושב שהם צריכים למכרו אותו כ"מתצוגה" ולא כמכשיר חדש .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #5 

motico בואו לא נמהר להחפז למסקנות ידידי, אולי קיבלת מוצר מתצוגה שלא בזדון נמכר כחדש, אני מציע לפנות ישירות לסניף ממנו קנית (למנהל הסניף) שיבדוק אצלו במערכות את המצב ואם אכן המוצר מתצוגה והרי שאתה מחזיר אותו במצב שבו קיבלת אותו, אני לא מוצא סיבה לכך שהחוק לא לצידך ולא תוכל לבצע החלפה או לקבל את כספך חזרה. אם אתה מסתבך באיזה שהוא מצב אתה יכול תמיד לעלות הודעה בעמוד של באג בפייסבוק ולקבל מענה מהיר לעניין/לפנות טלפונית ישירות למוקד השירות מחר.. בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה ותיקון משביע רצון לעניין, אני לא מתפלא שבלחץ של הבלאק פריידי יש טעויות ברשתות גם לי קרה שטויות כאלו לא אחת והחנויות תמיד באו לקראתי כי הצדק עמי, לא חושב שתתקל בחומה.. בטח לא במלכוד (Y)

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #6 

benny123

אני בהחלט מאמין שזה יסתדר רק שזה יגרום לי התרוצציות ובזבוז זמן ודלק.
אחד היתרונות של קניה ברשת צרכנית היא שאתה יכול לפנות לתמיכה בחנות אחרת ברשת. אם אני חייב לחזור לחנות שממנה קניתי את המוצר אז מה היתרון של הרשת?
האמת, חשבתי שזה יהיה קל אבל מסתבר שלא.

המלכוד קיים ולצערי כבר נתקלתי בו. הסניף השני לא מוכן להחליף את המכשיר כי מה שאני רוצה להחליף לא עם ניילון, למרות שהוא מבין שאם היה ניילון לא הייתי בא להחליף.
באופן כללי, לא כל המוצרים החדשים מצופים בניילון אז איך הלקוחות אמורים לדעת מה מוגדר כחדש ומה לא?

אתה תקנה מוצר, לא תגע בו ואחרי כמה ימים תחליט להחזיר אותו. כשקנית המוצר לא היה עטוף בניילון (אתה לא אמור לדעת באיזו עטיפה המוצר אמור להמכר) ועכשיו החנות לא תחזיר לך את הכסף כי המוצר מבחינתם לא חדש.

מלכוד צרכני :)

כמו שכתבת, אני אפנה לשרות לקוחות ונראה כמה "קשה" ההמשך.....
מוטי

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #7 

motico בהגדרת החוק מוצר ניתן להחזרה כל עוד הוא באריזתו השלמה והמלאה ואין הוא חובר לחשמל/מים/גז
אם לא חברת את המוצר שלך לחשמל ולא הרסת את האריזה אזי שמוצרך בר להחזרה בכפוף לחוק.
עכשיו להתרוצץ לא צריך, טלפון אחד לשירות הלקוחות מחר על הבוקר והם יבררו הכל עם הסניף ממנו קנית ויתנו לך את הפתרון המהיר.
לדעתי המוצר שלך חדש לגמרי כנראה מה שקרה זה או שהציגו ללקוח את המוצר לפני מכירה והוא התחרט בדקה ה-90 והמוצר הוחזר לאריזתו או שהמוצר מתצוגה, לדעתי האופצייה הראשונה יותר הגיונית כי מדובר בתקופת הבלאק פריידי ולפי מה שראיתי שהולך בקניונים יש נהירה עצבנית על החנויות ואני מאמין שאני לא צריך לספר לך על הצרכן הישראלי.
מה שכן להבא ובכל מעמד קנייה עיצה לכולם - בדקו את מה שאתם קונים במידה והוא לא סגור הרמטית - לבדוק, לבדוק ושוב לבדוק וזה למען אי נעימויות. בכל מקרה אתה גם יכול לשלוח פנייה דרך האתר ויחזרו אלייך אם יהיה לך נוח יותר ומהיר ככה.
אני מציע לך כן להשאר עם המוצר לאחר שיוודעו כי הוא חדש לגמרי ורק הוצג לכל היותר ללקוח הקדם לך ועל העוגמת נפש של הטרטור, זמנך והכעס שיפצו אותך במה שהם מוצאים לנכון (למשל ציוד משלים לטאבלט היקר/הנחה לקנייה עתידית ואולי אפילו הורדה במחיר על המוצר במידה ותבחר להשאר איתו) כל הקלפים בידייך אם רק תשחק נכון, אגב איזה טאבלט רכשת? לא אמרת בכל הפוסט הזה..

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #8 

benny123

(Y)
מה שכן להבא ובכל מעמד קנייה עיצה לכולם - בדקו את מה שאתם קונים במידה והוא לא סגור הרמטית - לבדוק, לבדוק ושוב לבדוק וזה למען אי נעימויות
...
צודק.

אני כמובן יעדכן באתר על הקשר בין המילה שרות למילה התרוצצות כשזה נוגע לרשת באג.

הטבלט שקניתי לשימוש הבת שלי נקרא ACCORD711. המכשיר עצמו זה לא העניין לכן לא ציינתי מהו. המקרה ממש הזכיר לי את הסרט מלכוד 22 שבו יש מצב שאם אתה משוגע אתה משתחרר מהצבא, אבל אם אתה רוצה להשתחרר מהצבא אז ברור שאתה לא משוגע.....

רציתי לשתף את חברי האתר במלכוד דומה בנושא צרכני.
מוטי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

motico,
הערה קטנה בקשר למלכוד שתארת, הוא מעט יותר מורכב מזה (והרבה יותר מצחיק לטעמי).
בספר מדובר על צוותים של מטוסי הפצצה, שעושים גיחות שהן על סף גיחות התאבדות.
הם אומרים שהדרך היחידה שלך שלא לטוס לגיחה כזו, היא שתחשב משוגע.
משוגע מבחינתם הוא מישהו שלא מפחד לצאת לגיחה.
המלכוד שנוצר הוא שאם אתה מפחד לטוס, אתה שפוי - ואתה חייב לטוס.
אם אתה לא מפחד (משמע - אתה משוגע ובכך יכול לקבל פטור), אין סיבה שלא תטוס - אז אתה טס...
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 02/12/2012 10:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #10 

uriler

גדול... :D .....הפעולה הראשונה יוצרת פעולה שנייה שמבטלת את הפעולה הראשונה וזאת גורמת לביטול הפעולה השנייה....משוב שלילי חזק....
מוטי

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #11 

פניתי טלפונית לשרות לקוחות.
זה לא הלך בקלות כי בשרות הלקוחות לא מבינים למה אני מגדיר מכשיר לא סגור עם ניילון כמכשיר לא חדש, אבל מצד שני בהחלט מבינים את החנות שמתייחסת למכשיר כלא חדש.

אבל הסוף היה שקיבלתי אישור לא להתרוצץ להרצליה ואיפשרו להחליף את המכשיר לחדש בחנות הקרובה למקום מגוריי, באג גבעתיים.

המכשיר החדש הגיע עטוף לתפארת. נחשו מה?
כשפתחתי אותו, גם על הזכוכית שלו נראתה טביעת אצבע. מכיוון שלמכשיר יש Icons של ערוצים ישראליים (חדשות 2, ערוץ 10, ערוץ 5, Y-net וכו'). אני מנחש שכל מכשיר מגיע לארץ לא ארוז הרמטי ועובר התקנה של תוכנות המתאימות לישראל ורק לאחר מכן עובר "שרינק" עם ניילון.
טוב, זה רק ניחוש.
מוטי

amirss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1065
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #12 

היה לי מקרה דומה עם מקלדת למחשב שקניתי אצלם , גם לא היה עטוף הייתה מונחת בתוך הקרטון ללא הניילון והשרינק.
, לאחר בירור הסתבר שהמקלדת עוברת בארץ חריטת מקשים לעברית.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”