מצטרפת חדשה לקהילה, קצת מאבדת כיוון מול XMBC וניהול התיקיות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ravidn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי. עד לפני כמה ימים דווקא הייתי מאוד גאה בכישוריי הטכנולוגיים. הצלחתי להתקין את התכנה בלי בעיות ולגרום לה לנגן את רוב סוגי הקבצים. לפחות את אלה שיש לי על המחשב.אבל מצאתי כמה תקלות טיפשיות. זה התחיל כשראיתי פרק בסדרה שנראה מתקדם מידי בשבילי, ואז הבנתי שהתכנה מסדרת את שמות הקבצים לפי A,B,C ולא לפי הסדר הכרונולוגי שלהם. על המחשב הם מופיעים עם מספרי פרקים וככה התכנה סינכרנה אותם, אבל בתכנה הם מופיעים רק עם שמות.

עוד דבר שמפריע מאוד זה סידור המוסיקה. עברתי כמו שמבקשים על הארכיון שאלות שלכם וראיתי הרבה התייחסות למוסיקה בכלל ועברית בפרט, אבל לא הצלחתי לפתור את כל הבעיות.

1. יש לי אלבומים שמופיעים בצורה מפוצלת. חלק מהשירים בתיקייה אחת, וחלק באחרת. לפעמים תיקיות משוכפלות. יש סקשן לפיטר גבריאל, ועוד אחד עם כותרת בג'יבריש, שגם בו יש את אותם אלבומים של פיטר גבריאל.

2. בהגדרות סידרתי שלא יכללו ברשימת אמנים כל מי ששר שיר אחד באלבום אוסף, אבל זה מתעקש להשאיר אותי עם רשימה בלתי נגמרת של זמרים.

3. באשר לעברית שיניתי את הפונט לאריאל והחלפתי לעברית WIN, אבל חלק מהשמות מופיעים בעברית וחלק עדיין בג'יבריש. קראתי שאמרתם לסדר את הקבצים עצמם. יש מצב שמישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה? לא איכפת לי גם ידנית, אם אפשר אין לי המון אלבומים בעברית.

יש עוד כמה שאלות אבל לא נגזים. גם ככה השותפה שלי טוענת שאף אחד לא יבזבז זמן על הדרכות היי טק לבחורה :-)

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

אני אתחיל בזה שאני לא אענה על כל השאלות, כי איני מתעסק בXBMC לשם שמיעת מוסיקה (לדעתי WINAMP \ MP הרבה יותר נוחות במובן הזה).
אך אמליץ על מבנה סידור הקבצים המקובל:

כל שורה חדשה זה "תת-תיקיה":
Movies (תיקית סרטים ראשית המכילה את כל תיקיות המשנה של הסרטים)
-טיטניק (שם התיקיה הוא שם הסרט בעברית, כדי למשוך את המידע מאתר "סרטים", או שם התיקיה באנגלית אם את מעדיפה למשוך את המידע באנגלית מIMDB)
--titanic.1997.xvid.avi (קובץ הסרט עצמו)
-יס-מן
--yes.man.cd1.avi (דיסק 1)
--yes.man.cd2.avi (דיסק 2)
-לאון
--leon.720p.mkv
--leon.720p.srt (תרגום זהה לשם הקובץ בדיוק)

וכו'.

את תיקית הסדרות יש לסדר בדומה, בצורה הבאה:
Series (תיקיה ראשית של הסדרות, בה נמצאות כל תתי-התיקיות המכילות את הסדרות)
-אבודים
--S01
---lost.S01E01.avi
---Lost.S01E02.avi
---Lost.S01E03.avi
---.....
--S02
---Lost.S02E01.avi
---Lost.S02E02.avi
---Lost.S03E03.avi
---.....
-רמזור
--S01
---Ramzor.S01E01
---Ramzor.S01E02

וכן הלאה...

את הסדרות הוא שואב מהאתר thetvdb , שם יש את הסדרות גם בעברית, ולכן שם התיקיה צריך להיות בעברית.
(לדוגמא עמוד הסדרה של רמזור:
http://thetvdb.com/?tab=series&id=84031&lid=24 )

יש לבצע הגדרות מקדימות, קודם כל זה להוריד את הסקראפר של "סרטים" (sratim.co.il) , שנמצא פה בפורום, כדי לשאוב מידע בעברית על כל הסרטים בספרייה.
ויש להגדיר את ההגדרות של TheTVDB שישאב מידע בעברית (ע"י כניסה להגדרות הסקראפר והגדרה של השפה כ HE)

לאחר שהספרייה נבנתה בצורה הנ"ל, והסקראפרים מוכנים
יש להיכנס בXBMC לוידאו, ולהוסיף את שני המקורות
1. תיקית הMOVIES שלנו, להגדיר אותה כתיקית סרטים, ושהסקראפר שלה הוא "SRATIM" הישראלי, וכך למעשה כל סרט שיתווסף לתיקיה יסרק ע"י האתר סרטים ואם תימצא התאמה בין שם התיקיה, לסרט באתר זה יתווסף לתוכנה. כמובן בהגדרות שם יש צורך לסמן את "התייחס לשם התיקיה" ולא לשם הקובץ שבתוך התיקיה.
2. תיקית הסדרות שלנו, SERIES. ולהגדיר אותה כתוכניות טלויזיה, ואת המקור כTHETVDB וגם שם להיכנס להגדרות ולוודא שמה שמסומן זה HE בשפה.

לאחר מכן כל הסדרות והסרטים יסרקו ויוספו לספריה בצורה מסודרת.

זה לגבי הסדרות והסרטים, מקווה שזה יעזור

ravidn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

וואו. תודה על ההשקעה אבל לא זו היתה הבעיה שלי. הצלחתי לסנכרן את הסדרות והסרטים. הבעיה היא שבתוך הסדרות הוא מציג את הרשימה לפי סדר האותיות של שם הפרק ולא לפי סדר הפרקים. למשל, בתיקייה של הומלנד יהיו שתי תיקיות. עונה ראשונה ועונה שניה. רק שבתוך העונה הראשונה, הפרק שמופיע שלישי יהיה כזה שהשם שלו מתחיל באות D אחרי שני פרקים ששמם התחיל באותה A, ולפני הפרק הרביעי ששמו מתחיל באותה G. ככה אין לך מושג מה הפרק הבא בו אתה אמור לצפות. אלא אם אתה יודע בעל פה את שמות הפרקים והסדר שלהם. אני מחפשת דרך לשנות את דרך הצגת הרשימה. לא את טעינת הרשימה. כמו שבווינדווס אפשר לבחור עם להציג את קבצי התיקיה על פי שמם, או תאריך, או גודל קובץ... אני מניחה שגם כאן אפשר לשנות את ההגדרות האלה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

ברוכה הבאה לפורום! (Y)
אני מניח שמדובר בסדרה אחת ספציפית ולא בבעייה שקורית בכל הסדרות...
ההמלצה שלי במקרה הזה היא ללכת ל-Video-Files במקום ל-TV Shows. ב-Video-Files מדפדפים בתיקיות ובשמות הקבצים כמו שהם על הכונן הקשיח.

לגבי קבצי מוסיקה בעברית, תבדקי אם הפוסט הזה עוזר לך:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 94#1787094
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

idon889
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

לגבי שם התיקיה, אין חובה כלל לשנות את שמה לעברית בכדי לקבל תוכן בעברית..
אצלי יש מאות סרטים שכולם עם תיקיה באנגלית ושם קובץ באנגלית.

יש לשים לב שמגדירים את SRATIM כצורך תוכן הראשי.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

ravidn כתב:וואו. תודה על ההשקעה אבל לא זו היתה הבעיה שלי. הצלחתי לסנכרן את הסדרות והסרטים. הבעיה היא שבתוך הסדרות הוא מציג את הרשימה לפי סדר האותיות של שם הפרק ולא לפי סדר הפרקים. למשל, בתיקייה של הומלנד יהיו שתי תיקיות. עונה ראשונה ועונה שניה. רק שבתוך העונה הראשונה, הפרק שמופיע שלישי יהיה כזה שהשם שלו מתחיל באות D אחרי שני פרקים ששמם התחיל באותה A, ולפני הפרק הרביעי ששמו מתחיל באותה G. ככה אין לך מושג מה הפרק הבא בו אתה אמור לצפות. אלא אם אתה יודע בעל פה את שמות הפרקים והסדר שלהם. אני מחפשת דרך לשנות את דרך הצגת הרשימה. לא את טעינת הרשימה. כמו שבווינדווס אפשר לבחור עם להציג את קבצי התיקיה על פי שמם, או תאריך, או גודל קובץ... אני מניחה שגם כאן אפשר לשנות את ההגדרות האלה.
...
נכון, אפשר, תלוי בסקין זה משתנה...
אבל בגדול, את צריכה עם החיצים לזוז לצדדים\למעלה כדי לפתוח "SIDE MENU" כזה שבו יש את האפשרויות הנוספות, ביניהם "מיין לפי" ואז אפשר לשחק "שנה\שם\פרק\דירוג" ולשנות את סוג הצפייה

ravidn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

כן כן. בדיוק התחברתי כדי לספר שמצאתי את התשובה אחרי עוד עשרים דקות של משחקים. מסתבר שכשנכנסים לתוך תיקיית העונה ולוחלים על החץ שמאלה, נפתח חלון עם אפשרויות. בנינן אפשרויות מיון לפי שם (כמו שסומן במקור) או לפי פרק (כמו שרציתי). אחלה

ravidn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

ברוך הנמצא, pixies. ראיתי את הפוסט הזה בחיפושים שלפני השאלות, אבל אני לא יודעת איך משנים את הגדרות קובץ המוסיקה. לא איכפת לי להכנס לכל אלבום בנפרד. אני גם לא מצליחה להבין למה חלק מהדיסקים שהכנסתי למחשב הוא מציג בעברית (עונת ההופעות של שלמה ארצי למשל). וחלק בג'יבריש. חוץ מזה הוא מפצל תיקיות. למשל, יש שלום חנוך, אבל בפנים נמצאים רק שלושה שירים. בינתיים הפתרון הכי נוח זה ללכת דרך לשונית התיקיות (ולא בתפריט המוסיקה - כמו שהצעת לגבי הסדרות). שם רואים את כל האלבומים בדיוק כמו שהם מופיעים על המחשב. השאלה אם אין דרך אחרת לסדר את זה. כי בינתיים, גם כשניסיתי להקליד ידנית שם של אלבום ולתת לו לסרוק (שיטה שעבדה עם הסדרות/סרטים שהוא לא זיהה לבד), את שמות האלבומים הישראלים הוא לא מכיר גם בהקלדה ידנית

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אין לי מושג לגבי הפיצול הלא טוב לתיקיות, אבל את הקבצים עם העברית המשובשת ניתן לתקן כפי שמוסבר כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt75178

ravidn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה pixies
הלינק שלך פתר לחלוטין עאת הבעיה. תוכנה קלילה שלא הכרתי קודם, וגם העלימה את הג'יבריש מהחיים וגם מאפשרת עוד כמה משחקים עם הגדרות הקבצים. הייתי מצרפת אותה למדריכים שלכם, אם היא לא שם. עשית לי את השעה! תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

היא אכן בשרשור המדריכים, אם כי טיפה חבויה למטה (במדור מדיה סנטר).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”